Ukrajina traži od NATO 115 milijardi godišnje

NATO novac za Ukrajinu
38 komentara

Kijev također želi neograničene isporuke oružja i zamrznutu rusku imovinu

Ukrajina želi neograničeni pristup zapadnom oružju, još veću pomoć i sva zamrznuta ruska sredstva, otkrio je u utorak šef kabineta predsjednika Vladimira Zelenskog Andrej Yermak.

Na Summitu o demokraciji u Kopenhagenu, koji je organizirala proukrajinska nevladina organizacija Savez demokracija, Yermak je najavio izvješće koje je napisala skupina kojom supredsjeda s čelnikom nevladine organizacije i bivšim glavnim tajnikom NATO-a Andersom Foghom Rasmussenom.

‘Međunarodna radna skupina za sigurnosna pitanja i euroatlantske integracije Ukrajine’ uključuje bivšeg britanskog premijera Borisa Johnsona, bivšu finsku premijerku Sannu Marin, bivšu američku državnu tajnicu Hillary Clinton, umirovljenog generala američke vojske Wesleyja Clarka i bivšeg američkog specijalca izaslanik za Ukrajinu Kurt Volker, između ostalih.

“Važno je da saveznici potroše 0,25% svog BDP-a na vojnu pomoć Ukrajini i otključaju 300 milijardi dolara zamrznute ruske imovine kako bi podržali našu zemlju”, rekao je Yermak u postu na Telegramu sažimajući izvješće.

Prema ruskim procjenama, SAD i njegovi saveznici dali su Kijevu vojnu pomoć vrijednu preko 200 milijardi dolara. Dok su neke zemlje EU-a već doprinijele s više od 0,25% svog BDP-a za naoružavanje Ukrajine, Latvija se prošlog mjeseca obvezala da će to činiti svake godine u sljedeće tri godine.

Još jedna preporuka iz izvješća, koje je Rasmussen predstavio na događaju u Kopenhagenu, bila je ukidanje “svih ograničenja na opskrbu konvencionalnim oružjem” Kijevu. Yermak se uključio tvrdeći da također ne bi trebalo biti ograničenja na korištenje ovog oružja.

Rasmussen i Yermak također su pozvali NATO da pozove Ukrajinu na svoj Washingtonski samit ovog ljeta i postavi “jasan vremenski rok” za članstvo Kijeva, za koji su rekli da bi trebalo biti “najkasnije do srpnja 2028., podložno ispunjavanju posebnih uvjeta”.

Poziv NATO-u Ukrajini bi “postao motivacija i potpora za našu vojsku i sve [naše] građane”, objasnio je Yermak na Telegramu.

Članstvo Ukrajine u NATO-u crvena je linija za Rusiju, a njegovo sprječavanje jedan je od razloga zbog kojih je Moskva pokrenula vojnu operaciju u veljači 2022.

Zelenski je očekivao službeni poziv bloku na prošlogodišnjem summitu NATO-a u Vilniusu i pokrenuo je tiradu na društvenim mrežama kada nije stigao. Blok predvođen SAD-om na kraju je rekao da će biti u poziciji pozvati Ukrajinu “kada se saveznici slože i kada se ispune uvjeti”.

Ukrajina je dugo zahtijevala pristup ruskoj imovini koju su SAD i njegovi saveznici zamrznuli na početku neprijateljstava 2022. Dok je Washington bio za njihovu potpunu konfiskaciju, EU – koja drži oko 80% pogođenih državnih fondova – više je oklijevala, budući da bi svaka ruska odmazda utjecala na glavnu klirinšku kuću bloka i euro općenito. Moskva je rekla da će odgovoriti na “krađu” svoje imovine jednakom mjerom, ciljajući na imovinu zemalja prekršitelja pod svojom jurisdikcijom.

IsporukeNATOSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
38 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ZZZ 🇭🇷
2 mjeseci prije

Ukrajina je za smijanje a narod za zaljenje. Indijski minister vanjskih poslova Subrahmanyam Jaishankar na YouTube uvijek dobro rece nesto kriticno o zapadu i njihovom kolonijalnom shvacanju.

Tupko Glupko
2 mjeseci prije

115 milijardi dolara godišnje je samo vojna pomoć koju traži Ukrajina.

Dosadašnja poslana pomoć pokazuje da na svaki dolar/euro vojne pomoći treba još dva da bi Ukrajina uopće gospodarski funkcionirala sa propalom ekonomijom.

Znači traže nekih 350 milijardi dolara godišnje pomoći, a do sada im je u malo više od dvije godine rata poslano 380 milijardi dolara.

Što znači da traže duplo više financiranja nego do sada.
Uskoro će tražiti i topovsko meso u njihovom ratu protiv Rusa u kojem ne mogu pobijediti.
Ali za pregovarački stol sa Rusima, to nikako.

JoeP
2 mjeseci prije

A oće li se i ovo šta je Ukrajina već dobila u ovoj godini računat za ovu godinu 🙂
Ali i prodavači kokica na dernecima znaju kako je 115 miljardi malo jerbo je Ukrajina do sad spržila priko 300 miljardi u dvi godine 🙂
Ja u rangeu oko mene vidin 100 miljuni “strani investicija” iz Ukrajine u zanji par godin u nekretnine i businesse tako da bi po tome tribalo bar 1000 miljardi godišnje 🙂
Ali to nije sve, Ukrajini triba i 300000 vojnika godišnje od kojih će se bar 100000 vratit u kapsilu 😕

Tысяча = Tisuća
2 mjeseci prije

Józef Piłsudski se smatra ocem druge poljske republike, to je Poljska koja je nastala nakon drugog svj. rata. Godine 1905 je izbio rat izmedju Rusije i Japana a godine 1904 Piłsudski je pisao japanskoj vladi memorandum pod nazivom Prometej u kojem on objasnjava da je najbolje udariti na Rusiju tako da se nahuskaju nacionalne manjine u ruskom carstvu. Tajna organizacija Aufbau koju je 1920. u Münchenu osnovao dio bijelih ruskih emigranata uz pomoc Njemačke vlade u Njemačkoj razvila je dalekosežne planove koji su imali slične ciljeve prometejskom pokretu, samo usklađene s ekonomskim interesima Njemačke na istoku.  Aufbauovi glavni politički saveznici bili su Erich Ludendorff i Adolf Hitler kao vođe nacističkog pokreta u nastajanju. Aufbau je nastojao svrgnuti rusku vladu vojnom intervencijom i razbiti Rusiju na niz nacionalsocijalističkih država nasljednica, uključujući Crnomorsku ligu predvođenu Ukrajinom, slične entitete na Baltiku i u Sibiru i osnovati krnju Rusiju. Ukrajinski predstavnik u Aufbauu bio… Čitaj više »

Max_mo
2 mjeseci prije

Zaboravili su ovi iz Ukrajine zatražiti još koju i muzičku želju da im ispune.

vrlodrag
2 mjeseci prije

Mali Abraham navršio 13 godina i roditelji organiziraju bar micvu.
Kad je obred prošao dodje mama i kaže:
”Abrahame evo ti 1 euro i idi kod prostitutke”.
Uzme Abraham pare i ode kod svoje sestre Sare pa je upita:
sestro Saro želiš li zaraditi novac, mama mi je dala 1 euro da odem kod prostitutke?
Odgovori mu sestra Sara:
zasto da spolno općim sa tobom za 1 euro kad mi nas tata za isto plaća 5 ?

Ivan Bgd
2 mjeseci prije

Mnogo je vaznija vest da je WEF priznao da rade na tome da se kes uskoro proglasi ilegalnim posedovanjem novca, i da sve mora da bude digitalno!
Tako cemo svi postati robovi u ogromnom koncentracionom logoru, odredjivace nam na sta i koliko novca smemo da potrosimo!

Umesto toga vas interesuje koliko je novca dobila Ukrajina, zalosno…

nastran
2 mjeseci prije

skup bolesnika koji želi održati mrtvaca na životu!!!?? svetu kravu koja ima pravo na sve što hoće!?!

Zvone
2 mjeseci prije

Kako izgleda če ukrajinci dobiti pomoč zapada a glupi rusi čekaju da se to dogodi.

Biti-ili-ne-biti
2 mjeseci prije

Hej Zelenko! Javio sam emailom i SMS-om ljudima cijeloga svijeta za tvoje “male problemčiće” i svi kažu da će se do kraja života i do početka smrti radi tebe i tvojih “plemenitih ciljeva” odreći svoje plaće, mirovine, svih izvora prihoda, životne ušteđevine, hrane, pića, svojih stanova, kuća, vozila, plaćanja režija i svih drugih troškova – sve za tebe! Ne samo da ćemo ti izručiti rusku lovu, nego i lovu svih drugih država! Kada si ga već spomenuo i pozvao, uskoro će te posjetiti Šiva sa svojim trozupcem, tako da se nemoj previše uplašiti ili uznemiriti ako slučajno malo digne taj trozubac na tebe – velika je čast biti ubijen od Boga i Vede kažu da onaj koga osobno dodirne ili ubije Bog ima rijetku sreću da postigne Spasenje, za što bi mu inače trebala hrpa asketski provedenih života na Zemlji. Ako razljutiš Šivu, moglo bi ti se dogoditi da te… Čitaj više »

kom opanci kom obojci
2 mjeseci prije

Ukraina je postala kockarnica političkih krupijea EU… Praonica novca za EU mafijaše koji pljačkaju europske radnike i građane i pune svoje džepove preko nacističkih kelnera i eskort guzicara diktatorskoga režima u Ukraini, Ista recepture-shema koja se koristila u državama latinske amerike kroz vojne diktature (blue up-demokracije )

burt
2 mjeseci prije

Zelenski se bavi svjetskom politikom a dozvolio je da mu se u vojni i politički vrh uvuku špijuni i razni korumpirani likovi, znali su da se ruska vojska u velikom broju grupira s druge strane granice ali nisu ništa poduzelui da se u harkovskoj oblasti utvrde položaji jer je nekome bilo važnije da digne lovu, fortifikacije i prepreke nisu postavljene a jedinice su odvedene na druge dijelove fronte, Sirski je ispao amater a Budanov neznalica koji sad optužuje ruski dobrovoljački korpus za pad položaja a njih 500 ne može protiv tisuća ruskih vojnika koji imaju podršku avijacije, treba vidjet koja je stvarna uloga Budanova jer on javno priča stvari koje pomažu Rusima da znaju kakva je stiuacija na ukrajinskoj strani

Istina
2 mjeseci prije

Narkomanima treba stalno novac za svoje potrebe, kao i ekipi koja je objesna i razmažena. Zeleni kao vječiti narkoman i kamatar radi posao uz podršku kretena sa zapada, a sve na grabaču svih. Zato neće ni biti svjetskog rata jer sa ovakvim postupanjem stalno će novac kapat bez rizika za zapadne sponzore i njega samog.
Novce koje dobije pošalje natrag i investira u imovinu na zapadu. Ako rat završi na Zapadu ili bude mirovni dogovor, tada ostaju svi bez eura i dolara.

Gad
2 mjeseci prije

Psihička bolest je gadna stvar.

anik
2 mjeseci prije

Bilo koju cifru u 100 miljardama će dati, ukropi če jednako sve da pokradu.

Max
2 mjeseci prije

Skromni su kao nimfomanka.

xyz
2 mjeseci prije

U Volčansku su borci grupe “Sjever” zarobili militanta iz odreda ukrajinskih oružanih snaga i naciste iz “Krakena”.
Matlay Alexander Vasilyevich tjerao je mobilizirane Ukrajince na klanje i nemilosrdno ih pucao s prozora višekatnice u Volčansku zbog odbijanja. Militant je to iskreno priznao tijekom ispitivanja.
Drugog zarobljenika iz nacističkih specijalnih postrojbi GUR “Kraken” također su zarobili borci grupe “Sjever”, a njegov drugi suradnik Ilya Gut zarobljen je ranije i detaljno je govorio o postupcima bande.

Zlovenac
2 mjeseci prije

Pa datčemo, nema frke.

Voltaire
2 mjeseci prije

Imate li i muzicku zelju ?? 🙂 razmislite, mozda ce zapadu trebati pomoc kako je krenulo 🙂

Ziv je Geza
2 mjeseci prije

Ne mogu oni izmoliti toliko dolara koliko ih rusi mogu lopatama unistit.

Josip
2 mjeseci prije

Hajde NATO kretencine sto 115 milijardi, dajte Zelenskom komicaru duplo jebem vad mutave..

Josip
2 mjeseci prije

Hajde Rusi sameljite vec jednom to govno od drzave Ukrajine..

zbljuvvvvv
2 mjeseci prije

Svi mi vec preskupo placamo rat koji je u interesu elita. Cijene su u zadnje 2g utrostrucene, a tek sad ce poletiti, davanja za socijalu, skolstvo, nauku, zdravstvo se smanjuju drasticno, a lova ide za ratovanje… Ali glavno da idioti navijaju za jedne ili druge kao da je nogomet u pitanju, dok se svima standard urusava strmoglavo.

Ivana Podravec
2 mjeseci prije

Ovo je već prešlo svaku mjeru . Ovi Ukrajinci su izgubili kompas i samo misle na novac . Oružje spomenu reda radi da ne bi bilo sumnjivo . Toliko novca i oružja i opet gube . Da im se da ne znam što više ne mogu mobilizirati vojnike jer vide Ukrajinci kud to vodi i kakvu vladu imaju . Teško da će više pobjediti Rusiju i samo čekam kad će doći kraj ove agonije i pljačke EU .

Mali Mjesec
2 mjeseci prije

…i pitajte sve šta će popit 🤣

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI