Ukrajinski napad je neizbježan

Denis Pušilin
39 komentara

Ukrajinske snage mogle bi pokušati napredovanje na sjeveru Donjecke Narodne Republike (DNR) “u vrlo bliskoj budućnosti”, rekao je u četvrtak njen šef Denis Pušilin.

U video obraćanju objavljenom na Telegramu, Pušilin je situaciju u toj oblasti opisao kao “izuzetno tešku”.

“Postoje alarmantni znaci, neprijatelj je koncentrisao prilično ozbiljne snage i moguće je da će u vrlo bliskoj budućnosti pokušati da promijeni situaciju i prijeđe u kontraofanzivu”, rekao  je Pušilin.

On je sve uvjeravao da DNR i ruske snage “čine sve što je moguće” i da pomno prati dešavanja na frontu.

Vlasti u Donjecku su u četvrtak ujutro izvijestile da je u artiljerijskim udarima ukrajinskih snaga na grad šest osoba poginulo, a sedam povrijeđeno.

Ukrajinske snage su nedavno napredovale do granice s Donjeckom, zauzevši gradove Balakleju i Izium i prijeteći Krasnom Limanu. Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je u srijedu da je njegov generalštab odlučio da prerasporedi ruske snage iz oblasti Harkov kako bi  “ojačao udarne sposobnosti ruskih snaga u Donbasu”.

Šojgu je takođe rekao da su svi pokušaji ukrajinske vojske da napreduje na frontu Herson, između Nikolajeva i Krivog Roga, osujećeni  “značajnim gubicima”.

Prema Šojguu, Kijev je planirao svoje operacije  “isključivo da stvori iluziju pred zapadnim pristalicama da je ukrajinska vojska u stanju da izvede ofanzivu”.

U međuvremenu, ukrajinska vlada i njene pristalice proglasile  su nedavni napredak “prekretnicom” u sukobu s Rusijom. Predsjednik Vladimir Zelenski obećao je da će  “osloboditi  cijeli Donbas i dijelove Zaporoške i Hersonske oblasti koje trenutno kontrolišu ruske i savezničke snage – kao i Krim, koji je izglasao ponovno priključenje Rusiji 2014.

Donbassrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
39 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Krim
1 godina prije

Da parafraziram putina i ekipu;
Mozda je bolje da se odmah predaju i izbjegnu nepotrebne žrtve
I svakako, rusija da NIKAKO ne doprema dodatno oruzje i time produljuje sukob

Josip
1 godina prije

Zahvaljujući onom majmunu Zelenskom, Ukrajina će biti do temelja razorena što su mogli izbjeći poštivanjem sporazuma iz Minska koji su potpisali ali su ga eskivirale navlačeći Rusiju u rat. Ali ne samo Ukrajina nego i cijela EU je u kaosu jer se ona luda korumpirana krava Ursula upetljala u nešto za što nikada nije dobila mandat članica EU niti EU Parlamenta. Stoga ili tko Ursulu spremi iza rešetaka ili ju skrati za glavu učiniti će veliku korist cijeloj EU i Ukrajini. Također i onog dementnog upišanca Bidena ako riješe sami Amerikanci napraviti će sebi i svima veliku korist.

Realno
1 godina prije

Bit će mu prezime od kontraofenzive.

hiber
1 godina prije

To je nemoguce, hahaha. Evo već 8 mjeseci amateri nas uvjeravaju da Ukraina samo sto nije pala. A sada se Azovci normalno zamjenjuju za Putlerovog kuma. I Ukrainci samo sto nisu zauzeli cijelu ukrainu.

Dragačevac
1 godina prije

Kijev će gurnuti sve što ima u napad da bi postigli bilo kakav uspeh na frontu jer uskoro dolazi 300 hiljada rezervista iz Rusije i neće više moći da izvode krupne ofanzivne akcije bez obzira na ljudske žrtve jer će se brojčani odnos snaga promeniti.
Kijevska hunta bi odavno pristala na sve uslove Ruske Federacije ali svaki sporazum je miniran od strane SAD koje vode rat za uništenje Rusije, tačnije za svetsku dominaciju i svako primirje ne vodi tom cilju.
Ukrajina će biti iskorištena i žrtvovana kao isključivo u korist novog svetskog poredka.

Partizan
1 godina prije

Bezmalo svi zapadni mediji proglasili pobjedu Ukrajine i poraz Rusije zato što provodi mobilizaciju, kao kad su ih napadali kad su održavali vojne vježbe u svojim ruskim granicama. U to vrijeme je Putin pozivao Bidena da razgovaraju o nedjeljivoj bezbjednosti, Biden ga je odbijao i kupovao vrijeme, da bi na kraju pristao na sastanak u Ženevi, ali odbio da razgovara o ruskom prijedlogu. A Rusi drže 20 i kusur posto teritorije države s Krimom 25% i možda koji postotak više! Ko je ovdje lud? Tako su i nacisti proglasili pobjedu kod Staljingrada, a sutradan potpisali kapitulaciju.

Herc
1 godina prije

Pa prije skoro 7 mjeseci EU NATO mediji pisaše da se ruska voska raspada ,nema hrane,vode,municije ,goli bosi i kamioni bez guma A prema istim medijima Putin je već davno poludio ili umro od leukemije Ko je sad ovaj lik ako je Putin umro i kako će vojska ratovat bez guma za kamione.

Max
1 godina prije

Ako ode i to čemu onda rat.

eks
1 godina prije

U Ukrajinskim redovima sve je više NATO vojnika, oficira i komanmdnog kadra, a mnogi od njih se pokrivaju lažnim nazivom “plaćenici” . Definitivno, NATO je direktno u ratu protiv Rusije, punim kapacitetom. Rusi su previše uzdržani, izbegavajući eskaliranje sukoba, medjutim, do toga mora doći, jer Amerikenjci su duboko zagazili i neće ići nazad dok ne budu poraženi. Prvo što će Rusi morati uraditi to je uništavanje američkih satelita i avaksa . Rusi imaju protivsatelitsko oružje i mogu to uraditi. Bez satelita Ameri su nula. Ameri ni u jednoj varijanti ne mogu dobiti rat, ukoliko Rusi odluče da krenu ozbiljnije, a ne uzdržano kao do sada.

rade
1 godina prije

Ne mogu nacisti trenutno nista napraviti,zato su im Rusi i dali da zauzmu neke teritorije da bi ih razvalili artiljerijom i nanijeli im velike gubitke od kojih se nisu jos oporavili..To su uradili upravo da osujete ukrajince da napadnu dok u Rusiji traje mobilizacija a u ruskim republikama referendum.

Kalle balle
1 godina prije

Hazarija koja ukra. Ukrajinci ne vode Ukrajinu. One osti od grba nema veze sa slavenskim rodom.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI