Zapadni čelnici reagiraju na pridruživanje novih regija Rusiji

Zapadni lider o pridruzivanju regija Rusiji
39 komentara

SAD će pomoći Ukrajini u “vraćanju kontrole” nad svojim bivšim teritorijima, rekao je predsjednik Joe Biden

Zapadni čelnici osudili su ruskog predsjednika Vladimira Putina, jer je u petak potpisao ugovore o pristupanju, kako bi započeo proces pridruživanja dviju republika Donbasa te regija Zaporožje i Herson Ruskoj Federaciji. Američki predsjednik Joe Biden obećao je nove sankcije i više pomoći Kijevu. Četiri bivša ukrajinska teritorija održala su referendume između 23. i 27. rujna o pripajanju Rusiji, a mjere su usvojene uz veliku podršku. Donjecku i Lugansku Narodnu Republiku u Donbasu Rusija od veljače smatra neovisnim državama, dok je Putin u četvrtak priznao neovisnost Hersona i Zaporožja.

Nakon što je ruski predsjednik u petak potpisao ugovore o pristupanju s čelnicima sva četiri teritorija, krenule su osude zapadnih čelnika.

“Sjedinjene Države osuđuju današnji prijevarni pokušaj Rusije u pogledu prisvajanja ukrajinskog teritorija”, glasila je Bidenova izjava. “Sjedinjene Države uvijek će poštovati međunarodno priznate granice Ukrajine. Nastavit ćemo podupirati napore Ukrajine u pogledu ponovnog uspostavljanja kontrole nad svojim teritorijem, jačanjem svoje strane vojnim i diplomatskim putem.”

Biden je dodao da će SAD sankcionirati svakoga tko pruža “političku ili ekonomsku potporu” “ruskim lažnim tvrdnjama o aneksiji” te da će potpisati zakon kojim se daje dodatnih 12 milijardi dolara za potporu ukrajinskoj vladi i vojsci.

“Ujedinjeno Kraljevstvo nikada neće prihvatiti regije Donjeck, Lugansk, Herson i Zaporožje kao bilo što drugo osim ukrajinskog teritorija”, rekla je britanska premijerka Liz Truss u izjavi. “Nećemo oklijevati poduzeti daljnje korake, uključujući nametanje dodatnih sankcija kako bismo osakatili Putinov ratni stroj”, dodala je.

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen izjavila je da “ilegalna aneksija koju je Putin proglasio neće ništa promijeniti” te da je svaki od tih teritorija “ukrajinska zemlja”. Šef diplomacije bloka, Josep Borrell, napisao je da je pristupanje ovih zemalja “veliko kršenje međunarodnog prava i kršenje [Povelje] UN-a.” Slično su izjavili i ministri vanjskih poslova zemalja G7, koji su izjavili da nikada neće priznati ulazak četiriju regija u sastav Ruske Federacije.

rusijaSADukrajinaZapadni Čelnici
Pretplatiti se
Obavijesti o
39 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tata mata
1 godina prije

zlobe na okupu???

Nekoime
1 godina prije

Mogla bi i Kina pomoći Rusiji u vraćanju kontrole nad Aljaskom.

Nekoime
1 godina prije

Kada bi Tajvan održao referendom o osamostaljenju, isti ovi bi ga svesrdno podržali.

hiber
1 godina prije

Nebitne reakcije kao i sama Putinova aneksija. Jedino bitno je ukrainski sluzbeni zahtev za prijem u NATO. Da bi se podnio bila je nužna aneksija. Tako su svi čelnici NATOa primorani da odgovore na zahtjev. Problem nerješenih teritorijalnih sporova rješio je sam Putin. Dakle, nitko ne može reči da Ukraina ima nerješene sporove jer time priznaje da je promašio Savez i podržava Putina. Dakle, najvjerojatniji ishod je da ce Putler od ultimatuma povlačenja NATOa na 1997. dobiti NATO 400 km od Moskve. Dakle, pritisak na sve prometne koridore jer u Rusiji sve ceste vode u Moskvu.

tata mata
1 godina prije

3 jahaca apokalipse ,fali im jos jedan na zelenom konju ,,a i po slici su se dobro poslozili ,, gdje je prvi od lijevo

Tupko Glupko
1 godina prije

“Biden je dodao da će SAD sankcionirati svakoga tko pruža “političku ili ekonomsku potporu” “ruskim lažnim tvrdnjama o aneksiji” te da će potpisati zakon kojim se daje dodatnih 12 milijardi dolara za potporu ukrajinskoj vladi i vojsci.”

Drugim riječima – ginite i dalje za naše interese, dok nam ukrajinska vlada prodaje plodnu ukrajinsku poljoprivrednu zemlju.

Bio je tu članak nedavno da su skoro 30% svoje poljoprivredne zemlje već prodali strancima (a Ukrajina je površinom najveća europska država poslije Rusije, gotovo cijela ravnica, zato imaju plavo-žutu zastavu – nebo i zasijana polja), a tek 2021. su digli 30-godišnji moratorij o zabrani prodaje poljoprivrednog zemljišta.

Tupko Glupko
1 godina prije

“Ujedinjeno Kraljevstvo nikada neće prihvatiti regije Donjeck, Lugansk, Herson i Zaporožje kao bilo što drugo osim ukrajinskog teritorija”, rekla je britanska premijerka Liz Truss u izjavi.”

Čudi me kako nije navela i rusku pokrajinu Voronjež i Rostov ovdje.

Referiram se na njezinu blamažu kada ju je Lavrov u Moskvi u veljači ove godine neposredno prije rata u Ukrajini pitao priznaje li jurisdikciju Rusije nad pokrajinama Voronjež i Rostov, na što je ova rekla da Velika Britanija nikada neće priznati rusku jurisdikciju nad pokrajinama Voronjež i Rostov 😀

Imate na netu.

Tada je Liz Truss bila ministrica vanjskih poslova Velike Britanije, sada je ovaj kapacitet postala britanska premijerka 😁

Tupko Glupko
1 godina prije

“Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen izjavila je da “ilegalna aneksija koju je Putin proglasio neće ništa promijeniti” te da je svaki od tih teritorija “ukrajinska zemlja”. Šef diplomacije bloka, Josep Borrell, napisao je da je pristupanje ovih zemalja “veliko kršenje međunarodnog prava i kršenje [Povelje] UN-a.” Slično su izjavili i ministri vanjskih poslova zemalja G7, koji su izjavili da nikada neće priznati ulazak četiriju regija u sastav Ruske Federacije.”

Možda nećete priznati, ali već sljedeće godine vaši politički nasljednici počinju opet uvažati ruski plin i naftu u Europu.

Dina
1 godina prije

Ovi su ko onaj orkestar koji je svirao dok je Titanic tonuo

Mahatma
1 godina prije

Ja mislim da se Vladimiru Vladimiroviću tresu koljena od moćne Liz Truss.

ZZ Top
1 godina prije

Zapadni celnici nisu vjerovali da ce se Rusija oporaviti nakon pretvorbe i privatizacije, koja je proverdena pod patronatom Gorbacova, po demokratskom i zapadnom modelu. Ta pretvorba i privatizacija osiromasila je milijardu ljudi a stvorila stotinjak Ruskih oligarha koji su sa zapadnim gangsterima rasparcavali CCCP kao da im je cacino. Zapadni celnici nisu vjerovali da ce se Rusija oporaviti i opet stati na noge. Zapadni celnici nisu vjerovali kada ih je Rusija upozoravala da dolaskom NATO kapitalisticke armade u Ukrajinu pocinje 3.Svijetski rat. Zapadni celnici nisu vjerovali da ce RF anketirati Krim, sto je bilo jedino logicno nakon raspada Sovjetskog saveza. Zapadni celnici nisu vjerovali Minskom sporazumu, ignorirali ga uz cinicne osmjehe, opijeni svojom nedodirljivoscu. Zapadni celnici nisu vjerovali da ce RF pokrenuti vojnu akciju oslobadjanja svojih gradjana zarobljenih u granicama nacisticke ukrajine. Zapadni celnici nisu vjerovali da ce RF anketirati jos 4 .pokrajine u kojima zivi vecinsko Rusofono stanovnistvo i… Čitaj više »

tata mata
1 godina prije

3 jahaca apokalipse jos fali jedan iz ukraine

Max
1 godina prije

Nitko ih ne pita.

Šele
1 godina prije

Potez Putina i Rusije o pripajanju ovi teritorija stvara uslove za novi način borbe,bitka oko Harkova gdje Ukrajinci napreduju,pardon,ja mislim da ih Rusi navlače,jer sada ima više stotina kilometara prazne crte bojišnice sa sjevera,moglo bi Ukrajince da košta,mali pogled na kartu i shvatiće te o čemu govorim

ANTIPROTIVNI
1 godina prije

Zna li itko realan razlog pada Beitanske Funte???

petar schroder
1 godina prije

Tri demona na jednome mjestu.

Jomla
1 godina prije

O nuklearnom oružju govore samo zapadnjaci!?
I neki neozbiljni na portalima, recimo ovom…

ogo
1 godina prije

Ceka se sluzbena potvrda za pridruzene teritorije Rusiji onda stize uragan ne oluja.
Narode Ukrajine bjezite koliko vas noge nose.

Hogar
1 godina prije

U tim regijama nece biti GMO krompira. Senilnog u staracki. Sah mat.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI