Uništena još četiri ukrajinska Leopard 2 tenka

Leopard 2
95 komentara

Ruska vojska uništila je devet ukrajinskih tenkova, uključujući četiri njemačke Leopard 2, jer je uspješno odbila pokušaje napredovanja kijevskih snaga, tvrdi Ministarstvo odbrane.

Ukrajina je u posljednja 24 sata “nastavila bezuspješne pokušaje izvođenja ofanzivnih operacija” u ruskoj oblasti Zaporožje, na jugu Donjecke Narodne Republike i u blizini grada Artjomovska, poznatog i kao Bahmut, rekao je portparol ministarstva general-potpukovnik Igor Konašenkov tokom brifing u subotu.

U oblasti Zaporožja, ruske kopnene trupe, artiljerija i avijacija odbili su dva napada velikih ukrajinskih jedinica pojačanih tenkovima u oblasti sela Jablonevo i Novopokrovka, rekao je on.

Dva kijevska oklopna konvoja pogođena su u blizini naselja Novodanilovka i Malaja Tokmačka, takođe je izvestio portparol. U regionu su bila i tri manja ukrajinska napada, koja su takođe bila neuspešna, dodao je.Osim devet tenkova, kijevske snage uništavaju i jedanaest oklopnih transportera, među kojima je pet borbenih vozila Bradley koje je isporučilo SAD, 14 oklopnih automobila i samohodna haubica “Cezar” francuske proizvodnje, istakao je Konašenkov.

Gubici ukrajinske vojske u ljudstvu tokom novih borbi u regionu Zaporožja dostigli su do 300 vojnika, prema glasnogovorniku ministarstva.

Odbijeno je pet napada u blizini grada Artimovsk, koji su ruske snage zauzele od Ukrajine u maju nakon mjeseci teških borbi, rekao je on na brifingu. Gubici Kijeva na ovom području u protekla 24 sata, kako je istakao, uključuju do 230 pripadnika osoblja, pet oklopnih automobila i dvije sovjetske haubice D-30.

Prema Konašenkovu, oko 60 kijevskih vojnika neutralisano je u oblasti Krasnog Limana, grada koji drže Ukrajinci u Donjeckoj Narodnoj Republici. Uništeni su i jedan oklopni transporter i nekoliko haubica, uključujući i samohodni top poljske proizvodnje Krab, rekao je on.

Leopard 2rusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
95 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ziv je Geza
10 mjeseci prije

Za informacije o napredovanju ukra, zaduzena je vlada RH preko svojih medija, odnosno htv dalekovidnica, gotovo 99% mainstream medija u RH,te imbex i 99% RH portala.

Pa majku mu staru, zar vama kao starim demokratama i ljubiteljima slobode govora i pisane rijeci,smeta logicno i 1% medija u RH koji ne zele sudjelovati u harangi protiv Rusije.

tihobl
10 mjeseci prije

Prije 3 dana lancet je unistio Iris-T. Svabe su se hvalile kako moze da prati 1500 ciljeva, kako obara sve zivo, a popio je pogodak lanceta. Amerikanci su popusili dvije baterije patriota. Sad su odlucili da posalju sest. Amerikanci su takvi – kad izgube dupliraju ulog. Pa opet. Pa opet … i tako dok ne pobjede. Ili dok ne izgube i pobjegnu kao iz Vijetnama ili Avganistana. Na ljeto poslace stotinjak aviona. Pa ce onda duplati. Zbog americkog pokeraskog mentaliteta (blefiraju i stalno duplaju ulog) rat nece trajati dugo. Vec sad trose godisnju proizvodnju mjesecno. Proizvodnja im se povecava u $, ali kolicina se smanjuje. Dok proizvedu jednu podmornicu od 9 milijardi rusi proizvedu dvije bolje za po 800 miliona (a kinezi jos vise). Trku u naoruzanju gube i bez rata, a sad imaju veliki tempo potrosnje tehnike i municije. Za dvije godine potrosice sve i onda ce ruse moci… Čitaj više »

Dpf filter
10 mjeseci prije

Znaci nova “kost za glabanje” zvana Ukrajinska protuofenziva. Dragi ljudi pa zar vam do sada nije jasno da vas drze za budale. Vi izgleda nemate pametnija posla nego komentirati tamo nesto tisucu kilometara udaljeno gdje je malo tko od vas bio tamo. Kakvi su vam to zivoti kada ulazete toliku energiju u nesto sto vas se ne tice ili na sto nemozete utjecati.

eks
10 mjeseci prije

Uništeno je mnogo više oklopnjaka, kako tenkova, tako i drugih oklopnih vozila. Podaci u naslovu odnose se samo na zadnja 24 sata. Gubici u živoj sili su ogromni. Neki kongresmeni u USA su toliko frustrirani da su zatražili neograničeno dostavljanje najsavremenijih oružja NATO snagama u Ukrajini. Svaka ofanziva ima početne uspehe, ali ova NATO ofanziva za 4 dana nije imala nikakve uspehe. Ruske snage imaju 3 linije odbrane. Tek nakon treće linije stoje glavne snage. U ovoj ofanzivi NATO će imati gubitke koji neće doneti adekvatan rezultat . Čak i sami Amerikanci (vojni vrh) kažu da je ovo samoubilačka ofanziva.

tihobl
10 mjeseci prije

Nakon sto su amerikanci izrazili zabrinutost zbog izgubljenih bredlija Kijev je promjenio taktiku i poce slati pjesadiju bez zapadne tehnike. Sad su topovsko meso u punom smislu rijeci. Juce su abehajci pruzili dimnu zavjesu koju je vjetarr odnio na sjever.

gargamel.
10 mjeseci prije

Ukrajinska dugoočekivana proljetna kontraofanziva velikih razmjera ide punom parom, to je masakr u industrijskim razmjerima. Svaki nacist pažljivo prođe kroz mašinu za mljevenje mesa i pretvori u djubrivo . Zapadni tenkovi i drugo naoružanje stručno se prerađuju u otpad. Dizanje hidroelektrane Kahovka u zrak bio je diverzioni manevar za tu neuspjelu proljetnu ofanzivu, nastao iz čistog očaja, jer se uvijek a znamo iz iskustva tada NATO okreće terorizmu. Za vrijeme dok je Kolektivni Zapad obučavao Oekronaciste u korištenju zapadnog oružja, Rusi su gradili svoje odbrambene linije ( ima pet odbrambenih linija), kopali rovove i tenkovske jarke, postavljali zmajeve zube, gradili utvrđenja i postavljali minska polja. Tokom proteklih 6 dana, Ukronacisti su naišli na žestok otpor Rusije tokom njihovog „izviđanja u snazi (RIF)“. Svi napadi su odbijeni 6 dana zaredom.Ne treba yaboraviti,

Hallo
10 mjeseci prije

To je bilo u jednom danu. Zapadna medija su dobro placena od strane tvornica oruzjem da velicaju njihovo oruzje. Nista nije to personalno nego cisti biznis. Svrha je izbaciti ruske kompanije i nametnuti svijetu kupnju NATO oruzja.

Lupo
10 mjeseci prije

Zalit ce Ukrajinci za vremenom prije Majdana

Mladen St
10 mjeseci prije

Ne hvala se Rusi da su uništili Slovenske T 55 poslane u Ukrajinu ,nema boljih tenkova s pouzdanijom mehanizacijom i još opremljeni s suvremenom iIzraelskom opremom ..Ni Ruska Armata takozvani tenk nad tenkovima mu nije ravan .

Rudar
10 mjeseci prije

Sve je to laž, kažu nato dušmani, detaljnom analizom IC snimaka utvrđeno je da se radi o poljoprivrednoj mašineriji, traktorima i kombanjnima koji su brali, valjda kukuruz, kojeg su ukrajci prvo rukama dobro odmjerili.

Antee
10 mjeseci prije

Veći idioti od Hrvata….sa samo 13000 poginulih za zapadne vrijednosti – pederluk, transgenderizam, pedofiliju u totalitarizamu i jednoumlju korporacijskog komunizma …jer sve drugo je opljačkano.

Jedino riješenje za ovaj bratoubilački rat je Ukrajina krene protiv Zelenskog i kvislinga anglo-cionističkih gospodara.

Dux
10 mjeseci prije

Evo i “naši” mediji objavljuju Ukrainske gubitke, uništenu tehniku i izgubljeno ljudstvo, sigurno po direktivi sve je umanjeno barem za 50 posto. To znači da ukri debelo dobivaju po piksi, da su Ukri uspjeli nešto značajno napraviti, bilo bi u ” našim” medijima višestruko popraćeno i značajno uvećano. A činjenica je da gdje god su ukri “probili” liniju da su tu i izgorjeli, tipična navlakuša. Tako da Anglosasima i EU preostaje samo direktno uključivanje u sukob, jer vremena je malo, Biden gubi izbore i politika prema Ukraini se mijenja. Možda se varam, ali vrijeme će pokazat i to vrlo brzo.

BanOvan
10 mjeseci prije

Ako Rusi ovako nastave, cime ce dziber, kurta-burtovac i DulePrdule na godisnji odmor, a Mladjo ih tako zeljno ocekuje da mu udju u … toplinu doma.

PS
Prica li se hoce li Rusi pocet da prodaju dijelove preostale od Leoparda i Bredlija- treba mi par untrcangli da popravim svoj motokultivator i kosilicu.
Nadam se da na dijelovima ne pise made in PRC vec Sje*ato in RUS

Stop budalama
10 mjeseci prije

Ima I rusa koji razmisljaju…

Ruski parlamentarac priznao da je “specijalna vojna operacija” – fijasko
“Koji su ciljevi najavljeni na početku specijalne vojne operacije?” upitao je Zatulin koristeći kremaljski izraz za rat pa dodao: “Svi se sjećate – denacifikacija, demilitarizacija, neutralnost Ukrajine i obrana stanovnika Donjecka i Luhanska. U kojima smo od ovih točaka danas postigli rezultate? Ni u jednoj.

Ivek
10 mjeseci prije

Vidim hdz-ovi parizer plaćenici u akciji.

Ante
10 mjeseci prije

Predlažem zapadnim i Ruskim navijačima da odu u Ukrajinu i da se tamo junački iskažu. Ako koji proživi neka nam ispriča kako je to kada mu granate padaju direkt pokraj njega ili kada sa neba pada vatra od fosfora koja pali sve do čega se dotakne. Neka nam opiše taj junak kako izgleda vrištanje ranjenih vojnika od kojeg se krv ledi u žilama. Neka nam opiše taj junak kako se je osjećao kada je osjetio miris spaljenog čovjeka. Samo mentalno poremećene osobe mogu reći da su se dobro osjećali u tom ratu.

Da itko normalan proživio rat ne bi ga podržavali niti bi pisali izlike zašto se mora ratovati. Nego bi podržali neovisnu Ukrajinu.

Nekoime
10 mjeseci prije

Njemačka vojna industrija započela je žurno razvijati novi tenk pod nazivom “Mačić”. Možda se Rusi smiluju.

Karma
10 mjeseci prije

“Presjednik” ukre svirac kurrrca. Pametnom dosta

Sardelino
10 mjeseci prije

U člancima ( uništena još 4 leoparda i uništenje oklopa sa zapada), u prvi plan je postavljeno upravo uništenje leoparda. Ostali zapadnjački oklopi i pratnja su dobrodošli koleterali. Prisjećam se članka, nedavno objavljenom na “Logično” u kojem je rečeno da je ruska vojska “raspisala” nagradu u određenom novčanu iznosu za svaki uništeni ili zarobljeni leopard. Radilo se o poticaju formiranja ekipa sa određenim brojem članova za “safari” na leoparde. Amaterskom analizom videa iz članka o uništenju oklopa sa zapada i posljedično tome, amaterski zaključujem da je taj oklop uništen djelovanjem upravo jedne od tih ekipa lovaca na leoparde.Zašto. Napad na oklop došao je iz pravca male obližnje šumice koja nije toliko velika da bi mogla sakriti artiljeriju ili veću skupinu vojnika.Vatreni odgovor Ukrajinaca bio je usmjeren upravo prema toj šumici. Dakle nije se radilo o upadu oklopa u minsko polje što se dodatno može zaključiti i ispuštanjem dimne zavjese od… Čitaj više »

Max
10 mjeseci prije

To priznaju i Ukrajnci ne hvale se baš uspijesima iako tvrde da Rusi lažu.

bilmez
10 mjeseci prije

Pa ovo će sve vjerovatno trajati ako baš ne bude nekih brzih promjena (u što sumnjam) do početka jeseni. Onda ćemo vidjeti tko je u minusu, a tko u plusu. Sve ovo je još zagrijavanje.

Nena
10 mjeseci prije

Nisu ukrainska nego švapska ⚡⚡

Motorola
10 mjeseci prije

Sada je cijeli svijet uvjeren da su zapadni tenkovi stvarno kombajni!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI