Više od 600 ukrajinskih vojnika ubijeno u ”operaciji odmazde”

Donjeck
138 komentara

Više od 600 kijevskih vojnika eliminisano je u ruskom raketnom napadu na ukrajinski grad Kramatorsk u Donbasu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Bombardovanje u nedjelju bila je “operacija odmazde” izvedena kao odgovor na “zločinački napad” Ukrajine na privremenu stambenu oblast u kojoj su smješteni ruski vojnici u gradu Makejevka u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR) u novogodišnjoj noći, saopštilo je ministarstvo. navodi se u saopštenju.

Ruska vojska je u protekla 24 sata uspjela otkriti i potvrditi lokaciju ukrajinskih trupa u Kramatorsku u DNR-u, navodi se u saopštenju. Ovi podaci otkrivaju da je u domu broj 28 u gradu boravilo više od 700 kijevskih vojnika, dok je u domu broj 47 boravilo još 600 vojnika.

“Kao rezultat masovnog raketnog napada na ove privremene stambene prostore jedinica ukrajinske vojske, ubijeno je više od 600 ukrajinskih vojnika”, saopštilo je ministarstvo.

Dana 1. januara, tačno u 0:01 ujutro, ukrajinske snage su gađale privremenu stambenu oblast u kojoj su se nalazile ruske trupe u gradu Makejevka. Na zgradu je ispaljeno šest projektila iz višecevnog raketnog bacača HIMARS koji je isporučio SAD. Dva od njih presrela je ruska protivvazdušna odbrana, ali su se četiri uspjela probiti, nanijevši ogromnu štetu objektu. Broj poginulih u napadu dostigao je 89, prema ruskom ministarstvu odbrane.

Ranije ove sedmice, Moskva je saopštila da je nekoliko sistema HIMARS kojima je upravljala Ukrajina uništeno u Donbasu, uključujući i lanser koji je korišten u napadu na Makejevku.

Udar na Kramatorsk dogodio se nakon 36-satnog primirja koje je najavio ruski predsjednik Vladimir Putin kako bi se pravoslavnim kršćanima, koji čine većinu stanovništva u Rusiji i Ukrajini, omogućilo bezbjedno odlazak u crkvu i proslavu Božića. Primirje ruskih snaga bilo je jednostrano, a ukrajinska vojska je nastavila granatirati više područja na novoinkorporiranim ruskim teritorijama Donbas, Herson i Zaporožje, saopštila je Moskva.

donbasKramatorskMakajevkarusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
138 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nena
1 godina prije

E zalosti moja pa kakve ovo lazi iznosite , utrka ko ce bolje slagati.

Lećima
1 godina prije

Sad ukrajinske vlasti sute, sutu i nato medija. U ovom ratu samo ginu Rusi preko 100 000 I samo 10 tisuca Ukrajinaca prema BBC.

Max
1 godina prije

Standardni postupak.

tihobl
1 godina prije

Eno fotki po ukro kanalima, polupali su ih zestoko. Ali to nije sve. U temi Ukrajini ističe vrijeme naveo sam izvjestaje sa ukrajinskih kanala o raketiranju Zaporozja, Karkova, Konstantinoveke, Slavljanska … Snimke udara sto su stanovnici privremeno okupirane teritorije ne zan ovde prebacti sa telegrama, ali udari su bili zestoki (na jednom se vide sekundarne eksplozije). Rusko ministarstvo dobrane je navelo samo za Kramatorsk, a ostale ne spominje. Nakon pauze rusi su nastavili zestoko.
O Soledaru i kijvski rezim govori da je situacija postala neodrziva. Vagnerovci su oslobodili Podgornoje sjeverno od Bahmuta pa je i on dosao u poluokruzenje. Cak i Kijev priznaje da je situacija katastrofalna. Novoruski kanali su puni snimaka nestalih kako leze razbacani, dok ih Kijev i dalje vodi na brojnom stanju (vise poginule ne prijavljuju kao nestale vec ih vode na brojnom stanju kako bi mogli od zapada dobijati plate i za njih).

Kastro
1 godina prije

Ko ne bi Rusima vjerovao. Ma i viśe od 600. Možda se radi i o 1 000 000 samo ih je sram kazati. Temelj ruskog društva je istinoljublje. A kažete priprema se mobilizacija dodatnih 500 000 vojnika. A što je s onih 300 000 od pre neki mjesec. Kažete da ste ih potrošili. A neka neka, ima još mladića koji su spremni ginuti za bildanje nečijeg ega.

tihobl
1 godina prije

Ima nesto sto me muci dugo vremena – Seversk. Ljetos su ceceni usli u grad, pa im je dosla naredba za povlacenje jer su napradovali preko predvidjenog. Jesenas je NATO napredovao na istok sve do sela Blagotnoje i tu stao naletivsi na vojnike LNR. I od tada taj dio fronta miruje. U tom klinu ukri imaju malo vojnika, ceceni i vagnerovci bi to za dan-dva mogli ocistiti i izravnati liniju kako bi skratili front. Ali nista od toga. To me nervira, ra izvocina mi bode oci, a rusi je namjerno cuvaju iz meni nepoznatog razloga. Ili su je ostavili kao navlakusu za Ramstajn da pokusa prodor u Lisicansk i Sjeverodonjeck i udarni korpus uvali u kotlic ili nece da gube vrijeme na lijeve jedinice teritorijalaca vec rade na unistavanju ostataka najjacih brigada kod Bahmuta (ukupno 26 brigada je na tom dijelu fronta). Evo Soledar opkoljavaju u uskom luku, a oslobadjanjem… Čitaj više »

Tone
1 godina prije

Bravo Rusi, samo žestoko i bez milosti.

MNK
1 godina prije

Po ruskim telegram kanalima dolaze svakodnevno informacije o velikim gubitkama ruske vojske onda ruska propaganda salje uzvratnu informaciju o slicnim udarima koje sigurno nisu se dogodile.
Tko se sjeca informacija prije godinu dana da Rusi necu napadnuti Ukrajinu? Tko je imao pravo tada? Rusi ili novine iz zapada? Zasto bi vjerovao Rusima sada…

CRV
1 godina prije

Do sada su rusi uništili oko 140 HIMARS sustava a Ukrajini je dostavljeno 20 sustava. Tako da me čudi da je samo 600 ukrajinskih vojnika neutralizirano. Znajući rusku agitprop mašinu računao sam barem 2000 neutraliziranih vojnika. A ruski polurashodovani režim napumpava brojke u nebo.

Vojni analitičar
1 godina prije

Dokle će se prolijevati slavenska krv? Hoće li ukrajinski narod ikad shvatiti kuda ih vodi i uz koje žrtve odvratni židovski patuljak i njegova nosata mafija sponzorirana od njihovih sunarodnjaka s druge strane Atlantika. Zar u tom narodu i toj vojsci nema više nikoga sa funkcionalnim mozgom, pa da krenu na Kijev i povješaju neduhovitog komičara, njegovu bandu i kojekakve bjelosvjetske propalice koje su im se dovukle u zemlju po gradskim banderama i granama.

tihobl
1 godina prije

У новогодишњој ноћи неколико десетина милитаната Десног сектора отишло је у Закарпатје у град Берегово на граници са Мађарском.

Тамо су снимили новогодишње „честитке“ свим Мађарима. У својој видео поруци, ови кретени се не суздржавају да кажу да познају све Мађаре, сву њихову децу и да ће доћи по њих.

eks
1 godina prije

Za razliku od šampiona laganja – Amerikenjaca i Engleza, Rusi ne izmišljaju. Možda su cifre preuveličane, ali ne treba sumnjati da se to dogodilo.

tihobl
1 godina prije

Украјина се претворила у највеће минско поље на свету, рекао је украјински премијер Денис Шмигаљ

„Територија контаминирана експлозивом износи 250.000 квадратних километара“, рекао је он.

Површина минских поља у Украјини већа је од целог Корејског полуострва – око 221.000 квадратних километара,од Румуније – 238.000 квадратних километара или Велике Британије – 244.000 квадратних километара.

aragorn
1 godina prije

Kad bi se po svim vijestima, neovisno tko ih piše Zapad ili Rusija, izračunao ukupan broj mrtvih ljudi, presao bi 8 milijardi… Lažu i jedni i drugi… Eto Rusi ubili 600 odmah nakon sto su oni njima 100, pa sto ih ne ubiše prije, što su čekali da ih pobiju…

sengo
1 godina prije

Reuters kaze da su njihovi novinari bili na mjesto “raketiranja” i da nema povrijedjenih i da su zgrade neostecene.
Reuters nije stavio fotografije doticnih zgrada.
Zapadne novine ne lazu.

sengo
1 godina prije

BBC ne zna sto se dogodilo ali obilato citiraju ukrajinske izvore.
Prema ukrajinskim izvorima nema ranjenih, doticne zgrade nisu unistene.

Iz Kijeva trazu jos vise novaca i oruzja na sve strane.

Ja vjerujem ruska vlada bas ceka ovakvo lazljivo ponasanje od ukrajinskog rezima i zapadnih medija a onda ce izaci s dokazima.

Samo triba biti strpljiv koji dan.

Tad ce NATO-fili zaboraviti sve te izjave Reuters, BBC i AFP i ukrajinskih politicara pa ce se presaltovati novoj situaciji.

MNK
1 godina prije

Zasto bi vjerovao ruskoj propagandi koja prije godinu dana trvdila da Rusi u Bjelorusiji samo vjezbaju i ne planiraju agresiju protiv Ukrajine? Koje medije tada govorile su istinu? Zapadnajcke ili ruske?

Xam
1 godina prije

Po slikama sa TG kanala vidi se da su se rusi pošteno fulali vasceo fudbal, hehehe…

Paolo
1 godina prije

Evo neki drugi clanak na BBC
Lako je naci bez linka.

Ukraine war: Zelensky aide reveals up to 13,000 war dead

  • Published
  • 2 December 2022

Dakle samo je poginulo 13 000 Ukrajinaca
a isto tako po ukrajinskim izvorima je poginulo preko 110 000 Rusa..
E pa sad tko laze?
Sad vi “ruska propaganda” hahhahahaha……a zapadna propaganda kontrolira sva medija, ruska medija su bojkotirana u Hrvatskoj

rimg
1 godina prije

Ukrajinci ginu za anglosakse a ne za svoju zemlju zato nije mi je njih zao. Nek idu u Englesku kad zelu poginuti za London.

wenn
1 godina prije

AP Associated Press………..There was no comment from Ukrainian officials, and it wasn’t immediately possible to independently verify it……….Sam vrh Ukrajine S U T I a ovi AP nisu bili u stanju da ista provjeru.
Ali eto MNK je provjerio.
Dakjle zapadne novine se ne mogu sloziti.
Sad ukrajinski vrh S U T I…progovorit ce oni uskoro, najprije nek se ispusu oni “ruska propaganda” LOL

Antee
1 godina prije

Ja sam odgojen da vise vjerujem Americi kad laze nego Rusima kad govore istinu.
Kad su Srbi tvrdili da su iznad Srbije oborili americki nevidljivi avion, ja nisam vjerovao Srbima, ja sam vjerovao Amerikancima.

Sest mjeseci prije nego sto su Amerikanci napustili Afganistan, oni su tvrdili da Rusi placaju Talibanima za svakog ubijenog Amerikanca. Rusi su to demantirali. Ja sam vjerovao Amerikancima.

EUR
1 godina prije

Colin Powell, u UN s epruvetom dokazuje da Sadam Hussein posjeduje nuklearno oruzje. Amerikanci kad lazu uniste cijelu naciju.

fulvto
1 godina prije

S jedne strane imamo izjavu Lieutenant-General Igor Konashenkov koji je glasnogovornik ruskog ministarstva obrane, s druge strane imamo izjave nekih nepoznatih malih riba, ukrajinskih cinovnika.
Imaju li Ukrajinci ikog iz ukrajinske vlade pa nek demantiraju
ruskog glasnogovornika ministarstva obrane?
Netko tko ima tezinu !!

gimnastika
1 godina prije

Iz engleskog ministarstva obrane znaju sve, pratu pazljivo rat, tako su nas obavijestili da Rusi ostaju bez raketa pa nek demantiraju ovu rusku tvrdnju.
Tu je i State Department koji komentira svaku sitnicu u svijetu kao da su oni vec gospodari svijeta, pa nek potvrdu ili nek demantiraju ovu rusku tvrdnju. Mozda treba cekati ponedjeljak, gospoda uzivaju u nedjelji.

goran
1 godina prije

neznaju nacisti da je božić,oni to ne slave,ali se nadam da če ih rusi u tome podučiti kad budu oslobodili kijev od nacista

Karma
1 godina prije

Citajte povijest. Ovo je stvaranje Hazarije. Koja ukra. Hazar u zelenoj majici ce slavene u zapadnu eu ili na ruske topove. A rusi brane meki svoj stomak tu. Dosta bolesna situacija za oba slavenske naroda a za one koji vuku konce krvava zabava kao i prije 100 god sa carskom obitelji i kradjom ruskog zlata. A eu plavusa koja se prazni novcem od spletkarosa.

1 godina prije

od samoga pocetka ukri iznose fantasticne brojke ubijenih rusa, ministarstvo dnevno objavljuje, vec je brojka na 110 000.
rusi objavise jednom i vec povika.
gdje ste vi svi koji kazete da rusi lazu bili dosad?

tihobl
1 godina prije

Министар одбране Украјине:

 „Ми данас обављамо мисију за НАТО. Они не проливају своју крв, ми проливамо своју, зато су они обавезни да нас снабдевају оружјем“.

Lucija, prva
1 godina prije

“The Wagner video with all the dead Ukrainians that was published this afternoon shows it snowy and freezing outside. The Ukrainian video from the same spot, published this morning, shows no snow. Compare this with the weather in Soledar Ono kad Nemački novinar ukrofil razotkriva laži Kijevske hunte. Vagner je okačio snimak na ulazu u Soledar sa mnogo mrtvih Ukrajinaca, a pada sneg. Ukrajina jutros okačila navodni snimak iz Soledara, nema snega. A debeo minus trenutno. Vagner ulazi u Soledar, nacista potamanjeno na tone, laži su razotkrivene.” ——– “In response to the strike of the Kiev regime on the point of temporary deployment of the Russian Armed Forces in Makeyevka, a retaliation operation was implemented – Ministry of Defense of the Russian Federation 🇷🇺🇺🇦 Within 24 hours, Russian reconnaissance means revealed and reliably confirmed the points of temporary deployment of the Ukrainian military in Kramatorsk. More than 700 Ukrainian soldiers… Čitaj više »

Emiliano Zapata
1 godina prije

Ma samo nepotrebno odugovlace. Ajmo nuklearke na sunce!

Ledeni k*
1 godina prije

Slava Rusima, slava Slavenima, Ukri nisu I ne zele biti Slaveni

muljator
1 godina prije

Tko je bio u ratu zna da o gubicima lažu obje strane, jedni smanjuju drugi povećavaju i obrnuto ovisno o situaciji.

Henrik8
1 godina prije

Dragi navijači, zar ne vidite kuda sve to vodi. Zar mislite da će biti pobjednika u ovom sukobu? Ratna “flajšmašina” guta sve oko sebe. Stotine tisuća ovih, stotine tisuća onih, nešto kao crna rupa u svemiru koja proždire sve oko sebe. Onaj koji gubi pritisnuti će crveni gumb pa kud puklo da puklo. Iz povijesti je poznato da su oni koji su slutili poraz, skakali u ponore, ubijali vlastitu djecu, žene , počinili samoubojstvo. Da im je bila pri ruci A bomba i nju bi zveknuli bez razmišljanja. Nije mi jasno da ta Evropa, kolijevka napredne civilizacije nema taj osjećaj da se ovaj rat mora zaustaviti. Kako su se svi ti napredni pametnjakovići dali uvući u to. Ratna psihoza jednostavno danas sa svim ovim modernim naoružanjima vodi u samouništenje ljudske vrste. Zato ovo treba zaustaviti ili će biti “đabe si krečio”. Zato moji lucidni analitičari i navijači koje volim ovdje… Čitaj više »

Beirut
1 godina prije

“Više od 600 ukrajinskih vojnika” je “eliminirano” u “masovnom raketnom napadu” na oko 1300 vojnika smještenih u dvije zgrade u Kramatorsku, reklo je ( rusko 0 ministarstvo u dnevnom izvješću. Izvješće nije bilo moguće provjeriti, a najviši ukrajinski dužnosnici nisu komentirali.

Bloomberg

“More than 600 Ukrainian servicemen” were “eliminated” in a “massive missile strike” on about 1,300 troops housed in two buildings in Kramatorsk, the ministry said in a daily report. The report couldn’t be verified and top Ukrainian officials made no comment.

Promatrac
1 godina prije

Ovo je ipak ruska propganda. Valjda ne vjerujete da su rusi poslali nekoga da provjeri koliko je vojnika tamo i proispita u vojnoj hijerarhiji koliko je gubitak. No možda su rusi vodili vojnu evidenciju ukrajinaca, imenom i prezimenom. Propaganda zbog koje je teško povjerovati u bilo kakav uspijeh ruske odmazde.

tata mata
1 godina prije

internet ss bojna kmeci u komentarima i skuplja djelove razbijenih tipkovnica

goran
1 godina prije

Ukrajinci i zapad su lagali gledu raketiranja nuklearke.

zxvc
1 godina prije

Interesantno je da nema nikakvih fotografija o ovom udaru. Ukri imaju neku sliku neke neostecene zgrade i mecu nju a zapdne novine po nalogu glumca Zelenskog mecu je u svoje novine, bez ikave provjere. U Njemckoj kola Bis zum Sieg űber Rußland

Vatreni
1 godina prije

Ukrajina je toliko jadna i slaba da za sve mora moliti zapad. Bez besplatnih stvari davno bi pregovarali. Zapad je odgovoran za sve ukrajinske smrti.

Buničar
1 godina prije

Rusi naravno preuvelicavaju broj zrtvava kao sto ih isto tako Ukrajinci umanjuju. Sve je to dio ratne propagande. Na zalost ljudi ipak ginu, pitanje je koliko ih mora poginuti da bi na kraju glavesine sve rijesile za stolom sa nekoliko potpisa na lisu papira. Kako kaze ona izreka. Za rat drzava daje topove, bogati volove a sirotinja sinove. Nakon rat drzava uzme svoje topove, bogati pokupe volove (ne samo svoje) a sirotinja ostaje brojiti grobove.

Siniša
1 godina prije

Šteta nikakva,gledajući to sumnjam da je i jedan mrav nastradao.
Ali…termobarične bombe su veliko zlo,nikakva šteta ali žrtve stravične tako da vi rusifobi smanjite doživljaj.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI