Zamjenik ministra vanjskih poslova: „Rusija mora provesti strategiju kontrole i miješanja prema ideološki obojenom predsjedniku Joeu Bidenu.“

Joe Biden
34 komentara

Moskva mora usvojiti politiku kontrole i suzbijanja prema Sjedinjenim Državama, kako bi spriječila pokušaje miješanja Washingtona u njene unutarnje stvari. To je rekao Sergej Ryabkov, zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova.

Govoreći na brifingu za novinare, Rjabkov je otkrio da se Moskva “kategorički ne slaže s ciničnim i neprestanim pokušajima američkog miješanja u ruske unutarnje stvari.”

“Otvoreni smo za razuman, smiren, uravnotežen dijalog o konstruktivnoj agendi, ali istodobno ćemo braniti i štititi svoje interese na najsnažniji mogući način”, rekao je Rjabkov, napominjući da bi Rusija trebala težiti sprečavanju “agresivnog uplitanja Washingtona u njezine unutrašnje stvari.”

Zamjenik ministra također je priznao vrijednost nedavnog sporazuma o kontroli naoružanja, proširenog između Rusije i Sjedinjenih Država. Kada je takav sporazum pravilno strukturiran, on predstavlja vrstu suradnje koja “jako puno doprinosi” smanjenju nuklearnog odvraćanja, rekao je on.

Ranije u veljači, Kremlj i Washington dogovorili su se o produženju novog Sporazuma o smanjenju nuklearnog naoružanja START, koji je trebao isteći za nekoliko tjedana. Ruski predsjednik Vladimir Putin kasnije je pohvalio upravu novoizabranog predsjednika Joea Bidena zbog “poštivanja obećanja koja su dali u predizbornoj kampanji.”

Međutim, prema Rjabkovu, Moskva ne bi trebala imati iluzija o mogućnosti “lijepe budućnosti” s Bidenom, napominjući da je njegova administracija “ukorijenjena” u svojoj ideologiji i svojoj “lažnoj i izmišljenoj percepciji” o suvremenoj Rusiji.

“Bit će to teško promijeniti, ali pokušat ćemo”, rekao je.

4. veljače američki savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan otkrio je da Bijela kuća namjerava uvesti Ameriku u “položaj snage”, povećavajući svoju sposobnost “učinkovitijeg suprotstavljanja Rusiji.” Istog dana, glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova obznanila je da će američki plan “vršenja pritiska” na Moskvu za dobivanje koncesija biti “uzaludan.”

BidenmoskvarusijaSADSergej Ryabko
Pretplatiti se
Obavijesti o
34 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
čitalac
3 godine prije

“Bit će to teško promijeniti, ali pokušat ćemo”, rekao je.
Pogrešno, apsolutno pogrešno!
Gubljenje vremena.

3 godine prije zadnji put uredio čitalac
shumadinac
3 godine prije

Malo ko shvata ozbiljnost situacije. Amerika melje kao i uvek ali Rusija sada staje na oštre pozicije. Lavrov najavljuje mogućnost prekida odnosa sa EU!!! Naravno, možemo biti sigurni da se odnosi neće prekinuti koliko sutra ali retorika ide u pravcu spremanja populacije na to.

Populacija se sprema na obe strane, ni kod koga se ne vidi spremnost na ozbiljne kompromise – sada i Rusija sprema ozbiljne poteze, Iran odbija bilo kakvo popuštanje Americi a Izrael maksimalno provocira na sve strane…

max
3 godine prije

amerika sa svojom razbojnickom politikom i fair play pregovori to je ko sipanje iz praznog u suplje

Max
3 godine prije

Naravno da će sve biti isto ili još i gore..

3 godine prije

Ne znam da li je neko upratio cirkus jucer u Senatu SAD…?

Naime, Rotschildovi/Rockfellerovi puleni (“demokrati” i mnogi “republikanci”) – ovih dana imaju neku vrstu sudjenja Trumpu…
Jucer su Trumpovi advokati imali prezentaciu – koja je bukvalno razvalili ove Rotschildove idiote…
https://rumble.com/vdsd6x-trumps-lawyers-destroy-democrats-showing-everyone-using-the-word-fight.html

Naravno, sumnjam da ce se ista desiti, jer tzv “drzava” SAD i ne postoji od ove enormne tzv “izborne prevare” …
( a to je bilo i gore od prevare… Takvu suludu i otvorenu kradju i bukvalno direktno izasiranje u mozgove i Amerikanaca i cijalog Svijeta sa (cionistickom) “demokratijom” – naprosto niko do 3.11.2020. nije mogao niti vidjeti… Sada samo totalni idiot jos moze imati “”sumnju u valjanost SAD izbora” … ili mozda bolje…totalni lobotomirani potrosac FB i MSM “informacija” i Sorosevih “Faktchekera”)…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI