Uništavanje oklopa sa Zapada – snimljeno sa ukrajinskog vozila

117 komentara

U subotu se na internetu pojavio video koji navodno prikazuje bitku u kojoj je ukrajinski oklopni konvoj koji je napredovao, sa tenkovima njemačke proizvodnje Leopard 2A6 i borbenim vozilima pješadije Bradley koje su isporučili SAD, uhvaćen u minskom polju i uništen od strane ruskih snaga.

Snimak, koji se prvi put pojavio u ukrajinskim medijima, očigledno je snimljen u ruskoj regiji Zaporožje kamerom na jednom od Bradleya koji je učestvovao u sukobu, koji se navodno dogodio u blizini sela Malaja Tokmačka u srijedu.

Na snimku se vidi kako borbeno vozilo pješadije isporučeno iz SAD više puta puca u pravcu obližnje šume. Čini se da su još dva oklopna vozila na slici napuštena, dok još jedan Bredli eksplodira dok prolazi, nakon što je očigledno udario u minu.

Ostatak snimka prikazuje pokušaje preživjelih ukrajinskih vojnika da se evakuišu pod ruskom vatrom, dok pokušavaju da naprave dimnu zavjesu da pokriju svoje povlačenje. Snimke iz zraka iz iste bitke ranije su objavili rusko Ministarstvo odbrane i vojni blogeri te zemlje. Na snimcima je snimljeno nekoliko ukrajinskih tenkova Leopard 2A6 i vozila Bradley koji su uništeni ili napušteni.

Slike se smatraju prvim čvrstim dokazom zapadnog oklopa koje je Zapad dostavio Kijevu za njegovu kontraofanzivu, a koji je eliminisan od strane ruske vojske.

Prema The New York Timesu, koji je potvrdio autentičnost ruskih video zapisa, Ukrajina je u toj bitci izgubila najmanje tri tenka Leopard 2 i osam borbenih vozila Bradley.

BradleyLeopardrusijatenkukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
117 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sir Oliver
10 mjeseci prije

Ovo je John deer traktor tako kažu Ukrajinci.

Sir Oliver
10 mjeseci prije

Ma to je traktor a ne tenk ili transporter kažu Ukrajinci.

burt
10 mjeseci prije

to je ruska propaganda da ofenziva nije uspjela i da su svi napadi odbijeni, samo je pitanje vremena kad će puknuti ruska obrambena fronta, prvo na jednom mjestu a kasnije će biti ispresijecani na više pravaca, i ovo je dio taktike da su pokrenuli napad na kojem su najbolje ruske jedinice a u drugoj fazi će probiti rusku frontu na drugim pravcima jer Ukrajina ima veliki broj jedinica u rezervi

Ante
10 mjeseci prije

Nije udario u minu nego je pogođen iz protuoklopnog oružja. Prije ovog vozila prošlo je još jedno vozilo istim putem zato kažem da je pogođen sa raketom. Osim toga ima mnogo boljih snimki uništenih Njemačkih Leoparda i Američkih Bradila koji se vidi u ovom članku. Na tim snimaka se vide na desetke uništenih pa čak i napuštenih leoparda. Zato je Amerika odbila poslati Abramse da se ne osramote sa uništenim tenkovima kao u Siriji Iraku i Jemenu. Čak sam vidio svjedočanstvo ukrajinski vojnika koji se odbijaju borit jer kako su rekli da su ih njihovi zapovjednici prevarili, ti vojnici nisu imali potporu topništva nego su ih gurnuli u napad samo sa puškama. Mogao bi ovu Ukrajinku ofenzivu svesti na samo par riječi, kao potpuni neuspjeh Ukrajinske vojske. Uglavnom sada vidimo kako su zapadnjaci dobro istrenirali ukrajinske vojnike. Rugali su se Rusima kako bježe prošle godine, a sada Ukrajinci bježe i… Čitaj više »

Antee
10 mjeseci prije

Lovačko društvo bi bolje izvelo ofenzivu.

Poslati 60 000 da bez zračne potpore napada 300 000 opremljenih i utvrđenih veterana i to Rusa. (a omjer bi treba biti bar 900 000 ukronacista protiv 300 000 Rusa)
I još ukronacisti krenu u štrajk jer im je jasno da su samo topovsko meso…pa oklop napada bez pješaštva…a oklop se fura po livadama ko na promenadi…

Ne znam da li ste gledali ali takvu idiotariju od ofenzive svijet nije vidio od WW1.
Sad će Fashington podat još oružja da još Slavena pogine…

Ovo nema smisla osim ako je smisao da anglo-cionisti sa Slavenima lože vatre u svom paklu.

Tupko Glupko
10 mjeseci prije

Ne veselim se ničijoj smrti ni patnji. Rat je najveće zlo koje može zahvatiti ikoga. Dajte više sjednite za taj jebeni pregovarački stol, makar da dogovorite primirje! A oni umjesto toga šalju ljude u smrt znajući da ne mogu parirati onom starudijom što im Zapad šalje na višestruke linije fronte, a o nedovoljnim količinama oružja i nedostatku nekih vrsta naoružanja da niti ne pričamo. I što sad? Ruska ekonomija se oporavlja, proizvode sve više vojnog naoružanja za svoje potrebe, a ukrajinska ekonomija u rasulu i potpuno ovisna o zapadnoj vojnoj pomoći. Što Zapad lijepo ne prizna da nisu ostvarili svoje ciljeve, niti ih mogu više ostvariti što se tiče Rusije? Ako nisu ‘na prepad’ u prvoj godini od početka rata u Ukrajini, svaka sljedeća godina će imati sve manje utjecaja na ruski BDP. Od 2014. do danas već su došli do jedanaestog paketa sankcija Rusiji, i još nisu došli do… Čitaj više »

Schwarze Hunderte
10 mjeseci prije

Mogli bi sad poslati i F- 16 i F – 35 da ih ovi skidaju … PRAĆKAMA 🤬 . BIJEDNO 👎

JosipRijecki
10 mjeseci prije

Ka52 s Vkhr projektilom i Dron Fpv Upyr …
Samo cekaju dolazak Naci – Amero oklopnjaka i to je to.
Nema puno mudrosti. 😂😇🙏

UkroNatoNaciDjecaci nemaju moc u artiljeriji i zrakoplovstvu.

Lako za oklopnjake – nego “Topovsko Ukrajinsko” meso Slavena protiv Slavena u ime AnlgoAmeroVelikog brata slave.
A ne Slavenskog nekada i Ilirskog naseg Pokreta jedinstva.

Divide et impera – i dalje tako izgleda.

Sto vise Rusiju “stiscu” ona ce jos vise naoruzanja postojeceg i poboljsanog proizvesti.

Povijest je to vec pokazala.

Rusija za pet godina moze doci ako zeli do Portugala.

Pa se opet naglo povuci.

JosipRijecki
10 mjeseci prije

Ka52 s Vkhr projektilom i Dron Fpv Upyr … Samo cekaju dolazak Naci – Amero oklopnjaka i to je to. Nema puno mudrosti. 😂😇🙏 UkroNatoNaciDjecaci nemaju moc u artiljeriji i zrakoplovstvu. Lako za oklopnjake – nego “Topovsko Ukrajinsko” meso Slavena protiv Slavena u ime AnlgoAmeroVelikog brata slave. A ne Slavenskog nekada i Ilirskog naseg Pokreta jedinstva. Divide et impera – i dalje tako izgleda. Sto vise Rusiju “stiscu” ona ce jos vise naoruzanja postojeceg i poboljsanog proizvesti. Povijest je to vec pokazala. Rusija za pet godina moze doci ako zeli do Portugala. Pa se opet naglo povuci. Ka52 s Vkhr projektilom i Dron Fpv Upyr … Samo cekaju dolazak Naci – Amero oklopnjaka i to je to. Nema puno mudrosti. 😂😇🙏 UkroNatoNaciDjecaci nemaju moc u artiljeriji i zrakoplovstvu. Lako za oklopnjake – nego “Topovsko Ukrajinsko” meso Slavena protiv Slavena u ime AnlgoAmeroVelikog brata slave. A ne Slavenskog nekada i Ilirskog… Čitaj više »

tihobl
10 mjeseci prije

Izasao je novi snimak od danas – NATO je poslao ponovo tehniku istom relacijom i ovo groblje bredlija se povecalo za jos nekoliko bredlija i leoparda. Poklopili su ih na istom mjestu dok su pokusavali da zaobidju sprzene. Sad taj komad zemlje 100×100 metara izgleda kao otpad. Izasao je i snimak lanceta kako sa boka napada leoparda i probija ga. Posada je skuvana u njemu. Imali su manje srece nego posada kojoj je pogodjen rezervoar i zapalio se. Pokusavali su pobjeci sve dok nije prokuvao motor, a onda su nagulili iz tenka. Snimaka sa dronova je masa. To je strasno sa sa rusi rade sa NATO opremom. Veceras ili sutra stici ce i snimci sa Bahmutskog pravca. Zelenski je poslao brigadu sa bredlijima i leopardima i drugom NATO opremom u Konstantinovku. Civili su izbrojali 20 leoparda nove generacije. Bredli se pokazao kao losa konzerva. Cim da nesto pogodi odmah mu… Čitaj više »

NOVI STARI
10 mjeseci prije

jad i bijeda

Tony
10 mjeseci prije

Kontraofenziva NATO pakta sve vise slici na Hollywood

ime
10 mjeseci prije

poanta svega je da nisu ni došli do ruskog oklopa/pješadije. sve razbucao aligator…

Benty20
10 mjeseci prije

Samo bih se htio izraziti, čak i bezobrazno i reći da nabijem sve ove navijače na portalu, kako one proruske tako i one prozapadne! Ne kužite vi u šta je igra, a ako ikad i skužite bit će prekasno! Već sad je prekasno i već sad smo kao čovječanstvo kleknuli i nikad, ali NIKAD više neće ništa biti kao prije 10 godina… A vi se ovdje svađate o dogovorenom i organiziranom ratu…

Austrija
10 mjeseci prije

Civilisation should thank Russia for defending its Liberty, Freedom, Democracy and Life. Zio-nazi G7 terrorists and bandera Ukies do get now what they deserved.

Josip Broz Tito
10 mjeseci prije

Ne mogu zaboraviti rulju koja je od početka ovog ubijanja navijala za rat i gurala Ukrajinu u ratni sukob s najvećom kopnenom vojskom na svijetu na njenim granicama u situaciji kada neprijatelj proizvodi sve svoje naoružanje, a Ukrajina nešto što je proizvodila s tim je bilo gotovo u prvim danima ratne eskalacije 2022. U situaciji kada je cijela logistika Rusije potpuno izvan zone borbenih djelovanja, a logistika Ukrajine pod stalnim udarima Rusije. U situaciji kada Ukrajina praktički nema zrakoplovne i raketne snage. Kao psima im reći – držte ih, misleći na Ruse. Biden – doslovce u prvim danima rata – GO GET THEM. Dok se cijela medijska scena pjenila na najjače s naslovima – Rusija nema granata, hrane, tenkova, municije, nafte, ljudi, vojnika, ispravne tehnike ili bilo čega drugog čega se neki nepismeni dnovinarski maloumnik dosjetio. Prethodno Ukrajincima na vlast instalirati huntu čiji značajni dio predstavljaju kopije nereformiranih nacista s… Čitaj više »

Josip Broz Tito
10 mjeseci prije

Od državnog udara u Ukrajini za Rusiju je stvar jasna. Ukrajina skup s Krimom, Sevastopolom i glavnom i najstarijom ruskom ratnom lukom ne mogu u NATO. I to je sve. Jasno kao dan. Državni udar je izveden da se Rusija potisne s Crnog mora. Pučisti su odmah dali na znanje da Rusija seli iz Sevastopola, a Ukrajina seli u NATO. Rusija se s tim nije mogla složiti. Toliko jednostavno. Ukrajina je mogla u EU. Mogla je pri tom ekonomski profitirati od vojne neutralnosti između istoka i zapada. Ali to bi bili interesi Ukrajine u ovoj situaciji, ne i interesi Viktorije Nuland, njenih neokonsa, cionista i saveznika nacista. Zamisli koliko moraš biti glup – čak i kao nacist – kada su ti saveznici Amerikanci i Židovi koji te guraju u rat s Rusijom. Moraš biti jako glup, globalno i teritorijalno glup ako misliš da su ti saveznici iskreni i žele ti… Čitaj više »

farree
10 mjeseci prije

Poraz NATOstanaca je ogroman. Na bojištu su ostali nebrojeni Leopardi i Bredlyi. Neshvatljivo je da zločinački mainstreem novinari i dalje slijede narativne i guraju jadne ukrajinske vojnike u klaonicu. Nadam se samo da se Putin neće previše osiliti i krenuti na uništavanje komandni centara NATOstan i tako jednom za svagda riješiti problem

Lucija, prva
10 mjeseci prije

“U zoni specijalne operacije, jedan od ruskih jurišnih helikoptera Ka-52 je, koristeći kompleks Vitebsk, odbio rekordan broj protivvazdušnih raketa u letu – 18, rekao je obavešten izvor RIA Novosti. Na današnji dan REKORD po odbijenim raketama iz prenosivih protivavionskih raketnih sistema je 18 UKUPNO. 😯 Takav broj uspeo je da odbije jedan od ruskih Ka-52 tokom borbenog leta, koristeći vazdušno-desantni sistem zaštite „Vitebsk“, izjavio je izvor agencije. Zato piloti helikoptera kompleks Vitebsk zovu – „jaja života“. Spoljna oprema kompleksa, koja viri iz trupa helikoptera, izgleda kao ptičja jaja, a sam kompleks redovno spašava živote pilota vojne avijacije, jer neprijatelj neprestano napada sistemom MANPADS“, rekao je izvor. BKO „Vitebsk“ automatski detektuje lansiranja protivvazdušnih raketa na helikopter zbog nekoliko ultraljubičastih senzora i izračunava njihove koordinate. Tada stanica za suzbijanje kompleksa zaslepljuje glavu za navođenje napadačke rakete, usled čega ona gubi cilj. Vitebsk“ može da potisne i optičko-elektronske glave za samonavođenje i radarske.… Čitaj više »

Lucija, prva
10 mjeseci prije

Rekonstrukcija vojske:
Btw, prestanite gubiti vrijeme i energiju na trolove.

“Kao prvi korak, otpustio je (Putin), 150.000 podoficira i oficira, što je izazvalo duboku krizu upravljanja. Zatim je stvorio prvu „svemirsku“ armiju, dvadesetak godina pre Sjedinjenih Država, kako bi testirao nove oblike komandovanja, koliko i da bi ušao u novi teatar operacija. Anatoliju Serdjukovu je pre svega poverio borbu protiv korupcije, što je on radio gvozdenom rukom, ali na štetu vojske.

Tada je Vladimir Putin, poslao svoje vojnike u Siriju na šestomesečnu borbenu obuku. Konačno, eksperimentalno je stvorio privatnu vojsku, PMC „Vagner“, gde je mogao da testira različite oblike organizacije.

U protekle dve godine „Vagnerom“ je iz senke komandovao pukovnik Dmitrij Outkin, dok je SUOSNIVAČ kompanije, komunikator Jevgenij Prigožin, bio u centru pažnje i kritika.

Lucija, prva
10 mjeseci prije

Nastavak. “Usporedba: Poređenja radi, 1990-ih, Sjedinjene Države su shvatile da povećanje vojne potrošnje više ne poboljšava njene rezultate. Tako su postavili Donalda Ramsfelda za ministra odbrane. Ramsfeld je imao izuzetne veštine poslovnog upravljanja. Godine 2001. podstakao je stvaranje privatnih vojnih kompanija (uključujući čuveni „Blackwater“) za testiranje novih operativnih metoda. Međutim, eksperiment je propao, pošto su formirane grupe bile više zainteresovane za izvođenje tajnih operacija za CIA nego za ispunjavanje zahteva Pentagona. Sjedinjenim Državama je ostala vojska čija efikasnost i dalje opada, kao što smo videli kada je Kabul pao 2021-ve. Putin, danas sprovodi opštu reorganizaciju oružanih snaga, stvaranjem druge regularne armije od pet divizija i 26 brigada. Ova vojska će primeniti neke od metoda koje je „Vagner“ testirao, da bi se postigao visok nivo efikasnosti. General Jevgenij Burdinski, zamenik načelnika Generalštaba Oružanih snaga Federacije, nadgledaće novu vojsku. On je priznati specijalista za komandu. Ova kadrovska reorganizacija će ići ruku pod… Čitaj više »

Max
10 mjeseci prije

Rusi znaju proizvesti protuoklopno oružje.

Lucija, prva
10 mjeseci prije

“Britanski vojni eksperti izvestili da oružane snage zemlje nisu spremne za sudar sa Rusijom Oružane snage Velike Britanije neće izdržati konfrontaciju sa Rusijom, suviše su slabe. Odgovarajuće mišljenje iznose vojni stručnjaci, prenosi The Times.
Istovremeno, u slučaju sukoba velikih razmera u Evropi, britanski parlamentarci ne bi trebalo da se oslanjaju na trupe Sjedinjenih Država, navodi se u materijalu.

Takođe, britanskoj vojsci je preporučeno da sada počne da povećava proizvodnju municije. Ovo je neophodno kako bi se pripremili za „prag ranjivosti“ od 2026. do 2028. godine. Upravo u tom periodu je, po mišljenju stručnjaka, moguća „invazija Kine na Tajvan“. 😯🤦

Lucija, prva
10 mjeseci prije

Ukratko:

“Rusi pripremili klopku za ukrajinsku ofanzivu – Neprijatelj trpi ogromne gubitke Najavljena ofanziva Oružanih snaga Ukrajine, kao da se urušava pred našim očima. Protekla tri dana aktivnih neprijateljstava, Kijev je pokušavao da pronađe rupe u ruskoj odbrani i odredi glavni pravac, ali do sada nije bio uspešan”.

To jada što imaju…koriste na tri (3) pravca…

Hallo
10 mjeseci prije

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je za TASS u subotu da nema zakazanog telefonskog razgovora između ruskog predsjednika Vladimira Putina i njemačkog kancelara Olafa Scholza.

Na pitanje je li takav kontakt već planiran, Peskov je odgovorio jednostavnim “Ne”. Njegov komentar uslijedio je ubrzo nakon što je Scholz izrazio svoju namjeru da “uskoro” razgovara s Putinom. Laze kancelar Herr Scholz

Grdi
10 mjeseci prije

Sva ta donirana vozila ce u konacnici zavrsiti kao staro GVOZDZE …..

Tupko Glupko
10 mjeseci prije

Kanadski premijer Trudeau posjetio danas Kijev.
Sastao se sa Zelenskim, odao počast palim Ukrima u borbama sa proruskim snagama od 2014. godine.

Ali najzanimljivija je pomoć koju je obećao Ukrima – 10 milijuna dolara za pomoć stradalima zbog rušenja brane Kahovka i još 500 milijuna dolara vojne pomoći.

Rječito pokazuje odnos koji Kanada gaji prema Ukrima – odnos humanitarne i vojne pomoći 1:50.

Lucija, prva
10 mjeseci prije

Detaljan snimak uništenih nemačkih tenkova Leopard 2 i američkih borbenih vozila pješadije M2 Bredli objavio je Telegram kanal Vostok, u četvrtak

Ivan Bgd
10 mjeseci prije

Tesko mi je da gledam. Bratski slovenski narodi se medjusobno ubijaju u ratu koji su im servirali Hazari.
Normalno da nas smatraju budalama jer smo do sada popusili sve njihove trikove i podvale, i to nije kraj, nastavice se ko zna dokle, kad mozga nema.

Zoro
10 mjeseci prije

anglosaksi su pokrenili ovaj rat u ukrajini radi rata, ne računaju na nikakve vojne uspjehe (ako šta slučajno dođe dobro dođe) i ne zanima ih ishod samo da šta duže traje da Slaveni ratuju među sobom, postaje nevažno šta se dešava na frontu Rusija mora izaći na granice SSSR-a ili prinit rat u anglosaksonsko dvorište, ne smije se dozvoliti da samo Slaveni ratuju i ginu u Slavenskom dvorištu,. Anfglosaksi računaju na dugoročnu dobit uništenjem Slavenskih zemalj, svih bez razlike Rus ili Poljak njima su isti, ko to ne razumi ništa ne razumi
SFSN

goran
10 mjeseci prije

a šta ste drugo očekivali?
ovo je sasvim normalna stvar za rusiju,oni to rutinski odradzulju a zapad se čudi kako,mislim šta?

alexosijek
10 mjeseci prije

Dakle, tko pobjeđuje??….mislim City ili Inter??….lp

Lucija, prva
10 mjeseci prije

“Руси претпостављају да Кијев спрема моћни удар јужније од Бахмута – између Клешћејевке и Курдјумовке. А ако успеју да прођу – можда и према већем и важнијем Торецку. На фронт око Бахмута су прошле и претпрошле ноћи пребацили најмање 4 свеже механизовване бригаде.Најмање једна од њих је из стратешке резерве украјинске врховне команде, са наоружањем какво је имала на запорошком фронту (током три дана борби) разбијена 47. механизована * На железничку станицу Константиновке, значајног града који је нешто југозападно од Бахмута, прошле ноћи стигло више од 20 Леопарда * Коментатор CNN Фред Плејтген: САД су узнемирене уништавањем немачких тенкова Леопард и америчких Бредлија у Украјини. У војном врху у Вашингтону нису очекивали масовно уништавање елитне западне ратне технике за само неколико дана * „Чеше“ се већ и шеф немачког војног концерна Рајнметал Армин Папергер који производи Леопарде, али он засад само признаје да Украјинци губе и његове тенкове, иако у… Čitaj više »

Emiliano Zapata
10 mjeseci prije

Putin i Zelinski zasluzuju orden od Klausa S. za uspjesnu depopulaciju!

dggrtuihgjkk45567888
10 mjeseci prije

jučer mislim skynews analizira snimke eazvaljenih leoparda i zaključe da je to cgi elem nacrtano! 😂😂😂

Evica
10 mjeseci prije

Rusi zahvaljuju sad, natio i eu na velikoj kolilini beslatnog čelika. Hvala vam na darežljivosti🤣😂

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI