Ubijen ruski pilot – “Dobio je što je zaslužio”

Maxim Kuzminov
52 komentara

Ruski pilot Maxim Kuzminov, koji je tijekom ljeta 2023. ukrao, prebacio i prodao ruski helikopter Mi-8 Ukrajini, pronađen je mrtav u Španjolskoj, objavila je Obrambena obavještajna služba Ukrajine.

“Odlučio je preseliti se u Španjolsku umjesto da ostane ovdje (u Ukrajini). Koliko nam je poznato, pozvao je svoju bivšu da mu se pridruži i kasnije je pronađen ubijen”, javljaju ukrajinski mediji.

Izvor iz Ukrajinske Pravde rekao je da je u blizini pronađen zapaljen automobil u kojem su pobjegli njegovi ubojice.

“Potvrđujemo njegovu smrt”, navodi se u izjavi.

U kolovozu 2023. godine objavljeno je da je ruski helikopter Mi-8 završio u Ukrajini kao rezultat posebne operacije. Pilot Mi-8 bio je Maksim Kuzminov (28). Dobio je nagradu od 500.000 američkih dolara.

Rusi su mu više puta prijetili smrću, nazivajući ga izdajnikom, što je činjenica. Svatko tko izda svoju zemlju, svoju vojsku i svoj narod je izdajnik. Razmijeli bi ga da je pobjegao i napustio ratište, međutim izgleda da mu je novac bio draži.

Osim što se prodao prouzrokovao je smrt svojih kolega

“Ući ćemo u trag i pronaći tog čovjeka kako bismo ga natjerali da plati za svoju izdaju. Izdao je svoju braću po oružju, neće se sam vratiti, ali nismo zabrinuti: imamo jako, jako široku ruku.”, pisali su ruski izvori. Moskva je željela izvršiti atentat na njega i to uopće nije skrivala.

Ovog ljeta ruski je pilot dezertirao i pridružio se Ukrajini na kraju dugo pripremane spektakularne vojne operacije nazvane Bluebird.

“Kontaktirao sam ukrajinske obavještajne službe i objasnio svoju situaciju. Jamčili su mi sigurnost, dali su mi nove dokumente i novac. Detaljno smo razgovarali o operaciji i pripremili let”, govorio je 28-godišnji Rus s ukrajinskom majicom.

U trenutku njegovog dezertiranja u zrakoplovu su bile još dvije osobe. Ne znamo kada su shvatili što se događa. U intervjuu za Radio Liberty, šef vojne obavještajne službe Kyrylo Boudanov objasnio je da su poginuli tijekom operacije Bluebird.

“Kad su shvatili gdje su sletjeli, pokušali su pobjeći. Nažalost, eliminirani su. Najradije bismo ih uhvatili žive, ali tako je”, objasnio je. Maxim je pridružio svojoj braći po krvi i oružju koje je izdao.

Mnogi komentatori su komentirali “Dobio je što je zaslužio”, a što nije daleko od istine.

Izdajice svog naroda su najveća bagra, krenuvši od političara do novinara, a ovdje vidimo i do vojnika.

Maxim Kuzminov u majici vojske Ukrajine
Maxim Kuzminov u majici vojske Ukrajine
krađaMaksim KuzminovrusijaTrgovinaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
52 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zvone
2 mjeseci prije

U EU su umalo svi politiki izdajice svoga naroda. Nadam se da če ih prije ili poslije stići kazna.

Valdemar
2 mjeseci prije

Potpuno zasluženo, i da ne zaboravimo spomenuti, da je ubio i svoje kolege.

FELIX
2 mjeseci prije

BOG DA TA TAKO PRODZU SVE IZDAJICE

Lucija, prva
2 mjeseci prije

Još mi netko kaže da se na slici, odnosno po fizičkom izgledu ne može vidjeti tko je kakav…

vanja
2 mjeseci prije

Poštujem ja ako se neko pobuni i protiv naroda kome pripada ako je on zastranio kao Nemci pod Hitlerom,ali poslužiti još gorima…idiotizam.

gargamel
2 mjeseci prije

Sad pročitah, mladost ludost, današnje generacije pod uticajem sotona, izdaju korjene .

opetlazes
2 mjeseci prije

Da prica bude potpuna trebali se napisati da je ubio i dvoje svojih kolega u helikopteru prilikom izdaje jer oni nisu bili zainteresirani za izdaju. Dobio je danas 12 metaka i onda su ga nakon toga jos izgazili autom da ga ovjere. Bolje nije ni zasluzio.

Max
2 mjeseci prije

Sve rečeno.

gargamel
2 mjeseci prije

Da razjasnimo neke stvari. Komentari koji se cenzurišu, ili su uvredljivi ili istiniti. Ako se ne objave a nisu uvredljivi, šta je razlog da se ne objave, jer uglavnom su izvori verodostojni.

2 mjeseci prije

ubilo kao stjepana djurekovica. jednog kasnijeg dana ponosna i suverena drzava hrvatska isporuci perkovica i mustaca svabama.

Dawor
2 mjeseci prije

Slavenski narodi (SVI !!!!) su BEZ MOZGA !!!

Čuko
2 mjeseci prije

Kreten.

tihobl
2 mjeseci prije

Vijest je lansirana iz Kijeva. Zatim se ukljucila zapadna stampa sa pricom kaku su ga ubili putinovi agenti koji vrsljaju eEvropom, a onda su poceli prenosti ruski blogeri.
Zatim se oglasila spasnka policija koja kaze da ne zna ko je ubijen i da im je pasos sumniv.
Pa se onda oglasila SBU – znamo koga smo ubili.
Nakon toga ruski blogeri su poceli vikati namjestaljka, lika su proglasili mrtvog i prebacili u Floridu, tvde da je SBU ubio nekog ukrajinca i podmetnuo les.

Sve ovo je nebitno. Bitno je da ce sad EU poceti da trazi Loleka i Boleka. Ceski premijer trazi da se pohapse ruski agenti koji zloupotrebljavaju traktore. Sad ce se i ostali ukluciti u hajku na ruske agente.

nessy
2 mjeseci prije

Ako je htio odustati od rata, mogao je pobjeci. Ali, on je odlucio ukrasti helikopter (i prodati ga neprijatelju), i jos je u smrt poveo dvoje kolega, ‘koji su stradali pri slijetanju’. Izdajnik, je bio i tako bi bio klasificiran u bilo kojoj drzavi. Mislio je govnar da ce se baskariti u Spanjolskoj, i to je to? Dobio je sto ga ide, posteno. Neka sada uziva u pola miljuna koje je dobio za izdaju, i za SMRT dvojice kolega. Nitko za tim smecem nece zaplakati. Neka ovako prodju izdajice, nevazno koje drzave i zastave, samo to su i zasluzili.

NOB
2 mjeseci prije

Ja mislim da ce s ovim atentatom Rusija pokrenuti svoju masineriju likvidiranja olosa, nekako je Rusija previse mirovala.

Miro
2 mjeseci prije

Velika je razlika odbiti poslušnost i izdaje. Promjene identiteta se dogodila netko? strada u prometnoj pa ga u pucaju ili obrnuto u svakom slučaju za sad je netko? samo treća žrtva izdaje.

FATIH
2 mjeseci prije

VLADO NE OPRAŠTA IZDAJU.

Elessarr
2 mjeseci prije

Koliko mu je ostalo od.pola milje? Jel se zna išta?

držnedaj
2 mjeseci prije

Ništa gore od izdajnika nema pod ovim suncem

alexosijek
2 mjeseci prije

medzdrav(dot)info – Rusija: “Sputnik V i druga cjepiva protiv Covida nisu prošla potrebna testiranja i njihova daljnja upotreba u Rusiji je “zločin”, rekao je čelnik ruske Lige pacijenata Alexander Saversky u intervjuu od 15. veljače…(….)…..Saversky, koji je član Etičkog odbora za kliničku provjeru Ministarstva zdravstva i redovito ga citiraju ruski mediji, otkrio je da je njegova organizacija prikupila više od 1000 izvještaja o smrtima povezanima s mjerama protiv Covida, kao i izjave Rusa koji su razvili ozbiljne komplikacije nakon cijepljenja….” Suradnja između ruske vlade i AstraZenece započela je ubrzo nakon što je Moskva objavila svoju namjeru da stvori cjepivo protiv Covida. Gotovo cijeli mjesec prije nego što je Sputnik V predstavljen svijetu, AstraZeneca je prenijela svoj “adenovirusni vektor” ruskoj farmaceutskoj tvrtki R-Pharm kao dio dogovora da Rusija postane “jedno od središta za proizvodnju i opskrbu [AstraZenecinog] cjepiva na međunarodna tržišta.” Dana 21. prosinca 2020. predsjednik Vladimir Putin rekao je da će partnerstvo Rusije s… Čitaj više »

Dante
2 mjeseci prije

EU bi rekla da je ovo zločin
Rusi obavljaju svoj posao besprjekorno svaka im čast

DZuro DZak_ovic
2 mjeseci prije

Ruka pravde stigla ga je i u Spanjolsku. Aiii aiii o ,… radi KGB.

Schwarze Hunderte
2 mjeseci prije

Dobar posao 👍 🍸

BlueZg
2 mjeseci prije

Kinezi su još brutalniji a još k tome se niti ne skrivaju. Bio je neki čovjek, da sada ne idem u detalje, koji je planirao podmetanje bombe u ambasadu pa ga dočekaše pred kućnim pragom i vratić mu prerezaše.
Ne znam koliko odmazda pomaže ljudskom rodu ali svatko će pred Stvoritelja pa neka mu se pravda kad stigne gore.
Korisnije je odmah čovjeku oduzeti državljanstvo pa nek ide gdje misli da mu je bolje i bok. Ovako se gonjat po svijetu, ne znam koliko ima koristi. 🇵🇸🇷🇺🇧🇾

Jomla
2 mjeseci prije

Ima u Bosni stara priča, iz vremena Turskog osvajanja Bosne, o izdaji, koja se prenosi s koljena na koljeno.
Nisam siguran o kojem kraljevskom gradu je riječ, Bobovac mislim. Elem, turci opsjedali grad bez uspjeha, dok im jedan s bosanske strane, za nekojiko kesa zlata, ne ponudi pokazati tajni prolaz. I turci osvojiše grad (“Bosna šaptom pade!”). Dovedoše izdajnika sultanu (ili možda konkretnom vojskovođi, ili tako nekako… ), bilo je tako-i-tako. Veli Sultan bacite ga sa stijene u ponor! Ali kako, obećano mu je deset kesa zlata!? U redu, dajte mu zlato! I dadoše mu. A sad ga bacite u ponor skupa s zlatom! Ali…? Kako je služio svog gospodara, isto će služit i mene! Bacite ga!
Nemam pojma da li je priča istinita (namam nikakvih poveznica 😛 ), ali je svakako poučna, da se djeci govori.
Ima takvih, edukativnih, pričica, šteta što su se pozaboravljale. Eh jbg… 😛 😛

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI