Zaključavanje nakon izvještaja o pucnjavi ukinuto u američkoj vazduhoplovnoj bazi u Teksasu

Lackland vazdusna baza
6 komentara

Ranije u srijedu, Združena baza San Antonio-Lackland (JBSA-Lackland) stavljena je pod zaključavanje usljed izvještaja da su se čula dva pucnja ispred baze američkih vazduhoplovnih snaga sa sjedištem u Teksasu. JBSA-Lackland je jedno od tri vojna postrojenja koja čine Združenu bazu San Antonio.

Zaključavanje JBSA-Lackland ukinuto je otprilike jedan sat nakon što su zvaničnici dobili izvještaje o pucnjavi u blizini zapadne strane američke vojne baze.

Potpukovnik Brian Loveless, komandant 802. eskadrile snaga bezbjednosti, rekao je novinarima u srijedu da istražitelji još uvijek pokušavaju da utvrde da li je incident vjerodostojan ili je lažna uzbuna.

Loveless je rekao da su snage oko podneva dobile izvještaj o dva pucnja prema bazi sa lokacije koja nije u bazi. Rekao je da nisu dobili izvještaje o ljudima koji su bili svjedoci pucnjave na bazu.

„Pokušavamo da istražimo nekoliko tragova upravo sada da bismo potvrdili da se na bazu zaista pucalo“, rekao je Loveless.

Nije prijavljeno ranjavanje, a istragu vode pripadnici policijske uprave San Antonio.

“Na ovoj lokaciji ima mnogo objekata koji su veoma važni za vazduhoplovstvo. Radije bih pretjerano reagovao na izvještaj o pucnjevima nego premalo”, rekao je komandant.

„Naš odgovor je bio savršen“, dodao je Loveless.

Združena baza San Antonio je najveća zajednička baza američkog Ministarstva odbrane. Koristi se, između ostalog, za obuku vojnika Nacionalne garde i oficira američke vojske.

JBSA-LacklandpucnjavaZaključavanje
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Emiliano Zapata
2 godine prije

Barem da se oce medusobno pobit. Kome jos trebaju trebaju ovi americki “geodeti” koji idu okolo po svijetu, gaze i siluju gdje stignu i usput cupaju prirodna bogatstva zemlje koju posjete do zuba naoruzani!

Stara kuka
2 godine prije

I ovo e nekakva vijest koja zaslužuje članak? Pa idemo onda izvijestiti i da se farmeru Johnu u Iowi navodno oprasila krmača. A možda i nije jer se još čeka potvrda te vijesti.

tihobl
2 godine prije

„Pokušavamo da istražimo nekoliko tragova upravo sada da bismo potvrdili da se na bazu zaista pucalo“

Sad pregledamo snimke svih kamera da vidimo da li su snimljeni Lolek i Bolek.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI