Ukrajina se suočava sa ključnim momentom na frontu, kaže šef Pentagona

Američki ministar obrane Lloyd Austin
25 komentara

Vašington i njegovi saveznici moraju intenzivirati svoju “zajedničku posvećenost samoodbrani Ukrajine i moramo se još više potaknuti kako bismo osigurali da se Ukrajina može braniti”, istakao je Lloyd Austin.

Ukrajina se suočava s ključnim trenutkom na bojnom polju, izjavio je u srijedu američki ministar odbrane Lloyd Austin, pozivajući saveznike da Kijevu pruže više vojne pomoći.

“Ne možemo priuštiti da odustanemo i ne možemo si priuštiti da izgubimo snagu”, rekao je Austin, obraćajući se na sastanku Kontakt grupe za odbranu Ukrajine u Briselu. “Ulozi su previsoki”, dodao je on ne objašnjavajući detalje.

Washington i njegovi saveznici moraju intenzivirati svoju “zajedničku posvećenost samoodbrani Ukrajine, a mi se moramo još više potruditi da osiguramo da se Ukrajina može braniti”, rekao je.

Lloyd AustinPentagonrusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
norbert
1 godina prije

Manekeni rata prisutni su u medijima kao PR vojničine, a stvarni jadnici rata ginu po frontovima svjedočeći industriji Smrti koja maršira u smjeru propasti zapadnjačke (katoličanske i njoj prisjedinjene ostale kršćanske zapadne denominacije) Civilizacije. Svjedočimo procesu propasti Civilizacije kojoj je ishodište bila Europa sa zapadnjačkim kršćanstvom kao duhovnom nadgradnjom, koja se ogledala u razvoju obrazovnoga sustava Europe pa time i USA (pogledati povjesno djelovanje i karizmu Isusovačkoga reda u Europi i USA i Latinskoj Americi), razvoju Europske kulture u najširem značenju i oblicima,razvoju tehničke misli i tehničke znanosti a time izravno tehnologije, ali nažalost i razvoju korporativističkog imperijalizma u obliku „kraljevstva Božjeg na Zemlji“ koji danas prepoznajemo kao korporativni globalizam. Civilizacije u povjesti čovječanstva su uvjek propadale, a da se kritički nikada (oni koji su pisali povjest!?) nisu ozbiljno zapitali zašto su civilizacije propadale, dakako svi smo mi kroz obrazovni sustav učili (za ocjenu) da su barbari i vandali (dakle zločesti… Čitaj više »

1 godina prije

Nema više, banda ubojica. Nestaje Ukrajinaca za vaše potrebe….. 1000 na dan!!!

mrdo
1 godina prije

Zapadne “sankcije” protiv Rusije – Evropa propada, Rusija sve jača i jača.
Zapadna “pomoć” bivšoj Ukrajini – bivša Ukrajina sve manja i manja, Rusija sve veća i veća.

burt
1 godina prije

Ukrajina ima nekoliko milijuna ljudi koje može naoružati pješadijskim oružjem a ruska umjesto da iskoristi ravni teren i opkoli cijeli Donbas, dođe gradovima u Donbasu iza leđa i prisile ukrajinsku vojsku na izvlačenje ili predaju oni su se upustili frontali napad i ulične borbe za svaki veći ili manji grad, tvornicu i industrijski kompleks a tu su najveći gubici jer očigledno da su ruskim stratezima vojnici samo zamjenjivi brojevi

Max
1 godina prije

Ukrajina Gubi rat.

tihobl
1 godina prije

Rusi nisu u ratu sa Kijevom i zapadnom marionetom od zelenskog vec sa cijelim NATO. Na juzni pravac zapadnog fronta su poslali oko 150.000 vojnika protiv brojcano nadmocnijeg neprijatelja. Pogledajte zapadne karte i vidjecete da je pola jedinica na tertoriji RF uz granicu) imate karte gdje se koja jedinica nalazi.
Front je dugacak oko 1000 km. Rusi ga drze sa manje od 100.000 ljudi. I ne samo da ga drze vec stalno napreduju.

Napreduju polako jer im nije cilj zauzeti teritoriju, vec psiholoski slomiti protivnika. Kad ga slome onda ce lako biti napredovati i cistiti dzepove otpora. Opet da ponovim neprijatelj je NATO. Evo sad NATO izlazi sa ponudama da se Rusiji prepusti pola bivse Ukrajine. Do jeseni pocece horski pkjevati “mir nema alternativu” i Zelenski ostace ko g*vno na cjedilu.

onaj najglu...Dalton
1 godina prije

”Oslobođenje Ukrajine sve je bliže, samo je pitanje vremena.” – Zelenski

P.S.
2014. Definitivno ćemo vratiti Krim
2015. Definitivno ćemo vratiti Krim i Donbas
2022. Definitivno ćemo vratiti Krim, Donbas, Herson, Zaporožje…

nekoime
1 godina prije

Još malo pa će im i Ukrajince morati slati…

nessy
1 godina prije

Ukrajina zeli biti dio EU! Ukrajina zeli biti dio NATO-a! Ukrajina zeli 300 MLRS-ova, bezbroj haubica, oklopnih vozila, tenkova, aviona, helikoptera, granata…! Mozda bi neku nuklearnu podmornicu? Samo sto nisu zatrazili ICBM. Pa, postoji li itko drugi da nesto zeli, osim Ukrajine? Za pristupanje navedenim asocijacijama, postoje zakoni, pravila i procedure. Ako Ukrajina moze uci u NATO i EU, mimo svih pravila, cemu uopce propisi? Cime Zelenski misli platiti sve te beskonacne kolicine oruzja? Klavirskim koncertom? USA ce ih sopati oruzjem, na dug, naravno, dok god na svakog Ukrajinca gine i jedan Rus. Koliko god oni dobili oruzja, Rusija ga ima vise. Jos vaznije, ima osoblje, koje ga zna koristiti i odrzavati. Ukrajinci koriste USA haubice kao jednokratnu robu, ispale koliko mogu, pregriju cijev da se iskrivi, i pobjegnu. Moderno zapadno oruzje trazi obucenu posadu, rezervne djelove, servisere, a ne ‘partizane’ bez dana obuke. Pa vec su sami rekli da… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI