Zaključavanja su ”nagomilala bijedu” u najvećim kanadskim provincijama, pokazuje indeks rejtinga

Kanada Zakljucavanje
8 komentara

Alberta, Ontario i Quebec dobili su ocjene „D“ od nacionalnog istraživačkog centra za javnu politiku, uglavnom zbog strogih zaključavanja.

Nacionalni kanadski istraživački centar za javnu politiku rekao je da su blokade COVID-19 „nagomilale bijedu“ u najvećim kanadskim provincijama. Alberta – jedina provincija koja je zatvorila hrišćanske pastore zbog služenja svojim vjernicima i nepoštovanja zdravstvenih pravila – ocijenjena je kao najjadnija.

„U poređenju sa atlantskim provincijama, posebno Ontario, Quebec i Alberta ne samo da nisu uspjeli da drže slučajeve COVID i smrtne slučajeve pod kontrolom, već su se i izuzetno oslanjali na reaktivne i stroge blokade, a njihove ekonomije su nesrazmjerno trpjele“, navedeno je 25. maja u saopštenju za štampu Instituta MacDonald-Laurier (MLI) u vezi sa njegovim „Pokrajinskim COVID indeksom bijede“.

„Zaključavanje je nagomilalo bijedu u većim, mnogoljudnijim provincijama, dok je balon atlantske Kanade pokazao važnost izbjegavanja virusa na prvom mjestu.“ Alberta je dobila ocjenu „D“, a odmah iza nje su bili Ontario i Quebec, koji su takođe dobili ocjenu „D“.

Sljedeća su Britanska Kolumbija, Manitoba i Saskachewan sa ocjenom „C +“. Newfoundland i Labrador su ocijenjeni ocjenom „B“, a slijede New Brunswwick sa ocjenom „B +“. Nova Škotska zauzela je drugo mjesto sa ocjenom „A“, a ostrvo Princ Edward (PEI) ocjenu „A +“.

MLI „Pokrajinski indeks COVID bijede“ napravljen je koristeći 11 različitih mjera koje su podijeljene u tri kategorije: bijeda bolesti, bijeda odgovora i ekonomska bijeda.

Bijeda bolesti gleda na „podatke koji se odnose na direktan uticaj COVID-19 na populaciju“, a bijeda odgovora odražava „ odgovore i ograničenja koja sprovode vlade“. Ekonomska bijeda fokusirala se na finansijski uticaj „zaključavanja i troškova pozajmljivanja na pojedince i vlade“.

Provincije su mogle dobiti ukupan broj bodova od 100 u svakoj kategoriji na osnovu podataka COVID-19, kao što su pozitivni slučajevi, testovi, smrtni slučajevi, težina zaključavanja i mjere BDP. Što je veći broj to je gori rezultat. Alberta je dobila najlošiju ukupnu ocjenu od 206,59 od 300, Ontario je postigao 200,04, a Quebec 196,76. Podaci MLI pokazuju da je pokrajina sa najlošijom ocjenom u kategoriji „Bijeda dgovora“ bila Ontario sa 64,44.

MLI je rekao da je, kada je riječ o kategoriji „Bijeda bolesti“, Quebec rangiran kao „najgori“ sa ocjenom 90,4 i propada pod „velikim brojem slučajeva, velikim brojem smrtnih slučajeva od COVID-19 i velikim brojem dodatnih smrtnih slučajeva – a ovaj mračni zapis samo je djelimično ublažen nedavnim smanjenjem cifara “.

U kategoriji „Ekonomska bijeda“ Alberta je prošla najgore sa rezultatom 79,89. Prema MLI, strategija „zaključavanja na nulu“ koja se koristi u nekim zemljama, poput Novog Zelanda, u ovoj fazi „pandemije“ je „sasvim sigurno uzaludna“ zbog globalizacije svjetskih ekonomija. Protivljenje zaključavanju COVID-19 i vladin odgovor bili su najuočljiviji u tri provincije koje su prošle najgore po indeksu bijede.

U Ontariju su mnogi ljekari poput dr. Patricka Phillipsa istupili protiv zdravstvenih mjera COVID-19. Nedavno je kritikovao svoj lokalni ljekarski koledž jer je rekao da će kazniti one koji se izjasne protiv narativa o COVID-19 koji nameće vlada. U aprilu je grupa od više od 60 izabranih članova, većinom iz Ontarija, sa saveznog, provincijskog i opštinskog nivoa vlasti koji sebe nazivaju „Prekid zaključavanja“, održala nacionalnu konferenciju za novinare pozivajući na kraj zaključavanja.

Alberta je zatvorila tri hrišćanska pastora jer su odbili da se pridržavaju zdravstvenih pravila COVID-19. Značajno je da je pastor Artur Pavlovski iz crkve Cave of Adullam u Calgariju uhapšen na autoputu i ​​zatvoren zbog prkošenja zdravstvenim pravilima COVID-19. Pušten je iz zatvora nakon trodnevnog boravka, a sada vodi sudsku bitku sa vladom.

Quebec je nedavno bio mjesto najvećeg protesta protiv zaključavanja COVID-19 do sada u Kanadi, događaja u kojem je više od 100.000 izašlo na ulice Montreala da izrazi protivljenje ograničenjima.

Iako su kanadske atlantske provincije bolje prolazile u pogledu MLI rejtinga, te provincije su usvojile neka od najstrožih zaključavanja uprkos malom broju virusa. Crkve su zatvorene, granice su zatvorene, a putnici iz drugih dijelova Kanade moraju po dolasku u karantin.

Nedavno je Vrhovni sud provincije Nova Škotska naredio „zaustavljanje“ svih „protesta protiv vakcina i protujavnog zdravstvenog poretka“, sudskom zabranom, potezom za koji jedan ustavni pravnik kaže da je spektakularni prikaz „prekoračenja“.

Iako je PEI – sa populacijom od nešto manje od 160.000 – imao najbolji rezultat i bio je rangiran kao najmanje „jadan“, imao je nula smrtnih slučajeva od COVID-19 i ima samo 14 trenutno „aktivnih“ slučajeva, nesumnjivo zbog toga što je jedina ostrvska provincija.

Nedavno je vlada PEI objavila plan za ponovno otvaranje koje zavisi od vakcinisanja protiv COVID-19,ali neće biti potpuno otvoreni do početka septembra.

Suprotno tome, Alberta planira da se potpuno otvori do početka jula bez ikakvih ograničenja. Međutim, to će se desiti samo ako je 70 procenata stanovništva primilo najmanje jednu vakcinu COVID-19.

BijedakanadaZaključavanje
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
RENEW
2 godine prije

Zdaj so našli dokaze, da se tole dejansko dogajalo.
Vzroki: http://whale.to/v/alaska.html
http://whale.to/m/geno2.html
http://whale.to/c/ca.html
V Kanadi so našli trupla otrok.
Ne mislite, da se to vašim otrokom ne more zgoditi.
Posledice: https://reporter.si/clanek/svet/srhljivo-odkritje-v-nekdanjem-internatu-na-stotine-trupel-otrok-staroselcev-877446

Max
2 godine prije

Javlja mi prijatelj iz Quebeca da je ovo sve točno. Uvode se nacističke mjere i ograničenja cjene su sve veće opskrba sve slabija . On živi na seoskom imanju i ima vrrt pa se opskrbljuje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI