Zakonodavac oštro kritizira grčke digitalne certifikate o cijepljenju, zamisao naziva oblikom Apartheida

digitalni certifikat o vakcinisanju
39 komentara

Grčke vlasti počele su izdavati digitalne potvrde o cijepljenju za ljude cijepljene protiv koronavirusa prošlog tjedna, a premijer Kyriakos Mitsotakis sugerirao je da bi mjeru trebalo uvesti diljem Europske unije, radi olakšavanja putovanja i turizma.

Inicijativa potvrde o cijepljenju grčke vlade podijelit će društvo i predstavlja “tip apartheida”, ograničenje sloboda, rekao je Nikos Filis, zakonodavac iz SYRIZA-e i bivši ministar obrazovanja u vladi Tsiprasa.

“Gospodin Mitsotakis ne bi smio u istu rečenicu stavljati riječi apartheid i digitalne potvrde“, napisao je Filis u objavi na svojoj Facebook stranici u nedjelju.

„Primjećujem koliko prijateljskih medija predstavlja Mitsotakisov prijedlog za potvrdu o cijepljenju, koja bi navodno funkcionirala kao svojevrsna„putovnica“, kao nešto inovativno, kao da se on prvi toga sjetio. Oni koji dobiju te potvrde, napisao je premijer, koristit će ih kao ”brzi način za putovanje” između zemalja EU-a. Svi ostali suočit će se s ograničenjima: testiranjima prije putovanja (naravno uz naknadu), desetak dana karantene po dolasku i najvjerojatnije, zatvaranje vrata nekim tvrtkama koje iz komercijalnih razloga odluče ići ‘korak dalje’ u odabiru klijenata”, dodao je zastupnik.

Optužujući premijera da je prekoračio svoje ovlasti jer bi time mogao nametnuti ograničenja nekim građanima bez političkih posljedica, Filis je sugerirao da je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) odbila ideju potvrda o cijepljenju zbog opasnosti koju mogu isključiti neke kategorije ljudi, pa čak i cijele nacije koje nemaju pristup cjepivima.

„Nadalje, nakon što certifikat otvori ‘brze trakove’, divlja i proždrljiva komercijalizacija postupka neće dugo čekati. Budite uvjereni da neće proći predugo dok se ljudi koji su na vlasti ili koji imaju novac ne budu cijepili, a da nakon toga nitko neće moći provjeriti koja su nelegalna sredstva koristili”, napomenuo je političar.

“Već smo dovoljno stradali od koronavirusa. Nećemo dopustiti da nas podijeli sada i naša vlada“, naglasio je Filis.

Prošli je tjedan rumunjska vlada odbila atenski koncept digitalne potvrde o cijepljenju, a predsjednik Klaus Iohannis rekao je da potvrda o cijepljenju treba postojati, ali “da se koristi iz medicinskih razloga, a ne za putovanja.”

“Korištenje ovih certifikata za dijeljenje stanovništva Europe na dva dijela ne čini mi se kao nešto dobro”, rekao je Iohannis.

Ranije ovog mjeseca Mitsotakis je predsjednici Europske komisije Ursuli von der Leyen poslao pismo u kojem predlaže ideju o digitalnom certifikatu o cijepljenju rekavši da „iako cijepljenje nećemo učiniti obveznim ili preduvjetom za putovanje, osobe koje bi bile cijepljene trebale bi imati pravo slobodno putovati.” Dodao je da će potvrde “pružiti pozitivan poticaj” ljudima da se cijepe, sugerirajući da je to “jedini način da se osigura povratak u normalu”.

Vlasti EU-a odgodile su raspravu o ideji o potvrdi o cijepljenju na sastanku u četvrtak, odlučivši umjesto toga da se i dalje zalažu za odvraćanje nepotrebnih putovanja kao sredstva za usporavanje širenja virusa.

Filis je bio u koalicijskoj vladi Alexisa Tsiprasa, čelnika SYRIZA-e, koji je bio premijer između 2015. i 2019. prije nego što je postao čelnik službene oporbe.

Grčka je prijavila 152.000 slučajeva zaraženih. Krajem prošle godine državno Ministarstvo financija priopćilo je kako očekuje da će se gospodarstvo 2020. smanjiti za 10,5 posto, usljed blokada i kolapsa prihoda ostvarenog od turizma, s očekivanim rastom državnog duga na 340 milijardi eura ili 208,9 posto BDP-a.

cijepljenjeCOVID-19Grčka
Pretplatiti se
Obavijesti o
39 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tucker carlson
3 godine prije

Koje godine je ovo premijersko smeće islo na naklon svojim bogovima u Davos?ako netko ima informaciju..hvala.

Vifukare
3 godine prije

Nekoc ne tako da vno uz putovnicu obavezno se nosila i “zuta knjizica” u koju se upisivalo cijepljenje protiv zaraznih bolesti kao “velike boginje” ,”kolera”, “zuta groznica” itd. Gdje je problem ako se opet uvedu takove knjizice sa datumom cijepljenja protiv covid-19 ili bilo koje druge zarazne bolesti ako se opet pojavi,a WHO je proglasi pandemijom ili samo endemijom na odredjenom prostoru,kontinentu,drzavi i slicno.

Slonica
3 godine prije

Grčka i Bugarska uz Mađarsku sve više odmiču od regulativa Eu,što se tiče cjepiva i covid-a.
Von der Leyen sve teže obuzdava neposlušnu dječicu.

Starina
3 godine prije

Samo oštro i na prvu sa sotonistima koji uništavaju i ovo malo normalnog života što je preostalo na ovoj napaćenoj Zemlji. Kao mali dečko od 4 godine iz UK, pogledajte video.
https://www.thesun.co.uk/news/13807108/boy-4-threatens-punch-boris-johnson-lockdown-extended-swimming/

3 godine prije zadnji put uredio Starina
mile
3 godine prije

Takve potvrde bi imale nekakvu stručnu medicinsku logiku kada bi ih dobivali i svi koji su preboljeli koronu, što se može utvrditi testiranjem na antitjela.

Legendarni Grk
3 godine prije

Grk bi poludio da je živ i kada bi vidio što današnji političari u njegovoj Grčkoj rade i kako služe Novi Svjetski Poredak. On bi aktivirao njegov veliko prijatelj, malo bubiča koji u sebi ima neki super-čiselina i koji živi u njegovo tabakera u jednoj od čigareta. Kada Grk upali taj spečijalno čigareta u prisutnosti od krvavo neprijatelj, fasisticko okupator, lukavi inteligentno varaliča, onda malo bubiča na taj tajno signala preko visoko temperatura pljune svoj čiselina van po krvavo neprijatelj i otopi sve kopilandere kao u filmovima Alien. Tako je malo bubiča jednom spasio Grka od strijeljanja u drugo svjetsko rata, kada je bio zarobljen od krvavo neprijatelj, fasisticko okupator. Grk je pitao fasisticko đenerala da li ima pravo na posljednji želja i nakon potvrdnog odgovora je tražio da prije strijeljanja popusi jedan čigareta. Onda je malo bubiča sa super-čiselina otopio đenerala, fasisticko vojnika i njihov oruzje i tako ga… Čitaj više »

Max
3 godine prije

To i jest apartheid.

3 godine prije

“… As central banks are only quasi-independent organs of government, they could eventually become vehicles of economic coercion….” Kolega, Ovaj clanak kao da je pisao Mayer Amshel Rotschild sam…. (inace “svetac” za satanisticki-kult Chabad-Lubawitsch)… Premda ga je navodno pisao neki Thomas Mallinen (Finac izgleda)… Meni se, pak licno cini – da se radi o klasicnom streberu “doktoru ekonomije” – koji obicno nikad nista korektno ne predvide, jer imaju zaglupljivanje kroz dugogodisnje debiliziranje – kroz “visoke-debilane”… I tako od kada je “nauke ekonomije”… Dakle, moram priznati, da upravo ova njegova “analiza” – u potponosti se i poklapa sa onim Rockfelerovim “naucnim radom” – Lock Step iz 2010…sa tim sto Finac ide “malo u dubinu” ali druge vrste… https://thewatchtowers.org/wp-content/uploads/2020/04/Rockefeller-Foundation.pdf Bas “cudno”… Ne bih se iznenadio da je i ovaj “ekonimski naucnik” Thomas (Finac) – dobio izvjesnu svotu od “filantropa” Rockfellera da nama “gojimima” – malo “priblizi” taj Veliki Reset… Uglavnom, ovaj streber… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Žx
... ....
3 godine prije

Kao eto Grci su prvi došli na ideju a u Briselu će reći “oh, pa to je sjajna ideja!”, ma da da.

Dylan
3 godine prije

Pa eto ja za pocetak uvodim sankcije drzavama i tvrtkama koje ce traziti neku vrstu certifikata o cijepljenju i obecajem da necu ni lipe potrositi u takvim tvrtkama ili drzavama a sigurno nas ima jos

lokot
3 godine prije

Četvrta industrijska revolucija, digitalizacija, reset i transformacija.

Hattori Hanzo
3 godine prije

Nije on Urusli von der konj nista poslao nego je duzan toliko da mora slusati sta mu se kaze.
Najtanja karika prva puca to se vidjelo po propustanju arapa i afrikanaca kroz grcku.
Nemaju oni pravo odlucivanja o bilo cemu bitnom.

Pero djetlic
3 godine prije

Frajer bi temeljna ljudska prava, a sloboda kretanja to zasigurno je, ogranicavao i davao samo zigosanima. E zlocince, s tobom na stup i strik oko vrata. Tako se rjesava korov drustva

ledeno doba
3 godine prije

@tucker carlson, Kirjakos Micotakis, sudjelovao je na godišnjem skupu Bildrberga, 2016., malo kasnije je postao novi grčki premjer. Svaka sličnost sa Merkelicom, koja je 2005. u lipnju sudjelovala ma skupu Bilderberga, a u listopadu iste godine, postala po prvi put kancelarka, nije slučajna. Iinače i Ursula je 3x sudjelovala na skupovima Bilderberga Micotakis je sinek, poznatog tatice, Konstantina Micotakisa, koji je također bio grčki premjer. Dvije stranke, Micotakiseva “Nea demokratia” i “Pasok”- socijalisti, grčki “HDZ” i “SDP”, drmali su Grčkom desetljećima. Kao i dvije mafijaško-političke familije: Micotakisi u “HDZ-“u i obitelj Papandreu u socijalistima. U sprezi sa globalnom bankomafijom, Goldman Saksom, ove dvije stranke su uništile Grčku, a globalni lihvari su joj isisali svu krv. Konačni udarac, Grčkoj, onda je dao Sorosev glumac Aleksis Cipras. Koji je najprije grmio protiv EU-a i banaka i prijetio da će napustiti EU i da Grčka lihvarima neće plaćati dugove. I onda bješe referendum… Čitaj više »

Pero djetlic
3 godine prije

Planrao sam kad zavrsi ova prevara bas u Grcku na more, ali mogu ga lagano posisat

3 godine prije zadnji put uredio Pero djetlic
Pitam, samo pitam
3 godine prije

Cekaj, tko garantira da cijepljena osoba nije prijenosnik ili zarazen? I u kojem roku i po kojim pravilima.

Joe
3 godine prije

Bio sam im redovni gost.. pa pa

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI