Ukrajinski dronovi pogodili su Belgorod

Ukrajinski napad na Belgorod
19 komentara

Snage Kijeva ponovo su napale rusku pograničnu oblast Belgorod dronovima, ubivši jednu osobu i ranivši dve druge, rekao je u subotu guverner Vjačeslav Gladkov.

“Imali smo teško jutro”, napisao je Gladkov na svom Telegram kanalu, navodeći da su bespilotne letjelice napale okruge Stary Oskol i Chernyansky, a da je glavni grad regije, Belgorod, pogođen artiljerijom – što je rezultiralo oštećenjem privatnih kuća i stambene zgrade i neutvrđen broj žrtava.

“Sada se podaci razjašnjavaju, svakako ću vas naknadno obavijestiti”, napisao je guverner, navodeći da sve građevinske i hitne službe rade na licu mjesta i da su zahvaćeni požari, posebno na jednoj privatnoj stambenoj zgradi.

Medijski izvještaji navode i da je u napadu u subotu ujutro oštećen poslovni centar u Belgorodu.

U međuvremenu, rusko Ministarstvo odbrane izvijestilo je u petak ujutro da je zaustavilo nekoliko pokušaja Kijeva da izvede terorističke napade pomoću bespilotnih letjelica tipa aviona, te da su sistemi protivvazdušne odbrane presreli 12 dronova nad nekoliko ruskih teritorija, odnosno Brjanska, Belgoroda, Voronježa i Saratova. regioni.

Ministarstvo je takođe navelo da su ukrajinske snage pokušale da izvrše teroristički napad na ruske teritorije koristeći višestruke raketne sisteme češke proizvodnje RM-70 Vampir. Međutim, saopšteno je da su ruski sistemi protivvazdušne odbrane osujetili napad i uništili 11 projektila iznad Belgorodske oblasti.

Belgorodska oblast, zajedno sa drugim ruskim teritorijama koje se graniče sa Ukrajinom, često je na meti kijevskih dronova i artiljerije. Jedan od najsmrtonosnijih napada u posljednjih nekoliko sedmica dogodio se 30. decembra, u kojem je poginulo 25 ljudi i ranjeno više od 100 drugih u Belgorodu.

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je ranije ovog mjeseca da bi Moskva mogla uspostaviti “sanitarni kordon” na teritorijama pod kontrolom Kijeva kako bi zaštitila rusko stanovništvo od neselektivnih napada.

Belogrodrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
1 mjesec prije

Sanitarni kordon koji spominje Putin da bi sprječavao ukrajinske napade na ruski teritorij ići će do rijeke Dnjepar. I ne spominje ga prvi puta.

Fascinantno je primjetiti Ukre kako idu svjesno prema samouništenju.
Ništa pregovori, ništa primirje, premda su od prvog dana rata vojno inferiorni, a sada im je još i gore, i još dodatno provociraju napadima duboko na teritorij Rusije.
Ništa izbori, ukinuta demokracija, ništa smjena vlasti nedemokratskim kada ne ide demokratskim putem, čak i sada kada zapadna vojna pomoć presušuje, a nasilno ih se mobilizira da masovno ginu u ratu u kojem izgubljeno ne mogu vratiti, počeli su gubiti nove teritorije, a ukrajinska vlast mobliziranima čak ni uniforme ne može osigurati.

Ringo10
1 mjesec prije

Rusi moraju krenuti u opcu ofenzivu i Ukrajinu likvidirati

eks
1 mjesec prije

Pogledajte dokle ide bolest : U Kijevu, u baru “Ofenziva”, u jelovniku se nalazi : set Krokus Siti , biftek Darija Dugina, sendvič Navaljni, … . Ovo dovoljno govori o kome i o čemu se radi.

Ivek
1 mjesec prije

Šta Rusi nisu s englezima upravo napravili multikulti poredak. Sve su likvidirali koji su htjeli damo državu jednog naroda, njemce, hrvate..srbi su im pomogli u tome.
Sad kad je plan da se ukrajina i rasprodaju i budu multikulti ko i usa, eu i uk, sad bi rusi ponovo socijalizam tj. ne socijalizam nego suradnja s drugim komunističkim i propalim državama.
Smrdi tu nešto.

Darko
1 mjesec prije

Čudi me da Putin nije posegnu za rješenjem Hirošime i Nagasakija te spržio Kijev i bandu Zelenskog? Kolike oni imaju živce i strpljenje?

Max
1 mjesec prije

Kao i više puta dosad.

Dražen
1 mjesec prije

Neće još dugo blejati po Rusiji sprema se sistem ražanj boga će moliti da ih šta prije uzme…Plan je teško bombardiranje diljem Ukrajine najrazornijim bombama i projektilima kažu gdje 1 padne u krugu od 1.5 km sve ispari a do 10 km sve se urušava.SRETNO UKRI👍✌️

Gjuro1977
1 mjesec prije

Ništa čudno od provokatora

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI