Ukrajina ispalila salvu projektila na Krim

Projektili
7 komentara

Ukrajina je ispalila više projektila na grad Sevastopolj na Krimu, rekao je guverner Mikail Razvožajev u ranim jutarnjim satima u nedjelju. U gradu se nalazi važna pomorska baza i sjedište ruske Crnomorske flote.

Prema Razvozhajevu, kopnena odbrana je oborila više od deset projektila. On je napad opisao kao “najmasovniji u posljednje vrijeme”.

Dio projektila pao je u kuću i ubio 65-godišnjeg muškarca, rekao je guverner. On je dodao da su još četiri osobe zadobile rane od gelera.

Razvozhajev je ranije napisao na Telegramu da je projektil pogodio poslovnu zgradu, dok su dijelovi druge rakete pogodili petospratnicu. Vlasti nastavljaju procjenu štete, napisao je on.

Neprovjereni video snimci objavljeni na Telegramu pokazuju blistave bljeskove na nebu i nekoliko velikih eksplozija na tlu. Ukrajina je u više navrata gađala Krim, pokušavajući raketama, bespilotnim letjelicama i morskim bespilotnim letjelicama napasti rusku pomorsku imovinu.

U subotu kasno uveče, rusko Ministarstvo odbrane je izvestilo da je 19 raketa presretnuto u Belgorodskoj oblasti, koja se graniči sa istočnom Ukrajinom. Projektili su ispaljeni iz čeških sistema RM-70 Vampire, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je ove sedmice da u jednom trenutku mora biti uspostavljena tampon zona kako bi se pogranično područje zaštitilo od napada. On je svoju izjavu dao nakon što su prokijevske jedinice sastavljene od ruskih dobrovoljaca više puta granatirale regione Belgoroda i Kurska i pokušale kopnene upade.

KrimNapadukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eks
1 mjesec prije

Rezultat udara “Cirkona” : u Kijevu su pogodjena dva sistema Patriot (aerodrom Žuljani ) i centar za donošenje odluka SBU . Ukrajinci izveštavaju da su rakete poletele sa Krima. Pošto Rusi nemaju više raketa, sada po Kijevu padaju leteće veš mašine .

Max
1 mjesec prije

Uzvrat će bitii višestruk.

Ringo10.
1 mjesec prije

Ukrajina ne smije opstati

FELIX
1 mjesec prije

BOZE NEDAJ DA UKRAINA PREVISE NASTETI RUSKU FEDERACIJU KOJA IMA NAJVISE ATOMSKIH BOJEVIH GLAVA KOJE BI MOGLA UPOTRBITI AKO BI SE VOJNA SRECA OKRENULA PROTIV NJIH, RUSIJU JE NEMOGUCE PBEDITI TO BI MORALO BITI JASNO BAREM UKRAINCIMA, SVI ZNA MO DA SU TO POKUSALI NAPOLEON I HITLER U NOVIJE VREME NA TO SU IZGLEDA FRANCUZI I NJEMCI SKUPA SA UKRAINSKIM NACISTIMA POD KOMANDOM GLOBALISTA ZABORAVILI. RUSIJU JE NEMOGUCE POBEDITI I POROBITI, TO ZNAJU GLOBALISTI MOGUCE JU JE OSLABITI DA SE JIM POBIJE STO JE VISE MOGUCE MLADIH I SPOSOBNIH LJUDI I SA TIM JIH OSLABITI KAO NAJACU SLOVANSKU NACIJU.

Josip
1 mjesec prije

Zadnji trzaji ukrajinskih bijednika..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI