Ukrajinska vojska u sukobu sa Zelenskim

Zelenski i Ukrajinska vojska
63 komentara

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski ima razloga za strah od vlastite vojske, rekao je u petak njegov kolega u Bjelorusiji. Aleksandar Lukašenko je takođe ponovio svoju raniju tvrdnju da Poljska želi da zauzme delove Ukrajine, rekavši da će ukrajinska vojska “odrubiti glavu” svakome da to spreči.

„Već u Ukrajini, prema mojim informacijama, počinje ozbiljna konfrontacija i sukob između Zelenskog i ukrajinske vojske“, rekao je Lukašenko novinarima u petak u Minsku. Dodao je da ukrajinska vojska razumije šta je uključeno u borbu protiv Rusije i zna da neće moći još dugo da rade.

Napominjući da je Rusija “promijenila taktiku”, Lukašenko je istakao da Ukrajini ponestaje trupa, te da se mora osloniti na milicije teritorijalne odbrane da popune praznine u liniji. U međuvremenu, dodao je, Zelenski je sklapao dogovore sa Poljskom – koja, po njegovom mišljenju, nastoji da „odsječe“ dijelove zapadne Ukrajine koji su nekada bili pod njenom vlašću. Prema riječima bjeloruskog predsjednika, ukrajinski nacionalisti, kao i vojska, su zbog toga nezadovoljni.

„Videli su da je Poljacima dao poseban status“, što je korak ka gubitku zapadnih regiona, rekao je Lukašenko, dodajući da je uveren da su ukrajinska vojska i nacionalisti spremni da „skinu glavu svakome ko bi rasparčao zemlju, uključujući i Zelenskog.

“Ne treba nam to. Upozorio sam na ovo davno. Vidi, dešava se. Kao što sam rekao, vremenom će tražiti od nas i Rusa da sačuvamo Ukrajinu”, rekao je Lukašenko novinarima.

Bjeloruski lider je prošlog mjeseca upozorio na navodne aspiracije Poljske na ukrajinske teritorije, ponavljajući tvrdnje koje je u aprilu iznio direktor ruske Spoljne obavještajne službe (SVR) Sergej Nariškin, pozivajući se na obavještajne podatke sa kojih je skinuta oznaka tajnosti. Varšava je oštro demantovala takve planove.

Između 1919. i 1939. godine Poljska je uključivala dijelove današnje Bjelorusije i Ukrajine. Gradovi kao što su Lwow i Stanislawow – poznati kao Lavov i Ivano-Frankivsk u današnjoj Ukrajini – završili su u SSSR-u nakon Drugog svjetskog rata, pošto su granice Poljske pomjerene na zapad do linije Oder-Neisse.

Aleksandar LukašenkoukrajinaVojskaVolodimir Zelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
63 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

Zelenski je “mrtvac koji još hoda”!
Kad je Njemcima postalo jasno, da če rat izgubiti, pokušali su ga ubiti, njegovi.
Nisam ja baba Vanga, da ovdje pišem, ko če ga ubiti, i nije važno. Ostat če samo jedna od tajni.
Ali činjenica je, on je svoje otpjevao. Sad previše zna. I nekog treba okriviti…

ođe Rade
1 godina prije

I Ruska vojska je u sukobu sa putinom ali sta vrijedi , zlocini se moraju praviti ako se naredi.

Mladen
1 godina prije

A da pozoveš našeg kolegu i svog zemljaka Novog kolačića @ na par piva .

ad astra
1 godina prije

Lukašenko bi trebao povečati proizvodnju traktora jer će ih ovi pobunjenici u Luhansku i Donjecku uskoro trebati. Naučene lekcije iz 1995.

mrdo
1 godina prije

Čude se ko pura dreku. Kauboji su insalirali tog bljuzgu, koji nije slaven, sa zadatkom da uništi bivšu Ukrajinu. Od starta njegove “karijere” radi kontra interesa bivše Ukrajine i “Ukrajinaca”, a ovi tek sada primjetili.

banalescu
1 godina prije

Ne možeš stalno izdavati zapovijedi sa neke distance i očekivati slijepu poslušnost. Trebao je doći među vojnike, popričati malo sa njima, potapšati ih po leđima, da im digne moral, da pojača osjećaj zajedništva. Umjesto toga, ovaj diktira sa svoga planeta pa se čudi što mu vojnici rade kontru. E moj bleso, đaba ti sva tvoja psihologija kad nešto ovako banalno ne možeš shvatiti.

1 godina prije

Konačno su shvatili da toga komedijaša boli kur.ac za narod i vojsku već gleda svoje interese.

Pero
1 godina prije

Dok Slaveni broje mrtve Židovi(Khazari) broje novac.Ako se Ukrajinci ne riješe tog Židova(Khazara) zajedno sa njegovom khazarskom mafijom loše im se piše.

Lucija, prva
1 godina prije

Jedno je propaganda, a drugo držanje povećeg broja vojnika na granici.

Tako da, hoćeš, nećeš, mora se i na Poljake računati.
Ah. Još jedno vezivanje snaga. Kao Odesa ili Kijev. 😄

hiber
1 godina prije

Lukasenka trola, ali ruska ofanziva je na izdisaju. Jedino je drži artiljerija, ali to Ameri mogu promjeniti u dva dana. Ponovno je Rusija dopustila da joj ishod rata ovisi o drugima, u ovom slučaju od Bidenu. Trenutno jos Ukraini isporučuje trećerazredno oružje, drugorazredno tek u 3-4 komada.

Praetorian
1 godina prije

Ovo su trebali odmah napraviti, do rata ne bi ni doslo, da su ga odmah rijesili. Kao i njegove naciste

hiber
1 godina prije

Sve potpune gluposti koje nemaju nikakve veze sa logikom. Ukrainskoj vojsci legitimitet daje predsjednik, a to je u ovom slučaju Zelenski. U slučaju puča kako bi nabavljali oružje? Zato je ovo jeftina ruska KGB propaganda, koju nehotice iz naivnosti i neznanja širi ovaj portal.

burt
1 godina prije

raketni sistemi koji će biti isporučeni Ukrajini će sigurno djelovati po teritoriju Rusije, ta priča da je Ukrajina obećala da neće koristiti te sisteme protiv ruskog teritorija je priča za malu djecu da se pred Rusijom opavda zašto će ih poslati Ukrajini a kad stignu ciljevi se već određuju u oblastima Belgoroda, Bryanska, Kurska, Orela

Max
1 godina prije

Ukrajinci gube a Zelenski pobjeđuje.

Pero
1 godina prije

Vi iz logicnog ste se bas svrstali. Kako ce te na kraju objasniti svoj fijasko?

Lucija, prva
1 godina prije

Prenosim komentar:

“Ovo vise i nije sukob jer je ukrajinska strana toliko slaba da se sve pretvara u masovnu pogibiju Ukrajinaca. Ruske snage vise zaustavljaju reke i sume nego ukr armija. Kada padne Kramatorsk koji je odmah do Slavjanska do Dnjepropetrovska i reke Dnjepar je stepa bez ijednog grada, reke ili sume. E zato USA traze nacin da zaustave rat. Ukrajina ce uskoro poceti da gubi teritoriju ogromnom brzinom.”

bruegel the elder
1 godina prije

Jurij Podoljaka o Ukrajini: Vodi se bitka za novi svjetski poredak

Lucija, prva
1 godina prije

“3 tisuće kadeta(maloljetnika) iz akademije nacionalne garde u Kharkovu kijevski je režim poslao na frontu u Slavjansk .Naravno,to je znak da Ukrahina pobjeđuje

Ruske snage napredovale su 8 km iz Limana i vec su na 11 km od Slavjanska ,grad koji je slijedeći cilj trenutne operacije.U slijedećih nekoliko dana možemo očekivati prodor Ru snaga do rijeke koja je zadnja linija obrane prije nego što počnu ulične borbe u samom gradu”.

Moram vam reći da je ovo komentar prenesen od jedinog muškog realnog komentatora , Jože proroka, sa FB Index.
Tamo žene žare i pale.
Ja vam kažem da nešto nije u redu s testosteronom.
Maja, Slavica, Monika, (ova je izuzetno pametna), Rajna.
I to su prave žene.
Jedan ima žensko ime, ali to je sve.

Lucija, prva
1 godina prije

Evo nekoga kome ne odgovara cjelovita Ukrajina.
A jer znaju da onda ne bi ništa dobili.
Sticajem okolnosti, to su oni isti koji plaćaju njegove tjelohranitelje. 🙃

Naravno, kako i priliči, prvo Kissinger: 24.5.
“Former U.S. secretary of state Henry A. Kissinger said Monday that Ukraine should cede territory to Russia to help end the invasion,…
Veteran statesman Henry Kissinger warned the West against pursuing “a new war against Russia itself” through overambitious aims…”

“Biden says #Ukraine might have to give #Russia land in ‘negotiated settlement’ President Biden on Friday declined to rule out Ukraine having…” jučer, petak.

Ja vas umilno podsjećam što sam rekla na početku ovoga kad se senilac izlanuo o podjeli Ukrajine. 😊

Lucija, prva
1 godina prije

Ruslan Stefanchuk, predsjednik ukrajinskog parlamenta, sastao se u Berlinu s njemačkim kancelarom Olafom Scholzom i razgovarao o mogućim isporukama NJEMAČKIH
PODMORNICA UKRAJINI. 😶🤔🙄

Keki
1 godina prije

Zato jer laprda po tuđoj naredbi sa sigurne udaljenosti.

Sardelino
1 godina prije

Odgovor Ad Astri, glede i u svezi lekcije o traktorima iz 1995 g. Prošireno gledište. Ta epizoda u obliku priče iz dotične godine ne završava traktorima i njihovim prikolicama nakrcanim civilima sa zavežljajima koji su se uputili prema neizvjesnosti istoka. Priča ima nastavak. Istovremeno kad su ti traktori sa prikolicama o kojima vi govorite krenuli prema istoku, neki drugi traktori sa praznim prikolicama ulazili su nekadašnju krajinu ali iz pravca zapada. Biti ću okrutno precizan. Prikolice tih traktora nisu bile u potpunosti prazne. U njima je bilo i štapina a našla bi se i poneka kanta benzina. Prema Zvonimiru Čičku, nakon oluje, dignuto je u zrak samo u Zadarskoj općini preko 2800 objekata. Čijih.Sadržaj iz objekata ukrcavao se je u prazne traktorske prikolice i potom završavao na crnom tržištu bijele tehnike. Te bijele makine u nekim domovima na zapadu moguće je da vrteljaju i dan danas. Dakle, tu priču o… Čitaj više »

dulebg
1 godina prije

Da, ali kad je Poljska uključivala Zapadnu Ukrajinu, nije uključivala Šlesku i Pomeraniju, koje su bile u Nemačkoj. Rusi su, na konto ratne odštete, skratili Nemačku za 100km sa istoka i toliko pogurali Poljsku na zapad.

dulebg
1 godina prije

Rat je izmišljen da bi EU pala Amerima u krilo. Nećete petljati sa Rusima i prespektivnim nacijama, nego ima da radite za nas.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI