Vrata NATO-a ostaju otvorena za Ukrajinu

Stoltenberg o ratu u Ukrajini
50 komentara

Vrata NATO-a ostaju otvorena za Ukrajinu, rekao je generalni sekretar organizacije Jens Stoltenberg u petak na konferenciji za novinare uoči sastanka ministara vanjskih poslova NATO-a u Bukureštu od 29. do 30. novembra.

„Vrata NATO-a su otvorena i to smo pokazali ne samo riječima, već i djelima“, rekao je on, podsjetivši da su posljednjih godina Crna Gora i Sjeverna Makedonija postale nove članice, a Finska i Švedska pozvane da uđu u NATO 2022. godine. “Tako smo pokazali da su vrata NATO-a otvorena i da su saveznici NATO-a i zemlje aspiranti da odlučuju o članstvu. To je i poruka Ukrajini”, rekao je generalni sekretar NATO-a.

Istovremeno, Stoltenberg je naglasio da je neophodno fokusirati se na pružanje pomoći Ukrajini kako bi ona dobila sukob sa Rusijom.

Prema riječima generalnog sekretara, ministri vanjskih poslova Gruzije, Moldavije i Ukrajine, između ostalih, pozvani su na sastanak u Bukureštu kako bi razgovarali o “daljim koracima koji će im pomoći da zaštite svoju nezavisnost”.

NATOStoltenbergukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
50 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sir Oliver
1 godina prije

Vrata pakla ostaju otvorena za NATO.

Japanac
1 godina prije

Pa Nato je već 8 godina u Ukrajini. Zato i imamo rat u Europi. A ovo kao poziv Ukrajaine u Nato je priča za malu djecu.

Mark
1 godina prije

Kreten na kvadrat.

MUNSK
1 godina prije

NATO je donio veliku nesrecu Ukrajini.
To joj nije trebalo.

Pro NATO u Ukrajini su se poveli istim razlogom kao Hrvatska a to je da Amerika i njeni sateliti vise mogu naniti stete Hrvatskoj nego Rusija.
U slucaju Ukrajine tako nije radilo.

Tupko Glupko
1 godina prije

Uz naslov ovog članka savršeno idu riječi pjesme Alke Vuice:
“Laži, laži, laži me, ti to radiš najbolje..” 😃

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Sad slobodno mogu .. Nit vise Ukraine nit NATO 😁 😁 😁 ! Prekasno za obadva jos jedino da Finci i Svedi udju pa da FINANCIJSKI DOPRINESU 😉 jer su svi ostali vec dobrano ispraznili lisnice 😁 . Dakle Erdogan Efendi — PUSTAJ SCANDINAVCE U NATO CIM PRIJE 🙌 🙌 🙌 ! ! ! Imaju oni viska novca — valja to pokupiti
😉 ….

Mat
1 godina prije

Koja Sreca,predpraznickog paketa,za sljepce.

tuf
1 godina prije

Evo uskoro će, samo kad se struja vrati.

Roccos
1 godina prije

Pametno i humano od Glupenberga da ostavi otvorena vrata,jer će uskoro na ta vrata nagrnuti milijuni Ukrajinaca.Pripremite smještaj,hranu,odriješite kesu i za vaše ljubimce koji će ostati da ratuju do posljednjeg.Morat ćemo stegnuti kaiš,ali yebiga to je sitnica,jer Rusija samo što nije poražena,kaže CNN,Usrulja,Ana Brabonjak,Makaron,her Flick,pardon Scholz,sve same umne glave i moralne veličine.

tihobl
1 godina prije

Ma kakav NATO, JNA je bila sloznija i organizovanija od NATO.
NATO je tigar od papira. U poslednjih 10 godina uspio je okupirati samo C. Goru i S. Makendoniju. U Ukrajinu su se ilegalno usunjali kao lopov u kokosinjac i vicu: Nismo tu!
Da imaju jaja priznali bi: Evo usli smo u dio Ukrajine i ko sta ima protiv.

ukrajina
1 godina prije

lijepo od tebe, dragi jens 🙂

tihobl
1 godina prije

Maloprije sam cuo vijest: amerikancu poslali humanitrnu pomoc Kijevu – 22.000 elektricnih cebadi.
Ko kaze da nemaju smisla za humor.

MrKamenjarac
1 godina prije

…BIT CE OTVORENA DOK IH RUSIJA NE ZATVORI ZA SVA VREMENA ZAJEDNO SA BRISELOM…..

eukolonija
1 godina prije

Jadna je organizacija poput NATO kada je vodi jedan obični nebitni provokator. U njegovim riječima vidimo samo provokacije bez istinske vizije, liderstva. On ne zna ni jeli pošao ni je li došao. Ali očito Rusi ga ni ne vide koliko je mali

Otpornik
1 godina prije

Ukrajina samo formalno nije u NATO-u. Sada je već svima jasno da NATO preko leđa Ukrajine i Ukrajinaca vodi rat protiv Rusije. Ukrajini je namijenjena sudbina spaljene zemlje, a Ukrajincima smrt ili iseljavanje, a sve da bi se s tog teritorija borilo protiv Rusije.Tragedija za taj narod.

Cell
1 godina prije

North Atlantic Terrorist Organization je i bit ce najveci destabilirajuci faktor u svijetu u XXl stoljecu.

avnoj
1 godina prije

Jens Stoltenberg,
jedva čekam dan kada
te Rusija može uhvatiti, suditi
ti za zločine protiv čovječnosti, terorizam
i onda te OBJESITI na CRVENI TRG!
To će biti dan kada će se milijarde radovati, kada
vi i svi oni koji su s vama bili uključeni u ove bezbožne
ratove protiv zemalja koje se NISU HTJELE povinovati zapadnim
narativima, budete uhvaćeni i obješeni! Ti si razlog zašto je svijet
u neredu, ti i ostale kukavice koji se skrivaju na gusarskom-kolonijalnom zapadu!

Mlata
1 godina prije

75-ti minut….. Englezi koloniji daju bod

Max
1 godina prije

Otvaraju vrata pakla.

Neko ime
1 godina prije

Black(out) friday Kiev
Ulazak u nato s popustom.

Gnostik
1 godina prije

Gotovi ste.

Lucija, prva
1 godina prije

“U periodu od marta do oktobra, SAD su isporučile oko 900.000 artiljerijskih granata, dok je američka industrija sposobna da proizvede samo 14.000 granata mesečno.

„Čak i uz očekivano povećanje proizvodnje na 36.000 granata, biće potrebne godine da se popuni deficit, a to bi moglo dovesti do operativnih zastoja za Sjedinjene Države ako budu upletene u direktan vojni sukob“, rekao je ekspert.”

Ovo je drugo ovakvo mišljenje, a koje se zasniva na brojevima.

Lucija, prva
1 godina prije

“Upravo čitam da je Ihor Tyerehov, gradonačelnik Harkiva, kažnjen sa 3400 hrivnji ( oko sto evra) kazne jer je pričao na ruskom.
Zar nije dosad bilo da je zabrana ruskog jezika u Ukrajini samo ruska propaganda? Vest je inače sa ukrajinskog sajta korrespondent.”

Lucija, prva
1 godina prije

“Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg aktivno pokušava da uvuče Vašington u sukobe u Evropi. To se manifestuje na primer, u njegovim rečima o nemogućnosti vođenja pregovora sa Rusijom.

„I kao da je taj interes toliko fundamentalan da zarad njega, zarad toga da NATO ima šta da radi, da Alijansa postoji i da se širi, čak možete rizikovati i svetski rat“, rekao je predsednik Centra za Nacionalni interesi navedeni u programu „Velika igra“.

Opklada na NATO je postala kritična pogrešna procena Bele kuće. Koketiranje sa evropskim saveznicima podriva prvi i osnovni princip američke spoljne politike, koji je postavio prvi predsednik SAD Džordž Vašington.

On je upozorio na bilo kakvo učešće u evropskim sukobima, jer su oni veoma udaljeni. Takođe, Vašington je bio siguran da SAD ne treba da učestvuju u stalnim savezima, jer se na taj način neki narodi demonizuju, drugi veličaju.”

Un-b
1 godina prije

Placi voljena zemljo – Ukrajinski ministar obrane Alexey Reznikov opisao je svoju zemlju prošlog mjeseca kao “poligon” gdje zapadne zemlje mogu vidjeti koje je njihovo oružje najbolje protiv ruskih trupa, “poput konkurencije”.

Perun
1 godina prije

Zelenski njegova vlada u Ukrajini trče za koskom koju su im bacile SAD i nato majmuni. …prodaju maglu ..
….P.S… Stoltenberg je kopile i zlocinac kojem ne treba sudti nego presuditi..a nato je bio i ostao relikt proslosti ,arheoloski artefakt tj. perspektivni vojni otpad ..SFSN

ANTIFASISTA
1 godina prije

Stoltenbergu ocito nedostaje pameti pa mu preporucam da dodje u HR i BIH i popusi barem svakom 10 gradjanu tako bi oralno dobio potrebnog mozga.

Banana
1 godina prije

nato pic*e ce uskoro i ISIS zvati u clanstvo.. nedostaje im sve vise topovskog mesa

Sloboda uma
1 godina prije

Komu ili čemu NATO?! Poslije raspuštanja Varšavskog pakta, nije bilo razloga za opstanak NATO-a. Ali… Ko bi pravio krize po svijetu i intervenirao u istim da nije NATO-a?

mikiyugo
1 godina prije

Fino,sad Rusi imaju crno na belo da moraju da uzmu celu Ukrajinu.Ako to ne urade,onda to znaci da duvaju u isti cabar kai i ovi monstrumi.

gogo
1 godina prije

ovaj debil radi na uništavanju europe, zna se za čiji račun. Rashlapljeni starac Biden nema veze sa tim nego govnarija koja upralja sa njime

Karma
1 godina prije

Nato cancer. Odjeebite od slavena.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI