Više nema sumnje, ovo je kraj civilizacije kakvu poznamo. Vraćamo se u fašizam.

Plandemija
551 komentar

Jesmo li mogli znati, jesmo li mogli prije vidjeti kuda srlja ova civilizacija? U traženjima znakova, neki su posezali za Nostradamusovim centurijama, drugi za Ivanovom Apokalipsom. Žig zvijeri je prestala biti VISA kartica i nove tri šestice kao izraz zadnjih vremena postade mRNA cjepivo.

Svi planovi su postojali i prije Wuhana, covid putovnica je već bila smišljena po briselskim hodnicima, dok smo mi kratkopamteći okupirali misli tričarijama po adventskim kućicama. Koliko je tko dobio kvadrata, gdje je bolje kuhano vino, koliko košta Škorin parking, je li Milanović bolji izbor od Kolinde.

Znak se dogodio 15. travnja 2019. Svi su ga prepoznali. I svi su uglas rekli – Ovo je kraj civilizacije kakvu poznamo. Notre Dame u plamenu simbolizira propast Zapadne civilizacije, uzviknuo je svaki kolumnist koji drži do sebe. Macronov režim je prebrzo završio istragu sa sumnjivim pravorijekom: riječ je o nemaru, slučajnosti, požar nije podmetnut! Niti jedan drugi rezultat istrage nije smio biti moguć, iako postoje vrlo ozbiljne glasine o namjernom paležu i vrlo konkretnim skupinama koje su izvršile taj teroristički čin. Za simbolizam je to svejedno. Namjerno ili slučajno, Zlo je postavilo gorivo, onaj koji je kresnuo upaljač je slučajni odabir Zla samoga.

Notre Dame, katedrala u kojoj su se krunili kraljevi, koja je u sebi sačuvala preko 800 godina povijesti, koja je potom i sama postala predmetom konzumerizma – preko 13 milijuna ljudi je godišnje posjećivalo (pa je usput bila i tvornica novca s mjesečnim prihodom od 20 milijuna eura) – završila je u plamenu. Kao i Zapadna civilizacija, vidjet ćemo tek koji mjesec poslije.

Ožujak 2020. je pokazao skor između civilizacije doživljaja, kupaca zadovoljstava i narasle države, u svojoj strukturi psihopatske tvorevine parazitskog uma: preko noći je cijeli Zapad zatvorio u kuće kompletnu populaciju od nekoliko milijarda ljudi. Pokazala se moć virtualnog svijeta, na naplatu su svima došli tableti, laptopi, smartphonei, odnosno ekrani svih vrsta. Oni koji otimaju budnu svijest pojedinca, u virtualnom je manipuliraju i vraćaju izmijenjenu natrag u čovječji um.

Strah kao oružje, ubojitije od cirkona, nuklearnih projektila! Najbolji od svih strahova za manipulatore je smrtni strah, a covid histerija bijaše materijal za izazivanje upravo takvog straha.

Svi Ustavi, sve deklaracije o ljudskim pravima, svi ljevičari, liberali i desničari padoše ničice pred Strahom i dadoše svakoj državi, očito upravljanoj iz istog centra, sva prava u njihove tiranske ruke.

Nestadoše žuti prsluci, samo zato kako bi se pojavili dvije godine poslije, na drugoj strani – na ulazima u bolnice, domove zdravlja, ambulante, ljekarne: Za necijepljene, one koji nisu preboljeli covid i one koji nemaju negativan test ulaza nema. Možda se netko pobunio, ali je većina to odšutjela – nje se to nije ticalo.

No, poslušnici elite koja upravlja događajima ne taje ništa. Tako će Plenković, jedan od tih poslušnika, reći kako je EU naručila za svojih 450 milijuna stanovnika 1,8 milijarda cjepiva i to samo Pfizera. U izvješću Hrvatskom Saboru će Beroš podastrijeti hrvatsku narudžbu, ravno 18 milijuna 905 tisuća i 838 komada cjepiva za manje od četiri milijuna ljudi. U prijevodu – 5 cjepiva po glavi stanovnika.

Ispod pet doza se nitko neće dokopati validne covid putovnice koja je, kako psihopatski narativ kaže – zelena putovnica. Sve logike su isključene. Postoji samo jedan cilj – svakog cijepiti s pet doza mRNA cjepiva. Tako nalaže postupak genetske terapije i to je jedina logika koje se psihopati na vlasti drže.

U nametanju ovog novo normalnoga, po kukavičjoj mjeri, događaju se i sporadična rasula. Kao što je i mRNA eksperimentalna terapija na ljudima, tako su eksperimentima podvrgnuti i sustavi koje je čovjek izgradio za moderni svijet.

Ovog puta se ne ide redoslijedom od najmanjih ka većima, već od najvećih i najmnogobrojnijih zemalja ka manjima. Čim se slomi Velika Britanija, Francuska, Italija, Njemačka, ostali prirepci ovih i onih euro zona će se srušiti sami. Pritom su najveću osornost pokazali namještenici britanske kraljevske krune. Svoje podanike po Novom Zelandu, Australiji, Kanadi i samoj Britaniji su najprije zatvorili kao stoku u torove/stanove, a potom im kasne s isporukom sijena.

Moderni svijet ovako izgleda najprije zahvaljujući logistici. Poremetiš li logistiku u bilo kojem njenom segmentu, rezultati se vide u kašnjenju isporuka, u konačnici na praznim policama u marketima. Britanci to proživljavaju, a ostatak EU će to tek osjetiti. Raspad logistike je bio predvidljiv. Ako je bio, onda je i planiran, u to nema sumnje.

Ono što je počelo prije dvadeset godina sa selidbom proizvodnje svega u Kinu, danas odzvanja u povicima o nedostatku čipova. Zatvaraju se pogoni za proizvodnju automobila, kamiona po cijeloj Europi, od Škode do Opela. Zapad je sam sebe doveo u ovisnost o svojim čipovima čiju proizvodnju je prepustila Kini, Tajvanu.

Nema veze, vozit ćemo stare automobile!? Nikom to nije ni bio problem pojedinačno, no svakako je društveni problem, ako ne radi automobilska industrija koja na sebe veže sve druge industrije. Da je društvo između čekića i nakovnja namjerno glupih poteza, svjedoči i vijest iz Njemačke: njemačka Vlada otkupljuje od prijevoznika sve kamione s EURO 5 motorima i za tu namjenu izdvaja 750 milijuna eura plaćajući svaki stari kamion s 15 000 eura, uz uvjet da se uništi, reciklira.

Povlačenje velikog broja kamiona iz upotrebe s jedne strane, zaustavljanje proizvodnje novih s druge strane će se pokazati kroz nekoliko mjeseci u nedostatku kamiona. Stradat će logistika, a znamo kuda to vodi.

Sljedeći na redu je elektroenergetski sustav. ”Zelene” politike gase nuklearke, termoelektrane po Njemačkoj i tako stvaraju namjernu krizu energenata koja rezultira porastom cijene nafte, plina. Putin trlja ruke i glumi da je s njima u dealu tražeći i od svog stanovništva nove doze cjepiva (koje barem nije genetska terapija, nego klasično cjepivo). Nedostatak struje na jednom kraju svijeta, porast cijena ugljena a drugom kraju svijeta – i evo Kine u gašenju tvornica zbog nedostatka električne energije. Isto ili slično se sprema i Indiji koja je na povijesno niskim razinama zaliha ugljena za termoelektrane.

Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, kako uništiti kritičku svijest, kako ljudima nametnuti izvrnutu logiku?

Relativno lako. Gdje ide s novcem, tamo su potkupili, gdje ne ide, tamo s ucjenama i silom. Svakomu je jasno da dotok novca iz EU u primjerice Hrvatsku ovisi o postotku cijepljenih s dvije doze (nakon šest mjeseci s tri doze i tako dalje). Za Hrvatsku je iz EU fonda za oporavak namijenjeno ”bespovratnih 10 milijarda eura”. Taj novac je kreiran ni iz čega, kao što je i onaj kojim se plaćao nerad za trajanja zaključavanja stanovništva. S jednom razlikom – nominalni dužnik za taj novac kojeg kreira Europska centralna banka jest Europska Unija, kao pravni subjekt. Kako nema besplatnog ručka, ni besplatnog novca, jasno je da EU preko ”bespovratnog novca” gradi naddržavu koja će izroniti nakon reseta, tj. posvemašnjeg raspada svih sustava.

Iz EU novca za ”oporavak” se u Hrvatskoj ne gradi tvornica čipova, što bi bilo logično, s obzirom na ovisnost o Tajvanu, nego se ulaže u razvoj proizvodnje automobila bez vozača. Prvih 200 milijuna eura se već troši u ”Rimčevim” pogonima u Svetoj Nedelji. I to pokazuje u kojem smjeru razmišlja psihopatski um.

Tu je dakako i inflacija. Ta pojava se redovito javlja kad dođe do disbalansa u proizvodnji roba i količini novca u optjecaju. Nekad su kovačnice novca topčiderskog tipa radile u tri smjene kako bi namirile glad za novčanicama, danas su drugačiji modeli otimanja rezultata tuđeg rada na djelu. Državama je oteto pravo na kreaciju vlastitog novca i to umjesto njih čine ”kovačnice” pod izravnom upravom krojača novog svjetskog poretka.

Ono što je počelo s paležom Notre Dame, a preslikalo se u gaženje Ustava, ljudskih prava i sloboda, nastavit će se u svom razornom tsunamiju kroz raspad svih sustava. O raspadu zdravstvenog ne treba trošiti riječi, na djelu je od ožujka prošle godine.

Ne predstoji nam ulazak u mračni srednji vijek, kao što bi se dalo pomisliti, već povratak u tridesete godine najmračnijeg stoljeća u povijesti, onog 20-og, povratak u fašizam. Ausvajs ili ”zelena putovnica” za izlazak iz kuće. U kojoj neće biti ni za miša otrovati.

Nema novog recepta za uspješnu borbu protiv fašizma. Možemo se osloniti samo na onaj stari partizanski, gerilski. S tim da nema više šuma u koje se možemo skriti. Tek možemo naučiti preko maski vidjeti iskru u oku još živog čovjeka koji će okrenuti glavu kad dolaziš bez covid putovnice.

CijepljenicjepivoCovidPlandemijavakcina
Pretplatiti se
Obavijesti o
551 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dupla Kamilica
2 godine prije

Rekao je Plenković u prvom lockdownu da nema više povratka na staro.

Praetorian
2 godine prije

Njihov simbolizam ce ih otkriti.
Pitanje je sada kada su se javno otkrili, na koji nacin cemo ih sprijeciti? Te hocemo li uopce ista napraviti ili cekati kao ovce na klanje?
Svako vrijeme je donosilo pokret otpora, koja je tocka preokreta, nakon koje nema natrag

NeBudiOvca
2 godine prije

“Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, kako uništiti kritičku svijest, kako ljudima nametnuti izvrnutu logiku?“
Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti…. Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon sto je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Mali
2 godine prije

Novo, staro, price za djecu. Postoji samo sada i odavde je jedino moguce rijesiti problem.

Vendetta
2 godine prije

Sve u redu, al ćemu ovakve grafike??????????????

Prosjecna ovca nece otvoriti ovaj tekst kada vidi ovakvu sliku. Ne pisete ove tekstove zbog nas koji smo tu svaki dan nego zbog onih ovcica kojima je 2 +2 uvijek 3 ili 5.

Butjer1010
2 godine prije

D3bilu jedan, spominješ Rimca tu u negativnom kontekstu???? Idi0te, kako te nije sram?

Vendetta
2 godine prije

Bitno je napomenuti da odgovorni za ovo nisu politicari nego nasi prijatelji poznanici clanovi obitelji kolege koji se ovoo podržavaju, ili ona vecina koja sve konta ali suti, sve konta alai cim malo smrcne ode se testriat, sve konta ali radi test da ide u kafic ili restoran, sve konta ali radi test da bi otiso po 20303030 put vikendom u Budimpeštu usliat se kraj Dunava i glumit svjetskog putnika……. Ovaj fasizam odrzavaju svi oni koji kazu zivi i pusti druge da zive i. dar ade sto hoce….DE NEMOJ ME JE…..BAT!!!! Koga vi pustite da ziviiiiii???? Koga vi pustite da zivi tako sto sutite???? tako sto radite sve sto vam politicari kazu????? Zivi i pusti da zivi znaci da i ja imam neka prava ali ih ipak nemam jer nisam primio caroni koktell……..Zivi i pusti da zivi jel to znaci da u slucaju da policija dodje po mene svi ovi… Čitaj više »

Žena
2 godine prije

Dobar dan, Portal Logično ima dobru namjeru. Možda. Međutim, ja sam primjetila nešto što je jako loše i jako opasno. Ne shvaćate stvaralačku moć pisane ( i izgovorene riječi ). Nije dobro ovakvim izjavnim rečenicama pisati i govoriti o budućnosti, onome što se tek treba dogoditi. Evo primjera : ” Oni će to napraviti, nametnuti to i to i sve će biti tako i tako..) Tako se ne smije pisati niti govoriti ako se to ne želi manifestirati! Treba pisati: ” Takav i takav je njihov plan, to bi se moglo dogoditi,ako… ali se ne mora tako dogoditi…) Pišući kao što pišete postajete, ne znajući, njihove sluge i izvršitelji, i oni se smiju. Kao što oni provode “crnu psihologiju”, tako vi provodite “crnu magiju”. Npr David Icke tako nikada ne govori, on je toga jako svjestan. Ako se to nastavi u baš svim vašim člancima, ja cu ovaj portal, na… Čitaj više »

Iva
2 godine prije

Kada su paljene i gorele neke druge svetinje, zapadna civilizacija je sve mirno posmatrala i prećutno odobravala. Propali su oni duhovno i moralno mnogo pre Notr Dama.

Tupko Glupko
2 godine prije

Prvi dio ovog komentara sam napisao prije dva dana, ali ga ponavljam jer mislim da je bitan da dođe do što više ljudi. Službeni podaci za neke europske države za 20.10.2021., kronološki složene po postotku cijepljenih: Bosna i Hercegovina – 15,5% cijepljenih, 0,25% stanovništva se zarazilo u zadnja 2 tjedna Bjelorusija – 18,6% cijepljenih, 0,30% stanovništva se zarazilo u zadnja 2 tjedna Bugarska – 20% cijepljenih, 0,56% stanovništva se zarazilo u zadnja 2 tjedna Albanija – 30,3% cijepljenih, 0,22% stanovništva se zarazilo u zadnja 2 tjedna Srbija – 42,5% cijepljenih, 1,29% stanovništva se zarazilo u zadnja 2 tjedna Hrvatska – 43,4% cijepljenih, 0,50% stanovništva se zrazilo u zadnja 2 tjedna Slovenija – 50,9% cijepljenih, 0,62% stanovništva se zarazilo u zadnja 2 tjedna Grčka – 58,9% cijepljenih, 0,32% stanovništva se zarazilo u zadnja 2 tjedna Švedska – 65,9% cijepljenih, 0,08% stanovništva se zarazilo u zadnja 2 tjedna Velika Britanija – 67,5%… Čitaj više »

Smokva
2 godine prije

Medicinska sestra prisiljena da se cijepi ide u centar za imunizaciju sa svojim odvjetnikom. Odvjetnik moli doktora, prije cijepljenja svoje klijentice, da potpiše potvrdu da cjepivo onemogućuje infekciju s covid19. Doktor odbija. Odvjetnik zove policiju i traži da se napravi izvještaj. Cijepljenje se ne izvršava i odvjetnik sada podnosi žalbu za lažnu ideologiju. ” Doktori priznaju pred policijom da ne mogu garantirati da cjepivo štiti”. Učinite istu stvar s odvjetnikom. Proširite poruku – napravite kopiju poruke za borbu protiv cenzure.

Sticky fingers
2 godine prije

Posto nemam Facebook, Twitter, Instagram, a ni TikTok (ne znam kako sam prezivjela bez svega toga do sada), iskoristit cu ovu priliku da dam podrsku Novaku Đokovicu i porucim mu: nemoj se cijepiti pa makar pod cijenu da nikad vise ne odes u tu Australiju i reci njihovom ministru da si nabije booster u 🍑!!! Hvala

Brutalist
2 godine prije

Mi ljudi smo smeće i sve ovo pa i puno puno gore smo zaslužili , svako svoje dupe nek čuva i brani jer se narod ujedinit neće jer ue narod smeće

Legendarni Grk
2 godine prije

Vidio sam da je neki američki masončić rekao da će oskudica s opskrbljivanjem trajati sve dok ne cijepe sve ljude – dakle, koriste se svim sredstvima prisile da natjeraju ljude na trovanje cjepivima, a govore suprotno.

nepoželjni
2 godine prije

Bravo sine Alerikov!
Mislim da je ovo najbolja analiza – sažetak stanja i vremena u kojem živimo, koju sam ikada pročitao.

Hrast
2 godine prije

Kako tko. Poslušni idu pod zemlju ili u fašizam. Ja sigurno ne. Hahha.

Kornel
2 godine prije

Ne doazi ikakvi fašizam već je ljudima teško napustiti vlastite zablude jer to doživljavaju kao poraz i ovakvi članci im služe za održavanje hipnoze, pa i žaba Schwab sa slike govori , ti spavaś, ti si u dubokom snu, tebi je dobro, tako nastavi i bit ćeś zauvijek sretan, a kad si sretan ništa ti i ne treba, osim redovne terapije.

andrej
2 godine prije

Još jedna bezvezna analiza!
Pa ovakve defetističke članke ne piše niti Index, kojeg smo juče svi s pravom kritizirali.
Autor članka nam je kao rješenje, ponudio tek slijeganje ramenima, nošenje brnjice i nabavka propusnice. Užas!

Mirko
2 godine prije

Odlična analiza ne obraćate pažnju na poslane imbeksaše. Jučer ste ih prazderali.

mala lu
2 godine prije

Prije neki dan ste pisali kako je Index pretjerao, a danas s ovim člankom ste ga vi nadmašili. Kao što Index zastrašuje svoje čitatelje, tako i vi zastrašujete svoje.Gori ste od Babe Vange i Nostradamusa zajedno. Po vašem je gotovo: sve će nas cijepiti, genetski modificirati i porobiti.Jedino još niste nadodali umjetne maternice i djecu iz laboratorija pa da popis bude potpun.

Alen
2 godine prije

Notre Dame su izgradili masoni,a i ostale po svijetu,koji su dokazi za to:Prvo treba naucit njihove simbole po kojima se oni raspoznaju koji su svuda oko nas,a onda pogledat katedrale i sve je jasno.

2 godine prije

“… Nema novog recepta za uspješnu borbu protiv fašizma…” SOA, U sustni sve si napisao i generalno stoji – osim par malih detalja – koje cu samo spomenuti, ali ne zelim o njima diskutovati: nema nikakve “zapadne-istocne-sjeverne-juzne civilizacije“… Ovu sadasnju smo gradili mi ljudi kroz generacije – svjom krvlju i energijom koju nqm isti satanisticki kamatarski kult crpi vec nekoliko vijekova… nikakve razlike nema izmedju koncentracionog logora EU, SAD, Rusija ili Kina… To su sve samo obicne finese, jer zadnje (i uvjek najefikasnije) oruzije satanistickog KULTA – jeste rat… Naime, kad tzv “financijski sistem” tj osnova ZLA i porobljavanja ljudi dodje u fazu raspada – (dakle oni lazni “zidovi” sto su vlasnici tih “stamparija” skontaju da treba novi “Build Back Beter” da bi odrzali neometano pijenje krvi ljudske, jer se Ponzi neumitno urusava..) – napravice RAT… Na zalost glopoca ljudi je kosmicka… Nakon toliih vijekova u mraku Rotschildove pecine –… Čitaj više »

Omg
2 godine prije

Ne znaš tko je luđi,oni što čitaju ili komentiraju…

Greven
2 godine prije

Ne u fašizam, već u feudalizam/robovlasništvo. Superkapitalisti će biti vlasnici svega, svačega i svakoga, a narod/proleteri/kmetovi/robovi neće imati ništa, biti će bespravno vlasništvo, ali biti će sretni, sve dok, zaglüpljeni kakvi jesu, mogu igrati igrice i lajkati sličice na fejsbuku. 

Skok iz jednog klasnog društvenog uređenja, kapitalizma, u drugo klasno društveno uređenje, feudalizam/robovlasništvo, u stvari nije tako velik. Klasno društveno uređenje k’o klasno društveno uređenje. Razlike su samo nijanse. Treba samo malo pogurati u pravom smjeru.

To nam je naša borba za globalnog Big Bradera dala!

Sven
2 godine prije

Dobro napisano. Mislim da ce vrlo brzo biti svega. Otvoriti ce se pandorina kutija. Ljudi su vec na rubu zivaca jako dugo.

Davidschwartz
2 godine prije

Tek dolazi ono najgore. Trenutno smo u Orvelovoj ’84. A slijedi Matrix. I da, bit će čipiranih i to će biti početak kraja

Tim Kunić
2 godine prije

Konopa neće nedostajati, može ga proizvesti i naša jadna industrija štrukli i peciva, a i grana im dosta.

Legendarni Grk
2 godine prije

Sve je njihovo – korona, cjepiva, ratovi, namješteni izbori, oskudice, popis nezgodnih ljudi za odstrijel (Common Core), sudovi, korporacije, mediji, Antifa, tajne službe, lažne operacije u Bostonu, Sandy Hook, 9/11 – Tamna Strana Sile doslovno upravlja cijelim životom na Zemlji. Jim Stone: “I know who is causing the shortages anyway. Let me make it clear: The Kosher store has prices as usual and is VERY WELL STOCKED. Is that clear enough? Do I need to give details? Corona is theirs. The vax is theirs. The shortages are theirs. Common core is theirs. Critical race theory is theirs. The divorce courts are theirs. The abortion clinics are theirs. The scamming hospitals that charge $50 for a $.01 aspirin and $50,000 for a $50 vial of anascorp are theirs. Porn is theirs. LGBTQRSZYFJDK is theirs. “Elections” which are “fair” instead of accurate are theirs. That last keylogger that stole your data was… Čitaj više »

Nevera
2 godine prije

Dio članova Znanstvenog savjeta za covid-19 uputio je jutros vladi otvoreno pismo u kojem se ograđuje od brojnih izjava Gordana Lauca, koji je i sam član tog tijela. Otvoreno pismo potpisalo je petero članova Savjeta – Andreja Ambriović Ristov, Branko Kolarić, Igor Rudan, Nenad Ban i Petra Klepac. “U potpunosti se ograđujemo od svih istupa prof. dr. sc. Gordana Lauca o pandemiji COVID-19 od ljeta 2020. godine do danas”, stoji u pismu. “Pritom, posebno se ograđujemo od njegovih poruka ili insinuacija gdje proglašava pandemiju na bilo koji način završenom, tvrdi da postoje okolnosti u kojima se “bolje” zaraziti, relativizira učinkovitost epidemioloških mjera i potrebu za njihovom primjenom, preporučuje cijepljenje samo osobama starijima od određene dobi, ili insinuira da u Hrvatskoj postoji bilo kakav oblik povezanosti povećane smrtnosti stanovništva sa cijepljenjem”, navodi se u otvorenom pismu petoro znanstevnika od kojih su svi, gle čuda, radili ili rade u institucijama koje financijski… Čitaj više »

Toni
2 godine prije

Palež crkve Notre Dame i “istraga” o podmetanju požara je tipična masonska opstrukcija, koordinirana na svim razinama. Nitko nije kriv, nitko nije kriv, tralalalalaaaa…

Davidschwartz
2 godine prije

Odličan tekst. I nažalost posve točan.

Malomorgen
2 godine prije

bio je velik pritisak na kinu, da se otvori… kina se otvorila i pocela pobeđivati u globalizmu(nije vazna boja mačke, važno je da lovi miševe)… sad kad zapad gubi, odjednom to više nije u redu….. kina radi na dugi rok ( novi put svile) za svoju robu i to je zapad kasno shvatio…

a avtoru…. hektari pod šumom se u sloveniji povečavaju svake godine…. nikad nismo bili tako pošumljeni.. cca 60%
😒

Ime
2 godine prije

13Nećemo da budete u neznanju, braćo, o onima koji su usnuli, da ne tugujete kao drugi koji nemaju nade. 14Doista, ako vjerujemo da je Isus umro i uskrsnuo, onda će Bog i one koji usnuše u Isusu, privesti zajedno s njime. 15Ovo vam uistinu velimo po riječi Gospodnjoj: mi živi, preostali za dolazak Gospodnji, nećemo preteći onih koji su usnuli. 16Jer sam će Gospodin – na zapovijed, na glas arkanđelov, na zov trublje Božje – sići s neba. I najprije će uskrsnuti mrtvi u Kristu, 17a zatim ćemo mi živi, preostali, zajedno s njima biti poneseni na oblacima u susret Gospodinu, u zrak. I tako ćemo uvijek biti s Gospodinom. 18Tješite se dakle uzajamno ovim riječima!

Jadranka S
2 godine prije

……… dok je rijesenje tako jednostavno…………

Nitko nema opravdanja da nije znao.

putnik
2 godine prije

“Strah kao oružje, ubojitije od cirkona, nuklearnih projektila! Najbolji od svih strahova za manipulatore je smrtni strah, a covid histerija bijaše materijal za izazivanje upravo takvog straha.” Ali je zato tu Logicno koje naprosto zraci optimizmom, vjerom u bolje sutra, konkretnim potezima za rjesavanje ove krize, ohrabrujucim savjetima i sl. zar ne? Ok, od drugih kolumnista nisam niti ocekivao vise, ali Alerice ti si me popriicno razocarao ovim tekstom. Onako, intenzivno siris depresiju, defetizam, beznadje… A da i ne govorim o naslovnoj fotomontazi koja je ciljano napravljena za izazivanje straha. Apsolutno nista, ali bas nista na ovom svijetu nikada nisu niti promijenili niti pokrenuli oni koji depresivno sjede doma i kukaju kako se nista ne moze. A znate, bilo je jako puno ljudi na ovom svijetu koji su zivili u daleko tezim uvjetima nego vi danas. Ali vidi vraga, netko je zapalio Notre Dame i zbog toga je kraj svijeta??… Čitaj više »

Gorki šećer
2 godine prije

“Gdje je Bog?”, uzviknuo je. “Reći ću vam. Ubili smo ga – ja i ti! Svi smo ga mi ubili! Ali kako smo to uradili? Kako smo ispili more? Tko nam je dao spužvu da izbrišemo cijeli obzor? Što smo uradili kada smo odvojili ovu zemlju od njenog sunca? Gdje se sada kreće? Gdje se mi krećemo? Odmičemo li se od svih sunca? Zar se padamo neprestano? Unatrag, postrance, prema naprijed, u svim smjerovima? Postoje li još gore ili dolje? Zar se nismo izgubili kao u beskonačnom ništavilu? Zar ne osjećamo dah praznog svemira? Zar nije postao hladniji? Zar se noć neprestano ne obrušava na nas? Zar ne trebamo paliti svjetiljke ujutro? Zar ne čujemo ništa drugo osim zvukova grobara koji pokapaju Boga? Zar ne osjećamo ništa osim božanskog raspadanja? – Bogovi se također raspadaju! Bog je mrtav!” Friedrich Nietzsche Kada su “ubili” Boga, a s Njime i moralne vrijednosti… Čitaj više »

Ana7
2 godine prije

Bravo uz jednu kritiku-Sputnjik nije nista bolji od Pfizera. Ne dajte se zavaravati

Jakov
2 godine prije

Fasisti osvojili svijet bez ispaljenog metka. Haha
Sve ce mo vas pobockat.

Frodo
2 godine prije

Sve mi je ok s člankom, ali ovo s Noter Damme ne mogu progutati. Te goleme građevine nisu simbol dobra. Crkva je stoljećima vodila ratove, ustoličavala vladare, spaljivala “vještice” i monumenti su služili samo kao simbol moći i pokoravanja. Ljudi koji se smatraju vjernicima, a koji su često “obrednici” govorit će o blasfemiji. No, ja sam nakon višekratnog iščitavanja Evanđelja i kanonskih i brda apokrifnih, te uvida u spise drugih religija i raznih knjiga zaključio da današnje službeno učenje ima malo veze s Kristovim učenjem. Umjesto da me napadate proučite. Krist je u svoje doba bio manjina od jednog čovjeka, a tako je manje više i danas.

da_se_zna_istina
2 godine prije

Mussolini ovo nikad ne bi uradio svojem narodu (i niti jedan Talijan prije i poslije njega nije bio tako popularan među Talijanima).
Kao niti jedan od onih koji su se u prvoj polovini 20.st. oduprijeli internacionalnom komunizmu i kapitalizmu-liberalizmu i koje se smatra fašistima.
Dok god se daje kriva dijagnoza, nemouće je naći pravi lijek.
Plandemija ima veze s judeo-masonima koji su i onda i sada upravljali s komunizmom i liberalnim bankarskim i globalnim kapitalizmom.
Riješenje, ako izuzmemo ono najvažnije duhovno, je skinuti s vlasti globaliste koji nikakve veze nemaju s fašizmom koji po svojoj definiciji ne može ni biti internacionalan i koji je bio nacionalna reakcija na internacionalni komunizam i kapitalizam.

Trsje
2 godine prije

Civilizacija kakvu poznajemo plod je grčke misli, Rimskog prava i judeokršćanske etike i ako smo spremni pustiti da nam se ta veličanstvena baština oduzme, nismo je ni vrijedni. Danas je vrijeme kad čovjek ne treba drugog čovjeka, kad elite misle da su oni tvorci, vrijeme praznine ispunjene materijalnim dobrima, no nijedno od nabrojanog nije i ne može biti temelj za građenje nečega novog i dobrog, sve je to gordost i temelj propasti: Ne bojte se!, neće uspjeti, Ne bojte se!

Red Dog
2 godine prije

Ovako…
Liberali su lagali 30 godina.
Bilo je predvidljivo da im pucanstvo nece verovati vise.
Ja sam se nadao da ce se pucanstvo mobilizovati oko socijalizma, ali oni se mobilizuju oko fasizma.
Oni koji se zale na uvodenje fasizma, oni kojima su Antifa fasisti i Bill Gates komunista, su fasisti.
Ali neka, dok ruse liberale „nasi“ su.

Papi
2 godine prije

Dragi Alerice znas ga sazet i pogodit svaka cast.
Pogotovo sta se palezi tice, vec tada je bilo jasno da se nesto desava da nece na dobro. Do nedavno sam bija optimista sa suludim teorijama, kao postoji neka druga elita i sad su malo u ratu, napatit cemo se ali proci ce, ili umjetna inteligencija se otrgla kontroli i sad ce ih doc glave Ali nista od toga
U meduvremenu smo poklekli, veliki dio nas, i nece na dobro.

davor
2 godine prije

Civilizacija – predlažem onima koji gledaju u civilizaciju da odsele u zemlju trećeg svijeta, doslovno, pa me zanima što će biti civilizacija iz njihove tamošnje perspektive.

27 M
2 godine prije

Uvijek ima nacina, sta sirite pesimizam. Skinuli ste gace odma u startu! Zapamtite da misli postaju stvarnost. A vi kolektivno ocekujete najcrnje scenarije. Onda ste programirani od matrixa.

Fit Lara
2 godine prije

Odlican komentar, smo u 30- tima, ali na kraju ce pobijediti dobro nad zlim

The Beatles
2 godine prije

Ako ova starkelja predstavlja to novo vrijeme, hm hm …..

Max
2 godine prije

Odlično SOA da Notre je bio znak početka (bojali se rata) a došao je reset a bit će rata nuklearni trening je u tijeku ne slučajno

da_se_zna_istina
2 godine prije

Tekst je dobar zato što daje suštinski pregled zbivanja ne gubeći se u detaljima, daje širu sliku i izobličuje lažne nade. Ustvari nade više nema osim dvije (zato se čita očaj i u samom tekstu kao i u komentarima): nada u zadovoljavajuće življenje ako se prihvati plandemija preko primanja vakcina iza kojih na kraju slijedi žig Zvijeri, nada u dolazak Gospoda Hrista da preobrazi cijeli stvoreni svijet i da svijetu sudi i ukine vrijeme i svaku raspadljivost (nekome na blaženstvo, drugome na prokletstvo). Prva nada je također lažna, iako većini izgleda kao najbolje riješenje. Jer tek nakon primanja žiga Zvijeri i ustoličenje Antihrista dolazi najgore vrijeme na Zemlji kad će ljudi htjeti umrijeti da im se prekrate muke, ali im to ne će biti omogućeno. Ne će to činiti Antihrist koje sigurno ne će željeti kraj svojeg carstva, nego će Bog izliti čašu gnjeva na Zemlju(što je simbolično opisano u… Čitaj više »

Incog
2 godine prije

Bila jednom jedna serija: Zagreb – NEPOKORENI GRAD! (baš me zanima hoće li se povijest ponovit)

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI