Zapad koristi Ukrajince kao ”topovsko meso”

Vladimir Putin
77 komentara

Zapadne zemlje namjerno siju kaos i nasilje kako bi postigle svoje geopolitičke ciljeve, ustvrdio je ruski predsjednik Vladimir Putin. Sukob u Ukrajini je pokušaj “SAD-a i njegovih satelita” da iskoriste tu zemlju kako bi naštetili Rusiji, rekao je.

Putin je ponudio omalovažavajuću analizu u video obraćanju ministrima obrane nekoliko azijskih zemalja koji su se okupili na summitu u Moskvi.

“Zapad je godinama drsko crpio i iskorištavao resurse [Ukrajine], poticao genocid i teror u Donbasu, de facto pretvorio ovu naciju u koloniju, a sada cinično koristi ukrajinski narod kao nespremnu hranu, udarni ovan protiv Rusije, dok isporučuje oružje i streljivo Ukrajini, šalje plaćenike, gura je na put samoubojstva”, rekao je Putin.

Ovo nasilje samo je jedan primjer destruktivnog utjecaja koji zapadne nacije vrše diljem svijeta, u pokušaju da očuvaju dominaciju na globalnoj sceni, ustvrdio je ruski predsjednik.

Radna sigurnosna arhitektura koja se može nositi s modernim izazovima mora se “temeljiti ne na nekim mitskim nepisanim pravilima, koja nitko nije vidio, ne na nečijoj dominaciji i monopolizaciji, već samo na međunarodnom pravu i poštivanju tuđih interesa”, dodao je Putin.

SAD i druge zapadne nacije obećale su pružiti vojnu pomoć Ukrajini “koliko god je potrebno” Kijevu da porazi Moskvu. Uzrok je bio ključan za “poredak temeljen na pravilima”, tvrdili su visoki američki dužnosnici.

Ministri obrane koji se sastaju u glavnom gradu Rusije predstavljaju države članice Šangajske organizacije za suradnju (SCO) i Zajednice neovisnih država (CIS). Rusija i srednjoazijske države Kazahstan, Kirgistan, Tadžikistan i Uzbekistan pridružile su se objema regionalnim organizacijama. SCO u svojim redovima uključuje velike sile poput Kine i Indije.

Putin je pozvao na bližu suradnju između vojski država sudionica, tvrdeći da će im suradnja i zajedničke vježbe pomoći osigurati bolju sigurnost za sve. Istaknuo je važnost sudjelovanja u mirovnim misijama, uključujući i one pod okriljem Ujedinjenih naroda.

rusijaSADukrajinazapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
77 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
mrdo
1 godina prije

Bivša Ukrajina je greškom proglašena “državom”, i mora se poništiti, kao i bilo koja druga greška.

Sve dok postoji, Amerikanci će tu nestabilnu tamnicu naroda da koriste za slabljenje i destabilizaciju Evrope.

Crta
1 godina prije

Koje licemjerje, napadneš Ukrajinu i onda kriviš zapad zato što šalje oružje Ukrajini da se ova brani. I još bolja konstrukcija rečenice u kojoj Putin govori da je naoružavanje Ukrajine produljivanje rata. Normalno da je produljivanje jer bi bez zapadne pomoći Ukrajina pala u prvih mjesec dana. No krucijalno pitanje je zašto je Rusija napala Ukrajinu. Čuli smo nekoliko verzija i nijedna nije trajala duže od mjesec dana. Meni se čini da je razlog gubljenje moći i pokušaj povratka na svjetsku scenu u velikom stilu. No Putin je smetnuo s uma da je ovo 21. stoljeće i da je sada ekonomija presudna za pokazivanje moći. Rusija nije u prvih 10 najjačih država svijeta po GDP-u. Uz sve prirodne resurse nikako naprijed. Pitanje je zašto’

hiber
1 godina prije

S obzirom da ukrainci sada ispaljuju vise nego rusi, onda je logično da rusi služe vise kao topovsko meso. Ipak Putin je više čovjek 2022. Nitko u povijesti nije tako temeljito uništio svoju zemlju kao priučeni taksist i sitni lopov. Sitni lopov ne može nista stvoriti, nego samo prisvojiti i na kraju upropastiti. Sve sto su ruski carevi 300 gidina gradili, potomak kmetova je za 20 godina raz*ebao. To su nevjerotna “dostignuća”. Unistio je vojsku. Zatvorio sve prozore i vrata prema Europi, a put na istok mu ide kao i Hitleru. Raspada se uticaj na Centralnu Aziju a navedene države ravnotežu traže u Turskoj i Kini. A bez uticaja na Centralnu Aziju Rusija se neminovno raspada na Europski i Sibirski dio.

Optimista
1 godina prije

Putin koristiti ruse kao topovsko meso

1 godina prije

u ratu drzava daje topove, gazda volove a sirotinja sinove.
amerika daje topove, evropa volove a ukrajina sinove.

Max
1 godina prije

To je jasno od početka.

goran
1 godina prije

bravo putine ne dopuštaj sotonistima da tjeraju svoju volju

nonwo
1 godina prije

“Politički Zapad je od veljače iz Ukrajine uzeo 12 milijardi dolara zlata Drago Bosnić, nezavisni geopolitički i vojni analitičar Pljačka Ukrajine traje već više od 3 desetljeća. Od nemilih događaja s kraja 1980-ih i ranih 1990-ih, zemlja je bila meta raznih subjekata s političkog Zapada. Gospodarstvo, znanstveni potencijal, prirodni resursi i sam narod Ukrajine bili su izloženi jednom od najgorih slučajeva iskorištavanja u novijoj povijesti. Ekonomiju su opljačkali korumpirani oligarsi, dok je zemlja doživjela ozbiljan odljev mozgova, što je dovelo do potpune degradacije njezinog nekoć vrhunskog znanstvenog potencijala, unatoč činjenici da su znanstvene institucije u zemlji bile ključne u nastojanjima poput istraživanja svemira, koje je bilo od prvorazrednog značaja za cijelo čovječanstvo. Ogromna prirodna bogatstva Ukrajine kradu se i dan danas, dok je stanovništvo zemlje stradalo nevjerojatno, izloženo raznim oblicima brutalne eksploatacije. Milijuni ukrajinskih djevojaka i žena prisiljeni su na prostituciju, osiguravajući stalnu ponudu seksualnih robinja desetljećima. Sve je to… Čitaj više »

nonwo
1 godina prije

“Prodajemo (ovo zlato) kako bi naši uvoznici mogli kupiti potrebnu robu za zemlju”, rekla je zamjenica guvernera Kateryna Rozhkova nacionalnoj televiziji. Izjavila je da se zlato nije prodavalo da bi se ojačala ukrajinska valuta grivna. Režim u Kijevu je godinama bio na financijskom (i drugim oblicima) “održavanja života”, budući da je ozbiljno loše upravljao gospodarstvom gotovo cijelo desetljeće. Politički Zapad očito se želio pobrinuti da iz nesretne zemlje ispusti i posljednju kap krvi, a uz to je sklopio i svojevrsnu policu osiguranja kako njezina takozvana “pomoć” ne bi bila besplatna. Sa stalnim napredovanjem ruskih i DNR/LNR snaga u Donbasu, vrlo je malo vjerojatno da će režim preživjeti nakon 2022., a kamoli prevladati, pogotovo jer se takozvana “vojna pomoć” koju je dobio pokazala učinkovitom samo u propagandnom ratu . Unatoč nastojanjima kijevskog režima i zapadnih državnih medija da prikažu isporučeno oružje kao navodnu promjenu igre, osim određenih taktičkih uspjeha, ono se… Čitaj više »

Lećima
1 godina prije

Nece uspiti anglosaksima zavladati svijetom

nonwo
1 godina prije

“Amerikanci će uložiti 100 milijuna dolara u iskopavanje zlata u Ukrajini  Ponedjeljak, 7. kolovoza 2017. 14.00.53 Američka tvrtka Avellana Gold razvila je projekt vađenja zlata i zlatno-polimetalne rude u Zakarpatju (Zakarpatska oblast Ukrajine) i uložit će oko 100 milijuna dolara u ovaj projekt, izvijestila je Državna služba Ukrajine za geodeziju i kartografiju , i katastar. Investitori planiraju organizirati visoko učinkovit proizvodni sustav usmjeren na dugoročno poslovanje s godišnjom proizvodnjom od 500.000 tona. Tvrtku vodi Brian Savage, predsjednik Upravnog odbora Pioneer Management LLC, privatne tvrtke koju je osnovao 2009. za pružanje savjetovanja i ulaganja u projekte i tvrtke u sektoru prirodnih resursa. Ukrajinski ured Avellana Gold vodi Mykola Gozhyk, koji je prethodno bio glavni inženjer Zakarpatpolymetal LLC i direktor Saulyak LLC. U 2014. objavljeno je da je licenca za rudarenje na nalazištu zlata Muzhijevo bila u vlasništvu ‘Carpathian ore company’, koju je kontrolirao donjecki biznismen, Valery Bredykhin, suradnik bivšeg ministra unutarnjih… Čitaj više »

1 godina prije

Tako su i muslimane naguzili da ginu po siriji , kako ukrajinci nisu to uvidjeli onda budeš topovsko meso…
Kad ispucaju ukrajince , bjelosvjetsi ološ na red dolaze evropljani…

Grdi
1 godina prije

Ne samo to, … nego, merkelica je izravno priznala nedavno da je svijesno zlorabila UN odluke kako bi prevarila rusiju da se naoruza ukrajinu za rat protiv rusije potpisivanjem minsk 2 ugovor …. pa sada se cuju glasovi da bi zbog toga trebala odgovarati medunarodnom tribunalu …..

1 godina prije

Sad si za usa i pametan ? 😂

mrdo
1 godina prije

Haj’ ba šta tu glumiš rusofila. Šupljak ti ne pada na plodno tlo. Haj’ sikter.

Lucija, prva
1 godina prije

Da ne bi bilo nesporazuma; za svaki slučaj, a i ponovit ću ovaj dobar sažetak: “16 ravnopravnih republika je imao SSSR na dan raspada. UKRAJINA JE PRVI PUT U ISTORIJI SPOMENUTA 1922. GODINE KAD JE POSTALA UKRAJINSKA SSR. Ta republika Sovjetskog saveza bila je za pola manja od danasnje, tj u nju je uslo SAMO ONO STO JE PRIPADALO RUSKOM CARSTVU. Ti si podatke uzeo sa Hr. vikipedije, pa ti podaci nisu bas istiniti. Ukrajina je za vreme 2. sv. rata izgubila 7 miliona stanovnika, od toga su preko miliona ubili clanovi UNP i saveznici Nemacke pod vodstvom Bandere. Najduze upravljanje SSSRom pripada Ukrajini, tj ljudima iz Ukrajine: Nikita Hruscov (1953-1964) Leonid Breznjev (1964-1982). Stvaranjem USSR 1922. Ruskoj SSR je oduzet Donbas, Lugansk i Odesa, jer je Poljska u periodu od 1918-1921. godine zauzela sve do Kijeva pa i Kijev, i da bi bila proglasena USSR morala je imati makar… Čitaj više »

Fida
1 godina prije

Dok je NATO opsjednut kako produziti rat u Ukrajini sto duze s svrhom da oslabu Rusiju preko ledja najsiromasnije drzave u Europi, Ukrajine, dotle Kina stvara u Saudijskoj Arabiji svoju moc i utjecaj na stetu Amerike.
*
Prije ili kasnije angosaksi ce se morati uhvatiti u kostac i s Kinom.
Ako se uhvate to ce biti njihov kraj ako se ne uhvate to ce isto biti kraj anglosaksonskog sna o uspostavljanju njihove svjetske vlade u Washingtonu.
*
Visepolarni svijet mora pobijediti i to je bolje za svakog.
Jednopolarni svijet je neprirodan, unistava konkurenciju i na umjetan nacin osigurava povlasteni polozaj one nacije koja je zasijela.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI