U Rusiji osujećena Ukrajinska zavjera

Konstantin Malofejev
19 komentara

Federalna služba bezbednosti (FSB) je osujetila ukrajinsku zaveru protiv vlasnika ruskog TV kanala, tvrdi agencija u ponedeljak. Navodni pokušaj atentata je vezao za neonacistu iz Ukrajine, rođenog u Rusiji, koji je također preuzeo odgovornost za smrtonosni prekogranični napad prošle sedmice.

Zavera je navodno uključivala postavljanje bombe u automobil ruskog milijardera, preduzetnika Konstantina Malofejeva, vlasnika TV kanala Cargrad koji je fokusiran na hrišćane, navodi se u saopštenju FSB.

Plan je uporedio sa ubistvom političke aktivistkinje i novinarke Darje Dugine, čiji je automobil dignut u vazduh prošlog avgusta u blizini Moskve. FSB je naveo da su ubistvo orkestrirale ukrajinske specijalne službe.

FSB je imenovao Denisa Kapustina, vođu takozvanog Ruskog dobrovoljačkog korpusa (RDK), kao organizatora zavjere. U izjavi je opisan kao “djeluje pod kontrolom SBU” (Službe bezbjednosti Ukrajine).

Kapustin je prošle sedmice dospio u centar pažnje međunarodnih medija, nakon što je njegova organizacija izvela prekograničnu raciju u ruskoj regiji Bryansk u kojoj su navodno ubijena dva civila. Tvrdio je da je operaciju odobrila ukrajinska vlada, što je u suprotnosti sa zvaničnim izjavama Kijeva.

FSB je podijelio snimak na kojem se vidi kako muškarac postavlja bombu na Malofejev automobil u nekom trenutku tokom zime, sudeći po uslovima. Mercedes je premješten na bezbednu lokaciju, gdje su stručnjaci za bombu uklonili napravu, navodi se na snimku.

Agencija je tvrdila da je Kapustin odgovoran i za pokušaj “terorističkog napada” koji se dogodio u avgustu 2022. godine u Volgogradskoj oblasti. Podijelio je snimak na kojem se vidi automobil, čije je vjetrobransko staklo očigledno izrešetano mecima, i najmanje dva tijela, a pištolj leži na podu pored jednog od njih. Na istom snimku prikazana je limenka sa gorivom postavljena pored gasovoda, verovatno improvizovana eksplozivna naprava koja bi bila upotrebljena za sabotiranje.

Prema FSB-u, dvojica zaverenika, koji su ubijeni nakon što su pružili otpor hapšenju, pripadali su radikalnim desničarskim grupama koje je organizovao Kapustin. Prezivali su se Keyner i Ushkov, navodi se.

Malofejev je prokomentarisao tu vijest, uvjeravajući da niko nije povrijeđen u navodnoj zavjeri i navodeći da nijedan incident ne može promijeniti njegovu “strastvenu i poštenu patriotsku poziciju”. On je rekao da se nada da će biti pravde za atentat na Duginu.

FSBMalofejevrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Basinac
1 godina prije

Cini m se da ovaj vas Miso,previse “poznaje” ama bas sve i taktike i strategije,cak prepisuje i misli.
Pusti Miso da se malo odmorimo od tvig “znanja i strucnosti”…

Max
1 godina prije

Mislim da će toga biti još.

tihobl
1 godina prije

Opet englezi.

Gut1
1 godina prije

Konstantin Malofejev je jako sposoban covjek, vjernik I ruski patriot. Natovci zelu likvidirati sve sposobne Ruse Koji su domoljubi.

hiber
1 godina prije

Srećom su zombi nacisti. Gore je Medvedovu kojemu su najveća opasnost bijeli miševi. Tu nema pomoći.

nekoime
1 godina prije

Priključili s se akciji “Nahranimo Medvjede”.

Lucija, prva
1 godina prije

“Bakhmut se prvi put službeno spominje u nalogu Ivana Groznog da se izgrade fortifikacije na južnim granicama, kako bi se branili od navala. Osnovan je kao mjesto od strateškog značaja. Kao istaknuta utvrda za obranu. I tada je spomenut kao ”storozha”, stražarska utvrda. Ne kako bi branio baš tu ”kotu”, nego dublje i važnije ciljeve. I poslije prerastao u utvrđeni grad. Iako je bilo nekih povijesnih događanja tamo, kao što je Kozačka pobuna 1705. ili politička previranja na početku 20. stoljeća i nacistički zločini tijekom 2. Svjetskog, nikakve simbolike vrijedne tog masakra tamo nema. S druge strane – aranžman važnih pruga i cesta spaja Bakhmut sa dva veća mjesta na zapadu, ali još uvijek u granicama Donetska. A to su ključna ukr. uporišta Sloviansk i Kramatorsk. Na najjeftinijoj mapi je vidljivo kako je za osvajanje Donetska, potrebno prvo osvojiti Bakhmut. Jer, Rusi tako ne samo da su otvorili liniju za… Čitaj više »

Lucija, prva
1 godina prije

“Obitelj talijanskog novinara, ubijenog od strane Kijeva, želi pravdu, ali istrage nema. Sad su podnijeli tužbu u ICC u Haagu. Andrea je bio trn u oku jer je 2014. snimao djecu Donbasa i nitko nije provjerio priznanje Ukrajinca koji je rekao da je njegova jedinica ubila Andreu i ruskog novinara Mironova ——— 🇺🇸🖕🇺🇦Američki ministar odbrane „oduševio” je Oružane snage Ukrajine, koje na hiljade ginu za Bahmutom: “Grad nema strateški značaj, njegova vrednost je prilično simbolična – rekao je Lojd Ostin. ▪️Podsetimo se da su gubici Oružanih snaga Ukrajine u gradu jednostavno ogromni, mnoge veoma borbeno spremne jedinice su praktično prestale da postoje, kako su Oružane snage Ukrajine saopštile novinarima Njujork tajmsa. ▪️Da Oružane snage Ukrajine gube najbolje, a situacija u Bahmutu je sve gora, priznao je lider nacista „Azov” još u februaru. On je naveo da nikakvi tenkovi i avioni ne mogu da nadoknade ukrajinskoj vojsci gubitak onih najboljih vojnika… Čitaj više »

Istra
1 godina prije

Kaze kurco-virtuoz na klaviru NEMA POVLACENJA iz Bahmuta, potrebno je Rusiju iscrpljivati da bi stiglo jos vise novca sa zapada za njega I ukrajinski vrh

Džudžan
1 godina prije

Srećom.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI