Ukrajinci nezadovoljni zbog izjava Milanovića

Zoran Milanovic o Ukrajini
120 komentara

Ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je u srijedu (26. siječnja) hrvatsku veleposlanicu Anicu Džamić nakon oštrih komentara hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića o Ukrajini, uključujući da je ona jedna od najkorumpiranijih zemalja na svijetu i da joj nije mjesto u NATO-u.

Milanović je rekao u utorak da Hrvatska neće imati vojnu prisutnost u Ukrajini u slučaju ruske invazije te da su događaji u Ukrajini 2014., poznati kao Revolucija dostojanstva, bili vojni udar.

Također je rekao da Europa nije učinila dovoljno da pomogne Kijevu, te da su napetosti na granici Ukrajine i Rusije posljedica američke unutarnje politike.

Hrvatska se ni na koji način ne bi uključila u ukrajinsku krizu ako bi eskalirala, niti bi slala svoje vojnike da je tako, rekao je predsjednik Zoran Milanović nakon posjeta tvornici čokolade Kraš u utorak.

U priopćenju u utorak navečer, ukrajinsko ministarstvo navodi da su Milanovićeve izjave o događajima iz 2014. uvrijedile osjećaje Ukrajinaca i stranih državljana koji su dali svoje živote za europsku budućnost Ukrajine.

“Izjave Hrvatskog predsjednika o članstvu Ukrajine u NATO-u, kao i o udaljavanju Hrvatske od pružanja pomoći našoj zemlji tijekom ruske agresije izazvale su duboko razočaranje”, navodi se u priopćenju i dodaje da je takav pristup “protivan općeljudskoj vrijednosti, uzimajući u obzir gorko ratno iskustvo hrvatskog naroda”.

“Hrvatski predsjednik pokazao je prezir i nezahvalnost za pomoć koju su Ukrajina i Ukrajinci pružili Hrvatskoj tijekom njezine borbe za neovisnost, kao i u gašenju razornih požara prošle godine”, nastavlja ministarstvo u Kijevu.

Ukrajinska strana kazala je da je Kijev uvjeren da je “ova nezahvalnost njegova osobna” i da je ne dijeli hrvatski narod, s kojim nas “spaja prijateljstvo i međusobno poštovanje”.

Ukrajinsko ministarstvo je također priopćilo da Milanovićeve izjave “retransmitiraju ruske propagandne narative, ne odgovaraju dosljednom službenom stajalištu Hrvatske u podršci suverenitetu i teritorijalnoj cjelovitosti Ukrajine, štete bilateralnim odnosima i potkopavaju jedinstvo unutar EU-a i NATO-a suočenih s trenutačnim sigurnosnim prijetnjama u Europi”.

Ministarstvo vanjskih poslova Ukrajine zatražilo je javno pobijanje “uvredljivih izjava predsjednice Hrvatske”, kao i “neponavljanje u budućnosti”.

Odgovarajući demarš trebao bi u Zagrebu uručiti i veleposlanik Ukrajine.

Istodobno, hrvatski konzervativni premijer Andrej Plenković ispričao se Ukrajini, “jednoj od prvih zemalja koja je priznala Hrvatsku”, nakon Milanovićevih izjava.

Ukrajinski premijer Denys Shmyhal u srijedu je na Twitteru izrazio zahvalnost Plenkoviću “za njegovu nepokolebljivu potporu Ukrajini u ovom trenutku istine”.

Plenković i Milanović su politički protivnici. Na razini EU-a Hrvatsku predstavlja njezin premijer, dok je uloga predsjednika uglavnom ceremonijalna, ali on je i vrhovni zapovjednik vojske i sukreator vanjske politike.

hrvatskaNATOukrajinaZoran Milanović
Pretplatiti se
Obavijesti o
120 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Incog
2 godine prije

E društvo jednom smo na ovim prostrima nasjeli, više ne ako imamo malo pameti!

Tupko Glupko
2 godine prije

Ukrajinski veliki prijatelji Nijemci obećali im neki dan kao vojnu pomoć 5.000 vojnih kaciga.
Da, kaciga!
A naša mladost bi tamo trebala ginuti.
Sjetimo se da nam je ta ista Europa i SAD dala embargo na uvoz oružja kada je počeo Domovinski rat, a Račan oduzeo oružje teritorijalne obrane prije toga.
Ukrajini ne da nisu dali embargo, već im šalju oružje.
Ali vojsku im kao pomoć nitko neće slati.
Eventualno UN promatrače kao nama da drže status quo na terenu.

Ukrajinci žive u svijetu iluzija da ih hoće Zapad i da će zaratiti zbog njih sa Rusijom – služe im samo kao “moneta za potkusurivanje” Rusa.

ledeno doba
2 godine prije

kabalin glumac za naivce

ustvari je on kriptić. Jer samo kriptićima je dozvoljeno da stalno mogu izjavljivati što hoće- a da nemaju nikakvih posljedica.

Jer da nije glumac i kriptić, davno bi ga maknuli

Emiliano Zapata
2 godine prije

Koliko ja znam on nije vrhivni zapovjednik Hr vojsci vec general stab u Avianu (Italija)…

preseren3
2 godine prije

Koji Ukrajinci?
Oni, američki? Koji su se prodali za prgišt dolara?
Nije Ukrajina Krajina…

Grdi
2 godine prije

Inace ga nisam podrzavao ali ovaj njegov stav me pozitivno iznenadio. Hrvatska se ni u kom slucaju treba petljati u stvari gdje nismo ni luk jeli ni mirisali …….. to je problem svaba i amera, oni su ga napravili – izveli nacisticki puc i sad nek se sami snjime nose …..
Dva puta u povijesti su hrvati za tude racune ginuli u rusiji uludo – napoleon i hitler.

Mahatma
2 godine prije

Sviđa mi se Zoran. Ne znam čiji je igrač ali je pravo osvježenje.

Simon
2 godine prije

Ništa Milanović ne izjavljuje slučajno jer je on samo pupazzo koji služi za manipulaciju, ne samo Hrvata, nego u ovom slučaju prvenstveno Ukrajinaca. Sad Ukrajinci gledaju što im se događa i očekuju reakciju svojih gazda koji gazduju i Hrvatima, a gazde se prave nezainteresirani što Ukrajinsku vlast tjera na još veću poslušnost, a da im nitko to izravno i ne zatraži, jer ih hladni znoj obliva kad pomisle kako im NATO neće dovoljno pomoći. Veći opsjenar prema Ukrajincima je bio Plenković koji im je pričao o iskustvu o “mirnoj reintegraciji”, što je Ukrajincima toliko dobro zvučalo da nesu niti pomisliti smjeli ono što su i sami znali, kao što to zna Plenković i čitav svijet, a to je kako Rusija nije Srbija niti je ovo sredina 1990-ih. Uz sve to i Hrvati su dobili malo zabave s dobrim i lošim policajcem u Plenkoviću i Milanoviću kojem se savjetnici postavljaju od… Čitaj više »

Boštjan Pucihar
2 godine prije

Boli te racku za taj nacistički narod. Pa vreme je več, da jih Rusi sprže

Trt
2 godine prije

Ko se ljuti – uvali mu iskander.

Neznanje
2 godine prije

Napokon netko sa ‘udima

Zoki zorule
2 godine prije

Milance je intelektualno na nivou vecine komentatora logicnog,javno izjaviti kao prijecijednik bananistana da je neka druga drzava korumpirana u ovom slucaju Ukrajina, moze samo totalni idiot bez trunke samokriticnosti i pameti.

BanOvan
2 godine prije

Stvarno ste nezahvalni, a onako su vam dobro “sredili” MIG-ove.

Tupko Glupko
2 godine prije

Kako je ono završio remont naših sedam MIG-ova i dokup pet remoniranih MIG-ova u Ukrajini?
Čisto kao podsjetnik.
Proguglajte.

Ivan
2 godine prije

Možda bi ukrajincima netko trebao prišapnut da ne izazivaju sukob s Rusijom i da se odreknu huškačkih kabalista (amerikanaca)?

grunf
2 godine prije

Evo,i ja sam nezadovoljan ukrajinskom izjavom….

Throne
2 godine prije

Nas to nije problem, ko zeli neka ide u ukrajnu svi politicari svih stranaka koji zagovaraju nato i covid agendu, zatim lazni branitelji na celu s anemicnim i njegovom vladom te stozerom. Hrvatska bi konacno prodisala, izasla iz natoa i eu fasisticke tvorevine.

gigi pinna
2 godine prije

Ovo me podsjetilo na jednu scenu iz MASH-a, kada je Margaret Hullihan vrištala na Hawkeye Piercea, nakon još jednog dešpeta što joj je priredio, a ona njemu: “You’re ruining this war, for all of us!”
Najveća mi je misterija, zašto je naš pricidnik baš sada dobio napad iskrenosti? Je li vidio da je Vrag odnio šalu, pa pokušava odvratiti od rata što više ljudi?

HEKPCT
2 godine prije

Za Evropu je izbor jednostavan – ili ćeš se grijati, ili ćeš ratovati s Rusijom. Budući da EU administracija to ne razumije Putin nema s kime razgovarati. Ne preostaje mu ništa drugo nego da im ugasi grijanje, jer i to je vid komunikacije. Kao pas. Ti mu pričaš, on te gleda, ali ne razumije ništa.

Klopotec
2 godine prije

Nije nists krivo reko …samo kad bi bio faca pa ostao pri tom stavu , a ne da popusti pred americkim pritiskom za 24h. vec promijeni misljenje …hrvatska moze ukrajni poslati jedan avion pun wc papira iz slidarnosti s obzirom na ovu njemacku donaciju🤣🤣🤣 5000 kaciga…😂😂😂😂😂

Vanja
2 godine prije

Mogao bi tako u napadu pravednosti da iskoristi svoja ovlašćenja ako ih ima i uradi nešto da izvuče iz tamnice političkog zatvorenika Marka Franciškovića.Ili je tu istomišljenik birokrate sa podbratkom?

Mrčikola
2 godine prije

Govori se da su, dok Mile nije postao premijer, rijetki gornjegradski restorani imali u ponudi vina skuplja od tisuću kuna…
Miletu se, postavši premjerom, promijenio i čitalački ukus pa se od teških štiva, poput Pikettiyeva Kapitala, prebacio na čitanje vinskih karti i jelovnika, a od kada je u “ulozi” predsjednika, kažu da ih naprosto guta.
Jeli ovo govore zli jezici ili je istina…lagao bih kada bih rekao da znam. 😁

Tom
2 godine prije

Sve zemlje istočne Evrope su korumpirane do kosti i rade direktno protiv interesa svojih građana

Ibra
2 godine prije

Ukrajinski NAZISTI otkačite više neka za vas i sa vama ratuju ideološki istomišljenici.

Ivan Grozomorni
2 godine prije

Ma fućka mi se za Ukrajince, meni dajte nekoliko Ukrajinki vojno sposobnih ja ću sa njima ratovati pod jorgan planinom.

Slonica
2 godine prije

Imperija uzvraća udarac.
Milanović već neko vrijeme proživljava katarzu i ako je glumac potpuno je nebitan jer ga otkazuju ili ne uključuju u važnije odluke ili procese.
Jedini slijepo ne provodi agendu i udara na dosad najstože čuvane utvrde licemjerja koje se sustavno njeguje dugi niz godina.
Opušten je bez vaganja svake riječi ,lov na drugi mandat ga po svemu sudeći ne zanima.

Jomla
2 godine prije

 “uvredljivih izjava predsjednice Hrvatske”…ups 😀 😀

Itd
2 godine prije

Buduci predsjednik ce biti Plenki
Imat cemo nestranackog premijera kojeg ce postaviti Plenki.
Zoka sad igra igru da je covjek koji govori sto narod misli a ujedno potpisuje sve zakone da se agenda provodi.
Na kraju ce kazati ja sam probo nisu mi dozvolili i povuci se iz politike.

Buduci modeli upravljanja drzavama ce upravo biti takvi.

Predsjednik bez ovlasti i odgovornosti upravlja tehno premijerom kojeg mjenja poput cipela.

Italija ce to napraviti sa M.Draghijem koji ce postat predsjednik dok ce njegov potrcko premijer biti nestranacki covjek.

Max
2 godine prije

Milanović je u pravu.

Antivakser na kvadra
2 godine prije

Ukrajina je ionako izgubljena “država” tj u k..cu,najbolje da se raspadne dio da se pripoji poljskoj a dio rusiji.

Jery
2 godine prije

Nema to veze sa ukrajincima! Jedina veza sa ovom histerijom su prodane duše ukrajinske politicarske koji namjestaju guzu američkim i EU pedofilima i lezbušama!

Jery
2 godine prije

Kada su Njemački nacisti osvojili Ukrajinu 1941 su jim ukrajinci bacali cviječe, pozdravljali sa Heill Hitler a nakon par dana došli psi koji su jim jebali mater jednako kao i Poljacima! Zapamtite dragi Slovani mi smo za njih Unter mencshen i naš životni prostor njihov buduči lebensraum! A nacistički Ameri jih uče da je to zivotni prostor i da je jedina mogučnost da Evropa preživi Drangh nah öst!!!! E mogu nam ga popušit!

Antinwo HR
2 godine prije

Hrvatska nebi trebala uopće imati neprijateljski stav prema Rusiji,niti se petljati u moguči sukob Rusa i Ukrajinaca!Neka ginu američki i britanski smradovi tamo koliko ih volja

Praetorian
2 godine prije

Kabalino topovsko meso, Ukrajinci bi morali biti malo pametniji. One koji ih uvlace u daljnje ratove bi morali pucem srusiti i uvesti mir u svojoj drzavi na dobrobit cijelog naroda

tihobl
2 godine prije

Bas me zanima kako su zadovolni lukasenovom izjavom: ako neko napadne Rusiju imace posla sa Bjelorusijom.

Schwarze Hunderte
2 godine prije

Gospodin Milanovic je uistinu Gospodin a Ukri ako misle ratovati – molim ! Samo neka izvole , tesko da Hrvatska ima ikakvih obaveza spram Ukraine a posebice ne Hrvati !

Dupla Kamilica
2 godine prije

Igrač

Ringo10a
2 godine prije

Ukri nezadovoljni izjavama Zokija.
Da, istina je cesto teska

Croatia
2 godine prije

„Crveni mundiri“ i „Jenkiji“ i ovi „Klokani“ što se u zadnje vrime javljaju , Angloameričko smeće manipulira i drzi Europu u šaci sa mogućnošću izbijanja rata ali daleko od svojih kuća. Sreća što se od ruskih raketa nemoze nitko sakrit. A predsjednik Milanović na sljedećim izborima ima moj glas!!

Zoxx
2 godine prije

Prvi put u zivotu sam ponosan na jednog naseg politicara, bravo Zoki

Klosterman
2 godine prije

Pa, ljudi ne budite naivni! Milanović i Plenković su jedna te ista škola.

Rudar
2 godine prije

Hrvatski domoljubi neka me podsjete koja država je imala najbrojniju vojsku pri UNTAES mirovnoj misliji.

MATIJA EMANOVIĆ
2 godine prije

Milanović je našmrkani kreten, što i vrapci na grani pjevaju.
Koji nam ljudi to vode državu, uništiti će nas ako se ne pokrenemo.

davor
2 godine prije

Članstvo u NATO paktu ravno je članstvu u bilo kojoj terorističkoj i kriminalnoj organizaciji. Milanović, dok je bio premijer, nije se bunio što CIA prebacuje avione i brodove pune oružja i droge preko hrvatskih zračnih i pomorskih luka.

Scorpiorex
2 godine prije

Zoka postaje statista pravi,nek im pomognu nijemci,repose im 2014 svi ćete dobit njemacke putovnice,gdje baka Merkel sada? Dzubrad jedna glupa. U Bosni se kaze” ko nece brata za brata,hoce tudjina za gospodara” sad okreci pedale,želio si bicikl,da je pametanklicko bio bi gradonacelnik Berlina,probao,nijemci ga ismijali

Klosterman
2 godine prije

Pa, jel’ povukao?

Boba Lazarević
2 godine prije

Eh, ljudi se uvijek naljute na istinu.

Ukrajina jest jedna od najkorumpiranijih država u Evropi, a ne samo da njoj nije mjesto u NATO-u, nego nije nijednoj slavenskoj državi. Utekli su tamo u strahu od Rusa, ali taj strah nije opravdan ničim iz najsvježije povijesti, nego predrasudama iz Hladnog rata.

abc
2 godine prije

Budimo precizni. Sa izjavom Milanovića nisu zadovoljni ukrajinski unijatski neonacisti i njihovi zapadni gospodari. Baš zanimljivo kako su unijatski ukro-neonacisti i jevrejski ukrajinski oligarhi slizani u istu bandu, koja krasno surađuje skupa.

abc
2 godine prije

Mogu ukrajinski nacisti od straha da kakiju u one donirane švabske kacige i guz otarače sa hrvatskim wc papirom, kojeg če dobiti od Milanovića. Hrvatska eto može toliko da jim pomogne.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI