Zapad podstiče Kijev ‘osećaj nekažnjivosti’

Zakharova
11 komentara

SAD i njihovi saveznici su u konačnici odgovorni za akcije “kijevskog režima”, tvrdi glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova.

“Uništili su zakonitu vladu u Ukrajini 2014., postavili prevarante i bandite na čelo, dali im novac i oružje, ulili im osjećaj apsolutne nekažnjivosti i pružili političko pokriće i vojnu podršku”, rekla je Zaharova u četvrtak .

Zvaničnik je naglasio da Rusija smatra “Vašington, London i NATO generalno” odgovornim za sve postupke ukrajinske vlade.

U srijedu je kancelarija predsjednika Vladimira Putina optužila Kijev da je lansirao dvije bespilotne letjelice na Kremlj u pokušaju atentata na ruskog lidera. Ukrajinski zvaničnici su odbacili te navode, tvrdeći da njihova zemlja ne napada ciljeve u Rusiji.

Moskva je upozorila da zadržava pravo da uzvrati na način koji smatra prikladnim iu vrijeme i na mjestu po svom izboru.

Očekuje se da će ukrajinske trupe pokrenuti dugo hvaljenu kontraofanzivu protiv ruskih snaga u narednim sedmicama. Strani saveznici obećali su da će podržavati Kijev onoliko dugo koliko je potrebno da se Rusiji nanese “strateški poraz” .

Vodeći zapadni mediji sugeriraju da bi operacija mogla biti odlučujući trenutak za sukob i da bi Ukrajini moglo biti teško da osigura buduću pomoć ako ne postigne značajne dobitke na terenu.

rusijaukrajinaZakharova
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
10 mjeseci prije

Rasizam koji vlada na zapadu uvijek je posticao nekaznjivost zapadnjaka i njihovih slugu prema nizim bicima. Pa do prije 70 godina u Belgiji su drzali ljude u zoloskim vrtovima.

burt
10 mjeseci prije

kad se pogleda kako su izgledali ukrajinski vojnici 2014, nekoliko tisuća poluuniformiranih osoba i dobrovoljaca koji su se prijavljivali na ulicama a sada je to velika vojna sila sa zapadnim sistemima a dolaze i dalekometne rakete za napade na ruske ciljeve

hiber
10 mjeseci prije

Inače Wagner je ocigledno upokojen.RIP. Sada se u Bahputu polako povlače. U dva dana izgubili su 10 jutara grada ili dvije cetvrti.

Max
10 mjeseci prije

Taj je osjećaj lažan

Lucija, prva
10 mjeseci prije

“…postavili prevarante i bandite na čelo, dali im novac i oružje, ulili im osjećaj apsolutne nekažnjivosti i pružili političko pokriće i vojnu podršku…”

🙃 A…za koga ovo nije točno?
Ima toga puno više od Ukrajine…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI