UN komentariše optužbe za krađu žitarica

Žitarice i Rusija
10 komentara

UN nisu u mogućnosti da potvrde optužbe koje je Kijev iznio protiv Moskve za “krađu” i izvoz ukrajinskog žita, rekao je Stephane Dujarric, glasnogovornik generalnog sekretara UN-a.

Upitan o tvrdnjama novinara tokom brifinga u utorak, Dujarric je rekao da ni ured generalnog sekretara UN-a ni Svjetski program za hranu (WFP) UN-a nemaju nikakve vjerodostojne informacije o tom pitanju.

“Vidjeli smo nedavne medijske izvještaje, razgovaramo sa našim kolegama iz WFP-a. Oni nemaju načina da provjere ove navode. Mislim da se WFP, kao i svi mi, zalaže za slobodno kretanje hrane iz Crnog mora kako bi osigurao zadovoljenje potreba ljudi širom svijeta”, naveo je zvaničnik.

Ukrajina je više puta optuživala Moskvu da je “krala” njene zalihe pšenice usred tekućeg sukoba koji je izbio krajem februara. Nedavno je takve optužbe na Rusiju uputio ambasador Ukrajine u Turskoj Vasil Bodnar.

“Rusija besramno krade ukrajinsko žito i šalje ga u inostranstvo s Krima, uključujući Tursku”, rekao je Bodnar u petak, dodajući da je Kijev zatražio od Ankare da “pomogne da se to pitanje riješi”.

Ukrajina i zapadne države su više puta optuživale Moskvu da ometa izvoz žitarica blokiranjem ukrajinskih crnomorskih luka, odnosno glavnog trgovinskog čvorišta Odese. Rusija je, međutim, odbacila takve tvrdnje, tvrdeći da je spremna da osigura siguran prolaz za brodove za prevoz žitarica iz luka. Poremećaj protoka žitarica proizlazi iz vlastitih akcija Kijeva i opsežnog miniranja obale od strane ukrajinske vojske, insistira Moskva.

IzvozrusijaukrajinaUNžito
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

Nebeznja je čak napustio sjednicu Savjeta bezbednosti, kad su počeli zapadni zločinci lagati sami sebi, jer svijet jim više ne vjeruje, da Rusija onemogučava izvoz žita Ukrajine!
Luka je MINIRANA, i PUNA POTOPLJENIH UKRAJINSKIH BRODOVA, koje su Ukrajinci potopili, da bi onemogučili desant!
Eto, sada se nudi rešenje. Turci če razminirati luku, a što se potopljenih brodova tiče, nema još rešenja.
I danas je postalo vrlo važno čitati što više različitih slobodnih medija, jer nijedan ne daje potpune informacije. Jer, kad bi to činio, bio bi ruski agent, hahahahaha…
A bit če kontrole nad brodovima, koji če uplovljavati, da ne nose oružje…

1 godina prije

Ovog momenta govori Cavusoglu za medije.. Na RT.
Neče biti razlikovanja, Rusko, Ukrajinsko žito, koje smije u svijet!
To što neke zemlje žele zabraniti slobodnu trgovinu, NJIHOV JE PROBLEM!

Sir Oliver
1 godina prije

nema većih lažova od Amera i Engleza a ukri se trude da zauzmu čelnu poziciju.Što su veće laži Putin nam je mi..ji i dr..i

Istina Oslobađa
1 godina prije

Bitchute –> OF ALL THE 250,000 DRUGS DOCTORS HAVE AT THEIR DISPOSAL, NONE, NOT ONE ARE DESIGNED TO CURE ANYTHING Bitchute –> DR ANDREW MOULDEN – WHAT HE TOLD US BEFORE HE WAS MURDERED (opće prokazivanje moderne medicine!) Bitchute –> WHILE ALL ARE FOCUSING ON SHOOTING AND PANDEMICS, THIS IS STILL A REALITY. #CERN (D-WAWE Quantum Computer – Summoning Demons) Bitchute –> JESUIT SUPERIOR GENERAL ARTURO SOSA (AKA THE BLACK POPE) PUBLICLY ADMITS PLANDEMIC IS THEIRS Youtube –> Shocking excerpts from Bob Dylan’s 60 Minutes Interview-Did he sell his soul? Duck Search –> ex satanist wizard asking Satan for favors through rituals that use aborted babies Youtube –> The Banker Poem RelentlessFilmCollective Youtube –> Hidden Code in Genesis 1:1 Youtube –> Aliens are Demons! (Don’t be Fooled) Youtube –> Scientist and the Elite Try to Hide What Really Happened at CERN, Demonic Entities, Extra Dimensions Youtube –> Yuval Noah Harari… Čitaj više »

Max
1 godina prije

To je nemoguće dokazati.

ANTIFASHISTA
1 godina prije

Bio sam u Kijevu tri puta odjednom; prvi puta, zadnji puta i nikada vise. Iskustvo Ukrajinci rijetko lazu dok ne otvore usta.

hiber
1 godina prije

Problemi sa žitom su mnogo veći nego sto izgledaju. Nakon prijave Ukraine, UN neće moći kupovati niti koristiti žito na koje se sumnja da je ukradeno. Pa će zbog toga doći do obustave prigrama UN, što će umnogostrućiti glad u svijetu. Zatim brodovima koji prevoze žito iz Rusije sada stoji mogućnost zaplijene zbog mogućnosti žita ukrainskog porijekla.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI