Zapadno skladište oružja uništeno u Ukrajini – Moskva

supersonični projektili Oniks
23 komentara

Ruski supersonični projektili Oniks pogodili su logistički centar na vojnom aerodromu koji se koristi za snabdijevanje trupa stranim oružjem u blizini crnomorske luke Odesa, saopštila je Moskva u utorak.

Portparol Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov rekao je na dnevnom brifingu za novinare da je uništen hangar sa borbenim dronovima Bayraktar TB2 turske proizvodnje, zajedno sa oružjem iz SAD-a i Evrope.

Ministarstvo je objavilo video snimak lansiranja tri projektila sa zemlje.

Ukupno, šest vojnih lokacija je pogođeno vazdušnim napadima tokom noći, uključujući utvrđeni komandni centar u blizini Harkova u istočnoj Ukrajini, rekao je Konašenkov.

 

Moskva je ranije izvijestila da je u nedjelju napala skladište zapadnog oružja u blizini Odese.

Ukrajina je optužila Rusiju za granatiranje stambenih naselja u Odesi i ubijanje civila. Moskva, međutim, insistira na tome da pogađa samo vojne ciljeve. Rusija je napala susjednu državu krajem februara, nakon neuspjeha Ukrajine da provede uslove sporazuma iz Minska, prvi put potpisanih 2014. godine, i konačnog priznanja republika Donbasa Donjecka i Luganska od strane Moskve .

Njemački i francuski posrednički protokoli osmišljeni su kako bi otcijepljenim regijama dali poseban status unutar ukrajinske države.

Kremlj je od tada tražio da se Ukrajina zvanično proglasi neutralnom zemljom koja se nikada neće pridružiti vojnom bloku NATO-a predvođenom SAD. Kijev insistira da je ruska ofanziva bila potpuno ničim izazvana i demantovao je tvrdnje da je planirao da silom povrati dvije republike.

rusijaskladište oružjaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
sebastian
1 godina prije

Ma nije valjda?!To je sigurno morala biti humanitarna pomoć zapada Ukrajini za samoobranu.Znate ono,hrana,odjeća,obuča,medicinska oprema,lijekovi i slično.

Ups
1 godina prije

Svi zaboravili sporazum iz Budimpešte

LZN
1 godina prije

Lako je ukrima, sad brane samo još pola ukrajine…..posle svakog njihovog uspjeha ukrajina sve manjai manja. Ako nastave ovako, imat će više zapadnog oružja nego ljudi i države.
Sad samo da još vidimo kome ide bolje….zapadu u dovlačenju oružja ili rujama u uništavanju tog istog oružja……

1 godina prije

Sve če jim razbiti…
Nočas šest čvorišta željeznice, preko koje se jedino može dostavljati oružje na frontu….
Da, Ukrajina če pobjediti…
Samu sebe…
Kao svako, ko je šurovao sa SAD….
Islamska država, Al Kaida, Talibani…

gigi pinna
1 godina prije

E moj Putko – očito nisi čuo za onu narodnu: Bolje spriječiti, nego liječiti!
Da si spriječio da se dogodi Majdan, ničega ovoga ne bi niti bilo.
Ali da i u Ukrajini nije bilo pljačkaške “tranzicije”, i da se samo sačica odabranih, točnije rečeno Odabranih, nije preko noći obogatila, a velika većina još više osiromašila – to je sve još pogoršalo situaciju, i talog je isplivao.

Aezakmi
1 godina prije

Čudan sukob svakako.. Ove su se stvari trebale radit od prvog dana jos, kao i telekomunikacije gađat, a ne dopuštat raznorazne gluposti poput dolaska Johnsona da šeta Kijevom i patetično zgražanje birokrata iz EU u Buči za koje vjerojatno nikad nečemo ni doznati pravu istinu.. Ovaj sukob je došao ko naručen (iako su ga sami i isprovocirali) i Macronu i svima na zapadu kojima je gadno visila stolica zbog covid represije, a sada su oličenje “pravde”.. Evo danas je donijeta odluka i na embargo nafte, političari koji to neće ni osjetiti preporučuju da manje vozimo, da se manje grijemo, da kupujemo na akcijama dok ti isti nisu morali nikada platiti ni jedan ručak ni putovanje.. Državu su nam preplavili političari sa smiješnim doktoratima, raznorazni Zekanovići, Vce Mihanoviči, Grlići Radmani koji i da osvoje tisuću glasova trebamo se zapitati koji je mentalni sklop tih što glasuju za njih

rade
1 godina prije

Vrijeme je da Rusija unistava oruzje koje je namijenjeno ukrajini u transportnim zemljama,poljskoj,moldaviji,slovackoj…i da onda ceka sta ce Nato uraditi sa clanom 5 te organizacije.Posto amerika i ostali nece smijeti odgovoriti Rusiji,onda ce se Nato vjerovatno raspasti.A ako Nato ipak odluci da uzvrati,onda Rusija mora ispaliti svih svojih 6000? nuklearnih raketa.

Osam Šezdeset
1 godina prije

Za R. L.
Ne objavite li ovaj moj post, doviđenja zauvijek!
Izvorni, koji ste obrisali, glasio je:
“Za R. L. i sve ostale – pogledajte današnji video Matrix TV-a gdje žena objašnjava što se zaista događa u Ukrajini!”
Zašto ste ga obrisali, da sami izađete s istim videom, kao što ste dosad već i učinili tri puta s mojim informacijama? Usput, u komentaru videa na Matrixu preporučio sam svima da zaprate Logično ako danas žele znati istinu. Tako da zajebite sa sitnim egoizmima, povežite se s ljudima i kanalima koji šire istinu, i prijateljski pozdrav i podrška u daljnjoj borbi za čovjeka i spas svojih bližnjih!

Kardinale
1 godina prije

Sad znate gdje vam idu novci iz poreza u eu. Hahaha masonske fukare. Gamad koja siri smrad i sirotinju.

Max
1 godina prije

To je u Ukrajini svkodnevna pojava.

nessy
1 godina prije

Sramota. To je sve bila hrana i mediciska oprema, ali Ruska propaganda tvrdi da je bilo oruzje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI