Vidović Krišto zatražila razrješenje Sesse i Hrvoj Šipek: ”Pravosuđe na moćnike žmiri”

Nadan Vidošević
24 komentara

Zastupnica Karolina Vidović Krišto uputila je poziv hrvatskim predsjednicima države i vlade, Zoranu Milanoviću i Andreju Plenkoviću, za hitnim djelovanjem u segmentu pravosuđa. Od predsjednika i premijera zatražila je razrješenje predsjednika Vrhovnog suda, Đure Sesse, te Glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj-Šipek.

“Ovaj tjedan ponovno smo svjedočili vrijeđanju hrvatskih građana od strane pravosuđa, koje ti isti građani financiraju. Svi mi već 20 godina znamo da pravosuđe udara po građanima i sirotinji, a kad su u pitanju moćnici, onda uvijek nailazimo na opravdavanja, na izigravanje i egzotična tumačenja zakona, a rezultat je uvijek isti – moćnicima se ništa ne događa, ma koliki njihovi prijestupi bili. Sad imate tumačenja da moraju biti otisci prstiju na novčanicama i slične nebuloze.”, istaknula je i daljnjoj izjavila ocijenila rad pravosuđa katastrofalnim.

Zatražila je i formiranje povjerenstva za izradu Zakona o Državnom sudbenom vijeću i Državnom odvjetništvu.

Slučajevi Nadana Vidoševića i Dragana Kovačevića u potpunosti su demaskirali hrvatsko pravosuđe. Kad je u pitanju poljoprivrednik koji vozi gnojivo na svoju njivu ili baka u Lici koja prodaje dvije litre rakije, onda je hrvatsko pravosuđe rigorozno i donosi drakonske kazne. Kada su u pitanju moćnici koji imaju kuće od 700 kvadrata u zagrebačkim elitnim četvrtima, s tajnim podrumima za skupocjene umjetnine, ili direktori javnih tvrtki, koji posjeduju devet nekretnina, onda pravosuđe nije slijepo na jedno oko, već nema ni vida, ni sluha, ni njuha.

Zahtijevam od predsjednika i premijera da odmah djeluju, jer je pravosuđe rak rana, a svi drugi problemi u Hrvatskoj su samo metastaze tog glavnog karcinoma. Od predsjednika i premijera tražim da odmah pokrenu razrješenje predsjednika Vrhovnog suda, Đure Sesse, te Glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj-Šipek, te istovremeno formiranje povjerenstva koje će odmah započeti s izradom zakona o državnom sudbenom vijeću i DORH-u. Taj novi zakon mora sadržavati obvezu utvrđivanja razmjera prihoda sa stvarnom imovinom svih pravosudnih dužnosnika, te isto tako, u pravosuđu ne će moći nitko obnašati dužnost tko je sudjelovao u totalitarnim organizacijama kao što su KPH, UDBA, KOS, itd.

Nakon trideset godina od pada komunizma Hrvatska još uvijek ima pravosuđe premreženo tim bivšim organizacijama, koje se usput i korumpirali, a zbog tog i takvog pravosuđa imamo stanje kakvo imamo.

Ovo sam pismo uputila na znanje i predsjednici Europske komisije Ursuli von der Leyen. Razlog tomu je što su hrvatski građani – građani drugog reda u EU, i to zbog uvezanosti politike, medija i pravosuđa. Kao što sam to najavila u slučaju korupcije Krš-Pađene, ovime počinjem ostvarivati tu svoju najavu – a to je internacionalizacija problema kršenja Ustava i zakona od strane vladajućih moćnika, a sve na štetu hrvatskih građana.

S obzirom na to da pretpostavljam da će me režimski mediji i plaćeni komentatori optuživati da tužim Hrvatsku u inozemstvo, odmah im odgovaram da tužim lopove u Hrvatskoj, a ne svoju ljubljenu Hrvatsku, jer samo Hrvatska u kojoj funkcionira vladavina prava, i u kojoj su svi građani jednaki pred zakonom, može osigurati blagostanje i perspektivu. Na kraju godine 2020. smatram da je to najuzvišeniji cilj svakog hrvatskog domoljuba.”, zaključila je Vidović Kritšto.



Izvor: Narod.hr

Dragan KovačevićKarolina Vidović KrištoKorupcijaNadan Vidošević
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tomo
3 godine prije

Bravo ženo !

Bosanac
3 godine prije

“Firma illegal”, jedino moze napravir neke promjene u trenutnim “političkim” okolnostima.

rimtu
3 godine prije

“Ovo sam pismo uputila na znanje i predsjednici Europske komisije Ursuli von der Leyen”.

Poštovana zastupnice, na krivo ste mjesto pismo poslali.
Po njezinoj uputi se Hrvatska i uništava, preko svima nama dobro poznatih veleizdajnika.

Ive
3 godine prije

Njih iz pravosuđa treba razriješiti života, možda najprirodnije da javno omaste uže na Jelačićevih trgu.

Ive
3 godine prije

Ako Njemačka ima kazneni sistem da višestruko kažnjava one koji bliži pravosudnu. Ako obićan gradjanin zasluži kaznu 1 policajac ili državni službenik nižeg ranga za isto djelo dobava kaznu puta 2 i tako do najviših u rangu premijera ili predsjednika i šefa pravosudna kazna je puta 5 u odnosu na običnog gradjana. Zašto to nije moguće u Hrvatskoj, mislim samo iz razloga što su zakoni korijeni dapogoduju njima a ne državni ili narodu.

Max
3 godine prije

Pravosuđe je krivosuđe kakvo jest bolje da ga i nema,

A neg.
3 godine prije

Čak je i pas Medo na slobodi

Pero
3 godine prije

Teško, teško…ako briselski naduvenko ima obraza koristiti Sauchu za ostvarivanjem većine u Saboru, onda je sve jasno…

karolino
3 godine prije

Ova je gora od svih jer ljudima uljev nadu da se moze iz robstva izac glasanjem na postenim izborima koje organiziraj i nadgledaj lopovi. Da ima iti malo ljudskosti stala bispred sabora bozbala narod da udje u sabor i izbaci veleizdajnike zemkje predak cojecanstva koji nose brnjice za lovu. Pretali su bit ljudi za lovu i postali psi. Psi za lovu lovacki psi za lov na narodnu dùšu

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI