Ukrajini je potrebno nuklearno oružje nakon što se rat s Rusijom završi

Nuklearna bomba
83 komentara

Poslijeratna Ukrajina mora biti država s nuklearnim oružjem.

Administracija Joea Bidena objavila je svoj najnoviji vojni paket za Ukrajinu od 2,5 milijardi dolara. Ukrajini je potrebna oprema koju će Sjedinjene Države pružiti dok očajnički nastavlja da se bori protiv ruske agresije.

Dok je Ukrajina uskratila ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu munjevitu pobjedu koju je očekivao, ruski lider i dalje vjeruje da može držati Ukrajinu (i njene zapadne pristalice) zaključane u ratu iscrpljivanja. U ukrajinskom paketu vojne pomoći nedostajali su tenkovi M1 Abrams, primarni sistem. Ukrajinski vojni čelnici su rekli da su im najviše potrebni dok su se pripremali za urbani rat potreban za ponovno zauzimanje gradova i gradova koji su još uvijek pod ruskom okupacijom.

Zvaničnici Pentagona – posljednji podsekretar Colin Kahl – tvrde da Ukrajina ne bi trebala imati M1 Abrams jer bi njene potrebe za gorivom bile prevelike.

Iako je ovo javno obrazloženje za odbijanje zahtjeva Kijeva, čini se da je pravi razlog više uvjerenje Bijele kuće da mogu hodati po konopcu između pomoći Ukrajini i uvjeravanja Kremlja da neće omogućiti Ukrajini da bude prijetnja izvan njenih granica.

Pošteno, ali mikroupravljanje Bijelom kućom u vrijeme egzistencijalne prijetnje Ukrajini, zajedno s prethodnom izdajom sigurnosnih garancija ponuđenih Ukrajini u zamjenu za oduzimanje naslijeđa sovjetskog nuklearnog oružja, trebalo bi učvrstiti ukrajinsko razmišljanje za da nakon što oslobodi svaki centimetar svoje teritorije, od Jalte do Čertkova.

Ako svijet dozvoli Rusiji da ostane unitarna država i ako dopusti da Putinizam preživi Putina, onda Ukrajini treba dozvoliti da održi vlastito nuklearno odvraćanje, bilo da se pridruži NATO-u ili ne.

Stručnjaci za kontrolu naoružanja će se žaliti: prečesto stavljaju teoriju odvraćanja iznad realnosti prijetnje koju predstavljaju odmetničke države. Ali, Rusija je više puta pokazala da će plijeniti svoje susjede, i svijet više nikada ne bi trebao očekivati da Ukrajina pati kad god ruski lider želi uspostaviti naslijeđe ili odvratiti pažnju od vlastitog lošeg upravljanja i korupcije. Ukrajini je potrebno konačno odvraćanje.

Niti nuklearno naoružana Ukrajina nužno potkopava trenutnu zajednicu neširenja. Ruski lideri su u više navrata prijetili upotrebom nuklearnog oružja. Naravno, to što to čine odražava i slabost i očaj.

Istovremeno, međutim, njihov cilj je da natjeraju ukrajinske pristalice na samoodvraćanje. Ovo je djelovalo i kao odbijanje Njemačke da obezbijedi Leopards i kao Bajdenovo odbijanje Abramsovog šoua.

Ako međunarodna zajednica pokaže da će odgovor na nuklearnu ivicu agresora biti osiguranje da žrtve njihove agresije mogu, u teoriji, učiniti isto, čak i najratoborniji diktator može dvaput razmisliti.

Smatrajte to Planom odvraćanja 2.0.

Autor : Dr. Michael Rubin

NATONuklearno oružjerusijaukrajinazapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
83 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Išćerao zeca
1 godina prije

Putin : zdrav razum 0:1

1 godina prije

Ukratko: Ukrajina će sigurno postati “teritorija sa nuklearnim oružjem” ali njega će obezbediti Rusi. Koji će ga tamo dopremiti:
a) kamionom, avionom
b) raketom
c) nema c

Schroder
1 godina prije

Ovaj mali reptil ce izazvati 3 svijetski rat :Covjek stalno nesto trazi a sada atomsku :Dali on misli da ce on preziviti sa svojim miliardima koje dobiva od Amerike Svijetom vlada SUTONA SAMO NAM DRAGI BOG MOZE POMOCI Bitno je da ne izgubimo dusu

Jednostavno receno
1 godina prije

Pametno zbori, neka im dopreme sve svoje nuklearne a rusi neka svoje odvuku na kubu i mirno sve.

SunGo
1 godina prije

Autor : Dr. Michael Rubin
Poznati Natovac, rezimlija, warmonger, MERDA

LZN
1 godina prije
  1. Molim šaljite humanitarnu pomoč i primajte izbjeglice
  2. Molim pošaljite nam oružje da se branimo
  3. Tražim jače oružje za obranu
  4. Zahtjevam da odmah pošaljete ofanzivno oružje da napadamo ruse
  5. Hoću tenkove i rakete dugog dometa
  6. Hitno šaljite avione, brodove i podmonice
  7. Odmah da nam isporučite nuklearno oružje……
  8. zelenski nominiran za nobela za mir

Smatrati zelenskog herojem je jednako smatrati klausa švaba humanitarcem……

Zapadni političari ka guske u magli………..KUD idioti

Tupko Glupko
1 godina prije

Prije će doći do 3. svjetdskog rata nego što će Ukrajina dobiti nuklearno naoružanje.
Ako ga nekim čudom i dobije, opet slijedi vrlo brzo 3. svjetski rat.

Putine, što čekaš?
Raspoređuj na Čukotki nuklearni arsenal usmjeren prema američkoj Aljasci, Beringov prolaz između je stvarno uzak da odvratiš i primiriš američke jastrebove od ovakvih idiotskih ideja.

Adriana
1 godina prije

Nakon što se rat s Rusijom završi, hoće li biti Ukrajine? Koliko će biti Ukrajine od one u sovjetskim granicama? Kako će se zvati ta “Ukrajina”? Za istok se pretpostavlla kako će se zvati Malorusija. Koliki će biti taj Istok? Do Dnjepra ili manji? I da, bit će nuklearnog oružja, U Malorusiji sigurno. O “Novoj Galiciji”, neka razmisle donatori. Jer, kako je krenulo, nije sigurno hoće li biti Malorusije, nove Galicije ili kako se god zvalo. NIje sigurno niti hoće li biti pola Euro-Azije. Nije sigurno niti hoće li biti planete.

Realno
1 godina prije

Ma može. C&C – red alert. Treba proći igricu do kraja.

Saljivdjija
1 godina prije

Ukrajini su sad potrebni avioni za proljecnu ofanzivu. Jenki su bacili tenkove u igru a bez aviona sa udarnom spic pesnicom tenkovi su obicno gvozdje. Jenki tacno rade gde je Hico pogresio debelo.Tlo gde dominiraju Ruje i zure se da nadmudre jenkije je bitka u stepama (tepsiji) i da se dokopaju preko Dnjepra teritorije urka.Tad nece zaliti civile niti zgrade. Za sad se ratuje na Ruskoj zemlji gde zive Rusi.Za jenkije i EU je dnjepar crvena linija i ako dodju Ruje do Dnjepra ukljucice se sateliti EU jenkijeva pijesadija direkt bez rukavica.Rusenje mostova – zeljeznice sad krece u igru da dobiju Ruje zamaha i vreme.

Max
1 godina prije

U Ukrajini će biti nuklearno oružje ali Rusko.

Гавран
1 godina prije

Ako se za novodošle tenkove budu koristile granate tipa prljava atomska bomba (propagandnog koda “granate sa osiromašenim uranijumom”) odgovor će biti taktičko nuklearno oružje, sa prigodnim nazivom “intenziv prosvetljenja”

neznanac
1 godina prije

Kako to misli napraviti i što bi to Rusi mirno gledali?
Nikada ima EU to neće dati..

onajnajglu...Dalton
1 godina prije

Nakon što se rat s Rusijom završi, Ukrajini će trebati atomsko oružje…
Nakon što se rat s Rusijom završi, zapadni će investitori “preplaviti” Ukrajinu i zemlja mogla postati “svjetionik moći kapitalizma ostatku svijeta” – BlackRock
Nakon što se rat s Rusijom završi, Francuska će pomoći Ukrajini u obnovi – ljubitelj starijih žena i kasno noćnih telefonskih razgovora
Planovi su im kao da ih pravi Wile E Coyote loveći Pticu trkačicu…

P.S.
Baba, ovi naši govore da će Ukrajini posli rata tribat atomske bombe…
Koji naši?
Ovi kontra Rusa, di cvita sloboda i demokracija…
Kojoj Ukrajini?

Гавран
1 godina prije

Čemu služe ovakvi smeće članci?

Augm
1 godina prije

Njemačka u ratu s Rusijom opet, ali sretno im, možda prođu bolje nego pre 70-ak godina, rekao je Milanović.

Novak
1 godina prije

Jel to poklon Il će te milijarde morati neko da vrati?

burt
1 godina prije

svaki normalan čovjek vidi da SAD i NATO u Ukrajini djeluju metodično i sistematično, prvo je poslana vučna artiljerije M177 pa raketni sistemi M142 i M270 iza toga će doći Abrams, Bradley, Stryker a iza toga i avijacija i kad se to sve udruženo grupira to su preduvjeti za ofenzivu protiv ruske vojske, ako su sredili Saddama a on je bio totalni luđak i imao milijun vojnika onda će srediti i dva sumnjiva tipa Prigozhina i Kadyrova

nessy
1 godina prije

Autor clanka, Rubin, je znamo vec koje vjere/nacionalnosti. Volio bih da mi isti autor objasni, zasto ne bi Iran imao pravo na Nuke.

nessy
1 godina prije

Ukrajinski imbecili mogu dobiti Bombu samo od Rusa, zracnim putem. Ne postoji tolika budala koja bi im dala takvo oruzje, ukljucujuci svemocne USA. Posljedice se znaju. Zelenski se uzivio u ulogu, spreman je zapaliti svijet, zbog nemogucih ciljeva. Netko ga treba vratiti u realnost, i objasniti mu da je samo trecerazredni glumac, koji se igra predsjednika.

nessy
1 godina prije

Ako Rusi ne uniste zapadne tenkove vec na ulazu u Ukrajinu, ili im ne rade sateliti, ili netko u HQ ne shvaca svoj posao ozbiljno. Uz rakete koje imaju, sramota je da i jedan tenk predje granicu, a ne bude unisten isti dan.

So baby talk to me
1 godina prije

Kad se rat završi neće biti Ukrajine

Gnostic
1 godina prije

Š’o je babi milo,to joj se i snilo.

goran
1 godina prije

fascinatno je to što ukrajina to jest ukrajinski režim stvarno misli da če preživjeti rat.
ne,nećete vi ništa preživjeti i da kijev če biti oslobodjen od vas i da ukrajina če cijela biti vračena majci rusije tako da vam neće trebati američko nuklearno oružlje jer če te imati rusko nuklearno oružlje koje če vas branit od sotoniziranog zapada kojem je u cilju uništavanje4 svega dobrog i čestitog.

Lucija, prva
1 godina prije

Ukrajinski insajderski Telegram kanal “Legitimni”: „Potvrđujemo informaciju naših kolega da su vojni komesari dežurali u blizini skloništa i patrolirali na mestima gde se skloništa nalaze. Odlučili smo da iskoristimo situaciju. Nešto vojni komesari nisu bili posebno zabrinuti što je na ulici bila uzbuna. Kancelarija predsednika je svojom agonijom potpuno diskreditovala mobilizaciju koja se pretvorila u neku vrstu lova na ljude. U društvu je čak počela panika i agresija prema vlastima i uniformisanim licima. Na primer, u Ternopolju se svi razbeže , pošto vide automobil ZSU (APU). U Odesi nasilno utovaruju muškarce u automobile pod pretnjom oružja, šaljući ih pravo na front. U regionu Rivne, čovek je kosom napao je vojne komesare. Mnogo je takvih slučajeva. Odličan anti-PR, koji su vlasti same inscenirale. Tako da diskredituju mobilizaciju, pretvarajući je u grob, mogli su samo ozloglašeni idioti. Kremlj ni ne mora ništa, kancelarijske budale su sve same uradile“ ——- Još šokantnih videa… Čitaj više »

Ivan
1 godina prije

Ukrajina vise nece postojati zahvaljujuci zapadu i Americi..

Zvone
1 godina prije

Rusi nikada neče dozvoliti da Ukrajina postane nuklearna država i zbog toga če biti rasparčena između Poljske, Mađarske, Rumunjske i Rusije. Mali deo oko Kijeva če biti pod kontrolom rusa. Možda je to malo heretično ali sam siguran da če tako biti ili če početi nuklearni rat.

Goran
1 godina prije

Ovaj klown od zelenog sve više evropu uvlači u rat,koji je njegov osobni rat i rat onih koji koji ga sponzorišu,zaboli me za njega ,zao mi je jedino naroda

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI