Ukrajinski režim izvršio ”čistku” u Mikolajivu – uhapšeno preko 400 ruskih stanovnika, navodnih ”kolaboratora”

Zelenski - Ukrajinski rezim
93 komentara

O događajima u ukrajinskom gradu na fronti Mikolajivu već se neko vrijeme priča, grad je bio nekoliko dana potpuno zatvoren za sve ulaske ili izlaske. Sada, nakon što su ograničenja završila, saznali smo što se dešavalo. Čini se da je Zelenksijev režim, po uzoru na druge totalitarne režime iz povijesti, izvršio brutalnu „čistku“  u kojoj je navodno uhapšeno preko 400 ruskih špijuna i „kolaboratora“.

Detaljnije informacije o tome što se zapravo dešavalo, teško ćemo saznati, ruski mediji nemaju pristupa, a ukrajinski su u potpunosti kontrolirani. Možemo samo pretpostaviti da je ukrajinski nacionalistički režim bio u strahu da se u Mikolajivu ne ponovi ono što se desilo u susjednom Hersonu – grad koji je bez borbe prešao na stranu Rusa. S obzirom da i u Mikolajivu ima puno Rusa koji tamo žive, pretpostavljamo da su oni proglašavani „kolaboratorima“ i u skladu s tim „očišćeni“.

Ono što su Ukrajinske vlasti priopćile je, tijekom dugotrajnog policijskog sata tijekom vikenda u crnomorskoj luci Mykolaiv, da su pritvorile oko 400 navodnih ruskih suradnika. U gradu je od 23 sata svaki dan bio na snazi ​​policijski sat, do 5 ujutro.

Guverner regije Mykoliav, Vitaliy Kim, tvrdio je da je grad izoliran u pokušaju da se kazne oni koji rade s Rusijom. Prema riječima Dmytra Marchenka, general-bojnika ukrajinskih oružanih snaga, taj je pokušaj bio uspješan. Lokalnoj televizijskoj postaji rekao je da je “privedeno oko 400 ljudi s potvrdom o njihovom djelovanju, da su prosljeđivali informacije drugoj strani”.

Operacija je bila izuzetno uspješna, ali o tome još ne mogu govoriti. Grad je stručno očišćen. Drugi prijestupnici, prema Marchenku, su otkriveni.

“Uz kolaboracioniste otkriveni su i brojni drugi zločini.“

U Mikolajivu i drugim područjima tog područja, rekao je, nastavit će se potraga za „kolaboratorima“.

Kim je izrazio žaljenje zbog neugodnosti koje je produženi policijski sat prouzročio zajednici u objavi u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram u ponedjeljak.

U objavi je naveo: “Ispričavamo se zbog neugodnosti tijekom vikenda, ali vrijedilo je.

Prema njegovim riječima, privedeno je pet osoba za kojima se tragalo, a pokrenuto je oko 20 kaznenih prijava. Vlasti su također otkrile alate korištene za stvaranje lažnih računa na društvenim mrežama, izvijestio je Kim.

S jednom grupom smo se obračunali i neće nam više smetati, rekao je.

Dodao je da tijekom policijskog sata nije bilo pucnjave u gradu.

„Nije bilo pucnjave, kao što vidite.“

Bashtanka i Mykolaiv nisu napadnuti.

Dana 20. srpnja, Kim je prethodno najavio da će grad biti zatvoren “na dan ili dva” u pokušaju pronalaska “kolaboratora i izdajica”.

Izvijestio je da je primljeno 18 pisama, od kojih je svako sadržavalo navode o tajnom dogovoru s ruskim snagama.

Zatim je na Telegramu rekao da ih “obrađujemo i provjeravamo informacije”. Za tjedan ili dva, to je na rasporedu. Završit ćemo obradu svih podataka čim hapšenja završe.

Mikolayivrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
93 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zvone
1 godina prije

Rusi napadaju samo vojne objekte da ne bi ubijali civile ali jih ukrajinci ubijaju tako da če na kraju umreti više civila nego kada bi rusi več u pčetku napali svom snagom kako to rade ameri.

Mari
1 godina prije

Obrađuju oni ljude a ne podatke …

Siniša
1 godina prije

“Ukrajinska vojska proterala je pacijente iz dispanzera za tuberkulozu u gradu Nadbugskom u Nikolajevskoj oblasti kako bi tamo postavila jedinice teritorijalne odbrane i opremila skladište oružja i municije, izjavio je načelnik Nacionalnog centra za kontrolu odbrane Rusije general-pukovnik Mihail Mizincev. Mizincev je dodao da su svi pacijenti, bez obzira na njihovo zdravstveno stanje, „cinično proterani iz zdravstvene ustanove“. On je naveo da su u Čerkasiju u zgradi Hitne pomoći pripadnici ukrajinskih snaga opremili uporište, skladišta oružja i municije, postavili blokade na putevima i vatrene položaje, minirali prilaze zgradi, ali namerno nisu upozorili stanovništvo na to. U Kramatorsku u Donjeckoj Narodnoj Republici, u zgradi gradske bolnice neonacisti su opremili kasarne i vatrene položaje, dok medicinsko osoblje i pacijenti nisu evakuisani i faktički ih neonacisti koriste kao „živi štit“, dodao je Mizincev. Osim toga, prema njegovim rečima, u drugom naselju DNR – Zalizni, na teritoriji gradske bolnice, pripadnici neonacističkih bataljona postavili su… Čitaj više »

Mladen
1 godina prije

Sezona kupanja naglo završila na Krimu .Počele padati rane jesenske “ kiše” ⚡️⚡️⚡️

Probuđeni
1 godina prije

Od kuda Ruski stanovnici u ukrajini?

Imam neki osjećaj
1 godina prije

Podsjeća me na Hitlera i Židove. Sve te “izdajice”..

burt
1 godina prije

po snimkama se vidi da je bio napad na bazu balističkim raketama, dvije istodobne eksoplozije jedna do druge, udareno po otvorenom prostoru piste, nema sekundarnih eksplozija, sada iz ruskih medija opet pričaju o eksploziji streljiva kako je bilo i kod Moskve a kasnije su priznali da je bio napad protubrodskim raketama, znači da je NATO u Ukrajinu prebacio raketne sistemi dometa 300 km i dao odobrenje za napade na ciljeve u Rusiji, nema te stvari koje neće napraviti da bi ponizili Putina

Togo
1 godina prije

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova oštro je u srijedu kritizirala Odjel za sigurnost Ujedinjenih naroda zbog blokiranja posjeta predstavnika Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) nuklearnoj elektrani Zaporizhzhia (NPP).

“UN je u ovom slučaju odigrao negativnu ulogu, ne samo ne konstruktivnu”, rekla je Zakharova za Sputnjik. Ustvrdila je da je odluka “pokrenula cijeli lanac destruktivnih događaja”, uključujući Ukrajinu koja je navodno granatirala elektranu jer je UN-ov potez vidjela kao “zeleno svjetlo” za takvu akciju.

Ranije je Moskva zatražila hitan sastanak Vijeća sigurnosti UN-a o Zaporožju, upozoravajući da bi napadi Kijeva na elektranu mogli imati “katastrofalne posljedice”.

tuf
1 godina prije

Samo još jedna doza kondicioniranja mržnjom i ksenofobijom fali do istovjetnih postupaka po Europi. Vidimo da već korijenje počinje hvatati ideja o kolektivnoj krivnji svih Rusa, plasira se ideja o zabrani njihova kretanja po Europi. Znamo što je sljedeće na repertoaru.

Zoki
1 godina prije

Bilo kakvo granatiranje koje ne pogadja vojne ciljeve je akt terorizma ili zlocina protiv covjecnosti po Zenevskoj konvenciji ratovanja. Prekrsio si sporazum sa Rusijom iz 2008, uvukao si USA biolaboratorije sirom zemlje kao prijetnju Rusiji, dozivas NATO, iako je dogovoreno 89 sa Gorbacovim da NATO nema pravo da zemlje bivseg SSSRa pridruzuje (to je sporazum). Prodao si 30% plodnog tla USA kompanijama, ukinuo si opoziciju u Ukrajini, podrzavas AZOV fasisticke elitne jedinice koje slave SS diviziju, i stavljaju ukrajinski narod kao zivi stit, i za kraj prekrsio si ustav nametanjem novih pravila koja su bila protuustavna. I sada, bacas bombe medju ljude. Odavno formiras lik zlocinca.

hiber
1 godina prije

Samo 400. Znači da rušiste podržava manje od 10%. Putler je međutim internirao nekoliko miliona po gulazima širom Rusije.

eks
1 godina prije

Gestapo na delu. Krajnji ishod će svakako biti poraz nacističkog režima u Kijevu, pod dirigentskom palicom USA-NATO . Gostujući na CNN-u Roger Voters ( grupa Pink Flojd) je izjavio: “Bajden je ratni zločinac koji doliva ulje na vatru (reč je o Ukrajini). Ovaj rat se, u osnovi, odnosi na akciju i reakciju NATO koji se širi do ruske granice.” Dalje (u odgovoru na primedbe voditelja) kaže:”Tajvan jedeo Kine. To je prihvaćeno od medjunarodne zajednice 1948. godine – a ako to ne znate, ne čitate dovoljno. Idite i čitajte o tome. Kinezi nisu izvršili invaziju na Irak i ubili milion ljudi.” Voditelj je pokušao da okrene razgovor “na drugu stranu”, ali nije uspeo.
Izgleda da se probija glas razuma i istine čak i na CNN-u, najvećim propagatorom psihopata – režima koji vlada Amerikom.

Darko
1 godina prije

Što prije Rusi ubiju ovo smeće Zelenskog i očiste Ukrajinu od fašističke vlasti to će ukrajinski narod manje patiti. Zašto ga već do sad nisu ubili navođenim projektilom onako kako to Amerikanci rade po svijetu? Zašto ga sami Ukrajinci nisu ubili, zar još ne shvaćaju što im je napravio od zemlje?

tihobl
1 godina prije

Nikolajev nije bio potpuno zatvoren. Ukropi i nacisti izvlace familije iz grada i bjeze prema Odesi. Od kako je Zelenski najavio kontraofanzivu bjeze prije nego sto u njega udju rusi. Toliko o povjerenju ukropa u kijevsku i britansku propagandu. Ni zadrti nacisti im ne vjeruju.

tihobl
1 godina prije

Kako su se juce isprovaljivali atantisticki propagatori – Kijev je izjavio da nije imao nikakvih ispaljivanja prema Krimu. Cak su zabrinuti da rusi ne donesu fragmente raketa sa hersonskog mosta i okrive njih.
Eto lokalni atlantisti slavili su veliku pobjedu tvz. Ukrajine,a i Kijev se ogradjuje od nje.

ZZ Top
1 godina prije

Nije mi jasno sto jos Rusi cekaju u dijelovima Ukrajine pod vlascu naci rezima?

Vece penzije, place, bolji standard,vise ljudskih prava,gradjanskih sloboda,demokracije ili otkaze sa posla, neisplacene penzije,logore,zatvorske kazne, egzekucije ili u najboljem slucaju kopanje rovova za azov ili ciscenje minskih polja.

norbert
1 godina prije

Želimo ukazati na himbu i perfidiju države Hrvatske prema Ukrainskim državljanima prvog i drugog reda. Jedni se tretiraju kao izbjeglice stradalnici i država RH im podmiruje trošak smještaja u apartmanima po otocima i obali Jadrana, a drugi su radnici iz Ukraine koji su bili prisiljeni ići tražiti egzistenciju u Hrvatsku prije više godina, i potpadaju u neprivilegiranu radničku klasu koja se maltratira po radnim vizama i dozvolama i nemaju ni koje zaštite radne ni socijalne u RH. Prva povlaštena emigracija voze se skupim vozilima po mjestima boravišta, ne traže posao i zaposlenje jer imaju dovoljno novaca za trošiti jer su to u pravilu osobe obitelji kojima muškarci pripadaju raznim nacističkim falangama uključenih u nacionalnu gardu koja je i koja terorizira Ukraince koji su rusofoni ili etnički Rusi, Ukrainski državljani drugoga reda su oni koji su zbog državnoga terora poslije državnoga udara, odnosno „demokracijom uličnih bandi“ bili prisiljeni pobjeći iz Ukraine… Čitaj više »

Magefun
1 godina prije

Na kraju svega Zelenski će biti obiješen od svog naroda ili od Zapada, netko od to dvoje će mu biti krvnik!

vlatko
1 godina prije

Kazu u proglasu 7 G ovnara da Rusija mora dati Zelenskom nuklearku u Zaporozje

Max
1 godina prije

Režim gubi tlo pod nogama i paranoičan je.

Fabijan
1 godina prije

Ako je točno onda je to dokaz nacističkog djelovanja. SS

FRANZ
1 godina prije

Ne se sekirajte se, u Odesi se pripreme sud koji će procesuirati Ukrajinske Naciste po uzoru na Nirnberški sud nakon Drugog Svjetskog rata.

Lucija, prva
1 godina prije

Joj, đu*bre jedno…
Uhapšeno 400 ljudi a:

“Dodao je da tijekom policijskog sata nije bilo pucnjave u gradu.

„Nije bilo pucnjave, kao što vidite.“
Zbilja su pohapsio neke opasne tipove…

Krle
1 godina prije

Ma jasno, svjetlosni signali, radio stanice, poruke, …., još su ih malo i “pohvatali”
Poznato? 😉

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI