YouTube navodno produžava suspenziju Trumpovog kanala i ograničava unovčavanje Giulianiju

YouTube-Trump
5 komentara

YouTube kanal bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa suspendovan je nakon smrtonosne pobune na Kapitolu 6. januara, nakon što je Trump optužen za „izazivanje pobune“ kad su njegove pristalice upale u jednu od najvažnijih zgrada u Sjedinjenim Državama. Bivšem predsjedniku takođe je zabranjeno korištenje Twittera i nekih drugih društvenih medija.

YouTube je objavio da će kanal bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa ostati suspendovan, bez preciziranja koliko dugo, izvjestio je Politico u utorak, pozivajući se na portparola kompanije.

“U svjetlu zabrinutosti zbog trenutnog potencijala za nasilje, kanal Donald J. Trump ostat će suspendovan”, rekla je glasnogovornica YouTubea Ivy Choi u izjavi koju je citirala agencija. „Naši timovi ostaju budni i pažljivo prate bilo kakva nova dešavanja.“

Mnogima se čini da nastavak suspenzije, bez određivanja roka, Trumpovu zabranu na YouTube čini vremenski neodređenom.

Politiko je takođe rekao da će YouTube privremeno ograničiti Rudi Giulianija, Trumpovog ličnog advokata, da učestvuje u programu monetizacije platforme, koji kreatorima omogućava zaradu od njihovog sadržaja.

Prema portparol YouTubea, zabrana programa Giulianija dolazi zbog „ponovljenih kršenja njihove politike protiv lažnih tvrdnji o široko rasprostranjenoj prevari birača na izborima 2020. godine“.

Advokat će moći da se ponovo prijavi za program nakon 30 dana, ako se riješe pitanja vezana za njegov nalog, dodao je portparol.

Nakon optužbe za „podsticanje pobune“ zbog podsticanja smrtonosne pobune 6. januara u američkom Kapitolu, Trumpu je zabranjena upotreba glavnih platformi društvenih medija, a njegov najozloglašeniji nalog na Twitteru je trajno suspendovan.

Trumpovo izgnanstvo sa društvenih mreža došlo je dok je negirao odgovornost za nasilje tokom opsade Kapitola u kojoj je pet ljudi ubijeno, uključujući i policajca. Trump je kasnije insistirao na tome da nikada nije želio brutalnost na američkim ulicama.

CenzuraDonald TrumpsuspenzijaYouTube
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Prc Milojko
3 godine prije

Ni malo mi se ne svidja ta cenzura! Na svetu sve manje demokratije a time i slobode govora. Nadam se da na tom portali nece doci do toga…

Max
3 godine prije

Uvodi se totalitarizam

Maaja
3 godine prije

predlažem – predah uz znakovito pjevanje R.Šverko
https://youtu.be/_BXWfpFvjzc

3 godine prije

Ovo nevjerovatno terorizoranje tzv “drustvenih mreza” govori sledece: multi milijarderi (“iz garaza”) – nikada ne bi niti bili multimilijarderi – da iz anjih ne stoji bankarski-cionisticki-satanisticki kartel… tzv “drustvene mreze” – bukvalno podrzavaju tiraniju upravo onih cio-satanista, koji su ih u prvoj liniji i napravili… dakle Rotschildovih/Rockfellerovih “bankstera”… posto ovako suludo i otvoreno napadaju i cenzuriraju Trumpa (vec prakticno godinama, ali u zadnjih par mjeseci to je prevrsilo svako mjeru) – ocito je da se Trump necim poprilicno zamjerio satanistickoj-hazarskoj mafiji (koja otvoreno na onom “WEF iz Davosa” – govori kako ljude treba spojiti sa masinama (prakticno pobiti, a koji prezive pretvoriti u masine bez mozga)… . Ko se sada sjeca onog Hidroklorokina, kojeg je onaj Francuz Didier korsitio u “anti-kovidaskim” tretmanima …? Isti taj HCQ je paralelno – reklamirao i Trump – dozvolivsi da njegov doktor iz WH organizuje i video prezentaciju sa 15tak doktora sa dugogodisnjim iskostvom koristenja… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Žx
gigi pinna
3 godine prije

Giuliani? Je li to onaj krezubi prodavač predsjedničkih oprosta? Imate na “jobitou” kanal The Grayzone gdje John Kyriakou priča iz vlastitog iskustva o tomu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI