Ukrajinska vojska teroristička organizacija

Putin
23 komentara

Oružane snage Ukrajine pretvorile su se u terorističku organizaciju koja namjerno napada vozila hitne pomoći, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin govoreći u petak na forumu “Sve za pobjedu” u Tuli.

On je komentarisao napade ukrajinske vojske na stambena naselja ruskih gradova u Donjeckoj Narodnoj Republici (DPR), koji su doveli do brojnih civilnih žrtava.

U jednom takvom napadu 20. januara ranjen je bolničar koji je radio u gradu Gorlovka dok je pokušavao da pruži pomoć žrtvama nakon prethodne runde granatiranja. 12. januara, još jedan bolničar je također ubijen tokom ukrajinskog napada na ambulantnu brigadu u istom gradu.

„Ono što se zove Oružane snage Ukrajine pretvorilo se u terorističku organizaciju koja napada vozila hitne pomoći“, rekao je Putin.

Predsjednik je podsjetio na priču koju je čuo prošle godine o tome kako su ruske snage presrele komunikaciju između dva ukrajinska tenkovska operatera koji su pokušavali ući u Donjeck. Jedan od vojnika je upravo ubio čoveka koji je izašao iz njegove kuće, rekao je Putin, kada ga je drugi oficir upitao : „Zašto si to uradio? Bio je samo neki tip u trenerci. Imao je porodicu, možete čuti njegovu djecu kako trčkaraju po kući.” Odgovor je, prema Putinu, bio “Ovdje su svi teroristi.”

„Šta je ovo ako ne neonacizam? Da ne spominjemo aplauze za stvarne SS oficire u kanadskom parlamentu i eklatantne napade na medicinske radnike i vozila hitne pomoći”, dodao je predsjednik.

Rusija zna za ogroman pritisak na medicinsko osoblje koje radi na teritoriji DNR i drugih regiona, dodao je on, obećavajući da će im nastaviti podršku. Radiće se na obezbeđivanju naknada za opasnost za vozače hitne pomoći, rekao je predsednik.

Ranije ove sedmice, Putin je tvrdio da postoji potreba za stvaranjem veće  “demilitarizovane zone” u Ukrajini koja bi osigurala da mirni ruski gradovi više ne budu na meti kijevskog oružja dugog dometa stranog proizvodnje.

donjeckPutinrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 mjeseci prije

Ukrajinska vojska je udruga svježeg mesa , oni iza njih su teroristička organizacija..

Josip
2 mjeseci prije

Vrijeme je Putine da ih oderes bad onako kako je pokazao Izrael kao zapadni miljenik. Ne brini vise jer moral svijeta je u kurcu pa ti zapad moze napuhati jaja.

tihobl
2 mjeseci prije

Два француска хуманитарна радника убијена су у Украјини, а још троје је повређено, рекао је француски министар спољних послова Стефан Сејоурне.
Макрон је назвао ликвидацију два француска хуманитарца у Украјини кукавички и нечувеним чином.

Francuska je pokrenula krivicni postupak za ubistvo humanitaraca.

tihobl
2 mjeseci prije

Швајцарска тајно испоручује дронове Украјини

tihobl
2 mjeseci prije

Бундестаг је одобрио буџет Немачке за текућу годину. Влада ће морати да се задужи за 39 милијарди евра – Билд
Документ предвиђа око 7,6 милијарди евра за војну помоћ Украјини.

A Rusija ima suficit dok Njemacka tone u duznicko robstvo.

Tusam rodjenja
2 mjeseci prije

Dok jadan narod gine ja vidim pun k.. nabrijanih auta iz U…Krajine u slucajnoj drzavi…

tihobl
2 mjeseci prije

Британија је позвала савезнике НАТО да размотре слање здружених експедиционих снага Алијансе у Украјину, као и успостављање зоне забране летова над територијом коју контролишу кијевске власти.

Santesangra
2 mjeseci prije

Jednostavno je.
Ugasite televizor, radio, možda internet…
Svijet odjednom postaje ljepši i dobar..

Schwarze Hunderte
2 mjeseci prije

Nije – to je WEF !

Ime
2 mjeseci prije

A mi vas zovemo neonacistima! U cemu je problem?

Ime
2 mjeseci prije

Kopirano: Tvoj zapad! У Канади се 50-годишњи мушкарац изјаснио као тинејџерка и сада учествује на јуниорским пливачким такмичењима.
Извештач је од особља покушао да сазна зашто се један старији мушкарац, обучен у жену, купао и туширао са 13-годишњим девојчицама. Радници базена, заједно са полицијом, истерали су репортера на улицу.

Ime
2 mjeseci prije

Kazete vi bolesni sa zapada, kosovaru….
У Канади се 50-годишњи мушкарац изјаснио као тинејџерка и сада учествује на јуниорским пливачким такмичењима.
Извештач је од особља покушао да сазна зашто се један старији мушкарац, обучен у жену, купао и туширао са 13-годишњим девојчицама. Радници базена, заједно са полицијом, истерали су репортера на улицу.

Noname
2 mjeseci prije

Guardian je objavio članak u kojem otkriva samo mali dio užasa koji se događaju u zatvorima “demokratske” Ukrajine po pitanju vlastitih proruskih građana, koji su označeni kao “kolaboracionisti”.

Publikacija priznaje činjenicu mučenja u ukrajinskim zatvorima – daje fotografiju jednog od uhićenih, kojemu je na čelu nasilno izdubljena tetovaža “Orc”.

Također, 30-godišnja stanovnica Chasov Yara bačena je u zatvor na 15 godina zajedno sa svojom 2-godišnjom kćeri i prestravljena je da će je odvesti kada joj kćer napuni 3 godine.

34-godišnji učitelj iz Slavjanska služi kaznu jer je pokušao pobjeći svojim prijateljima na Krimu. Ima uhićenih zbog sudjelovanja u organiziranju referenduma u Hersonu.

Ima i onih koji su se stvarno borili protiv režima. 57-godišnji stanovnik Artemovska Yuri Tsybulsky objasnio je Britancima: “Roditelji su me odgajali da se borim protiv fašizma, a evo fašizma.”

Rudar
2 mjeseci prije

Odlično, i sada da vidimo kako će to Rusi riješiti, mišljenja sam da neće napraviti ništa.
Pitanje je što od tih satelita oni koriste i kako.

Trajko
2 mjeseci prije

Rusi sr dvoume da na frontu upotrijebe najnovije elektromagnetsko- termobarično- nikrovalno oružje od kojega nema obrane niti pod zemljom.

Mark
2 mjeseci prije

Sanjari i dalje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI