Ukrajina mora mobilizirati mlade

Ben Wallace - Ukrajina mobilizacija
25 komentara

Bivši britanski ministar obrane Ben Wallace tvrdi da Kijev uspijeva u svojoj protuofenzivi, ali kako bi održao momentum i “završio posao”, predsjednik Vladimir Zelenski mora ubaciti više mlađih Ukrajinaca u borbu, dok Zapad osigurava oružje kako bi pobijedili Rusiju.

Tijekom ljeta, snage Kijeva nisu uspjele napraviti značajne teritorijalne dobitke i pretrpjele su teške gubitke pokušavajući probiti ruske obrane koje se sastoje od ogromnih minskih polja, teške artiljerije i rojeva bespilotnih letjelica. Prema informacijama ruskog Ministarstva obrane, broj ukrajinskih vojnika poginulih od početka protuofenzive prešao je 83.000.

Wallace, međutim, vjeruje da su ukrajinske snage “sporo, ali sigurno” prilagođavale taktike, apsorbirale lekcije i činile najbolje što mogu s opremom koju su im svi darovali, i da je pobjeda Kijeva neizbježna pod uvjetom da vlada “igra svoju ulogu”.

“Prosječna dob vojnika na frontu je preko 40 godina. Razumijem želju predsjednika Zelenskog da sačuva mlade za budućnost, ali… baš kao što je Britanija učinila 1939. i 1941. godine, možda je vrijeme da se ponovo procijeni obim mobilizacije Ukrajine”, napisao je Wallace u komentaru objavljenom u The Telegraphu u nedjelju.

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu rekao je da su takvi teški gubici rezultat toga što je Kijev bacio neobučene vojnike u “besmislene napade i pokolj”. Dodao je da ovi “cinični potezi Zapada i njihovih slugu u Kijevu samo guraju Ukrajinu prema samouništenju”.

Još u srpnju je Wallace nazvao Ukrajinu “borbenim laboratorijem” britanske vojske tijekom izvješća parlamentu.

“Nećemo stati ni jednog dana”, izjavio je u nedjelju. “Svijet promatra da vidi da li Zapad ima odlučnost da se bori za naše vrijednosti i sistem utemeljen na pravilima. Ono što sada uradimo za Ukrajinu odredit će smjer naše sigurnosti u godinama koje dolaze.”

Mobilizacija u Ukrajini traje od početka sukoba i imala je neke problema u posljednje vrijeme. Zemlju su potresli skandali u vezi sa šefovima za mobilizaciju, što je navelo Zelenskog da u kolovozu objavi da otpušta sve regionalne šefove za regrutaciju u zemlji.

Ukrajinska vlada je opustila standarde za regrute, proglasivši ljude s određenim mentalnim i fizičkim stanjima sposobnima za služenje vojnog roka. Kijev je zabranio muškarcima starim između 18 i 60 godina da napuste zemlju odmah nakon početka ruske vojne operacije, a nedavno je naredio i ženskim ljekarima i farmaceutima da se prijave za mogući upis.

Rusko vodstvo nema planove za provođenje mobilizacije, jer su njihove trenutne potrebe ispunjene članovima karijerne vojne službe, uključujući one koji su se dobrovoljno prijavili da se bore u Ukrajini, prema visokom zvaničniku. Predsjednik Vladimir Putin izvijestio je ranije ovog mjeseca da se ove godine u rusku vojsku upisalo oko 300.000 ljudi.

Ben WallacerusijaUKukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dux
6 mjeseci prije

..neka Zeleni obeća ovim migrantima državljanstvo, komad zemlje,…, a oni svi mladi, većinom vojno obučeni, ima ih ko mrava… eto armije…a šugavi Englezi neka im budu logistika….kuš bolje.

Dax
6 mjeseci prije

Da da oduzmite im život, a nisu ga još ni zapoćeli. Kakav su ološ ovi ostrvski majmuni!!!

nastran
6 mjeseci prije

ajmo u vrtiće!

Tadija
6 mjeseci prije

Neka posalje svog sina u boj.

Гавран
6 mjeseci prije

Evropski ministri odbrane (to je savremeni naziv za agresiju) su birani po političkoj korektnosti. Ministru ne bi mu palo napamet da svoga sina pošalje u rat iz koga se izlazi, ako si srećan, bez udova i testisa ili mrtav ili nestao.

Гавран
6 mjeseci prije

Staljin je poslao svoga sina jedinca u smrt. Mao Ce Tung je poslao svoga sina jedinca u smrt. Ovi savreme protuve dripci šalju tuđu decu u smrt.

tuf
6 mjeseci prije

Kakav debelokožac moraš biti da nastaviš u britanskom tisku objavljivati naslove “Ukrajina pobjeđuje i probila je ruske linije obrane” kada je dovoljno pogledati mape “napretka” kroz mjesece da bi se napredak opisao kao proboj miša kroz beton: t.me/c/1698707268/2282316

tihobl
6 mjeseci prije

U prevodu: London naredjuje Kijevu da mobilise djecu kako bi odbranili svijet zasnovan na pravilima.

Biti-ili-ne-biti
6 mjeseci prije

Ma neće umrežena zapadna banda žrtvovati sve do zadnjeg Ukrajinca – žrtvovat će samo do predzadnjeg.

Mahatma
6 mjeseci prije

Jedva čekaju Kazari da se ”završi posao”.

Max
6 mjeseci prije

Ako nisu pobjegli.

Lucija, prva
6 mjeseci prije

““Prosječna dob vojnika na frontu je preko 40 godina.
Razumijem želju predsjednika Zelenskog da sačuva mlade za budućnost,…_
😄😄😄😄

Pofalilo mladih za organe?
Jasno.

милан
6 mjeseci prije

А шта је са женама? Мислим, знам да није то за њих, али…али, ђе ли су сад оне фемине што су боље и способније од нас? Увек та равноправност нестане када загусти. Јаднице се курвају по западу за који грош, и вероватно све дају домовини.

goran
6 mjeseci prije

koliko još vas blesavih ukrajinaca mora umrijeti da bi vi shvatili da su vas anglosaksonci namagarčili ko i sve države koje su okupirali i opljačkali i da je vrijeme da svrgnete zelenskog javno ga objesite i pošaljite jasnu poruku svima koji profitiraju nauštrb vaših života da je vrijeme da štakori počnu napuštati brod zvan ukrajina

Hattori Hanzo
6 mjeseci prije

Nadam se su Rusi i ostale normalne države shvatili da je idealno vrijeme da se zgazi ološ koji tlači i pljačka stoljećima sve što stigne.Najbolje vrijeme je sada jer za razliku od Ukrajine zapad nema šta mobilizirati.Možda muškarce koji se šminkaju,vegane,LGBT+ i ostali neupotrebljivi šljam.
Zapadu su za rat protiv Rusije potrebni Slaveni jer od svojih ne mogu napraviti ozbiljnu vojsku za veliki rat.

gogo
6 mjeseci prije

svinja pokvarena

Roccos
6 mjeseci prije

Ovaj gad samo što ne kaže da je jedino prihvatljivo za njih,anglogermane i talmudžije da si svi Slaveni(a za njih su to slaves tj roblje) sami iskopaju raku i pucaju si u(nažalost uglavnom blesavu) tintaru.Nedavno se onaj ukro političar Arestivič izlanuo da bi spajanje Rusije i Ukrajine definitivno bacilo zapad na koljena!Pomislio sam da je u pitanju nekakva zabuna ili lažna vijest,ali nije.Da li se to konačno nešto pametno valja iza brda,a ovo bi bio kao probni balon?

Goran
6 mjeseci prije

Gledam neki dan da ima djece i po 15-16 godina,da i tu djecu guraju u rat uništavaju ći om djetinstvo umjesto da se odluče za pregovore

Nesko
6 mjeseci prije

Ovako nešto na pamet može pasti samo smrdljivom engleskom djubretu. Pošalji ti bolesniku svog sina da Putinu zavrne ushi ako možeš i smeš, ostavi tuđu decu na miru. Jebo vas Zeleni zidov .

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI