Usprkos ranijim napadima na te organizacije, Bidenova administracija sada navodno usko surađuje s Facebookom i Googleom

Biden - Facebook - Google
1 komentar

U prosincu je bivši potpredsjednik Joe Biden rekao redakciji New York Timesa da “nikada nije bio obožavatelj Facebooka”, dok je u isto vrijeme napadao kompanije iz Silicijske doline zbog nedostatka odgovornosti u vezi sa sadržajem koje objavljuju; što je nešto što njegov republikanski protivnik Donald Trump također vrlo često kritizira.

Predsjednička kampanja Joea Bidena usko surađuje s trenutnim zaposlenicima velikih tehnoloških kompanija poput Facebooka, Amazona, Googlea i Applea, kao i s ljudima koji su ih savjetovali u prošlosti, izvijestio je New York Times, pozivajući se na pregledan dokument koji sadrži ove informacije.

Biden je u prošlosti žestoko napadao glavne društvene medije i tehnološke platforme, posebno Facebook. Međutim, Odbor za politiku inovacija, volonterska skupina koja savjetuje njegovu kampanju, koja broji oko 700 članova, ima najmanje osam sudionika koji trenutno rade za ovu tvrtku, ali i ostale divove iz Silicijske doline, održavajući pritom bliske veze i s ostalim, sličnim tvrtkama. Neki od najboljih Bidenovih savjetnika i ranije su radili za Apple, dodaje se u izvješću.

Prema NYT-u, ove informacije su “izazivale zabrinutost” među kritičarima industrije, koji vjeruju kako velike tehnološki-orijentirane firme suzbijaju konkurenciju u Sjedinjenim Državama, kao i to da nisu adekvatno riješile slučajeve govora mržnje ili širenja dezinformacija na svojim platformama. Oni bi mogli biti postavljeni kao ”suradnici” potencijalne administracije Joea Bidena, u slučaju njegove pobijede na izborima koji se trebaju održati u studenome, navodi se u izvješću.

Glasnogovornik Bidenove kampanje Matt Hill rekao je NYT-u, u izjavi da, usprkos savjetodavnoj ulozi odbora, pretpostavljeni demokratski kandidat neće tako lako odobriti planove i namjere velikih, tehnoloških firmi:

“Velik broj tehnoloških divova i njihovi rukovoditelji ne samo da su zloupotrijebili svoju moć, već su zaveli američki narod, naštetili našoj demokraciji i izbjegli bilo kakav oblik odgovornosti”, rekao je Hill. “Tko god misli da će volonteri kampanje ili savjetnici promijeniti temeljnu predanost Joea Bidena u zaustavljanju zlouporabe moći i pojačavanju snage srednje klase, zapravo ne poznaje Joea Bidena”.

Izvješće može biti iznenađujuće ako se uzme u obzir činjenica da je Joe Biden bio snažan kritičar američkih tehnoloških poduzeća, posebno Facebooka, navodeći njegovu “neodgovornu” ulogu u odnosu na neke oglase koji kruže platformom, uključujući i one u kojima je tvrdio da je bivši potpredsjednik “ucijenio” ukrajinske dužnosnike kako ne bi istražili njegova sina, Huntera Bidena u vezi s takozvanim skandalom s pranjem novca, Burisme Holdingsa.

Biden je također u prosincu 2019. inzistirao na tome da isto tako, kao što je to kasnije učinio Donald Trump, treba opozvati članak 210 Zakona o komunikacijskoj pristojnosti, koji podrazumijeva da internetske platforme ne bi trebalo držati odgovornima za stvari koje su na njima objavili korisnici tih medija. Također je rekao kako izvršni direktor Facebooka, Mark Zuckerberg “treba biti podčinjen građanskoj odgovornosti, dok njegova tvrtka treba biti unutar građanske odgovornosti”, zbog navodnih dezinformacija koje su se proširile društvenim medijem.

Društvene mrežejoe biden
Pretplatiti se
Obavijesti o
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
3 godine prije

Oni su manipalutori on je dementan

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI