Vijeće sigurnosti UN-a glasa protiv istrage američkih biolaboratorija

Americke biolaboratorije u Ukrajini
20 komentara

Vijeće sigurnosti UN-a odbacilo je poziv Rusije na međunarodnu istragu o tvrdnjama da su SAD koristile laboratorije u Ukrajini za razvoj biološkog oružja.

Dok je Kina podržala prijedlog Rusije, SAD, Britanija i Francuska glasale su protiv, a deset članova Vijeća po rotaciji je bilo uzdržano.

Rusija insistira na tome da SAD i Ukrajina krše međunarodnu konvenciju iz 1972. koja zabranjuje razvoj, proizvodnju i skladištenje biološkog oružja. Prema Moskvi, nekoliko laboratorija u Ukrajini radilo je na tajnom “vojno-biološkom” programu, koji je uključivao studije i gomilanje uzoraka antraksa, kolere i drugih zaraznih bolesti.

Vašington i Kijev poriču razvoj biološkog oružja. Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski rekao je u martu da laboratorije provode “obična naučna istraživanja”.

Tokom glasanja u Vijeću sigurnosti u srijedu, američka izaslanica Linda Thomas-Greenfield ustvrdila je da je ruski prijedlog za istragu “zasnovan na dezinformacijama, nepoštenju, lošoj namjeri i potpunom odsustvu poštovanja prema ovom tijelu”.

Tomas-Grinfild je ponovio da aktivnosti u okviru Pentagonovog programa za smanjenje pretnji saradnje (CTR) u Ukrajini i drugim bivšim sovjetskim državama “nisu u vojne svrhe”.

Misija SAD-a pri međunarodnim organizacijama u Ženevi u Švicarskoj je u travnju izjavila da je cilj CTR-a u Ukrajini pomoći zemlji da „konsolidira i osigura patogene i da nastavi osiguravati da Ukrajina može otkriti i prijaviti epidemije bolesti prije nego što predstavljaju prijetnju sigurnosti ili stabilnosti“.

Dmitrij Poljanski, zamjenik izaslanika Rusije pri UN-u, u međuvremenu je rekao da je “duboko razočaran” glasanjem. Rekao je da se “zapadne zemlje jednostavno plaše” međunarodne istrage o ovom pitanju.

BiolabaratorijeSADUN
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
dona
1 godina prije

Kad imaju prste u tome naravno da će glasati protiv istrage, smradovi sotonski…

Tupko Glupko
1 godina prije

Objavite sada javno dokumente ako imate muda.
Dosta nam je više tog igranja u rukavicama sa ovakvim stvarima.
Upravo na ovakvim stvarima Rusija gubi medijski rat.
Jer ako sada sami ne objave do kojih saznanja su došli ispadaju lažovi.

Zmaj
1 godina prije

Neće sotona sam protiv sebe, kraljevstvo njegovo bi se razdililo, propalo.

eks
1 godina prije

Ovim je praktično USA priznala ono što tvrde Rusi: USA je u biolaboratorijama eksperimentisala i proizvodila viruse – biološko oružje. Kada to ne bi bilo tačno, oni bi dozvolili istragu. Ovim postupkom su potvrdili tvrdnju Rusije.

Max
1 godina prije

Sve su maske pale. Portal je bio nedostupan.

Zoran
1 godina prije

Bla,bla,bla. Kome još nije jasno da su oni podguzne muhe Klausa Schwaba i ostalih. Zašto pizde globalističke ne objave dokumente i snimke postrojenja i nisu odmah rekle da je “Covid-19” laž kao Lukašenko nego kao fol šalju vojsku u pomoć Italiji i provode sve mjere WEF-a. Sad će vlada Rusije da subvencira rfarme za uzgoj inekata i kukaca za ljudsku ishranu. Putko podguzna muha WEF-a.

borjana
1 godina prije

Zbilja je svijet sazrio za resetovanja, un i sve ono šta uz njega ide, jednostavno je zastario, neučinkovit, pristrasan i neobjektivan organizacijski sistem.
Reset u svakom slučaju i čim prije, ali nikako onaj zamišljen od švaba, nego pravi i istinski koji će zastupati volju i veliku većinu ljudske populacije koja ih je tu na razne načine i dovela, a nikako da bi tu zastupali kojekakve elite, korporacije i neke nazovi privatno-javne interese. Privatni interesi nemaju šta tražiti u međudržavnim odnosima.

Jomla
1 godina prije

Samo su dokazali (glasovanjem) da su tvrdnje Moskve istinite, čak i blage!
(Istraga bi otkrila žestoka sranja!)

goran
1 godina prije

imam ja jedno pitanje.
može li mi netko objasnit zašto uopće postoji UN?
kao cijela organizacija.
nikad nisu zaustavili rat gdje su trebali,nikad nisu ništa napravili igdje.
samo se povlaštena kasta nalazi seru o nekim glupostima prežderavaju i napijaju do iznemoglosti kzrvaju se po cijele noći na račun nas poreznih idiota,i šta na kraju imamo od njih?
apsolutno ništa,oni su samo paraziti koje treba odstranit.
to jest uništit pojam UN jer to više nema nikakvog smisla tu više nitko ne drži do ničega osim kako napunit svoj djep.
i rusija i kina i ostali koji žele bi trebali napustit to tijelo i ne davati mu više nikakav legitimitet jer ga ni nemaju,odavno su ga izgubili.

Lucija, prva
1 godina prije

Jedna komentatorica je nešto opazila:

“…Sjedinjene Američke Države, Francuska i Velika Britanija zatvorile su zahtjev Rusije za istragom “vojno-bioloških” aktivnosti u Ukrajini. Dok je Kina podržala ruski prijedlog, Sjedinjene Države, Britanija i Francuska glasale su protiv, a deset članova Vijeća bilo je suzdržano.” ______ Kina i Rusija glasale ZA, Amerika, Britanija i Francuska PROTIV. Zamislite?
A jedan americki glavesina iz vojske, glavni i odgovorni tamo za ove biolaboratorie u vojsci, generalno, ne u Ukrajini, izjavio da je ispravno da Rusija trazi istragu oko tih laboratorija i da ce ON posebno traziti istragu veli.”

Samo podsjećam da je Pentagon priznao postojanje laboratorija. 40.

I Nulandica je priznala postojanje ovih u Ukrajini na Senatskoj odboru.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI