Zapad ‘samo pogoršava stvari’ za Ukrajinu

Anatolij Antonov
11 komentara

Odbijajući razumjeti zahtjeve Moskve i nastavljajući naoružavati Ukrajinu, SAD i njeni saveznici samo pogoršavaju sukob, rekao je ruski ambasador u Washingtonu.

Moskva je “uporna” da će u nekom trenutku postići mirovni sporazum s Kijevom, uprkos otporu Zapada, koji je “učinio sve da Ukrajinu oduzme nezavisnost i pretvori je u antiruski mostobran”, rekao je Anatolij Antonov za Newsweek. utorak.

“Umjesto da čuje i razumije ključne zahtjeve Rusije – denacifikacija i demilitarizacija ukrajinskih nasilnika, kao i odbacivanje rusofobije i NATO planova Kijeva – Vašington i njegovi sateliti samo pogoršavaju stvari”, naglasio je on.

SAD i EU „prebacuju oružje svojim marionetama [u Kijevu], nazivajući ovo ‘dobrom investicijom’. Oni zatvaraju oči pred očitim zločinima svojih ‘klijenta’, koji koriste smrtonosnu opremu da počine ratne zločine i terorističke akte protiv javnu infrastrukturu, civile, pa čak i svoje vojnike”, dodao je ambasador.

Posljednja primjedba je bila očigledna referenca na obaranje ruskog transportnog aviona Il-76 sa 65 ukrajinskih zarobljenika prošlog mjeseca, za koje Moskva kaže da ga je Kijev namjerno izveo uz korištenje američkog raketnog sistema Patriot. Kijev je odbio da preuzme odgovornost za napad.

Prema Antonovu, Rusija „još uvijek ne odustaje od dijaloga“ o Ukrajini iako je od Kijeva i njegovih zapadnih pristalica dobila samo „neprihvatljive“ prijedloge.

„Insistiraju da nema alternative besmislenoj i jednostranoj… ‘formuli Zelenskog’, iako ne uzimaju u obzir poziciju Rusije i zanemaruju aspiracije Globalnog Juga, koje neokolonizatori pokušavaju da obmanu i cinično koriste kao nemi posmatrači”, rekao je on.

Takozvana ‘formula mira’ koju ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski promoviše od 2022. godine, poziva Rusiju da se povuče sa svih teritorija na koje polaže Kijev, da Moskva plati reparacije i formiranje suda za ratne zločine.

Da bi se pronašlo diplomatsko rješenje u Ukrajini, SAD i njihovi saveznici bi morali promijeniti svoj kurs u vezi s Rusijom, insistirao je ambasador.

“Nema izgleda da se sa našom zemljom razgovara sa pozicije snage i sankcionog pritiska… Što prije Amerika to shvati, prije će svijet imati priliku da se vrati na stabilan, održiv i predvidljiv put razvoja”, rekao je Antonov.

Anatolij Antonovrusijaukrajinazapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
2 mjeseci prije

Монсанто преузеo је:

▪ 78% земљишног фонда Сумске области,
▪ 56% Черниговске области,
▪ 59% земљишта у Херсонској области,
▪ 47% Николајевске области,
▪ 34% земљишта у Кијевској и Дњепропетровској области.

tihobl
2 mjeseci prije

Герт Вилдерс:
„Украјинци хрле у Холандију из свих крајева ЕУ, не због рата, већ због бесплатног становања, бесплатне здравствене заштите и наших послова. Холандија је поново сеоски идиот Европе“

tihobl
2 mjeseci prije

Док европски политичари и даље са високих трибина говоре о новим санкцијама Русији, европски бизнис је заузео много прагматичнију позицију. Италијанско-руска привредна комора најавила је почетак пробног трговања у рубљама.

tihobl
2 mjeseci prije

CNN – „Пут за Авдејевку је препун лешева Украјинаца“

tihobl
2 mjeseci prije

Политицо : Фон дер Лајен је један од најутицајнијих европских лидера. Она је, упркос свим потешкоћама, водила блок кроз глобалну пандемију и први велики сукоб у Европи после деценија.

Hvala ti na tvom vodjstvu Bile.

Darko
2 mjeseci prije

Vrijeme je da Rusi sprže Washington i mnoge stvari u svijetu će se odmah popraviti..

Max
2 mjeseci prije

Točno.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI