Vođa države EU objavio podršku za Trumpa

Orban i Trump
136 komentara

Mađarski premijer Viktor Orban pozvao je bivšeg predsjednika neka se “nastavi boriti” dok se priprema na suđenje koje ga čeka u New Yorku

Mađarski premijer Viktor Orban oglasio se u ponedjeljak na Twitteru kako bi iskazao podršku bivšem američkom predsjedniku Donaldu Trumpu, koji će se u utorak pojaviti pred sudom u New Yorku. “Mi smo uz tebe”, rekao je konzervativni premijer svom političkom savezniku. Trump je u ponedjeljak napustio svoju rezidenciju na Floridi, putujući prema gradu u kojem je izgradio svoje bogatstvo, New Yorku. Očekuje se da će se predati u utorak kako bi se suočio s kaznenim prijavama u vezi s njegovim navodnim plaćanjem tajnog novca porno zvijezdi Stormy Daniels. Mnoštvo pristaša pozdravilo je povorku automobila bivšeg predsjednika dok je putovala do međunarodne zračne luke Palm Beach. U međuvremenu je mađarski premijer poželio svom bivšem američkom kolegi sreću na internetu.

“Nastavite se boriti, gospodine predsjedniče!” Orban je tweetao, objavivši sliku sastanka njih dvoje u Trumpovom golf klubu u New Jerseyju prošle godine. “Uz tebe smo, Donalde”.

Velika porota na Manhattanu prošlog je tjedna optužila Trumpa i suočava se s 34 kaznene prijave, izvijestio je Yahoo News u utorak. Okružni tužitelj Manhattana Alvin Bragg navodi da je optužbe “podigao” s prekršaja na kaznena djela, tvrdi se u izvješću. Braggov ured tvrdi da je Trump krivotvorio evidenciju nekoliko isplata Daniels, bilježeći ih kao pravne troškove. Trumpova suparnica iz 2016., Hillary Clinton, platila je kaznu prošle godine za isti prijestup zbog financiranja njezine kampanje za takozvani ‘Steele Dossier’, dio oporbenog istraživanja sumnjivog izvora koji je bio temelj za FBI-evu istragu Russiagatea.

Trumpovo poslovanje s Daniels bilo je pod istragom lokalnih i saveznih tužitelja nekoliko godina. Međutim, Ministarstvo pravosuđa odlučilo je ne procesuirati Trumpa 2018. godine, a Braggov prethodnik, Cyrus Vance, zanemario je slučaj tijekom svog mandata kada je bio tužitelj Manhattana.

Trump je optužio Bragga za “politički progon” i opisao optužbe kao pokušaj ometanja njegove predsjedničke kampanje za 2024. godinu. Određen broj Amerikanaca vjeruje da su optužbe opravdane, prema anketi ABC Newsa. No, otprilike isti broj smatra da je postupak protiv bivšeg predsjednika politički motiviran.

Orban je jedini čelnik EU-a koji je Trumpu ponudio gestu podrške, usred njegove pravne borbe. Mađarski premijer bio je prvi strani čelnik koji je podržao Trumpovu kampanju 2016., a njegovao je blizak odnos s Trumpom tijekom mandata bivšeg predsjednika u Bijeloj kući. Orban je također nekoliko puta govorio na Konferenciji konzervativne političke akcije (CPAC) u SAD-u, a bio je domaćin mađarskog ogranka konferencije u Budimpešti prošle godine.

mađarskaOrbanSADTrump
Pretplatiti se
Obavijesti o
136 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mario
1 godina prije

Sve vijesti o Americi i ovome slučaju Trumpa i Stormy Daniels su gadljive kao što su bile i s Clintonom i Monicom Lewinsky.
Bilo bi dobro odma prestat maltretirat s tim američkim temama.
Pa i BiH je više pravna država od SAD-a.

1 godina prije

Trumpovo “poslovanje” s Daniels – nisam znao da se to tako kaže :))))))))))))) Ozbiljno praćenje geopolitike ne se ne svodi na tumačenje pojedinih događaja ili izjava, za formiranje stava se mora uzeti mnogo toga. Tramp je šoumen – zato je i izabran kao i glumac Zelenski. On iza sebe nema realnu snagu o kojoj mnogi pričaju: da li se još sećamo šepurenja onih “arijevaca” koji su izašli da “prošetaju i javno pokažu svoj arsenal” i koji su pretili “da će da urade ovo ili ono ako Tramp bude pokraden”? Gde su sad te p!zde? Ne treba sumnjati da će se pojaviti ponovo ali tek kad protesti postanu masovni, onda će stati na njihovo čelo… ali neće biti Tramp ili njegove pristalice ti koji će pokrenuti masu – pokrenuće ih oni koji žele da izazovu haos! Valjalo bi razmisliti zašto Tramp do sada nije bio optužen: da li je ovaj skandal… Čitaj više »

Tupko Glupko
1 godina prije

Oo je zanimljivo:

Belgijska i njemačka policija pretresle su jučer sjedište Europske pučke stranke (EPP) u Briselu, najveće stranke u Europskom parlamentu.

Za sada je policija zaplijenila računala u vezi s istragom koja je u tijeku o navodnoj korupciji tijekom izborne kampanje za EU izbore 2019.

HDZ je dio EPP-a, a od lipnja 2022. potpredsjednica joj je Dubravka Šuica, izabrana sa još njih devet.
Zanimljivo da je među njima i Petteri Orpo, lider finske stranke NSP koja je osvojila najviše glasova na finskim izborima ove nedjelje.
Šuica je inače i potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju.

Maaja
1 godina prije

Uz trenutno najgore zbivanje u Ukrajini duboka država nastavlja dalje protiv čovječanstva pa evo vrlo zanimljiva uzbuna iz SAD-a uz predstavu oko Trumpa. …Pokušavaju li postati podmukli kako bi nas sve pobili! Preuveličavam li ovu prijetnju ili će nas ova nova metoda upravljanja isporukom začepiti na isti način kao da smo imali šansu? [i od drugog] mRNA ulazi u krave i svinje 1. travnja 2023. halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/news-nation/p… Zalihe hrane svakog Amerikanca počet će NAMJERNO TROVATI genetskim modifikacijama mRNA koje se lažno nazivaju “cjepivima”. Lobisti udruga stočara i svinjokolja u nekoliko država POTVRDILI su da će OVOG MJESECA koristiti mRNA cjepiva kod svinja i krava. To će zapravo postati “hrana za cjepiva” i prodat će vam se bez vašeg INFORMIRANOG PRISTANKA. postoji članak iz 2000. godine o “jestivim cjepivima”. Članak pokazuje kako se “cjepivo” skriveno u hrani apsorbira u tijelo: Problem s ovom konkretnom okolnošću je u tome što do danas niti… Čitaj više »

pokositelj muha
1 godina prije

trumpa bi trebalo uhapsiti i procesuirati radi tog gnjezda na glavi, a kog je jebo, koga brine, moja sućut kandidatkinjama, treba imat želudac za takvu spodobu
inače podrška orbana mu je ključna u pravnoj bitci, kao i kampanji…
a kaj se politike tiće, pa ne vode valda ovi čiće bidon 81, trump 76, (a ak ga izaberu imat će 78 na inauguraciji) američku politiku, oni su marionete i sprdnja s demokracijom
ak si ameri nemreju naći bolje kandidatze od ovih plesnjivaca, nek si odmah pucaju u glavu

držnedaj
1 godina prije

Koje kabaline unakrsne udare ovaj Orban je podnio uh, bog te maz’o, sta mu sve nisu natovarili… nebi ni slon podnijo ! nevolim poltičare, al ovaj čovjek je hrabar i odan svom narodu. respekt

gigi pinna
1 godina prije

Pustite ovaj cirkus – pitam se zašto Rusija ne objavi podršku snagama koje bi trebale izbaciti američke okupatore iz Sirije (Ameri obilato naoružavaju snage koje ratuju protiv Rusa) i zabranu Izraelcima da bombardiraju Siriju kadgod se nekom Hazaru digne ona stvar.

ime
1 godina prije

nameće se pitanje koja će kombinacija boja biti za obojenu revoluciju u mađarskoj…

hiber
1 godina prije

Ha,ha,ha. Najveću podršku Trumpu daje Biden. Pokojnik moze jedino pobijediti Narancastog Narcisa.

Max
1 godina prije

Orban je pravi prijatelj

nonwo
1 godina prije

“Novcem milijardera Georgea Sorosa finansirana je kampanja Alvina Bragga, državnog tužitelja koji je podigao optužnicu protiv bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, preko antipolicijske i antitrumpovske “Color of Change”, organizacije čiji je Bragg član i koja je značajnim sredstvima podržala njegovu kandidaturu za državnog odvjetnika New Yorka.

Soros je daleko najveći donator ljevičarske organizacije “Color of Change”, koja je bila najveći financijer Bragove kampanje.

U svibnju 2021. ova se organizacija obvezala podržati Braggovu kampanju s milijun dolara. Nekoliko dana nakon te objave, Soros je “Color of Change” platio milijun dolara. Bila je to daleko najveća donacija koju je organizacija primila te godine.
“Color of Change”, koji već duže vrijeme poziva na kazneni progon Trumpa, pozdravio je podizanje optužnice protiv bivšeg američkog predsjednika.”

nonwo
1 godina prije

“Članica Zastupničkog doma američkog Kongresa Marjorie Taylor Green pozvala je Washington da pridonese rješavanju ukrajinskog sukoba, a ne da kijevskom režimu isporučuje oružje. “Sjedinjene Države trebaju tražiti mir u Ukrajini, a ne financirati posrednički rat protiv Rusije. Ne možemo si priuštiti još jedan sukob na teritoriju druge zemlje”, rekla je Greenova za CBS, dodajući da je predsjednik Biden rekao da će poduzeti sve potrebne korake da zaštiti Ukrajinu, iako Ukrajina nije NATO zemlja. Također, naglasila je kongresnica, “Ukrajina nije ni 51. država Sjedinjenih Država”. “Ne radi se o tome što je dobro, a što nije u Ukrajini, jer mi smo Sjedinjene Američke Države… mi smo do grla u blatu. Imamo dug od 31 biliona dolara. Ne branimo svoje granice. Ignoriramo probleme vlastitog naroda”, istaknula je Marjorie Taylor Green.” “Zahtjevu za prekid vojne pomoći Kijevu pridružio se i kongresmen Paul Gosar koji je američko uplitanje u rusko-ukrajinski sukob nazvao katastrofom. “Američka intervencija u ratu između… Čitaj više »

Noname
1 godina prije

Daljnju sudbinu Donalda Trumpa izračunao je Alexander Dugin. Po njegovom mišljenju, sve ide ka najnegativnijem ishodu: “Imamo posla s pravom liberalnom diktaturom.” Kazneni postupak protiv 45. predsjednika Sjedinjenih Država Donalda Trumpa, njegovo uhićenje, koje je trajalo oko 40 minuta, izaziva zbunjenost i ogorčenje u američkom društvu, a ne samo među pristašama bivšeg čelnika zemlje. Dakle, prema sociološkim istraživanjima, većina stanovnika Sjedinjenih Država uvjerena je da je progon bivšeg vlasnika Bijele kuće pokrenut isključivo iz političkih razloga, primijetio je u posebnom izdanju voditelj Prve ruske Nikita Komarov. Cargradski kanal . U tom kontekstu Trumpov rejting raste, a postavlja se pitanje jesu li demokrati pogriješili kad su odlučili pokrenuti kampanju protiv bivšeg predsjednika. Uostalom, vlastitim rukama mogu dati natjecatelju još veću popularnost i poboljšati njegovu poziciju u nadolazećoj izbornoj utrci. Situaciju je u eteru Prvog ruskog razjasnio ravnatelj Cargradskog instituta, filozof, javni i politički djelatnik Aleksandar Dugin. Prema njegovom mišljenju, Trumpovi neprijatelji… Čitaj više »

nonwo
1 godina prije

“Protiv pomoći Kijevu izjasnio se i kongresmen Matt Getz – pozvao je Bidena da ne uvlači SAD u sukob u Ukrajini jer će se, naveo je na Twitteru, ako se eskalacija nastavi, “broj izgubljenih dolara pretvoriti u broj mrtvih Amerikanaca.” Također, u vezi s incidentom s američkim dronom iznad Crnog mora, istaknuo je kako SAD ne samo da troše enormne iznose za pomoć Ukrajini, već i da gube “dragocjenu američku tehnologiju vrijednu stotine milijuna dolara”. Sve su to samo posljednje u nizu pritužbi američkih političara, uključujući bivšeg predsjednika Donalda Trumpa i guvernera Floride Rona DeSantisa, na izdvajanje značajnih sredstava za oružje Kijevu, a zajedničko im je i to što ukazuju da prioritet SAD mora biti riješavanje unutarnjih problema.” … ne samo pomoć Ukrajini, nego i proračunski deficit je rekordan u SAD-u. “Vojna potrošnja je u suprotnosti sa socio-ekonomskom potrošnjom. Demokrati žele žrtvovati socijalnu sferu. Republikanci nisu spremni na takve žrtve za dobrobit… Čitaj više »

Lucija, prva
1 godina prije

Evo nešto zabavno: 🙂 “Amerikanci izdali potjernicu za RUSKIM biznismenom, navodno da je svercovao naftom i blabla i iz Amerike dostavljao neke sofisticirane vojne aparature Rusiji. – UHITILI ga Italijani u Italiji, i sud u Italiji odlucio da ce ga izruciti AMERICI. Bio u kucnome pritvoru, sa elektricnom narukvicom, pod telekamerama, blindiranim vratima i vojskom na strazi ispred kuce! ——- POBJEGAO dan prije nego je morao ici za Ameriku. —- Dosle Ruske tajne sluzbe po njega!!! – Presli citavu Europu do Italije i nazad u Rusiju, sve drzave, eno ga u Rusiji, javio se. Italijani ogorceni kako im je pobjegao. – To je KIRURSKI ZAHVAT specijalne tajne sluzbe iz Kremlja. – vele. – ” Špijunska priča koja iz milanskog South Parka stiže izravno u Rusiju. Gotovo tjedan dana nakon što je ruski poduzetnik Artem Uss, sin guvernera jedne sibirske regije, pobjegao iz Bosco Vione di Basiglio, istražitelji sada sve više… Čitaj više »

Roccos
1 godina prije

Čak 34 kaznene prijave,pa mogli su dodati i 35.,jer ima svjedoka da je Trumponja još kao klinac drpio žvaku sa sličicama ragbijaša😁.Sve u svemu cirkus na kvadrat,baš onako američki.

Lucija, prva
1 godina prije

Evo detaljnije o @Željkovom “Orbanova vlada nastoji da stvori nacionalne teškaše u određenim sektorima tako što ograničava i otežava delovanje stranih kompanija, piše “Špigl”… Kako navodi “Špigl”, ovaj trend je počeo sa Orbanovom najavom da se veći deo mađarske industrije mora naći u mađarskim rukama, nakon čega su zakonodavci u Budimpešti doneli niz propisa koji su otežali poslovanje stranih kompanija. Iako se retko koja od nemačkih kompanija usuđuje da javno protestuje zbog nastojanja mađarske vlade da osnaži domaće proizvođače, generalni direktor izdavača školskih udžbenika “Klet” iz Štutgarta (prisutan i u Srbiji) Filip Hausman istakao je da Budimpešta želi da strane kompanije budu u “nepovoljnom položaju” u sektorima gde mađarska vlada želi da stvori nacionalne korporativne “teškaše”.’ Npr u sektoru građevinarstva, osim dodatnih Poreza, i “Još jedna uredba podrazumeva da podružnica stranih kompanija može izvoziti robu van zemlje samo uz posebnu dozvolu, a treća obavezuje kompanije da proizvode cement u mađarskim… Čitaj više »

Lucija, prva
1 godina prije

“У оптужници против Доналда-Старијег наводи се да је био умешан у “незакониту заверу” против транспарентности председничких избора 2016. године.          Трамп је све оптужбе на свој рачун одбацио.          Канцеларија окружног тужиоца Менхетна Алвина Брега је 3. априла преквалификовала све оптужбе против бившег председника САД у кривичне.           Упркос томе што би га све 34 тачке тачке оптужнице против Трампа могле теретити за ПРЕКРШАЈЕ. Доналд Трамп Млађи – син бившег председника САД -изјавио је да је ћерка судије који води кривични случај његовог оца радила за изборну кампању Џоа Бајдена и Камале Харис.” ++++++ “Спикер Представничког (доњег) дома Конгреса САД Кевин Макарти, коментаришући оптужбе на рачун бившег председника Доналда Трампа, оценио је да окружни тужилац Менхетна Алвин Брег покушава да се умеша у демократски процес у земљи, користећи федерални новац.         „Алвин Брег покушава – позивајући се на савезни закон – да реализује политизоване оптужбе против председника Трампа, свесно за… Čitaj više »

Ivan
1 godina prije

Trump i Orban su jedine svijetle tocke u ovom trulom svijetu.

DAY
1 godina prije

1990 je navodno Trump silovao, prije 30 godina.
Ponavlja se slucaj ASSANGE

25. travnja u New Yorku treba započeti suđenje pred porotom u jednom od dva građanska slučaja koje je autorica E. Jean Carroll pokrenula protiv Trumpa. Dok je sudac stavio Carrollovu tužbu za klevetu protiv Trumpa na neodređeno vrijeme, slučaj baterije, u kojem Carroll tvrdi da ju je Trump silovao u garderobi u robnoj kući Bergdorf Goodman sredinom 1990-ih, ide naprijed.
Očekuje se da će Trump i Carroll svjedočiti u slučaju, što znači da bi bivši predsjednik uskoro mogao biti prisiljen vratiti se u New York na još jedno pojavljivanje u sudnici.

Avanti
1 godina prije

U New York izlozba vojnih cizama skinutih s poginulih ubijenih ruskih vojnika.
Na zapadu nista novo.

New York: Satanic exhibition with shoes of fallen Russian military.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI