Vežba sa razmeštanjem Iskandera u Kaljiningradu

lanser 9P78-1 sistem 9K720 Iskander VPPR 9T250

Raketne snage ruske Baltičke flote održale su vežbe u Kalinjingradskoj oblasti radi uklanjanja ubačenih neprijateljskih subverzivnih grupa i raspoređivanja taktičkih raketnih sistema Iskander, saopštila je u nedelju press služba Baltičke flote.

“Raketne jedinice su vežbale eliminaciju ubačenih neprijateljskih subverzivnih grupa, pretražujući sumnjiv teren. Raketne posade Baltičke flote su izvršile širok spektar dodeljenih misija, uključujući razmeštanje taktičkih raketnih sistema Iskander na terenu”, saopštila je press služba.

Rasmeštanje operatera na raketnim sistemima je izvršeno uz podršku helikoptera Mi-24 i višenamenskih aviona Su-30SM iz sastava mornaričke avijacije Baltičke flote, koji su izvršili vazdušno izviđanje i suprotstavljanje neprijateljskim vazdušnim napadima.

“Pored toga, raketaši su proveravali ispunjavanje postupaka u potrebnim vremenskim rokovima za pripremu raketa za dejstvo i obavljanje takozvanih elektronskih lansiranja, kao i mere za taktičko kamufliranje, radijacijsku, hemijsku i biološku zaštitu”, saopštila je Baltička flota.

Ako vam se članak svidio, podijelite ga ->

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
Z.A.
Gost
Z.A.

Kaljiningrad=Iskander.Jasna i nedvosmislena poruka.

Max
Gost
Max

2 i pol minute do Varšave.

tedi
Gost
tedi

Svijet nikada u povijesti nije bio vise i jace naoruzan,a drzave podaju kao zrelo voce sa grane,onaj Srda izmislio novo oruzje,za koga su AB male mace,.Svaka slicnost je slucajna.

igi
Gost
igi

…eh,..svako oružje ima protuljek..pogledaj kineze..prije 30 godina bi ih smjesta izgazili gusjenicama…sada čekaju da se buntovnici ispušu ili da učine pogrešan korak…

POVEZANE VIJESTI

Izbornik