Ukrajina označila američke zagovornike mira ‘izdajicama’

Amerika i Ukrajina
31 komentar

Amerikanci koji su navodno razgovarali o miru u Ukrajini iza leđa Kijeva su izdajnici i imperijalisti, rekao je ambasador u ukrajinskom ministarstvu vanjskih poslova u odgovoru na vijest u kojoj se tvrdi da su ti razgovori održani.

„Dakle, grupa anonimnih američkih intelektualaca razgovara o Ukrajini sa Rusijom iza leđa Ukrajine? Postoje riječi koje to mogu opisati: izdaja, izdaja i čisti imperijalizam“, tvitovao je Aleksandr Scherba, kijevski „ambasador za strateške komunikacije“ i bivši izaslanik u Austriji.

On je reagovao na izvještaj NBC Newsa koji se u potpunosti zasnivao na anonimnim izvorima koji su tvrdili da je grupa bivših zvaničnika američke nacionalne sigurnosti posljednjih nekoliko mjeseci  vodila razgovore na “drugom kolosijeku” s “istaknutim Rusima za koje se vjeruje da su bliski Kremlju” .

Administracija američkog predsjednika Joea Bidena pronašla je probleme s pričom NBC-a, odričući se bilo kakve uloge u navodnim pregovorima. Washington “nije odobrio te razgovore”, rekao je glasnogovornik State Departmenta u priopćenju u četvrtak.

Glasnogovornik Vijeća za nacionalnu sigurnost John Kirby rekao je za CBS News da, iako je Bijela kuća bila upoznata sa nezvaničnim kontaktima, „želim da jasno stavim do znanja da ove diskusije nismo ohrabrili ili podstakli mi i nismo ih podržavali na bilo koji aktivan način. ”

Richard Haass, bivši šef Vijeća za vanjske odnose koji je navodno bio uključen u razgovore, spomenuo je izvještaj NBC-a u postu Substack-a u petak, nastojeći da se pozabavi „nekim legitimnim interesom za moju poziciju pomiješan s gadnim, ad hominem napadima. ”

Haass je rekao da je bio prisutan na sastanku između “nekoliko bivših visokih američkih zvaničnika nacionalne sigurnosti i grupe ruskih diplomata predvođenih ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom” koji je navodno održan u aprilu. Takav sastanak nije bio naveden na Lavrovljevom dnevnom redu tokom njegove posjete New Yorku da predsjedava Vijećem sigurnosti UN-a.

Moskva je izvještaj NBC Newsa opisala kao “lažnu” i “dezinformaciju”, ne ulazeći u detalje.

Rusija je dugo govorila da nema o čemu da pregovara sa ukrajinskim rukovodstvom, već će se baviti samo onima na Zapadu koji joj vuku konce . SAD su rekle da nikada neće razgovarati o Ukrajini bez direktnog učešća Ukrajinaca. Kijev, u međuvremenu, insistira da je jedini okvir za okončanje sukoba „formula mira“ predsednika Vladimira Zelenskog, koja bi predstavljala kapitulaciju Rusije i koju je Moskva odbacila kao zabludu.

rusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivek
9 mjeseci prije

Da je anarhija bi bio mir. Ali kabala ima planove u kojima će poginuti hrpa budala ako oni prije ne koknu zapovjednike. U njihovim izmišljenim ratovima su poginuli milijuni, a oni se boje anarhije tako jako?

Perko
9 mjeseci prije

Pa ako im je stalo do rata, molim lepo, neka ratuju i ne kukaju. Zašto traže da ih svi podržavaju?
Hteli su rat, dobili su ga ali nisu istom dorasli. Ne vidim šta žele ovom kuknjavom da dobiju sem batina od Rusije.
Niko normalan neće ulaziti u sukob sa najjačom nuklearnom silom zbog jednog narkomana i njegove bande.

Njokar
9 mjeseci prije

“Ukrajina”? Valjda nacistička vladajuča oligarhija u Ukrajini?
Sigurno ne većina ukrajinskog naroda, koja stradava i pati još od Majdana.
Zato komedijaš- krvnik i ne će izbore.

NOVI STARI
9 mjeseci prije

formula..koja formula? ko tu lud?

Max
9 mjeseci prije

Ukrajince je pamet ostavila. Kao i njihove trolove ovdje.

Medo
9 mjeseci prije

Putin je zeznuo kaj nije i narkomansko govno i njegovu svitu pobio odma na početku. Uključujući i njegovu kuju. Da zatre sve što se da zatrt.

Istina
9 mjeseci prije

Stvar je jednostavna.
Ukri hoće da ih što više izgine ( to hoće i traži njihova vlada i ekipa na vlasti ). Rusi im to trebaju što prije ispunit kao želju i namjeru i gotova priča. Tada se više niko ne mora zaj—–t sa pregovorima. Jeftinije i Rusima i Poljacima i Zapadu.
Tko će se poslije rata bavit sa pitanjima ukrainske manjine u Poljskoj, Rumunjskoj, Mađarskoj i Rusiji. Bespotrebni trošak i trošenje vremena.

goran
9 mjeseci prije

ma ti si izdajnik zelenski tebe treba nasred kijevskog trga zabit ti metak u ćelo nacističko smeće narkomančino

gargamel.
9 mjeseci prije

Zelenko izgleda uvodi nova pravila igre, nema kaze izbora dok rat ne zavrsi. Evo i u Holandiji pala vlada, pa ce opet biti “demisionar”, a kada ce izbori, mozda i oni pocnu da se vade na rat.Pogotovo kad neki istaknuti komentatori izjavljuju, da mozda ne budu ni izbori u SAD. Ali sta reci, ionako su svi izbori obicna farsa, po onoj Staljinovoj, “nije vazno kako se glasa, nego ko broji listice.”

Lucija, prva
9 mjeseci prije

“Zelenštejnov bezbožni režim izvozi u inozemstvo pravoslavne svetinje koje su u Kijevu preko tisuću godina.

Upravo se odvija pljačka Kijevske Lavre, najstarijeg pravoslavnog samostana kod Istočnih Slavena.
Moći svetaca i ostale relikvije se pakiraju i odvoze u zapadnoeuropske muzeje”

Vijest stara 10-ak dana.

Lucija, prva
9 mjeseci prije

Opet:

“Oružje koje Kijev dobiva od svojih zapadnih partnera aktivno se prodaje na trgovačkim podovima na Darknetu: među “lotovima” nije samo vatreno oružje, već i protutenkovsko oružje, bacači granata i oprema.

Među lotovima je i američki protutenkovski raketni sustav Javelin. Njegova cijena je 15 tisuća dolara

Kupac može kupiti bacače granata NLAW, koji će koštati osam tisuća dolara…”

Lucija, prva
9 mjeseci prije

“Šef IAEA stigao u posjet nuklearnoj centrali u Zaporižju. Osobno se uvjerio u uredan rad nuklearne elektrane, razgovarao sa zaposlenicima. Radnici postaje su zauzeti svojim dužnostima, radijacijska pozadina je normalna. Sigurnost na području nuklearne elektrane Zaporožje i njezinih granica pouzdano štiti elitni dio ruske vojske. Molim sve da vjeruju samo provjerenim izvorima informacija. Ukrajinska strana stalno špekulira na temu ZNPP-a, prijeti napadima na nju i ponaša se kao majmun s granatom. Pojačana je sigurnost skladišta istrošenog nuklearnog goriva i stalno se prati razina pozadinskog zračenja. Postavljen je dodatni zaštitni zid.” Ovo je službeno izvješće. Međutim, trolovi već imaju spremno: nije sve provjereno. Samo, ne mogu se odlučiti između dvije lokacije; jedan dan su tvrdili da je eksploziv u rashladnoj vodi, drugi dan, – na krovu. Dakako, ova druga ideja je daleko bolja. Jer, na krov bi se zbilja moglo nešto staviti. Bilo koja vrsta osmatračkih uređaja. To na krovu može… Čitaj više »

Ivan
9 mjeseci prije

Tu fasisticku zemlju Ukrajinu treba pretvoriti u prah i pepeo. Zato Rusi ne stajte dok ne obavite posao do kraja..

mile
9 mjeseci prije

masakr zapadne vojne tehnike: vk.com/milinfolive?w=wall-123538639_3718404

Samo U Prolazu
9 mjeseci prije

Hmm, ako ne zele mir, rat imaju, za njihovo dobro nadam se da uzivaju.

IVANKA MARKOVIĆ
9 mjeseci prije

NEGO ŠTO DRUGO. PRVO SU IM DAVALI POTPORU, A KAD IM TO VIŠE NE ODGOVARA ŽELE DA POPUSTE I DAJU DIO TERITORIJA. A ZA ŠTO SU SE BORILI I IZGUBILI TOLIKO ŽIVOTA.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI