UDARNO – Luc Montagnier je imao pravo – Virus je stvoren od strane kineskih i američkih naučnika

Jean-Luc Montagnier
213 komentara

Prije nego što je izbila pandemija Covid-19, grupa naučnika je podnijela prijedloge za miješanje genetskih sekvenci srodnih sojeva i uzgoj potpuno novih virusa s novim sekvencama. Naučnici iz Wuhana i SAD planirali su da stvore nove koronaviruse kojih u prirodi nije bilo kombinovanjem genetskih sekvenci drugih virusa, govore otkriveni predlozi.

Dokumenti o prijavi za grant koji su podneseni američkoj Agenciji za napredne odbrambene istraživačke projekte (Darpa), koji su procurili prošlog mjeseca, otkrivaju da je međunarodni tim naučnika planirao da miješa genetske podatke blisko povezanih sojeva i uzgaja potpuno nove viruse.

Stručnjak za genetiku koji radi sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom (SZO), koji je otkrio plan nakon detaljnog proučavanja prijedloga, rekao je da bi, da je Sars-CoV-2 proizveden na ovaj način, bilo objašnjeno zašto nikada nije pronađeno blisko podudaranje u prirodi.

Do sada je Sars-CoV-2 najbliži prorodni virus koji se javlja kao soj Banal-52, koji je prošlog mjeseca prijavljen u Laosu i dijeli 96,8 odsto genoma. Ipak, naučnici očekuju da će se direktni predak podudarati sa 99,98 posto – a do sada nije pronađen nijedan.

Darpa prijedlozi, koji su procurili u grupu za analizu porijekla pandemije Drastic, pokazuju da je tim planirao uzeti sekvence iz koronavirusa koji se prirodno pojavljuju i koristiti ih za stvaranje potpuno novog soja koji bi bio prosjek svih sojeva.

U prijavi za bespovratna sredstva, podnetoj 2018. godine, navodi se: „Mi ćemo sakupiti podatke o sekvenci/RNAseq sa panela blisko povezanih sojeva i uporediti genom pune dužine, skenirajući jedinstvene SNP koji predstavljaju greške u sekvenciranju.

“Genomi kandidata za konsenzus će se komercijalno sintetizovati korištenjem utvrđenih tehnika i genoma dužine RNK i elektroporacijom za oporavak rekombinantnih virusa.”

Objašnjavajući prijedlog, saradnik SZO, koji je zatražio da ostane anoniman zbog straha od odmazde, rekao je: “To znači da bi uzeli različite sekvence iz sličnih koronavirusa i stvorili novi niz koji je u suštini njihov prosjek. To bi bilo nova sekvenca virusa, koja se ne slaže 100 posto ni sa jednim drugim.“

“Zatim bi sintetizovali virusni genom iz kompjuterske sekvence, stvarajući tako virusni genom koji ne postoji u prirodi, ali izgleda prirodno jer je prosjek prirodnih virusa.“

“Zatim su stavili tu RNK u ćeliju i iz nje oporavili virus. Time se stvara virus koji nikada nije postojao u prirodi, s novim “kosturom” koji nije postojao u prirodi, ali je vrlo, vrlo sličan, jer je prosjek prirodnih kostura.”

Izvor je rekao da je važno napomenuti da su ventil generisanja takve prosječne sekvence bili virusi koji su imali samo pet odsto genetske razlike jedan od drugog.

Prošle godine, naučnici sa Instituta za virusologiju u Wuhanu rekli su da su 2013. pronašli soj po imenu RaTG13 u izmetu slijepih miševa u pećini u provinciji Yunnan, sa 96,1 odsto podudaranja sa Sars-CoV-2. To znači da je RaTG13 mogao biti uključen u skup virusnih genoma kako bi pomogao u stvaranju prosječne sekvence.

Iako je prijedlog za bespovratna sredstva odbijen 2018. godine, baza podataka virusnih sojeva u Wuhanu zapečaćena je zbog izbijanja Covida-19 nekih 18 mjeseci kasnije, što znači da je nemoguće provjeriti na kojim je virusima tim radio ili ih je stvorio. Naučnici iz Wuhana dosljedno negiraju stvaranje Sars-CoV-2 u laboratoriji.

Izvor SZO je dodao: „Ako Sars-CoV-2 potiče od vještački konsenzusne sekvence sastavljene od genoma sa više od 95 odsto sličnosti … predvidio bih da nikada nećemo pronaći zaista dobru podudarnost u prirodi već samo gomilu bliskih podudaranja sa dijelovima sekvence, što  sada vidimo.“

“Problem je u tome što će oni koji se protive scenariju curenja iz laboratorije uvijek samo reći da moramo uzorkovati više, a odsustvo dokaza nije dokaz odsustva. Naučnici se generalno plaše da raspravljaju o pitanju porijekla zbog političke situacije Ovo ostavlja maloj i glasnoj manjini pristrasnih naučnika slobodu za širenje dezinformacija.”

Prijedlog je podnio britanski zoolog Peter Daszak u ime konzorcijuma koji je uključivao Daszak EcoHealth Alliance, Institut za virusologiju Wuhan, Univerzitet u Sjevernoj Karolini i Duke NUS u Singapuru.

Planovi su dodatak drugim prijedlozima iz Darpa dokumenata, uključujući umetanje sekvence u postojeće viruse kako bi bili zarazniji za ljude i zaražavanje divljih slijepih miševa aerosolno konstruisanim spike proteina iz virusa.

Stručnjaci su rekli da bi, ako je krajnji cilj prijedloga bio stvaranje vakcine protiv koronavirusa, konstrukcija “idealnog” prosječnog virusa bila dobra polazna tačka.

Gospodin Daszak, koji je trenutno član tima SZO koji istražuje porijeklo pandemije, takođe stoji iza pisma objavljenog u The Lancetu koje je odbacilo sugestije da Covid nema prirodno porijeklo kao teoriju zavjere.

Izvor SZO rekao je da se borio da pokrene pitanje curenja iz laboratorije sa drugim naučnicima i da je upozoren da ne govori o svojim zabrinutostima.

Tim za predlaganje je kontaktiran radi komentara, ali nije odgovorio do vremena objavljivanja članka na Telegraphu.

Sve ste shvatili. Pandemija je u pravom smislu Plandemija. Domaće nesposobne i korumpirane naučnike i političare treba doživotno lustrirati, jer su i pored upozorenja mnogih, ostali na strani bjelosvjetske bagre, koja je Planet bacila na koljena.

DIJELITE ČLANAK.

Izvor: Telegraph UK

CovidKoronaKoronavirusLuc MontagnierPlandemijavirus
Pretplatiti se
Obavijesti o
213 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Feniks
2 godine prije

Amerikanci: mi imamo najbolje dronove,Rusi mi smo razvili najbolji avion 5 generacije, Kinezi :mi imamo virus.

davor
2 godine prije

Moj duboki naklon redakciji Logično i častim večerom. Dakle Daszak je lik koji bi trebao odgovarati pred haškim tribunalom za manipulaciju projekta i kasnijeg dezinformiranja. Zajedno sa Trumpom, Boltonom i ostalima koji su blagoslovili ovaj projekt. Krunski dokaz američkog biološkog ratovanja u 21. stoljeću. Dakle, virus je uzgojen, nije gripa nije prehlada nije viroza, već američki biološki terorizam.

Legendarni Grk
2 godine prije

Banda odavno truje ljude raznim toksinima, a sada je “napredak znanosti” u DARPA omogućio suptilnije i daleko jače otrove nego prije.
Tako je prije više od pola godine otrovni DARPA HydroGel otkriven i u cjepivima i u štapićima za testiranje – taj sastojak drastično mijenja krv i onda dolazi do zgrušavanja i osjećaja neprekidne mučnine u cijelome tijelu, što mnogi prijavljuju nakon cijepljenja.

Postavili su svoje masonske kompanjone na sva važna mjesta koja donose odluke, tako da je apsolutno neophodno ne slijediti njihove “odredbe, zakone i propise”, jer to može donijeti samo štetne posljedice, kao što vidimo.
Bez apsolutne neposlušnosti je nemoguće izbjeći njihovo trovanje – tek onda dolazi njihovo uklanjanje.

Otpornik
2 godine prije

Sve koji su sudjelovali u ovoj plandemiji, i tvorce virusa i propagandiste i profitere treba lustrirati. Osuditi na najstrože kazne, oduzeti svu imovinu i doživotno zabraniti rad u medicini, politici i novinarstvu.

Alen
2 godine prije

Koji je virus najlakse kontrolirat,pa onaj koji ne postoji,a ako je stvoren onda opravdava cjepiva.

nepoželjni
2 godine prije

Hahaha, znači “virus” ipak postoji ! Ne samo da postoji, nego ga se može i uzgajati kao golubove, pa kada odleprša, kaki po ljudima!?…kada je to govorio i sam “virusolog” i još ktome “nobelovac”, odakle mi uopće pomisao da sumnjam u “svetog virusa”…. Samo, kada uzgajaš goluba ili bilo što drugo znaš kako održavati njegovo brojno stanje, možeš ga loviti mrežom, zamkom, pračkom, puškom, možeš mu staviti i soli na rep, ali eto, “međunarodni stručnjaci su odlučili da se igraju uzgajivača “virusa” i to ne bilo kakvog, nego takvog da u Poreč i u Aucland na Novom Zelandu, pa i u Montreal doleprša istovremeno i kaki po ljudima…(!)… a da nisu ni za one “divlje” i prije “uzgojene” našli način kako ih pobiti. Ma valjda bi bilo logično da se prije otkrije način kako pobiti i suzbiti njihovo “prirodno” množenje nego u prirodu ispusti neki novi “hibrid” koji može postati… Čitaj više »

Farree
2 godine prije

Interesantno. Na Corona virus postoji ukupno 73 patenta počevši od 1999. Us7279327 je patentirao 99.99% Sequenz virusa (Interesantno je (iz korespodence patent examiner I CDCl da je patent prvo bio odbijen jer ne moze postojati patent na prirodni genom, ali je on ipak na kraju odobren jer je CDC “dokazao” da je virus vještački). US6372224 je patent na Spike Protein (onaj protein koji navodno razlikuje SARS – Cov2 od ostalih Corona virusa). ZA KRAJ: Citat (gospodin) Robert Daszek in 2015, reported in the national academies of press publication, February 12th, 2016. ” And I’m quoting, we need to increase public understanding of the need for medical countermeasures, such as a pan Corona virus vaccine. A key driver is the media and the economics will follow the hype. We need to use that hype to our advantage to get to the real issues. Investors will respond if they see profit at… Čitaj više »

Branko
2 godine prije

Jedan od najopasnijih tekstova do sada.Objavljen u Britanskom mainstream mediju zato i vrlo vrlo opasan.Da bi navikao ljude da virus mozda nije prirodan.Ako ovo prodje.Ko zna sto ce sve proci.Uzas.

ad astra
2 godine prije

Pošto je nepobitno da je virus došao iz Kine sad treba podijeliti odgovornost. Pa hajmo uključiti i Ameriku da ne ispadnu samo Kinezi krivi. Priča ne pije vodu zato što ni jedna država tako ozbiljne projekte ne želi raditi u kooperaciji s “potencijalnim” neprijateljem. Kinezima je virus pobjegao i tu je priči kraj.

Alaj Ebe Abdulahman
2 godine prije

Korona je obična prehlada,sve ostalo su manipulacije onih što hoće da špricaju ceo svet.

Smokva
2 godine prije

https://youtu.be/zhSmjWUN1AU
Nobelovac za PCR test otkrio sve u vezi prevare

rimtu
2 godine prije

To je priča u koju žele da vjeruješ.

Max
2 godine prije

znao je on.

2 godine prije

Više nema šanse da saznamo istinu, toliko je dezinformacija natrpano jednih preko drugih – nigde kraja ni početka. Što se vidi i iz komentara.

Jedino me čudi da nema tvrdnji kako ljudi-gušteri ovim teraformiraju Zemlju ka uslovima koji njima više odgovaraju… da, to će se vezati za klimatske promene.

Ovac
2 godine prije

ma koga briga kako je stvoren ako uopce i postoji, ono sto je vazno je da se obruc oko nas sve brze steze i da nema nazad

Oli
2 godine prije

Senzacionalno

Ozzy
2 godine prije

Djed radi za globaliste , virus ne postoji.

Praetorian
2 godine prije

Kako on to uopce moze reci kada virus nikada nije izoliran?!

The Beatles
2 godine prije

Otkrio nešto što ne postoji i za to dobio nobelovu nagradu, šta treba još reći

Vesna
2 godine prije

Da li neko ima link za ovaj tekst objavljen u Telegraph UK? Željela bih pročitati izvorni članak.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI