Većina tenkova koje je Danska isporučila Ukrajini su neispravni

Leopard 1
40 komentara

Der Spiegel je ranije izvijestio da je Kijev odbio deset tenkova Leopard 1 koje je donirala Njemačka zbog njihovog lošeg stanja

Više od 50 posto nove serije tenkova Leopard 1 koje je Danska isporučila Ukrajini pokazalo se neispravnim, otkrio je danski kanal TV 2. Tenkovi su navodno poslani kao zamjena za prethodnu isporuku iz Njemačke koju je Kijev odbio zbog sličnih problema. U izvješću od petka, TV 2 citirala je pisani brifing danskog ministra obrane Troelsa Lunda Poulsena saveznicima, u kojem je priznao probleme s 12 od 20 tenkova koje je osigurala njegova zemlja. Deset vozila je već u Ukrajini, iako je Poulsen navodno izjavio da imaju manje kvarove kojima se bave lokalni serviseri. Ostalih deset tenkova navodno je još uvijek u Poljskoj, a najmanje dva od njih imaju ozbiljne kvarove.

U veljači je Danska sklopila ugovor s Njemačkom, koja proizvodi tenkove Leopard  i Nizozemskom o isporuci oko 100 tenkova Leopard 1A5 Ukrajini. Međutim, početkom srpnja dansko ministarstvo obrane priopćilo je da se isporuka tenkova odgađa zbog tehničkih problema koji uključuju obnovu kupola topova. Sama Danska je model Leopard 1A5 stavila izvan upotrebe još 2005. godine. Ranije ovog tjedna, njemački Der Spiegel izvijestio je da je Kijev već odbio seriju od deset Leoparda 1 koje je isporučio Berlin zbog lošeg stanja u kojem su bili.

Danski ministar obrane Poulsen priznao je ranije u rujnu da je najmanje šest tenkova korištenih u programu obuke za ukrajinske postrojbe zapravo posuđeno iz muzeja. Ministar je tada rekao da je potrebna obnova opreme namijenjene za ratište jer su tenkovi “nekoliko godina bili u stanju mirovanja”.

DanskaLeopard 1ukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
40 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dux
7 mjeseci prije

Polako, nemoš dobit tenk i još da je ispravan… najprije tenk, a onda servis…

Darko
7 mjeseci prije

Samo još EU budaletine daju pomoć fašističkoj i do zla Boga iskvarenoj Ukrajini. Tu stoku treba poraziti i rastjerati što je moguće prije jer šteta koju su nanijeli cijelom svijetu je nepopravljiva !

prika
7 mjeseci prije

Hebes tenkove , bitne su rakete koje stizu a ruski pvo nemocan , vidite pogodak u sjediste komande crnomorske flote … Sramota za ruse sta im rade Ukrajinci hahahahahah ima preko 70 mrtvih a u toku sastanak bio znaci tacno u glavu..

Objektivno
7 mjeseci prije

Bolje da su im od legica poslali.

prika
7 mjeseci prije

Nove eksplozije potresaju Sevastopolj, dim se izvija iz skladišta nafte u blizini baze ruske crnomorske flote

Captain
7 mjeseci prije

🤣🤣🤣 Brato imaš železo sve će da skupim.
Trebali bismo im poslati naše “poduzetnike” da to već na isporuci uzmu za staro željezo.

Alex Keller
7 mjeseci prije

Pa nisu poludili da im daju ispravne,pa sa ih ovi prodaju dalje trećim zemljama.

VasilisaPremudra
7 mjeseci prije

Ne luduj, Hamlete!
Danska, pa velesila…
Mda…
Dakle, ni LEGO nije što je nekad bio.
Pa nemo’š ni čestiti tenk sklopit’!
A nešto se šuška i da je lager prepun figurica aktualnog bjelosvjetskog pijuna u maslinastozelenoj majci… opao interes 🤷‍♀️

Miroslav
7 mjeseci prije

Sprdex.

john smith
7 mjeseci prije

vijest o nekoliko predpotopnih neispravnih danskih kanti je nevažna, glavna vijest je da je uništeno zapovjedništvo crnomorske flote a to je trebao biti najzaštičeniji objekt na Krimu sa neprobojnom protuavionskom obranom, opet je NATO ponizio Rusiju i to već po tko zna koji put, uništenje aviona u Pskovu pa uništenje desantnog broda i podmornice pa sad i uništenje zapovjedništva crnomorske flote

Red Dog
7 mjeseci prije

Ove male zemlje, kao Danska, koje se kurce, a nemaju cime…
Valjda zato sto nisu popile batine odavno. Treba ih podsetiti.

Max
7 mjeseci prije

Jaka donacija. Kod mene je mir. Neka mi doniraju Ninu Agdal.

nastran
7 mjeseci prije

jeste se svi skupa lijepo izdrkali*?

Ivan Kovač
7 mjeseci prije

Šou se polako privodi kraju…

NECIJEPLJENI PUTINOV OBOZAVALAC
7 mjeseci prije

RUSIJA je ponizila eu, usa i nato do jaja….malo joj zapadni djilkosi popuse, malo se naguze pa opet i tako u krug…

Dragan
7 mjeseci prije

Kakva sprdnja..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI