Vladimir Putin: „Proširenje skupine G7 je ništa bez Kine i Indije“

Vladimir Putin G7
20 komentara

Predsjednik Ruske Federacije, Vladimir Putin traži istinski multipolarni svijet koji proturječi američkom centrizmu, zajedno s pratećom ulogom ostalih naroda koji pripadaju skupini G7. Jednako je važno, za Putina potpuno neracionalno, imati bilo kakvu veliku međunarodnu političku ili gospodarsku skupinu bez sila poput Kine i Indije. Drugim riječima, stara dominacija zapadnog elitnog kluba ne samo da se bliži kraju, već ne predstavlja stvarnost suvremenog svijeta.

Putin je otvoreno izrazio svoje mišljenje i uvjerenje o geopolitičkim pomacima tijekom Istočnog ekonomskog foruma koji je početkom ovog mjeseca održan na dalekom istoku Ruske Federacije. Istodobno, Putin je radio na jačanju suradnje s Indijom kako bi na temelju sve veće gospodarske trgovine i budućih transportnih pravaca povećala svoju prisutnost na Dalekom istoku.

Putin je u skladu sa stavovima koje je nedavno izrazio francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao „kako završava vodeća uloga Zapada ida ne može zamisliti učinkovitu međunarodnu organizaciju bez Indije i Kine”.

Nedavno su najviši predstavnici Ruske Federacije izrazili oprez oko ponovnog ulaska zemlje u G8, tema koja se otvorila nakon nedavnih pozitivnih komentara američkog predsjednika Donalda Trumpa. Zastupnik, Konstantin Kosačev smatra da je prikladnije proširiti skupinu na G10, koja bi uključivala Kinu i Indiju.

To se temelji na ekonomskim, geopolitičkim i drugim važnim čimbenicima, ali i zbog činjenice da obje države imaju vrlo dobre odnose s Ruskom Federacijom.

Kosačev je rekao: “Mislim da bi povratak Rusije imao smisla samo ako bi bilo moguće izbjeći zamku “sedam protiv jednog”.

Također, u skladu s logikom Putina i drugih u Ruskoj Federaciji, potreban je novi pristup kako bi se ugradio rastući uspon Kine i Indije.

„To bi, podrazumijeva se, bio snažan fenomen“, dodao je Konstantin Kosačev.

Sve u svemu, Putinova logika se temelji na promjenjivoj dinamici međunarodne zajednice. Drugim riječima, je li moguće imati veliki međunarodni gospodarski i politički vrh koji negira Kinu i Indiju?

BRICSG7
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Milance iz Ceske
4 godine prije

Nepřipojí se Kina i Rusijabrzo u G7, ta grupa ce se raspadti.Dokaz tomu je zadnja sjednica G7 gdjesu se posvadjali Tko ce věce interes imati sa Rusijom.Dokaz svega toga je dá je danas Rusija sá Putinom kljucni igraci u geopolitici i dá nemá Rusa globalisti nebi mogli sami.sa Trumpom preformirati i otpisati parazitisku politiku americké drzavne Elite.Sve jasno Kao daň,otpis americké drzavne Elite,otpis engleske Elite kojá je stájla napadomna rafineriju u saudijskoj arabiji.Muslimanski svíjet prelazi pod kapu Irana kojeg ce kontrolirati Rusi,dá se slucajno Írán ne otrgne kontroli globalistima Kao sto je napravila americká drzavne elita.Zato,globalisti dvije greske nece napravit..své ide podle plánu kako třeba.

Mirko
4 godine prije

Pa zasto onda ne napravis neku svoju skupinu?

Davor
4 godine prije

8 Zvijer koju si vidio bila je,ali više nije,no uskoro će izaći iz bezdana i biti uništena. I divit će se oni kojima imena nisu zapisana u svitku života od postanka svijeta, kad vide da se zvijer koja je bila, pa je zatim nije bilo, opet pojavila. 9 Za ovo treba razuma i mudrosti: Sedam glava predstavlja sedam gora na kojima žena sjedi. 10 One predstavljaju i sedam kraljeva: pet ih je palo, jedan vlada, a drugi još nije došao, ali kad dođe, ostat će kratko vrijeme. 11 A zvijer koja je bila, ali više nije, osmi je kralj, a potječe od onih sedam i bit će uništena. 12 Deset rogova koje si vidio predstavlja deset kraljeva, koji još nisu primili kraljevstvo, ali će na jedan sat primiti vlast kao kraljevi zajedno sa zvijeri. 13 Oni imaju istu zamisao i stoga svoju moć i vlast daju zvijeri. 14 Oni će se boriti s Janjetom, ali Janje… Čitaj više »

Bez G
4 godine prije

Ne trebaju medunarodne zajednice

tihobl
4 godine prije

Glavni zadatak G7 je zaustavljanje kineske pentracije i obuzdavanje Indije. Shvatili su da nisu dovoljno jaki pa zovu Rusiju u pomoc. Kako onda ocekivati da ce traziti prikljucivanje Kine i Indije?

Perun
4 godine prije

Svijet se izmijenio ….Demokratski procesi zahvatili su veliki dio planete i sto je najvaznije ,,svetaca” u politici nema … Stare kolonijalne sile su ,,stare i nemocne ” takoreci na izdisaju bez ideja i vizije novog boljeg svijeta …multipolarnog i usko vezanog za progres ljudskog roda i i svih zivih bica na planeti koja nam je za sada jedini dom u beskrajnom Svemiru…Majka Zemlja ….Rusija Kina Indija su dale puno za ljudski rod …A sama cinjenica da se drze zajedno govori puno ….P.S to ogromno podrucje koje zauzimaju te tri velike zemlje drzi ogromne rezerve svega sto je potrebno za sledeci stadij tehnoloskog napretka i evolucije ….znanje je kategorija oslobodjena od komplexa …

Perun
4 godine prije

Pozdrav redakciji Logicno .Hr … Jos uvijek je Logicno Hr portal bolji od drugih i vrijedi procitati sta je napisano na njemu…

davor
4 godine prije

Sve i sja. Bravo gospodine Vladimiroviču.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI