Zapadni mediji otvoreno pozivaju na urušavanje državnog suvereniteta Rusije, kaže najviši sigurnosni zvaničnik

Nikolaj Patrušev
30 komentara

“Jedan od najvažnijih zadataka je izrada mjera za zaštitu nacionalne sigurnosti u medijskoj sferi, uključujući i u uslovima kada su zapadne zemlje kolektivno pokrenule ciničnu medijsku kampanju diskreditacije naše zemlje, njene istorije i tradicije”, istakao je Nikolaj Patrušev

Zapadne zemlje pokrenule su ciničnu medijsku kampanju protiv Rusije sa primarnim ciljem da diskredituju zemlju, njenu istoriju i tradiciju, kao i da ponize njen narod, izjavio je u četvrtak sekretar Savjeta bezbjednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

„Jedan od najvažnijih zadataka je izrada mjera za zaštitu nacionalne bezbjednosti u medijskoj sferi, uključujući i u uslovima kada su zapadne zemlje kolektivno pokrenule ciničnu medijsku kampanju diskreditovanja naše zemlje, njene istorije, tradicije; direktno izražavanje poziva na eliminaciju [ruskog] državnog suvereniteta i ponižavanje ruskog naroda”, rekao je.

Ruski institut društvenih studija (RISS) i udruženje “Nezavisni javni monitoring” (IPM) su 27. maja zajedno su organizovali Sveruski ekspertski forum u Moskvi i prisutni stručnjaci su zaključili da su se zapadne zemlje i Ukrajina temeljito pripremale za medijski rat protiv Rusije, ali su ga trenutno gubili jer se pokazalo da je rusko društvo imuno na tok laži koji je bio oslobođen.

U intervjuu dnevnom listu Argumenty i Fakty prošle sedmice, Patrušev je izjavio da će “sudbinu Ukrajine odrediti ljudi koji žive na njenom tlu”.

Ruska vojna operacija u Donbasu

Situacija duž linije angažovanja u Donbasu eskalirala je 17. februara. Tada su Donjecka i Luganska Narodna Republika (DPR i LNR) prijavile najmasovnije bombardovanje ukrajinske vojske posljednjih mjeseci, koje je oštetilo civilnu infrastrukturu i nanijelo žrtve stanovništvu.

Predsjednik Vladimir Putin je 21. februara najavio da će Rusija priznati suverenitet Donjecke i Luganske Narodne Republike. Moskva je priznala republike Donbasa u skladu sa ustavima DNR i LNR koji propisuju granice Donjecke i Luganske oblasti od početka 2014.

Ruski predsjednik Putin je u televizijskom obraćanju 24. februara rekao da je kao odgovor na zahtjev šefova republika Donbasa donio odluku da izvede specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini. Ruski lider je naglasio da Moskva nema planove za okupaciju ukrajinskih teritorija, napominjući da je operacija usmjerena na denacifikaciju i demilitarizaciju Ukrajine.

Nikolaj Patruševrusijaukrajinazapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

Kasnite, Rusi, kasnite…
U EU to več funkcioniše!
Ništa od ruskih medija ne prolazi, a Putin je več mrtav, sa krvnim rakom…
A svakog dana, od jutra do večera u medijima Ukrajina pobjeđuje.
Sad čekam onaj film što su ga snimili pomoču Britanaca…

eks
1 godina prije

Frustracije zapada prerasle su u šizofreniju. Razlog – nemoć u slamanju Rusije. Zapadni projekat “Ukrajina” je propao, Sada smišljaju kako da uključe celu Evropu u krvoproliće. Amerika je imperija zla. Englezi su isto zlo, ali nisu imperija.

Boško
1 godina prije

U ovom ratu Rusija se dosta opekla. Vidjelo se da nisu uspjeli u naumu da pregaze Ukrajinu za desetak dana, što im je narušilo međunarodni ugled o sili koja može što hoće i kad hoće. Pokazalo se da Ruska vojska i pridružene horde ipak nisu takva sila.

Max
1 godina prije

Ne mogu oni Rusiji ništa.

onaj najglu...Dalton
1 godina prije

 Ruskim trupama ponestalo je hrane. – prije 75 dana Independent
 Rusiji ponestaje kamiona. – prije 75 dana Forbes
Ruska vojska se raspada. – prije 65 dana Fox news
Rusiji ponestaje projektila. – prije 57 dana Mirror

P.S.
Onako usput…
U ovom trenutku ruska vojska ne napreduje i ne zauzima teritorij, jer je bez hrane, projektila, tenkova, aviona, vojnika i generala. Načelnika Glavnog stožera, kojeg su Ukrajinci ranili u nogu, smjenili su zbog nesposobnosti. Dok je Ministar obrane, koji je imao srčani ili moždani udar ili bilo što drugo, u isto vrijeme planirao državni udar. Da svrgne već šestog dvojnika, jer im je Predsjednik umro od raka….

London
1 godina prije

YouTube je preplavljen zapadnom propagandom o Rusiji s mrznjom

onaj najglu...Dalton
1 godina prije

“vojni režim je zabranio… zdravice u ruskom stilu…
Dostojevskog… i slovo ‘Z’, što na starogrčkom znači ‘živ je’.”

završne scene filma “Z” Coste-Gavrasa, o grčkoj vojnoj hunti

P.S.
Onako usput…
Uvatilo me na sliku da se rukujen sa Bidenom.
Vi šta ne znate, ona arija (zrak) sam ja…

gigi
1 godina prije

Ovo je rad tiskare bez presedana. Ukupna novčana masa porasla je za 38,6% Prema svemu sudeći, američke financijske vlasti su očekivale da će, budući da je dolar svjetska valuta, on, kao i do sada, biti apsorbiran od strane svjetske ekonomije, a same Sjedinjene Države to neće primijetiti. Ispostavilo se da to nije tako”, izjavio je Putin u intervjuu za TV kanal Rossiya 1.

goran
1 godina prije

nemorate se brinuti bračo rusi ne vjeruju svi lažima mainstream medija

Otpornik
1 godina prije

Zapad želi Rusiju raskomadati na više djelova. U takve oslabljene države postavili bi svoje marionete na vlast i upravljali bi svim resursima. Nešto slično onome što su napravili s YU, samo je ovo puno veći zalogaj.

BTK
1 godina prije

Možda da još jednom uradite članak o sporazumima iz Minska, sa svim detaljima.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI