”Ukrajina očajnički treba više novca”!

SAD novac Ukrajini
13 komentara

Bidenova administracija pozvala je Kongres na ”promptno djelovanje” kako bi se riješio zastoj u vojnoj pomoći Ukrajini

Bidenova administracija “očajnički” pokušava osloboditi nova sredstva za pomoć ukrajinskoj vojsci u sukobu s Rusijom, rekao je koordinator Vijeća za nacionalnu sigurnost Bijele kuće. Tijekom pojavljivanja na ABC Newsu u nedjelju, John Kirby dobio je pitanje u vezi toga hoće li američki predsjednik Joe Biden popustiti pred zahtjevima Republikanaca, koji inzistiraju na tome da ‘dodatni zahtjev za nacionalnu sigurnost’ od 106 milijardi dolara za Ukrajinu i Izrael bude uvjetovan povećanjem potrošnje za sigurnost za američko-meksičku granicu. Kirby je odbio odgovoriti na pitanje, rekavši kako “neće ništa govoriti prije reakcija predsjednika” Umjesto toga, ponovno je naglasio važnost zaustavljenog paketa pomoći. ”Reći ću vam u tom dodatnom zahtjevu koji smo iznijeli. Da, postoji novac za Ukrajinu koji nam je očajnički potreban. Ima novca za Izrael. Tu je i novac za sigurnost granica”, objasnio je.

Prema Kirbyju, plan reforme imigracije iznijet je “prvog dana ove administracije”. Međutim, Kongres predvođen Republikancima to je “u biti ignorirao”. Ako su zastupnici “ozbiljni u pogledu reforme imigracije, trebali bi prihvatiti taj prijedlog predsjednika. Također bi trebali prihvatiti naš dodatni zahtjev, sva četiri glavna segmenta tamo, koji također uključuje novac za Indo-Pacifik, koji je isto tako važan za našu nacionalnu sigurnost”, rekao je. Kirby je pozvao Kongres na ”promptno djelovanje” kako bi se riješio problem zastoja u pogledu slanja novca za vojnu pomoć Ukrajini.

Administracija se bori s guranjem paketa pomoći od 106 milijardi dolara od početka listopada. Razlog toga jest uglavnom protivljenje republikanskih zastupnika, koji se opiru daljnjem financiranju Kijeva. Bidenova administracija pružila je Ukrajini više od 76 milijardi dolara vojne i druge pomoći od početka sukoba između Moskve i Kijeva, koji je počeo u veljači 2022. Međutim, tijek novca nedavno je presušio. Američki ministar obrane Lloyd Austin, koji je prošlog mjeseca posjetio Kijev, mogao je samo najaviti novi paket oružja i streljiva vrijedan 100 milijuna dolara.

Prošlog je tjedna ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao da će se kijevske snage prebaciti na izgradnju utvrda, priznajući da protuofenziva, koja je započela početkom lipnja i koja se uvelike oslanjala na oružje koje je isporučio Zapad, nije dala željene rezultate. Prema ruskim procjenama, Ukrajina je izgubila više od 125.000 vojnika i 16.000 komada teške opreme u neuspješnim pokušajima napredovanja u proteklih šest mjeseci.

BidenSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Josip
5 mjeseci prije

Kad ce to smece Biden nahraniti crve?

tatamata
5 mjeseci prije

Bilo bi lijepo cuti sta nas koljega hiber sad veli na ovo ….
Sva ona muka i trud da nas uvjeri sta ce rajski zapad da ucini rusiji , pa ona pusta tehnika sto je godinu dana putovala iz amsterdama ,pa tenkici , pa lozenje na himarse ..pa storm shadowsi , pa dronovi , , i jopet sve to rusi potukli lopatama i vesh masinama …a bilo je samo sto moskva nije pala …ali najgore mi je palo sto je zajbo ove nase nazije , pfederchinu iz st-a i manijaka z’bregov , a ekipa se obukla u bermude ,namazala cmarice kremicama i naculila reyban za uplaceno ljetovanje na Krimu , uz veselo kihotanje i zprdanje rusa dok cekaju da im krene charter , i sad nemogu od sramote sto su ih nagozili rusi i otkazali im uplaceni arazman ,,,ebga …. tako to ide kad vjerujes prevarantima i lopovima

tihobl
5 mjeseci prije

Zaluzni je zatrazio 17 milion granata i 400 milijardi dolara u kesu. Bajden toliko para nema.

tihobl
5 mjeseci prije

Odgovor iz SAD: sto stalno prosite, sto sami niste proizvodli granate prethodnih 8 godina?

Будимо искрени – шта је Украјина радила од 2014. године? Већ треба да постоје планине артиљеријске муниције. Неко може бити разочаран што Запад не пружа више. Шта је Украјина урадила после 2014. да повећа сопствену производњу муниције? – рекао је пензионисани амерички генерал Бен Хоџис.

Tupko Glupko
5 mjeseci prije

I izuzetni očajnički trebaju bolju vlast!

Savijest
5 mjeseci prije

Ovaj stari dementni zlocinac ,a nekoc lukavi politicar bi trebao odapeti i spasiti ameriku i mozda cijeli svijet od nuklearne katastrofe.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI