Važniji je život jednog malog Palestinca, nego stotinu Navaljnih

Navaljni osudjen
129 komentara

Svijet oplakuje ruskog oporbenjaka Alekseja Navaljnog. Pripremaju se prosvjedi i svi su u navodnom šoku, međutim gdje je suosjećaj za tisuće ubijenih malih palestinaca u Gazi?

“Ruski oporbeni čelnik Aleksej Navaljni je mrtav, objavila je u petak zatvorska uprava okruga Jamalo-Nenecki gdje je Navaljni služio zatvorsku kaznu. Federalna zatvorska služba Jamalo-Neneckog autonomnog okruga priopćila je na svojoj web stranici da se Navaljni “osjećao loše” nakon šetnje u petak i “gotovo odmah izgubio svijest”. U priopćenju se navodi da je pozvano medicinsko osoblje, ali da ga nisu uspjeli reanimirati, a uzrok smrti Navaljnog se utvrđuje”, javljaju domaći mainstream mediji.

Nakon što je objavljeno da je preminuo, uslijedio je niz reakcija, kao i optužbi na račun ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Zapadni predsjednici u “bijesni i ogročeni”

Svjetski čelnici izrazili su žaljenje i osudu zbog smrti ruskog oporbenog političara Alekseja Navaljnog u zatvoru, direktno prozivajući ruskog predsjednika Vladimira Putina za njegovu smrt. Američki predsjednik Joe Biden i kanadski premijer Justin Trudeau istaknuli su Putinovu odgovornost i opisali Navaljnog kao borca protiv korupcije i za demokraciju.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron je bijesan, a talijanska premijerka Giorgia Meloni također su izrazili svoje ogorčenje, dok je glavni tajnik UN-a Antonio Guterres pozvao na transparentnu istragu. Prosvjedi su najavljeni u Moskvi, a društvenim mrežama šire se prizori počasti Navaljnom širom Rusije.
Europski parlament, njemački kancelar Olaf Scholz, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski i britanski premijer Rishi Sunak također su odali počast Navaljnom, naglašavajući njegovu hrabrost i borbu za demokraciju.

Što ćemo s malim Palestincima?

Ogročeni zapadni političari ni nakon par mjeseci sistematskog ratnog zločina gdje se ubijaju mala palestinska djeca, nisu bili tako ogročeni kao danas. Malim Palestincima se bez anestezije amputiraju noge i ruke. Desetine tisuća civila je mučki ubijeno u Gazi.

Izrael priprema najveće etničko čišćenje u 21. stoljeću, ali slične ogorčenosti ne vidimo kod zapadnih psihopata.

Što ćemo s Jeffrey Epsteinom koji je pronađen mrtav u zatvorskoj ćeliji pod video nadzorom? Ni tada nismo čuli ništa o ogročenosti zapadnih političara i medija, jer se radilo o krunskom svjedoku raznih pedofilskih afera najvećih američkih i drugih zapadnih dužnosnika.

Sve u svemu, stiže vrijeme svođenja računa, a slične situacije su samo najeve kraja dekadencije gdje više vrijedi život jednog političara, nego desetine tisuća masakrirane male djece.

Tko je Aleksej Navaljni?

Aleksej Navalny je opetovani prevarant. Godine 2009. započeo je karijeru kao savjetnik guvernera regije Kirov Nikite Bélikha, koji je 2016. pao zbog slučaja korupcije i osuđen na osam godina zatvora.

U istom razdoblju Aleksej i njegov brat Oleg, koji ima važnu poziciju u Ruskoj pošti kao voditelj sortirnog centra u Podolsku (moskovsko predgrađe), organizirali su prijevaru stvaranjem sustava dodatnih transportnih usluga između Jaroslava i Podolska za francusku tvrtku Yves Rocher. Ove usluge, isprva besplatne prema ugovoru s Ruskom poštom, odjednom se naplaćuju putem privatne tvrtke koju kontroliraju braća Navalny.

U Kirovu, sheme koje je Navalny koristio u to vrijeme otprilike ponavljaju ono što se događalo 1990-ih pod Jeljcinom: privatizacija udjela ili dobiti državnih tvrtki, u ovom slučaju tvornice alkohola i pilane Kirov.

U Rusiji Vladimira Putina to je postajalo sve riskantnije, što izgleda nisu razumjeli ni Nikita Belikh ni Aleksej Navalny. Godine 2010. Navalny je otišao u Sjedinjene Države na Yale kako bi pohađao jednogodišnji tečaj na Yale Jackson School of Global Affairs čiji je cilj obučiti sljedeću generaciju globalnih vođa. S novom diplomom s druge strane Atlantika vraća se u Moskvu i nakon godina koristi od nje kreće u borbu protiv korupcije.

2011. izbila je afera pilana Kirov i 2013. je osuđen na pet godina zatvora. Godine 2014. osuđen je na tri godine zatvora zbog “afere Yves Rocher”, još uvjetno.

Unatoč značajnim resursima, on je i dalje aktivan unutar svoje antikorupcijske zaklade i redovito objavljuje video zapise u kojima tvrdi da osuđuje korupciju u Rusiji. Pamtit ćemo onu protiv Dmitrija Medvedeva, a posebno onu o “Putinovom dvorcu”. Tehnički izvanredno, zajedničko im je to što ne pružaju nikakav dokaz za ono što govore. Pokazalo se čak da je “Putinov dvorac” nedovršena zgrada. Očito je Aleksej Navalny samo pročitao scenarij pripremljen za njega u zapadnoj kuhinji.

Krajem 2020. otišao je u zatvor jer nije poštovao sudsku kontrolu i  tada se slučajevi protiv njega gomilaju. Zbog njegovih pronevjera i ekstremističkih aktivnosti u zatvoru će ostati do 2042. Za našu priču najvažnije je da se sve te osude odvijaju u općoj ravnodušnosti. Navaljni je najpoznatiji u Moskvi i za većinu Rusa on je političar iz 90-ih, odnosno prevarant. Ipak, za zapadne vođe Navaljni je trebao biti ono što je Lenjin bio Ludendorffu i Hindenburgu: “bacil kuge”, koji će srušiti Rusiju iznutra.

Aleksej NavaljniPalestinasmrt
Pretplatiti se
Obavijesti o
129 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nebitno
2 mjeseci prije

Ništa novo pod ovim svodom

Ziv je Geza
2 mjeseci prije

Glavna zvijezda minhenskog sastanka za tzv sigurnost noje zeleni vec udovica navalni,odrzala je govor u smislu, moj muz je dao zivot u borbi protiv svoje zemlje i putina,borio se za vasu demokraciju i slobodu,dok bude budala poput mog muza i ukropa koji su sada opkoljeni kod avdivke nemorate se brinuti da ce vasi muzevi i djeca ginuti u ratu kojeg ste objavili Rusiji i Rusima.
Dobila je stending ovejsn, a vjerojatno ce jos veceras dobiti poljubac od grlica radmana.

Janko
2 mjeseci prije

A što reći za progon novinara Asanaža ,čiji život je totalno uništen,samo zato što je svijetu obznanio istinu,odnosno drugu stranu medalje licemjerne američke politike.Zapadni licemjeri pročitana ste knjiga…

Adriana
2 mjeseci prije

Tko ne bi bio bijesan, propala investicija u koju su polagali toliko nade. I utukli novca.Kako je stradao, manje je važno od mogućnosti da se iscijedi još ponešto iz smrti, kada je već za života to bilo zapriječeno. Rezultati obdukcije ma tko da je nadgleda, ne zanimaju hor na zapadu. Stvaranje novog takvog, ne samo što bi opet koštalo, već bi trajalo i trajalo. A vrijeme je ono što nedostaje.

Novi kolač
2 mjeseci prije

Ovo ga neki zapadni agent ohladio,to im je zadnja nada da uzdrmaju Putina,ali mogu svirati nekoj stvari.

gigi pinna
2 mjeseci prije

A kako to da Rusija ili Kina nisu u stanju naći nekog Amera i “odškolovati” ga za globalnog vođu?
E moj Putko, trebao si paziti na ovog mamlazinha, a ne da ga CIA ili MI6 ili koja već zio-nazi Sotona ubiju.
Palestinci? Npr. Putko ih nije uopće spomenuo u više od 2 sata intervjua datog Carlsonu. Valjda da ne ljuti onog narančastog klauna – još se nada da će on zaustaviti naoružavanje Ukrajine. Ušli ste u rat, a da niti sami ne znate kako iz njega izaći – napadi na ruski teritorij ne prestaju.

zoran
2 mjeseci prije

Umrla i moja baba koja je rodila 15 djece, ali je 11 prezivjelo, a o njoj nigdje ni rijeci.

SunGo
2 mjeseci prije

Lideri iz zapadnih zemalja placu za svojim Lenjinom koji otisao na drugi svijet. Sto ce sad zapad napraviti? Uvesti nove sankcije na upravu zatvora? Zapljeniti jos koju jahtu? Zdipiti jos 300 miljardi Dolara? Nista od toga. Zapad je malo po malo istrosio svu municiju i od sada ce Rusija zivijeti neovisno od zapada, dakle vagoni su se otkacili i svaki vagon ima svoju lokomotivu. Lenjin je u ono vrijeme se sastao s njemackim prestavnicima vlasti u Svicarskoj i objasnio im je -Ako me prebacite u Rusiju, ja cu napraviti revoluciju i oslobodit cu vam milion vojnika koje mozete iskoristiti na zapadnu frontu. Kad je god zapad uveo sankcije na Rusiju i sto je god loseg zapad napravio Rusiji, Navalni je poput papagaja vikao smaknute Putina, dakle umjesto da obrani “svoj” narod od udara iz Poljske, Estonije, Latvije..itd on je aplaudira tim mjerama. On je zasluzio bas onako kako je zavrsio.… Čitaj više »

Sloboda uma
2 mjeseci prije

Odličan tekst, zboravili ste samo napisati da se supruga Navalnjog danas pojavila na Minhenskoj sigurnosnoj konferenciji. Slučajnost ili?!

Ostro
2 mjeseci prije

Na internetu se moze naci da godisnje umre u Americi prije vremena oko 4500 zatvorenika , usljed bolesti, ubojstva, ozlijede na poslu ili samoubojstva.

NOB
2 mjeseci prije

Navalni je bio u sluzibi onih koji zelu rasturili Rusiju

BlueZg
2 mjeseci prije

Pa tko onda prosvjeduje po Rusiji ako se zna da je pokojnik bio sličan Bandiću? Očito Putin baš nije čistio po kući. Ne bi me čudilo da je namjerno otrovan od strane cia-a ko Milošević pa se sad svijet kakti “zgraža”. A ne zgraža se kad po Kanadi policija konjima gazi ljude ili po “demokratskoj” Nizozemskoj puca po građanima. Ja se iskreno nadam da će Evropska Narnija biti pregažena a Merika potpuno uništena. Pa će valjda biti mir. 🇵🇸🇷🇺🇧🇾

Max
2 mjeseci prije

Predstava.

FELIX
2 mjeseci prije

NAJBOLJE BI BILO I VRLO HUMANO DA JIH UZME HRVATSKA I TAKO POZURI SA PREDVIDZENOM ZAMENOM POPULACIJE HRVATA SA STRANCIMA – EMIGRANTIMA PO VECINI MUSLIMANIMA A HRVATI NEGO IDU ZA BOLJOM ZIVOTOM U IRSKU I DRUGE EVROPSKE DRZAVE KOJIMA TREBAJU VREDNI RADNICI. TREBALI BI ZNATI DA VEC POSTOJI PLAN O TOME. LEP POZDRAV.
FELIX

Kopf
2 mjeseci prije

Svi njegovi suradnici zivu u zemljama koje su proglaseni od strane Rusije – Neprijatelji Rusije.

Crescent
2 mjeseci prije

Nek mu Nijemci podignu spomenik pored Gorbacheva

2 mjeseci prije

cudno to, putinu je vise stete od njegovog umiranja nego od robovanja. ja bih skoro mislio da je atentat sa ciljem da se naskodi putinu.

Mango
2 mjeseci prije

Svijet oplakuje ruskog oporbenjaka Alekseja Navaljnog…….. Da place Kinez i Indijac i Hrvat, place i rijeka i ocean i planine, placu polja, mjesec i zvijezde… Istina je da place samo Starlight.

hugo
2 mjeseci prije

Ivan Bgd – @leksa – Bor – jama – istrazuj na aparatima LOL

Ziv je Geza
2 mjeseci prije

Brainstorm, a sto to jos moze naskoditi imidzu Putina na zapadu, covjece Rusija je fakticki u ratu protiv nato pakta i europe, hebe se putinu za image, on sada gleda kako da stoku odbaci sa granica rusije a da nemora upotrebiti nukearno oruzje.

tihobl
2 mjeseci prije

Zaharova:

„Зашто се за Белу кућу и Стејт департмент испоставило да је смрт руског држављанина у руској казненој колонији много важнија и страшнија од смрти америчког држављанина, новинара Гонзала Лира , мучен у украјинском затвору?“

tihobl
2 mjeseci prije

Bajden: Putin je ubio Navaljnog. Moramo Ukrajini dati 60 milijardi da mi ne ubije i Zelenskog.

tihobl
2 mjeseci prije

Камала Харис на Минхенској безбедносној конференцији: „Верујем да је фундаментални интерес америчког народа да Сједињене Државе наставе да испуњавају своју дугогодишњу улогу глобалног лидера. Свет се окупио под вођством Сједињених Држава Државе да бране фундаменталне принципе суверенитета и територијалног интегритета како би зауставиле империјалистичког ауторитарног лидера који покушава да потчини слободни демократски народ. Будите уверени, Путинов рат је већ постао потпуни пораз за Русију.”

tihobl
2 mjeseci prije

Украјина и Немачка потписале су споразум о „безбедносним гаранцијама“
Шолц је на састанку са Зеленским рекао да ће Немачка само ове године потрошити 15 милијарди евра за подршку Украјини.

Traktoristi ce se obradovati kad cuju.

tihobl
2 mjeseci prije

Макрон и Зеленски потписали су у Паризу билатерални споразум о безбедносним гаранцијама за Украјину.
Француска ће издвојити додатних 3 милијарде евра војне помоћи Украјини 2024. године.

Traktoristi odusevljeni.

Zagorje
2 mjeseci prije

Zapad je ubio u Ukrajini…. Oko 200 000 Rusa….. sad placu nad svojim igracem.

Željko
2 mjeseci prije

Zapad halo Zapad ova spodoba liječenje u Njemačkoj, vratio ga Zapad natrag u Rusiju da pravi kaos! Zapad što je sa Asange, što se ne brinete, mada ni sami sebi ne žele da pomognu za njega, što je za Snowden… Slušam DNOvinare sa N1, stid me je njihove sramote!!

Ziv je Geza
2 mjeseci prije

Evo vriste na njemackoj televiziji konda im je bizmark umro,pumpaju one glupe svabe kao da im treba neki razlog ili false flag da krenu richtung NATO ost flanke, pa Putin im je rekao prije 10 godina da uzmu zastave i jednostavno krenu.

tihobl
2 mjeseci prije

U Moskvi su se poceli okupljati navaljnici i donositi cvijece na trg. Novinar je izradio fotografiju djecijih kolica u kojima je ubijena juce curica u Belgorodu. Postavio je fotku medju cvijece. navaljnici su ga stali ispitivati sta je to, on ih je pitao da li su culi za ubijeno dijete u Belgorodu i znate sta – niko od njih nije cuo tu vijest. Prate iste medije kao i Debeli Djuro.

ante
2 mjeseci prije

Plan je bio da Navalni bude drugi Mandela

IL Partigiano
2 mjeseci prije

Teoretski s kojim kartama bi Navalni pregovarao s neprijateljima Rusije da je dosao na vlast?

Bozje bice
2 mjeseci prije

Masonska naricanja za ovim izdajnikom je degutantna i ljigava.
Sve nakaze su se skupile pod kisobranom nakaradne demokracije dok se palestinska djeca komadaju F16 avionima sotonske drzave. Gorili u paklu zvijeri bez dusa.
Boze ocisti ovu planetu punu zmija i skorpija

Dim
2 mjeseci prije

Na što je spao kolektivni zapad… Uspješno su uskladili termin. Treba im odati priznanje. Ovakve stvari im savršeno idu od ruke.

Josip
2 mjeseci prije

Zapadne svinje cvile sto je jos jedan njihov projekat potkapanja Rusije propao. A sto na primjer Ameri rade s domacim izdajnicima?

Josip
2 mjeseci prije

Putin je predugo trpio tog veleizdajnika svoje domovine i zapadnog pijuna kojj mu je bacao klipove pod noge. Ameri takve rjesavaju odmah. A sada samo neka laje protiv svoje domovine i naroda i ona njegova guska tamo iz Njemacke.

Zvone
2 mjeseci prije

Navaljni je bio skriveni agent zapada i sada je najviše koristio zapadu tako do je umro.

HOPE
2 mjeseci prije

Presuda , Trump mora USA drzavi dati …..Trump Fraud Trial Penalty Will Exceed $450 MillionRazlog, kad je trazio credit od banke on je prikazivao da ima vise novac nego sto jeste…Zar to nije posao banke da provjerava? Zasto se drugi ne kaznjavaju propocionalo? Svrha je Trumpa financijski iscrpiti…..kad ga ne mogu ubiti, pokusavaju ga opljackati

Lupo
2 mjeseci prije

Natovci iskazuju javno zalenje za Navalnim a ne za plinovodom ispod Baltika

tuf
2 mjeseci prije

Aleksej može poslužiti kao primjer da će zapadna medijska i politička infrastruktura po naredbi bez problema ignorirati i aktivno sakriti rasizam i ksenofobiju pijuna kad god interesi to zahtjevaju. Pada im u vodu sva priča o ‘vrijednostima’, civiliziranosti, pravima manjina, potlačenosti crnaca i lgbtqi pripadnika. Svi oni, unutar najšireg spektra, samo su alati, političke poluge u rukama moćnika. I samo se različite poluge povlače po potrebi, ovisno što situacija od interesa zahtjeva.

Tusam rodjenja
2 mjeseci prije

Sta nebi trebala ova biti “ucviljena” i zamotana u crnini od glave do pete, a ne kao na dodjeli Oskara. Jbg tu onda mora proizvesti i umjetne suze a da joj se sminka ne razvalja po licu. Ovako mi izgleda ( valjda ne grijesim) kao da je jedva docekala. Vjerovatno joj je ta globalisticka svojta vec stavila nesto na racun..bit ce odmah jucer..leglo njoj a lego ili zalego i on…doduse ako je. Ima puno onih koji su se vratili sa tkz. onog svijeta i negdje na nekoj mirnoj oazi pod nekim drugim imenom trose zaradu..nadam se ne zadugo.

Željko
2 mjeseci prije

As Western leaders queue up to give a tongue bath to a dead convicted Russian
Found guilty of fraud and extremism in Russia.

They ignore an Australian Citizen Assange, illegally rotting in a British Jail for the Crime of Truth against the American War Machine.

Ziv je Geza
2 mjeseci prije

Evo imbex javlja kako su se ukrajinski sokolovi hrabro i mudro povukli a ruske kukavice usle u avdeevku.

alexosijek
2 mjeseci prije

“I JUST WANT TO BE FREE” —— JULIAN ASSANGE Ubojstvo Navaljnog je proslavljeno po zapadnim MSM/politikantskim ideološkim linijama kao veliki krik – eto, kako je Putin zlo. Qui bono? – dovoljno i pitanje i odgovor…Za razliku od toga – smrt Gonzala Lira u ukrajinskom zatvoru nedavno nije bila tema!! Timing is everything – kada gledate izvješće sa te minhenske “sigurnosne” konferencije – pogledajte uokolo likove koji se tamo motaju, i da – ti likovi (koji ne znaju izvagati kilu krumpira, sigurno) – odlučuju o vašoj sigurnosti!! Samo ću napomenuti kako je pitanje sigurnosti drugo po redu navedeno pri provođenju psy-op. Dirni kao neku sigurnost, makar i samo pričao o tome – i voila!, imaš ih: strah, panika, što če biti sutra?! Od danas je na snazi EU regulativa o “transparentnosti” i širenju dezinformacija online – pa sretno svima bilo! Ah, da, nebitno sigurno – dan kada je objavljena smrt Navalnog… Čitaj više »

Mali Mjesec
2 mjeseci prije

Pa sezona je bjesnila i kod lisica što se čudite.

Jadranka S.
2 mjeseci prije

“Važniji je život
jednog malog Palestinca, nego stotinu Navaljnih.”

Nema usporedbe s kojom bi se usporedila važnost života djeteta.
DIJETE JE SVETOST ŽIVOTA!

JoeP
2 mjeseci prije

Ala koja hipokrizija . . . stalno ovde piše i slike se objavljuju o Pitinu, Bidenu, Scholzu, Netanyahuu, Plenkoviću, Assangeu, Prigožinu, Trumpu, a evo sad i Navalnome.
Svi su oni važniji od čovjeka ili djeteta, da bi sad u naslovu opet bila palestinska djeca koja se i inače koriste za manipulaciju, bez obzira je li ih se cijepi, ubija ili im se stavljaju maske na glavu itd. U ovom slučaju palestinska djeca se koriste za odvlačenje pažnje od svijeta i Rusije u Gazu ili od izdajnika Rusije i njegovog eventualnog egzekutora na djecu.

Bez djela nema promjena na bolje, a ni djela neće bit dok su mafijaši važniji od samog čovjeka odnosno dok je vanjski svijet važniji od unutrašnjeg koji kod velike većine ne postoji nego postoji samo ono u medijima objavljeno.

Ivan Bgd
2 mjeseci prije

Kako zapadu ovo super dodje da se u medijima gurne pod tepih protest farmera/traktorista!
Super se na ovaj nacin ljudima preusmerava paznja od za njih sustinski vaznih stvari na potpuno beznacajne, i svi mediji ucestvuju u tome, kao i ovaj sajt.

Da...
2 mjeseci prije

Okupatora, ubojicu netanjahua mrzimo, a putina volimo 😀

Bruno
2 mjeseci prije

E ovo se zove korisna budala. Ubiti ćemo te za viši cilj i našu stvar. Samo tjedan nako Karlsonovog intervjua, kada su i u zapadnim medijima mogli vidjeti što misli Putin. I svi “bjesni”, optužbe pljušte bez ikakvog dokaza. Ko drži Krim drži Rusiju, pa to je jasno i glistama na Krimu. Zapadni političari uporno bleje kako će ih Rusija napasti. Kojim ljudstvom? omjer je 10:1 u korist NATO-a. Jest da zapadnjaci imaju vojne škole i salon generale. Ali pobjegli su od bosonogih Afgana, Huta, Palestinci im predstavljaju problem, Bjeli šljemovi im nisu mogli osigurati zbacivanje Asada. Imaju li ovi play station- ratnici išta u svojim lubanjama?

eks
2 mjeseci prije

Navaljni “umro” baš na dan početka konferencije o bezbednosti u Minhenu. Slučajnost. Njegova supruga je baš na dan smrti muža došla na konferenciju. Slučajnost. Ona je imala pripremljen – napisan govor . Slučajnost .

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI