”Ukrajina nije pozvana na G20”

Summit G20
38 komentara

Poziv za summit skupine u New Delhiju nije upućen Kijevu, rekao je indijski ministar vanjskih poslova

Indijski ministar vanjskih poslova Subrahmanyam Jaishankar ponovio je stav New Delhija o potencijalnom sudjelovanju Ukrajine na summitu G20 u rujnu. Obraćajući se medijima u srijedu, Jaishankar je izjavio da Ukrajini nije upućen poziv na skup visokog profila čelnika najvećih svjetskih gospodarstava, među kojima je i Rusija, stalna članica G20. Ministar vanjskih poslova rekao je da je Indija, osim državama članicama G20, poslala pozive Španjolskoj, Bangladešu, Nigeriji, Mauricijusu, Egiptu, Nizozemskoj, Omanu, Singapuru i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, prenosi novinska agencija EFE. Jaishankar je objasnio da je indijsko stajalište o sudjelovanju Ukrajine rezultat činjenice da je G20 primarno usmjeren na poticanje rasta i razvoja, ostavljajući pitanja rješavanja sukoba da se rješavaju u Vijeću sigurnosti UN-a. Također je istaknuo da je indijski premijer Narendra Modi ranije razgovarao sa svojim ukrajinskim kolegom u brojnim prilikama, ističući “snažne” odnose između dviju nacija u raznim domenama.

Jaishankar je u lipnju rekao kako Indija ne planira pozvati Ukrajinu na summit, ističući da je popis pozvanih proglašen “odmah nakon što smo preuzeli predsjedanje G20” u prosincu prošle godine. “To nije nešto što smo pregledali i nije nešto o čemu smo razgovarali s bilo kime”. Kijevski dužnosnici odgovorili su na primjedbe New Delhija, rekavši da rade “sa svojim partnerima” na osiguravanju pozivnice za summit. Ukrajina je bila pozvana na sudjelovanje na prethodnom summitu G20 u Indoneziji.

“Vjerujemo da je ono što je Ruska Federacija učinila kako bi okončala crnomorski sporazum o žitaricama značajan izazov ne samo za zemlje Afrike i Azije, već i za gospodarstva diljem svijeta. Zato radimo s našim partnerima: s Indijom i drugim partnerima kako bismo mogli biti pozvani”, rekao je Nikolaj Tochitsky, zamjenik ukrajinskog ministra vanjskih poslova.

G20 uključuje Argentinu, Australiju, Brazil, Kanadu, Kinu, Francusku, Njemačku, Indiju, Indoneziju, Italiju, Japan, Meksiko, Južnu Koreju, Rusiju, Saudijsku Arabiju, Južnu Afriku, Tursku, SAD, Veliku Britaniju i zemlje EU. Njegove države članice zajedno predstavljaju 85% svjetskog BDP-a, 75% međunarodne trgovine i dvije trećine svjetskog stanovništva.

G20IndijaSubrahmanyam JaishankarSummit G20ukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
38 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Rudar
8 mjeseci prije

Koja Ukrajina i šta ukrajina ima sa G20 sektom ?
Netko se malo umislio da je nešto.
Zamisli frustracije političara u Bosni i Hercegovini, nisu pozvani na čajanku G20 !

Tupko Glupko
8 mjeseci prije

Tamo najjače sile po ekonomiji i stanovništvu razgovaraju o ekonomskim problemima na svjetskoj razini, ne o lokalnim ratovima.
Ukrajina nije sila niti po jednom od ova dva parametra.
I svi su umorni od ukrajinskog žicanja, ratnih tema i prozivanja Rusije.
Pretpostavljam da neće biti niti ukazanja Zelenskog preko video-veze.

JoeP
8 mjeseci prije

Zašto Ukrajini i toj skupini G20 pridajete veću važnost nego šta je u stvarnosti imaju.
Svijesno ili nesvijesno, s namjerom ili bez, radite za vladare svijeta pa za njih perete mozak ljudima do kojih dopirete.

Sabahudin
8 mjeseci prije

Teretni brod uspješno je prešao Crno more od Ukrajine do Turske, koristeći plovni koridor koji je uspostavio Kijev u nastojanju da razbije rusku opsadu svojih luka.
Pomorska platforma za pracenjee Marine Traficc pokazuje da je Joseph Schulte u njemačko-kineskom vlasništvu, gotovo 1000 stopa dugačak kontejnerski brod koji plovi pod zastavom Hong Konga, stigao do turskog Bosporskog tjesnaca u ranim jutarnjim satima u petak.. Turci i Bospor odradjuju posao ipak Putin pognuo glavu jer treba mu prolaz u svijet. Rublja strmoglavo pada kako je popraviti ratom i blokadama nikako , kroz Bospor moze proci dnevno jedan Ruski ali i jedan Ukrajinski brod uslov je ili niko.

NOVI STARI
8 mjeseci prije

LOGIČNO, NIJE ČLANICA..ŠTA SE TU ZLELNSKI IMA MUVAT…PRODAVATI “FORMULU MIRA”??

kosovar
8 mjeseci prije

Ruska protivvazdušna odbrana uništila je dron koji je letio za Moskvu, a dijelovi bespilotne letjelice pali su u zoni Ekspo centra, rekao je danas gradonačelnik glavnog grada Rusije Sergej Sobjanin. Ipak dron pogodio , pazi gluposti dron se obara iznad grada ali PVO to treba uraditi prije grada sta znaci da ga nisu ni oborili .

kosovar
8 mjeseci prije

Ruska protivvazdušna odbrana uništila je dron koji je letio za Moskvu, a dijelovi bespilotne letjelice pali su u zoni Ekspo centra, rekao je danas gradonačelnik glavnog grada Rusije Sergej Sobjanin. Ipak dron pogodio , pazi glouposfti dron se obara iznad grada ali PVO to treba uraditi prije grada sta znaci da ga nisu ni oborili .

NOVI STARI
8 mjeseci prije

POZVATI IH DA IGRAJU NA NOGOMETNOM PRVENSTVU JUŽNE AMERIKE..JER IMAJU PRAVO BITI PRISUTNI

Japanac
8 mjeseci prije

Ukrajina sa svojom ekonomijom ne bi se kvalifikovala ni za G50.

Lucija, prva
8 mjeseci prije

“Tito je zvanično bio sin slovenskog balkanskog naroda (niko nije znao njegovu pravu biografiju i povezanost sa Rotšildima i Habsburgovcima, odnosno nemačkim lihvarima) i zato je bio rado vidjen gost u Trećem svetu i postao je “vodja nesvrstanih”. Sa takvom prikrivenom misijom razvijana je u jugoslovenska privreda (koja je dobijala unosne poslove u tim zemljama) i u kojoj je polovina državnog budžeta uvek bila negde van zemlje i samo nekoliko najupućenijih službenika tajne službe je znalo za tokove tog novca. Tako je Jugoslavija bila pravi trojanski konj za porobljavanje Trećeg sveta.”

Biti ili ne biti komentar

Max
8 mjeseci prije

Nema tamo što raditi.

tatamata
8 mjeseci prije

dokurchilo im gledati zelenskog kako prosi po samitu ,jedino sto znade je daj ,daj ,daj daj ,a nije u stanju reci nit dobardan

Sara
8 mjeseci prije

….”Kijevski dužnosnici odgovorili su na primjedbe New Delhija, rekavši da rade “sa svojim partnerima” na osiguravanju pozivnice za summit….” al se negdje po telefonima (onima koji ima se jave) plače, zaziva i preklinje: “idem i ja….

gargamel.
8 mjeseci prije

Makron je mislio da se usulja na sastanak, ali mu je dato na znanje da nije pozvan ni dobrodosao !

ForSale
8 mjeseci prije

“Vjerujemo da je ono što je Ruska Federacija učinila kako bi okončala crnomorski sporazum o žitaricama značajan izazov ne samo za zemlje Afrike i Azije, već i za gospodarstva diljem svijeta. Zato radimo s našim partnerima: s Indijom i drugim partnerima kako bismo mogli biti pozvani”, rekao je Nikolaj Tochitsky, zamjenik ukrajinskog ministra vanjskih poslova.

Ma šta ovaj priča?!? O, crni Nikola!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI