Zabranjeni Putin prihvatio je poziv kineskog čelnika Xija na Olimpijske igre u Pekingu 2022. godine

Xi Jinping i Putin
53 komentara

Ruski predsjednik Vladimir Putin prihvatio je poziv kineskog čelnika Xi Jinpinga u pogledu prisustvovanja Zimskim olimpijskim igrama, koje se iduće godine trebaju održati u Pekingu. Putinu bi bilo zabranjeno prisustvovanje tom događaju osim ako ga Xi ne pozove.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergey Lavrov otkrio je vijest nakon sastanka s kineskim kolegom Wang Yijem u glavnom gradu Tadžikistana, Dušanbeu, u četvrtak.

“Predsjednik Vladimir Putin sa zadovoljstvom je prihvatio poziv Xi Jinpinga na prisustvovanje Zimskim olimpijskim igrama, koje će se održati u Pekingu u veljači 2022. godine”, rekao je Lavrov.

“Naravno, nadamo se da se summit može održati osobno [između Putina i Xija] i da će kineski i ruski sportaši ponovno dokazati svoje najviše športske i osobne kvalitete”, dodao je Lavrov hvaleći topli odnos između dva susjeda.

Zimske igre održat će se u Pekingu od 04. do 22. veljače.

Baš kao i na nedavnim ljetnim olimpijskim igrama u Tokiju, ruski športaši bit će prisiljeni natjecati se pod neutralnim statusom zbog zabrane koja je uslijedila od strane Svjetske antidoping agencije (WADA) zbog navodnog miješanja koja su nastala u jednom moskovskom laboratoriju.

Prvotna presuda WADA-e 2019. zabranila je Rusiji četverogodišnje sudjelovanje na velikim međunarodnim natjecanjima, no to je po žalbi Suda za športsku arbitražu (CAS) smanjeno na dvije godine, a sada će isteći u prosincu sljedeće godine.

Sankcije uključuju zabranu ruskim dužnosnicima i predstavnicima prisustvovanje događajima poput Olimpijskih igara i svjetskih prvenstava.

Međutim, jedna odredba govori da se zabrana “ne odnosi na predstavnika Vlade kojeg šef države ili premijer (ili ekvivalent) zemlje domaćina navedenog događaja pozovu na određeni događaj.”

Budući da je Xi osobno pozvao Putina, to bi omogućilo ruskom predsjedniku prisustvovanje igrama.

Kritičari su tvrdili da sankcije Rusiji zbog navodnih dopinških prekršaja nisu otišle dovoljno daleko.

Neki, poput američkog načelnika za borbu protiv dopinga Travisa Tygarta, zahtijevali su opću zabranu svih ruskih natjecatelja, čak i pod neutralnim statusom – dok su drugi kritizirali prisutnost ruske trobojnice na odorama športaša u Tokiju, iako su himna i svako uključivanje riječi ”Rusija” bilo je zabranjeno.

Nasuprot tome, ruski dužnosnici ustvrdili su da su mnogi zahtjevi protiv njih politički motivirani i da im nije pružena poštena rasprava.

Natječući se pod zastavom Ruskog olimpijskog odbora (ROC), ruski sportaši u Tokiju osvojili su ukupno 71 medalju, uključujući 20 zlatnih, što im je bilo dovoljno da završe na petom mjestu u ukupnom poretku.

Putin je nedavno bio domaćin povratnicima olimpijskih i para-olimpijskih medalja koji su se vratili u Rusiji na posebnim svečanostima u Kremlju, hvaleći njihova postignuća pred teškoćama, uključujući “politizirane odluke”.

S druge strane, brojni sudionici događaja u Kremlju pohvalili su Putina zbog njegove stalne podrške športu u zemlji.

Olimpijske igrePutinxi jinping
Pretplatiti se
Obavijesti o
53 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
žrec
2 godine prije

Bit će neka diverzija povodom tih zimskih olimpijskih igara. Zapad to uvijek radi kada je domaćin “kriva zemlja”.

Zvrk
2 godine prije

Simbolična predaja.
Kremaljski Drakula uručuje titulu crvenoj kabali i njezinoj ekspozituri na čelu.

tihobl
2 godine prije

I u kome sportu Putin nastupa? Hokej? Dzudo?

Max
2 godine prije

I neka je ali hoće li biti ljudi 2022?

RENEW
2 godine prije

Ali mislite, da je mogoče Kitajsko in Rusijo obdržati nezbombandirane in uničene, če se z državami članicami NATA ne zgodi nekaj groznega? Gospodarji bi uničili Kitajsko in Rusijo, ker Kitajska je v Tukididovi pasti. Kitajska bo razkosana in uničena kot je bila Libija, če ne bodo oni prej.
ttps://healthimpactnews.com/2021/is-there-an-asian-secret-society-planning-to-take-down-the-west-and-the-rockefeller-rothschild-empire/
Genocid na Indijanci, Vietnamci, Afričani, Japonci edini, ki so uporabili atomsko bombo na civilnih prebivalcih in z zažigalnimi bombami pekli prebivalce Dresdena, Belgijci in ugrabljanje ter ubijanje otrok rojenih Afričankam, Kanada in cerkvene šole-uničevalna taborišča.

irjtngiewungtiuwnerg
2 godine prije

Znači varani huškaju jewropljane da napadnu Bjelorusiju kad Nosferatu bude kod brata varana u Pekingu, isto su napravili sa Gruzijom kad je glunmac bio isto na cionističkoj olimpijadi……………

ledeno doba
2 godine prije

mislim da su i oni zadnji romantični naivci koji vjeruju u “geopolitiku”, ako su iskreni sami prema sebi, sada mogli uvidjeti, da SVI rade za zvijer. I Rusija, i Iran, a o Kini da i ne govorim. Kina, odnosno njena crvena kabala su DIO ZVIJERI.

Putin se povukao u samoizolaciju zbog “korone”- pa može li još više samoponiženje?
odnosno, jasno je da se on mora povinovati naređenju ZVIJERI.

U Iranu dreče da imaju čak već “peti val”, i sada su naručili i američko cjepivo Johnsona & Johnsona,—
onima koji joše vjeruju u takozvanu geopolitiku – kažem, – nedajte se zahebavati-

Dupla Kamilica
2 godine prije

Jedva čekam da vidim otvaranje olimpijskih igara. To mi je najbolji trailer šta će se događati u budućnosti. Šteta što igre nisu svake godine.

G9f7
2 godine prije

Naslov je besmislen. Ne služi ni portalu a nuti novinaru na čast. Kakav “zabranjeni Putin”? Dali čitati slijedeći članak ovog autora?

Scorpiorex
2 godine prije

Rusi kao uvijek i u svemu pokušali prevariti sviju. Nikad im ne uspije,ni sa odlicno smišljeno komunizmom nisu uspjeli. Ne žele sebi priznati da uvijek kaskadu za nekim,bas zato sto sve radis zbog nekog ne uspijeva. Rimska imperija je radila zbog sebe. To je poenta,a rusi jos uvijek nisu u stanju fucking premium auto napraviti.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI