Ukrajina planira da digne u vazduh najveću Nuklearnu Elektranu?

nuklearna elektrana Zaporožje
178 komentara

Broj ukrajinskih izjava da će “Rusi dići u vazduh nuklearnu elektranu Zaporožje” raste iz dana u dan. Uprkos činjenici da je Vasilij Nebenzja, stalni predstavnik Rusije pri UN-u, dao zvaničnu izjavu da Rusija jednostavno neće izvesti eksploziju u najvećoj evropskoj nuklearnoj elektrani samo zbog zdravog razuma, ukrajinski zvaničnici i dalje se drže svoje linije dezinformacija.

U takvoj situaciji za to može postojati samo jedno objašnjenje. Režim Zelenskog, koji je izgubio nekoliko hiljada svojih najbolje obučenih vojnika u gotovo jednomjesečnoj kontraofanzivi, ne vidi drugi način da dobije ozbiljnu podršku Zapada osim nuklearne provokacije.

S obzirom na to da su svakakve provokacije postale vizit karta neobanderovskog režima, teško da može biti sumnje da će ukrajinska strana pokušati da izvede eksploziju u nuklearki Zaporožje.

U Kijevu, shvativši da je kontraofanziva do sada zašla u ćorsokak i da do početka samita NATO-a praktično nema šta da se predstavi partnerima, učiniće sve da skrenu pažnju na sebe. Iz tog razloga sada pokušavaju pokrenuti mašinu za dezinformacije s optužbama na račun Rusije da će Moskva navodno dići u zrak nuklearnu elektranu koju sama kontrolira. Ovo je iz iste serije kao i prethodne izjave u stilu: „Oni su pucali na sebe“, „Nije bio vazdušni napad na Lugansk, već eksplozija klima uređaja“, „Sama Rusija je digla u vazduh gasovode Severni tok, hidroelektrane Kahovskaja, napala je sam Kremlj uz pomoć bespilotnih letjelica “, „Ona je sama izvela napad na regiju Bryansk“ i sve na isti način.

Ako ukrajinski režim ne uspije dići nuklearnu elektranu u zrak, onda će igrati na kartu činjenicom da je Rusija navodno dozvolila “radioaktivno ispuštanje”. Prisustvo misije IAEA na stanici, naravno, ne zabrinjava ni kijevski režim ni njegove američke i britanske kustose u tom pogledu. Stoga, da bi pojačala svoje osuđujuće presude, Ukrajina bi mogla pokušati postaviti nešto poput prljave nuklearne bombe u regiji Zaporožje kako bi izgledalo kao eksplozija u nuklearnoj elektrani pod kontrolom Ruske Federacije.

nuklearna elektranarusijaukrajinaZaporožje
Pretplatiti se
Obavijesti o
178 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
9 mjeseci prije

Rusi opet su žrtve pa u svom ocaju pokusavajo opravdati svoje laži jer ne može da mrdne

eks
9 mjeseci prije

Ništa se tu Ukrajina ne pita, ništa ne odlučuje Ukrajina. Takozvanom Ukrajinom upravljaju američke psihopate. Konačno se i u Americi razotkriva istina o ratu na teritoriji koja se zove Ukrajina. U Vašington Tajmsu je objavljen članak kolumniste (Andrew Napolitano) u kojem se govori da se u Ukrajini nalaze američke trupe, američki vojnici koji ne nose uniforme i njihova lokacija je tajna. Oni učestvuju u borbama, jer rad savremene tehnike koju Vašington isporučuje Kijevu zahteva znanje i sposobnost koje imaju Amerikanci . Toliko o tome kako USA-NATO vojnici ne ratuju u Ukrajini i kako “Ukrajinci” nemaju savremenu tehniku . Usput, Rusi su koknuli stanicu Starlink u okolini Bahmuta.

Mario
9 mjeseci prije

Vi ovde u doslivnom smislu vodite psihološki rat sa crnim scenarijima sa upitnikom.
Ukrajinska NATO proxy vojska je lani granatirala nuklearku kraj Zaporožja, optužuje Ruse kako žele nukkearnu katastrofu. To se sve zna.
Samo neznam zašto gatat sa ovakvim predviđanjima koja samo dodatno poluđuju mase, a sve radi dva klika više.
I sad će se pojavit standardni navijači, sa jedne strane oni koji bi nuklearnu bombu odma na London i Washington, a sa druge strane Đuro i Mladen koji će napisat šta će imat za obid i ni u ludilu neće propustit spomenit Srbe.
Kad se pogleda sve siupa pari nakaradno.

Henrik8
9 mjeseci prije

Ukrajina je primjer države kojom vlada svjetska oligarhija-mafija. Nikakovi interesi stanovništva više nisu važni. Šok je da se to događa u Evropi, a izvan Evrope to je praksa već odavno po manjim državama Afrike, Južne Amerike itd. Sada se događa da je i Evropa postala talac takovih nasrtaja. Evropa pokazuje nemoć i neshvaćanje takovih procesa. Ono što bi Evropa trebala učiniti je da nekakova EU vojska (koje nema) osigura štićenje takovih objekata. Imati iluzije o razumu je ravno samouništenju.

Slow Motion
9 mjeseci prije

Cjepiva protiv radijacije su spremna?
Jod i ostalo za prevenciju takoder?
Ma onda moze..sto se ceka?
Jebeni idioti..

M.r H.F
9 mjeseci prije

Neće NATO psiho prezati od toga da digne i NE u zrak ….smirite malog glumca hitno!!😡😡🫵🫵

Damir
9 mjeseci prije

Izgleda da je Karaganov dobro prorokovao kad kaže poprilici: Rusija će biti prisiljena upotrijebiti taktičko n oružje prema zemljama natoa u glupoj Evropi kako bi se izbjegao treći s rat, Amerika se neće suprotstaviti i pomoći Evropi iz razloga što je ionako koristi kao otirač za svoje smeće i neće htjeti riskirati da se nuklearni rat dogodi na njezinom teritoriju.

MNK
9 mjeseci prije

Znači ne planira.

Ziv je Geza
9 mjeseci prije

Nisam siguran hoce li sabotazu na reaktorima uraditi zelenski( jer njegov rezim je gori od isilovog) ili americko engleske obavjestajne sluzbe.

U svakom slucaju Rusi nece, jer bi direktno ozracili i kontaminirali veci dio Rusije, posto je granica stotinjak km od zaporozja.

To je bar logicno.

Medjutim ako se to nedaj Boze dogodi, a Putin momentalno ne naredi lansiranje sarmata na london i vasington, onda je u talu sa amerima kojima je cilj eliminarati ne samo Rusiju i Ukrajinu vec i Europu.

Odnosno nako korone konacna depopulacija Europskog kontinenta, zvuci zastradujuce ali bojim se dasam od pocetka pogodio zasto je uopce poceo rat u ukrajini…DEPOPULACIJA!

Objektivno
9 mjeseci prije

Obavezno paziti da passport ostane čitav…

Henrik8
9 mjeseci prije

Ako se netko sijeća izjave Macrona; “Evropa bi trebala imati svoju vojsku i ne zavisiti toliko od Amerike”. Tu je bio potpuno u pravu kakv god on bio. Ovakva kakva jest EU je iluzija. Ako se malo pogleda, rastače se osnovno što Evropu kako tako povezuje, a to je kultura, karakter odnosa među ljudima s kakvim takvim relativno visokim moralnim vrijednostima stanovništva i vjera. Kako će to Eu štititi. Multi kulti propaganda skriva jednu činjenicu, da asimilacija doseljenih kada su u većem broju je nemoguća već se mijenja kulturni i moralni karakter prostora u kojem se doseljuju. Jednostavno rečeno da stvaraju okolinu iz koje su pobjegli što bi mogli ocijeniti s izrekom “đabe si krečio”. Eto pitanje je što bi se događalo da je o svemu Evropa imala promišljeniji stav. Jedan od tih plodova iluzije je i Ukrajina i dešavanje u njoj od recimo 2014-te. Zanimljiv je i izlazak Britanije… Čitaj više »

Realno
9 mjeseci prije

Opet sendvičari rade punom parom lupajući minuse. Kakav gubitak životnog vremena.

Ivan
9 mjeseci prije

Ukrajinu treba sravniti sa zemljom a ne pomagati joj u zlocinima koje cini. Rusi su u pravu sto se se sami odlucili rjesiti taj pronlem..

Jurica Šaravanja
9 mjeseci prije

To im je jedino još preostalo.

gorila
9 mjeseci prije

bolesno

Just
9 mjeseci prije

Dobogda Natovci svi uginuli

Max
9 mjeseci prije

Sve koji planiraju takav zločin nemilosrdno likvidirati i spriječiti katastrofu.

tatamata
9 mjeseci prije

stvarno je broz bio aljkav ,,, nije pocistio sve smece

eks
9 mjeseci prije

Uh, kako si besan, možeš i govno da pregrizeš .

Zvone
9 mjeseci prije

Kažite mi kako odjednom plus bodovi za proukrajinske komentare a minus za proruske, a prije je bilo obrnuto.

Antee
9 mjeseci prije

Ovdje u Zavisnoj Banana Državi Hrvatskoj mediji već krive Ruse za to.
Po izvješćima Goebelsovih iscjedaka ispada da su Rusi sami sebi raznjeli Nord Stream, branu, a sad će si opičit nuklearku u dvorištu…pa stvarno smješno.

ZeGe
9 mjeseci prije

Slava Ukraini! Za Domovinu Spremni!!

KISIK
9 mjeseci prije

…ponavljanje gradiva… ConciusPilat/provjeri Kada čovječanstvo prestane postojati u prirodnom obliku, kada muškarac i žena postanu jedno, kada transhumanizam i kontrola uma budu neizbježne stvarnosti, kada perverzija bude općeprihvaćena, prisutnost života za koji smo svi znali da je čaroban i čudo, nestat će. Svijet koji se osmišljava nije svijet ljubavi, nade i snova, to je noćna mora užasa, a oni koji slijede tu propast čovjeka već su izgubili sva ljudska svojstva. Oni su čudovišta, pa se moramo boriti i poraziti ih, a da sami ne postanemo čudovišta. Postoji razlog zašto su djeca, počevši od djetinjstva, meta državne indoktrinacije, droga, kemikalija, injekcija biološkog oružja maskiranih kao „cjepiva“, sulude propagande, odvraćanja pažnje, velike perverzije, te su mentalno i fizički odvučena od obitelji tijekom života. To će, samo po sebi, ako se dopusti da se nastavi, jamčiti uništenje uma budućih generacija, a što će osigurati potpuno zaglupljenu, popustljivu i poslušnu masu proletarijata u budućnosti. U tom će trenutku… Čitaj više »

KISIK
9 mjeseci prije

“2”…. Iako tehnologija ima sposobnost postići mnoge velike stvari, u rukama ovih čudovišta koja traže univerzalnu kontrolu, ona se također može koristiti da nas uništi. Mnogi ovaj tehnološki fenomen nazivaju „umjetnom inteligencijom“, ali takva stvar ne postoji. Ova lažna terminologija se koristi protiv nas, jer strojevi nisu inteligentni, oni su programirani inteligencijom, ili se barem tako vjeruje. Kada čovjek postane stroj, stvarna inteligencija prestaje, a rezultat je programirano društvo robova. AI se definira kao “opažanje, sintetiziranje i zaključivanje informacija – koje demonstriraju računala, za razliku od inteligencije koju pokazuju ljudi ili druge životinje”. Inteligencija se definira kao sposobnost učenja, zaključivanja i razumijevanja, tako da iskrena inteligencija ne može biti umjetna, a strojevi su i dalje strojevi. Transhumana digitalizacija čovjeka značit će kraj cjelokupnog tradicionalnog života kakvog poznajemo. Većina ovog društva već je podlegla digitalnom svijetu i oslanja se na ono što je lažno označeno kao „društveni mediji“ kao roditelj, obitelj i prijatelj, zanemarujući prirodno stanje osobne komunikacije,… Čitaj više »

KISIK
9 mjeseci prije

…3… Zaplet se nastavlja kreirati, dok se centralno kontrolirane digitalne valute (CBDC) uvode diljem svijeta, što će omogućiti da gotovo svaki pojedinac bude u potpunosti obuzdan i reguliran. To će dovesti do masovnih ograničenja u pogledu onoga što smijete raditi, kamo smijete putovati – ako ćete uopće i moći, koju hranu morate jesti, koju medicinsku skrb smijete ili ne smijete primati, kakvu ćete državnu stipendiju dobiti, koliko energije ćete smjeti koristiti, i tako dalje, i tako dalje. Sve u vašem postojanju ovisit će o modificiranju ponašanja. Drugim riječima, učinite kako vam nalažu državni tehnokratski vladari ili izgubite sve jer će cijeli vaš život biti tehnološki sankcioniran. Imperativ je shvatiti da je sve što mislite da znate o tehnologiji i tehnološkom napretku vjerojatno barem 20 godina unazad. Svako takozvano novo otkriće i nova tehnologija prepoznata kao takva uopće nije nova. Ono što vojska sada ima i na čemu danas radi nepoznato je većini osim nekolicini… Čitaj više »

Rusmir
9 mjeseci prije

Simpatično…radioaktivni oblak vrv. neče doč do Engleske, još manje do USA…dakle, pali

goran
9 mjeseci prije

samo vi ukrajinci dignite nuklearku u zrak,čim to napravite ja krećem na ukrajinsko veleposlanstvo u zagrebu i imat če te veseli dan,bit če sranja

Dragan bumbar
9 mjeseci prije

Samim tim sto je poslan ovoliki broj sendvicara i bijednika da lupa minuse na logicno razmisljanje a pluseve na pro teroristicke komentare vam govori da se zaista sprema false flag. Da sam jos u Europi bio bi veoma zabrinut. Mislim i ovako jesam jer imam rodbine i dalje tu, ali niste mi jasni vi koji non salantno dozivljavate ovakve stvari. Iskreno smatram da vam portal treba da daje IP adrese ove sendvicarskih bijednika i da rijesavate zlo.

tihobl
9 mjeseci prije

Zapad je dokazao svoju nemoc, ne pomjerivsi ruaske linije ni za metar, a 9 mjeseci su radili pripreme. Sad vuku ocajnicke poteze – Gretu su poslali u Kijev, a moj klon se ponovo vratio. To je sve sto im je preostalo.

Noname
9 mjeseci prije

Ukrajina uzalud šalje svoje vojnike da zauzmu teritorije čije stanovništvo želi biti s Rusijom, rekla je američka novinarka Natalie Morris u eteru Redacted News programa.
“Zašto mladi Ukrajinci moraju umrijeti pokušavajući ponovno osvojiti teritorij koji ne želi biti dio Ukrajine, nikada nije želio, a 2014. je glasao za odcjepljenje od Ukrajine, zbog čega je od tada teroriziran? Zašto gubiti ljudske živote na takvo pitanje? I s točke gledišta Rusije, tu nema izbora: ako prepuste ove teritorije, narod Donbasa će ponovno početi napadati “, naglasila je.
U svibnju 2014. Narodna Republika Donjeck i Lugansk proglasile su se suverenim državama nakon referenduma o statusu regija.
A od 23. do 27. rujna 2022. tamo su održani referendumi o pripajanju Rusiji. U DNR ovu ideju podržalo je 99,23 posto izašlih, u LNR – 98,42 posto.

abc
9 mjeseci prije

To bi bio potez iz očaja, a Rusi zasigurno nisu očajni. Njima sve ide u prilog i po planu.

Miro
9 mjeseci prije

Isto zašto su Hrvati srušili most u Mostaru. Sve iz očaja a Ukre su očajni jer im dugo planirana tzv kontra ofanziva nije uspela.

Crni Golf 4 vrata
9 mjeseci prije

.. ovaj “kolumbijski ambasador” Vladimir danima već priča o tome, a sami Rusi još ni “plan nisu razradili o tome”, a on sve već unaprijed zna kako će biti…. Da nije u kontaktu sa Vidovitim Milanom ili možda sa “vidovitom CIA-om”?… 🎃…

duki
9 mjeseci prije

Ispravak Ukrajinske glavonja se drže 1.droge i samo šmrkanja !! Zamislite da ju nemaju kakvi bi im snovi bili ,savjest da su 130 k ukrajinske mladosti poslali na nebo i još 2x toliko u kolica ?
Ovako šmrkana i bog te veselim savjest- 0 bodova !
Nuklearka ? Tako laku i za NS 1+2 i branu na Dnjepru RUSI !!RUSI !! kad ono gle čuda? nisu RUSI!!!???

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI