Ukrajina komentira glasine o svađi s Bidenom

Biden - Ukrajina i SAD
10 komentara

Izaslanik Kijeva u SAD-u odbacio je izvješća o napetostima između dviju nacija

Nedavna izvješća o pogoršanju političkih napetosti između Kijeva i Washingtona, pripisana nesuglasicama oko vjerojatnosti moguće ruske invazije na Ukrajinu, medijski su pretjerana, tvrdi ukrajinski veleposlanik u SAD-u.

U intervjuu za CBS u nedjelju, Oksana Markarova priznala je da se dvije strane posljednjih dana nisu u svemu susrele, no utvrdila je da to nije ozbiljno utjecalo na njihove odnose.

“Nema napetosti”, rekla je. “Slušajte, možda će biti nekih rasprava, možda će biti razlika u našim stajalištima, ali Sjedinjene Države su naš strateški partner, a čak bih rekao i naš strateški prijatelj broj jedan.”

“Naši odnosi, posebno u posljednjih godinu dana, bili su na najvišoj razini u posljednjih 30 godina, rekla bih”, dodala je.

CNN je ranije izvijestio da su izvori u administraciji američkog predsjednika Joea Bidena rekli mreži da je Biden frustriran ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim jer je navodno umanjio prijetnju ruske invazije i nije bio dovoljno zahvalan za američku podršku i isporuku oružja.

Na tiskovnoj konferenciji u petak, Zelenski je kritizirao, kako je opisao, “malo neuravnoteženo” izvješćivanje zapadnih medija o situaciji, i rekao da je zabrinut zbog učinka koji takvo izvještavanje ima na ukrajinsko gospodarstvo. “Iz medijskog izvještavanja, izgleda da smo već u ratu, da su trupe već na putu, da je mobilizacija, da ljudi negdje idu”, rekao je. “Nije tako. Ne treba nam ova panika.”

Zelenski je također odbacio izvješća da telefonski razgovor s Bidenom tog dana nije prošao dobro, rekavši: “Nemamo nesporazuma s predsjednikom Sjedinjenih Država. Jednostavno, ja duboko razumijem što se događa u mojoj zemlji, a on dobro razumije što se događa u SAD-u.”

Ranije tog tjedna, izvor blizak Zelenskom rekao je za Buzz Feed News da je ukrajinski čelnik uznemiren odlukom Washingtona da povuče dio američkog diplomatskog osoblja iz Kijeva. Prema izvoru, Zelenski “ne misli da postoji bilo kakva neposredna prijetnja” Kijevu. “Iskreno govoreći, ovi Amerikanci su sigurniji u Kijevu nego u Los Angelesu… ili bilo kojem drugom gradu u SAD-u koji je prožet kriminalom”, dodala je osoba.

Američki i ukrajinski čelnici već mjesecima upozoravaju da se boje da Rusija planira neposrednu invaziju na svog susjeda, te su ukazali na izvješća da se preko 100.000 ruskih vojnika okupilo duž granica dviju zemalja. Moskva je u više navrata poricala da ima bilo kakve agresivne namjere i pozvala je na sigurnosne sporazume koji bi zabranili širenje NATO-a, vojnog bloka predvođenog SAD-om, u Ukrajinu ili Gruziju, što je dogovor koji su čelnici u Washingtonu odbacili.

BidenSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
preseren3
2 godine prije

Ova panika košta Ukrajinu milijarde, kojih nema…
I kako da vodi rat bakrotirana država, koja ni za gorivo, hranu, nema?
A zapad ju zalaže samo sa oružjem i obečanjima…

pirat sa kariba
2 godine prije

ovo je samo kazaliste da narod prestane komentirati kovid mjere i da se razmisljanje prebaci na rat

darijoman
2 godine prije

Ne razumijem ove amere i njihovu šupačku politiku. Šta su tolike pičke i toliko su se ukakili u gače da se moraju još primicati istoku. Trebaju Rusi malo prići njihovim granicama

Šest šest pa pet
2 godine prije

Drugim riječima: Ratno stanje mora ostati unutar SAD-a! Jug,ali sad uz pomoć Rusije, može doći do slobode! 🤠… I konačne pobjede. 💪

Alen
2 godine prije

S obzirom koliko su biden i ekipa uvučeni u kriminal u ukrajini treba im kakav rat tamo , u kojem bi nestali svi dokazi , u suprotnom svašta će da se otkrije pogotovo jer je izborna godina…
Sistem je isti kao u siriji , naoruzava se grupa ” boraca za slobodu ” koji bi samo čekali znak…
No malo je zeznuto jer rusija nije sirija…

Alex Keller
2 godine prije

Izgleda da Rusija gomilanjem trupa želi Ukrajinu ekonomski iscrpiti,pa da se usijane glave napokon urazume i počnu razgovarati. Jer samo braća Rusi driješe kesu kad zagusti. Ali za to se treba malo naguziti.

Max
2 godine prije

Posvađala se bratija.

abc
2 godine prije

Banda se raspada…

abc
2 godine prije

Prođe ljubav između američkog gangstera i ukrajinske prostitutke.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI