Zapad je ‘zajebao’ Ukrajinu

49 komentara

Zapad je u suštini bacio Ukrajinu pod autobus u sukobu s Rusijom tako što nije pružio Kijevu neophodnu količinu vojne pomoći, tvrdi Aleksej Arestovič, bivši pomoćnik predsjednika Vladimira Zelenskog.

Pišući na Telegramu u nedjelju, Arestovich je procijenio različite stavove ukrajinskih zvaničnika o tome zašto je sukob Kijeva s Moskvom i dalje u punom jeku uprkos nekoliko velikih pokušaja mira.

Prema riječima bivšeg predsjedničkog pomoćnika, većinu krivnje za situaciju snosi Zapad.

Pravu odgovornost snose oni koji su Ukrajini obećali stvarnu podršku za vođenje pravog, velikog rata, a nisu je pružili. Drugim riječima, zeznuli su nas.

Arestovič je tvrdio da je Ukrajina “dobila svoj rat” uspjevši da preživi u prvih nekoliko mjeseci sukoba. “Ovaj naš rat mogao je dobro da se završi Istanbulskim sporazumima”, sugerirao je, misleći na razgovore u glavnom gradu Turske u proljeće 2022. godine, koji su u početku postigli određeni napredak, ali su zaustavljeni nakon posjete tadašnjeg britanskog premijera Borisa Johnsona Kijevu . Pregovori su propali, ali Rusija tvrdi da je otvorena za diplomatski angažman s Kijevom.

Nakon pregovora u Istanbulu, sukob je ušao u još jednu fazu u kojoj Ukrajina nije imala šanse da pobijedi bez obezbjeđenja masivnih zaliha zapadnog oružja, uključujući ratne avione i rakete dugog dometa, nastavio je bivši zvaničnik. „Ali ništa nije došlo. Platili smo ogromnu cijenu za to.”

Arestovič je sugerisao da će Zapad sada pokušati da natera Ukrajinu da prihvati gubitak nekoliko regiona, koji su velikom većinom glasali za pridruživanje Rusiji na nizu javnih referenduma prošle jeseni.

On je također sugerirao da, dok se Kijev našao u teškoj situaciji uglavnom zbog nedjelovanja Zapada, ukrajinsko rukovodstvo je „glupost i korupcija dalo mnogo formalnih i neformalnih razloga da nas zajebaju“.

Arestovičeve primjedbe uslijedile su u vrijeme posrnule ukrajinske kontraofanzive, koja je u toku od ranog ljeta, ali nije uspjela dobiti bilo kakav značajniji položaj. Prošlog mjeseca Moskva je saopštila da je Kijev izgubio više od 90.000 vojnika od početka napada, a ministar odbrane Sergej Šojgu tvrdi da su ukrajinske žrtve dostigle više od 13.000 vojnika samo u novembru.

Ranije ovog mjeseca, Valery Zaluzhny, najviši ukrajinski general, priznao je da su neprijateljstva dospjela u ćorsokak, procjenu koju je Zelenski odbacio. U međuvremenu, u nedelju, Marijana Bezuglaja, viša ukrajinska zastupnica, osudila je Zalužnog zbog nedostatka strateškog plana za 2024. i pozvala vojni vrh da se povuče.

Aleksej Arestovičrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
49 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
roberto
5 mjeseci prije

Zapad je u suštini bacio Ukrajinu pod autobus u sukobu s Rusijom tako što nije pružio Kijevu neophodnu količinu vojne pomoći, tvrdi Aleksej Arestovič, bivši pomoćnik predsjednika Vladimira Zelenskog.
Ak ih je zapad bacio pod autobus,pa kako bi se onda moglo izrazit,pod što su ih bacili zec zelenski i ti njgovi savjetnici…

nastran
5 mjeseci prije

e..moj dječače…zapad se zaletio sa svojim sankcijama, ko da je Rusija neka prčija od državice..i sad ne odustaje..neče priznati poraz i samoupraštavanje svojih država..očekivati neku presudnu vojnu pomoć je iluzorno jer to znači intervenciju izvana, obzirom da ukrajinske snage same ne mogu bog zna što, a to ujedno znači i 3 svetski rat u koji se zbog ukrajine ipak neće nitko upuštati, a ako do toga dođe..prva leti u pakao ukrajina…pa onda mi ostali..po redu…

Max
5 mjeseci prije

Istina izlazi na vidjelo.

DZuro DZak_ovic
5 mjeseci prije

Kao sam sto se mozes zajebat ….. pa trazis krivicu u novcanik. Novcaniceeeee

M.r H.F
5 mjeseci prije

Dobro … ste shvatili da su vam ga stavili !!?!? Boris je odigrao igru 🙈🙈🙈

Keki
5 mjeseci prije

Tko vas je tjerao da vjerujete Zapadu. S druge strane znamo da ste se vi neki odabrani dobro okoristili milijunima pomoći, a znamo da ste iz tog razloga i prodali Zapadu svoju državu, pa ove floskule ne znam tko uopće doživljava.

Sam
5 mjeseci prije

Mnogo.

Rostov
5 mjeseci prije

Zelenski ce baciti krivnju na zapad I oprati ruke I preseliti se u Ameriku.

Sloboda uma
5 mjeseci prije

Ni prvi, ni zadnji koje Zapad koristi za svoje ciljeve… Valjda će Istok i Jug jednom doći pameti…

eks
5 mjeseci prije

Nisam iznenadjen. USA je država kojom vladaju psihopate, gangsteri, pljačkaši, satanisti, zločinci . USA je gazda zapada i sve laži diktiraju se od strane USA vladara, a odmah pored njih su podli Englezi .

tuf
5 mjeseci prije

“Ništa nije došlo”, koga za*ebavaš Arestoviču, došla je tolika hrpa vojne opreme da samo lista američkih pošiljki bi zahtjevala da je ovdje razlomim u barem 3-4 komentara.

Đuka Fićuka
5 mjeseci prije

Arestovic should be arrested.

tatamata
5 mjeseci prije

saad ce se nasi nacisti iber ,feder i maneken dignuti na zadnje noge

abc
5 mjeseci prije

Pravu odgovornost snose oni koji su Ukrajini obećali stvarnu podršku za vođenje pravog, velikog rata, a nisu je pružili. Drugim riječima, zeznuli su nas.

Vi zapadno usmjereni fašisti/nacisti ste zeznuli sopstveni narod i masakrirali muški dio građanstva, a sad se vadite na zapad. Zapad odnosno USA vam i sada diktira praktički sve, tako da si sve radio svesno i znajuči, da zajebavaš sobstveni narod, kojeg si žrtvovao za pljačkaške i razbojničke interese zapada.

Noname
5 mjeseci prije

U stvari on sa ovim izjavama priznaje, da je Ukrajina po nalogu Brisela i Washingtona uradila sve da izazove veliki rat sa Rusijom, kao proxy vojska NATO pakta. Cilj je bio razbijanje Rusije i iscrpljivanje njenog gospodarstvo. A počelo je sa namjernim pljačkaškim i izmnuđivačkim sankcijama, sve u stilu da Rusija padne zapadu na koljena.
On priznaje, da je Ukrajina ratovala u ime NATO pakta.

ForSale
5 mjeseci prije

Kako? Niste dobili pomoć? Pa bi sad o “miru” i to još po vašim uvjetima?!?!? Hahaha, gotovi ste smrdljivci, koji ste za pare prodali svoju tradiciju! A kako mislim, opet će vam (braća Rusi) dati šansu, da zaživite kao pravi Slaveni, a ne kao smrdljiva podrepna gamad… … a možda i neće… 😀

Moje Ime AD 1995
5 mjeseci prije

Ah Zapad? Otkad je Johnson zapad? Taj tip je trebao nest za odvuci paznju od unutrasnjopolitickih problema. Nije mu uspjelo. A za “veliki rat” ima jos uvijek vremena. Nazalost.

abc
5 mjeseci prije

Nije zapad “zajebao” Ukrajinu, nego ju je “izjebao”, pa izbacio kroz vrata kao jeftinu drolju…

vanja
5 mjeseci prije

а нисте се сами зајебали?

Tupko Glupko
5 mjeseci prije

Ne – pravu odgovornost snosi ukrajinska vlast koja uopće ne zeli pregovarati sa suprotnom stranom godinama unazad, unatoč tome što su znali da ovaj rat ne mogu dobiti sami, i unatoč tome što su potpuno ovisni o zapadnoj vojnoj i financijskoj pomoći koje nikada dosta, a gospodarskog i vojnog učinka po Rusiju praktično nema, dok je za Ukrajinu razorna. Zašto bi Zapad morao tako izdašno pomagati Ukrajini – zato što Zelenski neće godinama pregovarati? I da za to vrijeme godinama uništavaju svoja gospodarstva i upumpavaju novac u bunar bez dna? Barem je Zapad poznat po tome da ih briga za druge nacije, samo gledaju svoju korist. Svaki rat se završava pregovorima između zaraćenih strana, a Ukri ih i dalje tvrdoglavo neće, iako su svakim danom u sve goroj poziciji. Imali su Minske sporazume, nisu ih htjeli. Gube rat, ali ne odustaju. Sami pali, sami se ubili. Sada će zapadni mediji… Čitaj više »

nastran
5 mjeseci prije

jedini izlaz za ukrajinu je kapitulacija i integracija u rusku federaciju, neće zapadu vračati nikakve dugove!

MladenSt
5 mjeseci prije

Ovaj Arestovic se ponaša kao odbačena sponzoruša kojoj je isteka rok trajanja .

goran
5 mjeseci prije

lijepo su vas upozoravali ne šurujte sa amerikom i zapadnom europom,vi niste htjeli slušati tako da sada možete krivit jedino sami sebe što ste idioti svi od zelenskog pa na dolje.
ali još vam nije kasno,smijenite zelenskog prekinite rat priznajte poraz i tražite od rusije da udjete u rusu federaciju i jedino tako če te spasit svoje glave i svoj narod od amerike i eu a pogotovo od blackrocka vangarda i ostalih kompanija koji su bacili svoje šape na vašu zemlju

Roccos
5 mjeseci prije

S obzirom da ovaj Arestovič dosta liči na Michaela Keatona,bolje bi mu bilo da šmugne u SADistan i tamo barem dublira Keatona(uzgred,pravo prezime mu je Douglas),ovako riskira arest ako se Zelembać narugoši.

Janko
5 mjeseci prije

Arestoviču i Zelenski sa većom grupom okupljenih oko vas vidjeli ste priliku za bogaćenje preko leđa ukrajinske sirotinje i svjesno ste prihvatili da se stavite u službu američko engleski interesa i Zapada.Sad ne samo da Ukrajina ostaje na ledu uz ogromne žrtve i razorenu zemlju za što bi vam ukrajinski narod treba javno suditi ako ni im se takva mogućnost pružil, nego su i narodi Evrope u najvećem dijelu žrtve pogubne politike evropskih političkih poslušnika i birokrata.

oli
5 mjeseci prije

Slaveni su jos jednom pokazali superiornost nad angloamerikancima i germanima.
Doduse ima i dosta kukolja kod slavena

Dux
5 mjeseci prije

Odjebite više Ukri, vi i vaše kukanje, ko vas j.be kad nemate pameti, nadam se da će Rusi nastavit da vas tamane do zadnjeg, jebla vas Amerika.

Rudar
5 mjeseci prije

Pitali jednog ukrajinca, da postoji mogućnosta da sebi pošalje poruku deset godina unazad, što bi si poručio ?
Rekao bi sebi i svim drugim ukrajincima da se ne skupljaju na Majdanu.
Kratko i jasno.

duki
5 mjeseci prije

Otkadaje provirio njušku iz svoje ŠTAKORSKE rupe ,prije BRXITA znao sam da će ovaj lik napraviti grozno pizdarije i sranja ! Poluliktakvog vokabulara i izgleda (frizura) ne može biti pri sebi !!
A sada će dežurni uvlakači-tipa Hiber reći nešto ” dubiozno” O ovom glodavci, koji je btw glavni izazivač (skupa sa Joe the who ) ratne agonije ukrajine !!
Gdje je ? U SVOJOJ ŠTAKORSKOJ RUPI zna koje je sranje izazvao !!!!FUJ FUJ !!!

Гавран
5 mjeseci prije

Sada Ukrajinci trebaju da streljaju glavne aktere samoubilačke politike. Arestoviča prvog.

Mila
5 mjeseci prije

Nije; sve je deo plana!

dulebg
5 mjeseci prije

Nije AA u pravu: Zapad je računao na ratić od 90 dana, za to vreme sankcije će odraditi svoje, i Putin će pasti ko šljiva u gmn. I sve što su spremili za 90 dana – oni su pošteno isporučili. A kud Putin nikako da padne – jbg i to se dešava (((

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI