Ukrajina otkriva novi plan za svoje špijune

Vladimir Zelenski
21 komentar

Volodimir Zelenski je pozvao svoje obavještajne službe da istupe.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da su kontrašpijunažne operacije njegove vlade poboljšane i da je sada vrijeme da strane obavještajne službe preduzmu „ofanzivnu akciju“ kako bi zaštitile interese nacije.

Zelenski je to objavio u obraćanju u ponedjeljak, na godišnji Dan spoljne obavještajne službe u zemlji, hvaleći napore ukrajinskih špijuna i ohrabrujući ih da usmjere svoje ciljeve još više.

„Danas se naša vlada bori protiv nevjerovatno opasnih prijetnji, uključujući prijetnje našem suverenitetu, našem teritorijalnom integritetu i našem jedinstvu“, naveo je predsjednik. „Efikasna obavještajna služba je odigrala izuzetno važnu ulogu tokom ovog odlučujućeg perioda.“

„Naučili smo kako da se dovoljno efikasno borimo protiv spoljne agresije“, nastavio je on. „Uvjeren sam da je sada vrijeme da pređemo na ofanzivnu akciju zaštite naših nacionalnih interesa. Imate iskustvo i priliku da primijenite ovu strategiju. Intelekt, sposobnost pronalaženja nekonvencionalnih rješenja za teške probleme, hrabrost i nesebičnost će i dalje biti instrumenti svakog obavještajnog oficira u radu za dobrobit naše vlade.“

Zelenski je istakao važnost prikupljanja kvalitetnih obavještajnih podataka, rekavši da su „naši građani ujedinjeni u cilju povratka naše teritorije i želje za mirom naše nezavisne vlade. Dakle, mnogo zavisi od vas: naše informacije moraju biti tačne i ažurne.”

Ove izjave dolaze u trenutku kada ukrajinske obavještajne službe, zajedno sa zapadnim zvaničnicima, već mjesecima upozoravaju da strahuju od neposredne invazije Rusije, što je optužba koju je Kremlj više puta negirao. Moskva je u međuvremenu optužila Zapad da koristi „rusku agresiju“ kao izgovor za povećanje aktivnosti NATO u regionu.

Ovog vikenda, britanska vlada je objavila da je otkrila zavjeru Kremlja za izvođenje državnog udara u Kijevu i postavljanje lidera koji je prijateljski raspoložen prema Rusijiu. Ujedinjeno Kraljevstvo nije dalo detalje o svojim izvorima za optužbe niti o tome kako će Moskva sprovesti plan u djelo. Rusko Ministarstvo spoljnih poslova opisalo je tu tvrdnju kao „besmislicu“ i optužilo Zapad za namjernu eskalaciju tenzija.

OfanzivaŠpijunukrajinaVladimir ZelenskiVolodymyr Zelensky
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Alen
2 godine prije

Prije neki dan

rs-lat.sputniknews.com/20220123/ne-dirajte-rusiju—u-centru-zagreba-foto-1133573016.html

Danas

Veliki zaokret predsednika Hrvatske: Nemamo ništa sa krizom u Ukrajini, povući ćemo sve vojnike…

burt
2 godine prije

za razliku od 2014 kad Ukrajina radi kaosa i neorganiziranosti nije ni koristila dalekometne raketne sisteme i balističke rakete sada su svi ti sistemi u funkciji sa obučenim posadama sa dovoljno municije i sa obavještajnim podacima jer su svi položaji separatista snimljeni iz NATO izviđačkim letjelica tako da su prošla vremena kad su separatisti imali premoć u artiljeriji i kad su nesmetano vršili vojne operacije

Post
2 godine prije

Zapad koristi „rusku agresiju“ kao izgovor za povećanje aktivnosti NATO u regionu. Da to je tacno, ako ne vidimo asa iz ruskog rukava Onda ce biti Jason da su is ih natovci dobro zaj*bali

Do izvora dva putića
2 godine prije

A tko je izvor ovih informacija? Ruski špijun koji je bio nazočan govoru Zelenog, RT, Logično, Matina baba, Mirkova sestričina, Josina mater?
Ili je izvor iz “provjerenih izvora”?
Pisanje ovakvih članaka bez navođenja izvora ostavlja dojam kako je novinar izmislio priču? Zašto jednostavno ne stavite link?
Ovako sve liči na ratnu propagandnu mašineriju bivše državave, KOS-a i JNA početkom devedesetih.

Max
2 godine prije

Zelenski doziva svoje strane gospodare i ispada smiješan . jer koji predsjednik zove strane službe osim Stjepana Mesića?

Tadija
2 godine prije

Ukrainski politicari ce popusiti,a tek tada ce prestati napetosti,jer doci ce proruski politicari i otkantati NATO,smiriti Donbas,ali ce morati odreci se Krima,jer bio referendum i Rusi to nece vratiti,ali ce garantirati Ukraini drzavu.

Boba Lazarević
2 godine prije

Jednom komičar, uvijek komičar.

Čudo
2 godine prije

Stvar je oko plina. Kako izbacit konkurenciju u Europi i uvalit svoj plin. Politički pritisak, sankcije i dogovor oko prodaje plina. Na kraju Ameri prodaju plin skuplje od Rusa, a kupuju od Rusa kroz treće osobe za manje nego ga sada Rusi prodaju Njemcima. To je biznis. Njemci najveći gubtnici.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI