Zašto Gates i Pentagon na otoke Floride puštaju genetski modificirane komarce?

Gates-Komarci na Floridi
40 komentara

Unatoč snažnim prosvjedima stanovnika, američka Agencija za zaštitu okoliša i agencije na Floridi odobrile su kontroverzno puštanje milijuna genetski modificiranih komaraca-ubojica u Florida Keys (otočje Floride). Istodobno, kontroverzni Bidenov kandidat za predsjedničkog savjetnika za znanost uključen je u razvoj CRISPR tehnologije, koja se koristi za genetsku modifikaciju svega, od komaraca do mRNA “cjepiva” Pfizer-a i Moderne do gensko modificiranog lososa. S obzirom na to da su Bill Gates, Pentagon i eugenički lobi sada zajedno, sve je ovo vrlo alarmantno.

Okrug za kontrolu komaraca Florida Keys i biotehnološka tvrtka Oxitec najavili su 30. travnja da će započeti s puštanjem 750 milijuna genetski manipuliranih ili genetski uređenih komaraca Aedes Aegypti korištenjem tehnologije za uređivanje gena CRSPR. Aedes Aegypti čini samo oko 4 % populacije komaraca na floridskim otocima. Puštanju se žestoko protive stanovnici i ekološke skupine, koji su na prošlogodišnjem izbornom glasovanju zahtijevali referendum, ali što je Odbor za kontrolu komaraca, glatko odbio. Oxitec i Odbor tvrde da se oslobađanjem želi uništiti Aedes Aegypti sortu komaraca, za koju se vjeruje da prenosi denga virus, Ziku i druge bolesti.

Projekt, koji zvuči pozitivno u glavnim medijima, u mnogim je aspektima alarmantan. Prvo, tu je odbijanje omogućivanja glasovanja građana o kontroverznom oslobađanju GMO-a. Drugo, ne postoji analiza troškova i koristi rizika nasuprot eventualnih koristi od puštanja milijuna komaraca, čija genetska svojstva mutiraju na često nepredvidive načine. Vrijedi li riskirati mutacije ove sorte komaraca? Nitko ne može reći. Tradicionalne tehnike suzbijanja komaraca do sada su dobro funkcionirale.

Izvršni direktor Oxiteca, Gray Frandsen, ima mračnu povijest s američkim State Departmentom na balkanskom poluotoku. Naime, on je kao savjetnik američke mornarice i kao član Međunarodne krizne skupine Georgea Soroša odigravao ključnu ulogu u dopuštanju i omogućavanju ratova, do kojih je došlo na teritoriju bivše Jugoslavije početkom 1990-ih godina. Iako nema nikakvog iskustva u biotehnologiji, Frandsen se sada pojavljuje kao izvršni direktor Oxiteca 2017. Oxitec, britanska tvrtka, sada je u vlasništvu Third Securityja, američke tvrtke rizičnog kapitala u Radfordu u državi Virginia na čelu s Randalom J. Kirkom, čovjekom koji je također vlasnik pogona koji se bavi proizvodnjom genetski modificiranog lososa, AquaBounty.

Brazilski neuspjeh

Tijekom ispitivanja mogućnosti komarca gena Aedes Aegypti od strane iste kompanije, do kojeg je došlo u Bahiji u Brazilu, pokušalo se utvrditi hoće li se genetski modificirani komarci pariti s lokalnim komarcima koji prenose Ziku, malariju ili druge bolesti koje se prenose komarcima, nakon početnog smanjenja ciljane populacije komaraca, nakon nekoliko mjeseci “populacija koja je bila suzbijena uvelike se vratila na gotovo razine prije puštanja”, prema studiji objavljenoj u časopisu Nature Reports. Tim znanstvenika sa sveučilišta Yale i nekoliko znanstvenih instituta u Brazilu pratio je napredak eksperimenta. Otkrili su da se nakon početnog razdoblja, u kojem je ciljana populacija komaraca naglo opala, nakon otprilike 18 mjeseci populacija komaraca oporavila do razine prije puštanja. I ne samo to, članak je primijetio da neki komarci vjerojatno imaju „hibridnu snagu“, u kojoj je hibrid prirode s genetski uređenim stvorio „robusniju populaciju od populacije prije puštanja“ koja može biti otpornija na insekticidi, ukratko, stvoreni su otporni “super komarci”. Ta studija u Brazilu je zaključila: “Nejasno je kako ovo može utjecati na prijenos bolesti ili na druge napore u kontroli tih opasnih vektora.”

Ukratko, genetske mutacije bile su nepredvidive. Još jedno znanstveno istraživanje iz 2020. otkrilo je da se “sterilni” insekti vraćaju u plodnost, što rezultira rezistentnim GMO populacijama koje opstaju u okolišu. Studija koju su objavili znanstvenici iz Kine, Njemačke i USDA u Sjedinjenim Državama pokazuje da mogu nastati spontane mutacije kod laboratorijskih muha, što dovodi do genetske rezistencije na namjeravanu osobinu. Drugim riječima, nastaju “super muhe” i ”super komarci.”

Štoviše, nije kao da je učestalost denga virusa ili Zike na floridskim otocima ozbiljan problem. Prema službenom izvješću CDC-a, u svim SAD-ima 2020. godine nije bilo slučaja Zike kod autohtonog stanovništva. Što se tiče daleko blaže i rijetko smrtonosne denga virusa, sa simptomima sličnim gripi, u 2020. godini bilo je oko 26 slučajeva na Floridi Keys. To je bilo prvo izbijanje u gotovo deset godina. Sumnjivo je da je bila mala epidemija denga virusa 2010. godine bila razlog zbog kojeg je Oxitec zagovarao oslobađanje svog genetski modificiranog komarca na Floridi. Novo izbijanje 2020. godine također je bilo sumnjivo prikladno za njihove nove pokušaje puštanja genetski modificirane komarce na Floridi, što je odobreno 2020. godine.

Oxitec, Gates i DARPA

Ono što dodatno povlači sumnje u vezi s puštanjem modificiranih komaraca na Floridi je činjenica da projekt Oxitec podržavaju dvije vrlo kontroverzne agencije; Zaklada Bill & Melinda Gates i Pentagonova agencija za napredne istraživačke projekte ili DARPA. Gates, ne samo da je glavni financijer genetski modificiranih COVID-19 “cjepiva” tvrtke Pfizer i Moderne, nego je i najveći privatni donator SZO-a, a uz to više od deset godina financira istraživanje uređivanja gena. Gates je dobro svjestan zlonamjernog potencijala tehnologije za modificiranje gena. Ta se tehnologija može koristiti kao biološko oružje. 2016. godine Gates je izjavio: “Sljedeća epidemija mogla bi poteći na računalnom ekranu terorista s namjerom da se genetskim inženjeringom stvori sintetska verzija virusa malih boginja.” U srpnju 2017. John Sotos iz tvrtke Intel Health & Life Sciences izjavio je da bi istraživanje uređivanja gena moglo „otvoriti potencijal za biološko oružje nezamislivog destruktivnog potencijala.“

Godine 2016. zaklada Gatesa uložila je 1,6 milijuna dolara PR-ovoj tvrtki Emerging Ag, kako bi blokirala mogućnosti postizanja moratorija UN-ove konvencije o biološkoj raznolikosti (CBD) na tehnologiju uređivanja gena dok se ne utvrdi njegova sigurnost. Prema e-porukama do kojih je došla ETC skupina, Emerging Ag zaposlio je više od 65 stručnjaka, uključujući visokog dužnosnika Zaklade Gates, dužnosnika DARPA-e i znanstvenike koji su dobili sredstva iz DARPA-e. Bili su uspješni.

Entomološko ratovanje?

DARPA već nekoliko godina radi na genetskom modificiranju komaraca. Kroz svoj program “Saveznici insekata”, DARPA radi na korištenju CRISPR tehnologija za uređivanje gena i genetsku modifikaciju komaraca Aedes Aegypti. Američko Ministarstvo obrane potrošilo je najmanje 100 milijuna dolara na kontroverznu tehnologiju poznatu pod nazivom “genski pogoni,”  što američku vojsku čini glavnim donatorom i razvijačem tehnologije modificiranja gena. “Genetski pogoni snažna su i opasna nova tehnologija, potencijalno biološko oružje, koje bi moglo imati katastrofalne učinke na mir, sigurnost hrane i okoliš, posebno ako se zloupotrijebi,” rekao je Jim Thomas, suvoditelj ETC Grupe, grupe za zaštitu okoliša. “Činjenica da razvoj genetske tehnologije sada prvenstveno financira i strukturira američka vojska postavlja alarmantna pitanja o cijelom ovom području.”

Entomološki je rat vrsta biološkog ratovanja koje uključuje korištenje kukaca za prijenos bolesti. Pentagon je, koristeći istraživanje DARPA, navodno takve entomološke testove provodio potajno u Gruziji i Rusiji. Je li razvoj DARPA-e, s Gatesovom zakladom i Oxitecom, genetski modificiranih komaraca tajni program u entomološkom ratovanju?

Pentagon trenutno ima vrhunske sigurnosne biolaboratorije u 25 zemalja svijeta, koje financira Agencija za smanjenje obrambenih prijetnji (DTRA) u okviru vojnog programa vrijednog 2,1 milijardu dolara; ili ”Cooperative Biological Engagement Program” (CBEP). Ta se postrojenja nalaze u zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza, poput Gruzije i Ukrajine, Bliskog Istoka, Jugoistočne Azije i Afrike. Među njihovim projektima, vrste pješčane muhe Phlebotomine prikupljene su pod naslovom “Nadzorni rad na akutnoj febrilnoj bolesti”, tijekom kojeg su testirane sve (ženske) pješčane muhe, kako bi se utvrdila njihova stopa zaraznosti. Treći projekt, koji također uključuje skupljanje pješčanih muha, proučavao je karakteristike njihovih slinovnica. Ovo je istraživanje o oružju.

Kontroverzna osoba koju je Bidenova administracija izabrala za prvog znanstvenog savjetnika na razini vlade, Eric Lander, došla je s instituta MIT-Harvard Broad. Lander je specijalist za manipulaciju gena i tehnologije za uređivanje gena, a odigrao je glavnu ulogu u manjkavom američkom Projektu manipulacije ljudskog genoma. Ovo nije vrsta znanosti koju trebamo podržavati. Sve ovo je samo dio onoga u čemu ponovno eugenička agenda i Bill Gates opet igraju ključnu ulogu.

Autor: F. William Engdahl

Bill GatesFloridaKomarciPentagon
Pretplatiti se
Obavijesti o
40 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
RENEW
2 godine prije

Ker je DeSantis debil, da to dovoli. Ima dobre domoljubne šerife…

RENEW
2 godine prije

Ker guverner Ron to dovoli… Pošlje naj šerifa in pomočnike…

iefvnsebfvwbfvoweufv
2 godine prije

Kauboji su paglui da shvate da ih komančerosi besplatno cjepe a da će im ovi stalno davati cjepanice jer će im prvom cjpanicom iskljućiti imunološki sustav tako da će stalno biti bolesni i umirati a oni koji prežive bit će borgovi.

Mrčikola
2 godine prije

Da im yebu krokodile, a sve zbog činjenice, što su zadnje studije pokazale, da im krokodili više nisu zainteresirani za općenje s običnim komarcima. 😁

Mosha
2 godine prije

budući da mu je žena sa djecom pobjegla na floridu moguče da je progoni komarcima

markooo123
2 godine prije

O ljudskoj gluposti:
Albert Einstein: «Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo što za svemir još nismo sigurn»
Dietrich Bonhoeffer: «Glupost je nesposobnost razlikovanja dobra od zla
Zao čovjek je nesretan… Protiv zla možemo nešto poduzeti… Protiv gluposti smo bespomoćni…»
https://pescanik.net/o-gluposti/
 «Ljudska glupost je neograničeni resurs u univerzumu… zahvaljujući računarima i internetu ljudska glupost je dostigla brzinu svjetlosti… da bi taj neograničeni resurs mogli maximalno koristiti, moramo svim ljudima omogučiti posjedovanje računara i interneta…» neki od bisera sa zatvorenog sastanka investitora i B.G.

2 godine prije

evolucija je laz ali mutacije se dogadjaju. kako to?

Jack Shadow
2 godine prije

Izgleda da genetsko-modificirani ljudi sa mRNA cjepivima nisu dovoljni za smanjenje svjetske populacije za 10-15%,pa ajmo genetski modificirat i komarce,da prenose super malariju,recimo.

Kornel
2 godine prije

Istraživanja i tehnologije na svim područjima života su najprije pod kontrolom struktura skrivenih daleko od javnosti i tek nakon što se odredi smjer u ķojem se želi ići sva istraživanja i tehnologije se zadržavaju u vojnoj domeni i tek kad sile tame iz vojnog vrha izvrše separaciju što i kako dalje, onda to ide dalje u javni život gdje nastupaju izložene organizacije i pojedinci. Kako oko ovih komaraca, tako oko bilo kojeg iole značajnijeg istraživanja i primjene nove tehnologije u svim područjima. Toliko toga ima da bi se svih blizu 8 miljardi ljudi na zemlji mogli zabavljati 24/7/365, a da ne otkriju i ne usvoje osnovne činjenice niti o manjem dijelu onoga što se događa oko nas. U međuvremenu cjelo čovječanstvo će već biti duboko u transhumanizmu s istim upitnikom iznad glave kojeg ima i danas. Za početak potrebno je izaći izvan paradigme društvenog inženjeringa kojim se sve intezivnije tretira… Čitaj više »

2 godine prije zadnji put uredio Kornel
Mlata
2 godine prije

Kopački rit je leglo komaraca! Hrvati bi trebalo uzgajati samo ženke i pustiti ih

Abe 04
2 godine prije

Kolika je ovo monstruoznost, da se nekad uhvatim u pitanju je li oni stvarno rade na dobro svih nego mi ne shvaćamo? Famozni oni me demantiraju čim otvorim prvi mejnstrim članak.
Malo, jako malo ljudi zna kritički razmišljati, nego se prepuštaju kolektivnoj emociji. Masu pokreću emocije, a ne razum. Zato nikakve konstruktivne informacije, nikakvi argumenti ne pomažu, ili slabo pomažu. Ovo je borba za svakog čovjeka. Da zaključim, kao sto davno rekoh, ljudima treba manipulirati za njihovo dobro, kao sto se sada njima manipulira na njihovo zlo i štetu.

Legendarni Grk
2 godine prije

Idejna i duhovna pozadina promjene genetike ljudi preko cjepiva,GMO i drugih metoda Budući da svatko želi određivati samo svojim ja i iz toga crpsti dobit, svaki unosi i svoje uzroke, svoje nisko ja, u kompjutorski sistem. To znači da gen-materijal čovjeka postaje sve lošiji, jer se uzroci pokazuju na tijelu. To je spoznao i demon i sada želi stvoriti novoga čovjeka s novim gen-materijalom koji odgovara njegovim predodžbama. U tim novooblikovanim genima bit će i jedna čestica koja čini čovjeka poslušnim i miroljubivim robom koji izvršava ono što želi pohlepni vlasti – konačno: demon. Božanska utvara, sebični čovjek, hoće dakle novo Nebo, novu Zemlju i miroljubive ljude – svakako takve koji čine ono što demon želi. Time on pokušava prepolarizirati izjavu Vječnoga: novo Nebo i nova Zemlja. Demon govori: “Manipulacijama gena stvorit ću novu Zemlju i novo Nebo.” Jer onako kako će onda izmanipulirani robovi misliti i ponašati se, tako… Čitaj više »

Legendarni Grk
2 godine prije

Ovaj svijet je još uvijek glavna utvrda demona. Zemlja je njihovo uporište na kome će se pokazati pobjednik – onda kada pobijeđeni izgubi svoju moć. Demoni se još ne predaju. Oni vjeruju da moraju odigrati zadnji adut da bi Boga natjerali na koljena. U tu svrhu su protivnici Božji generacijama dugo vršili predradnje. Radi se o tehnici gena. Generacijama su dolazili istraživači i znanstvenici, proučavali su, isprobavali i konstruirali sve dok to sada ne izgleda primjenljivo u širokome spektru: manipulacije nasljednih osobina ljudi, životinja i biljaka i presađivanje nasljednih dijelova, dakle čestice gena. Protivnik Božji još uvijek smatra da može svladati Boga, svemirski zakon. Od početka događaja pada, on, demon i njegovi pomoćnici prepolariziraju dio božanske energije u suprotne svrhe. Ono što je bilo bijelo, dakle čisto, to je protivnik načinio crnim, dakle grešnim. Od dijela posuđene energije božanskoga Reda on je napravio nered; od božanske Volje koja oslobađa, on… Čitaj više »

Max
2 godine prije

Engdahl je vrhunski autor koji upozorava na suludi projekt eugeničara.

ledeno doba
2 godine prije

to da je gates gušter je teorija zavjere

comment image?height=1080

Stara kuka
2 godine prije

Ne znam. Unatoč svim velikim teorijama o stvarnim ili izmišljenimne urotama, meni nekako sve više djeluje da je Gates jednostavno totalno prolupao i da ga njegovi mesijanski kompleksi sada peru do te mjere da više nema kontrolu nad svojim suludim postupcima. Čini mi se da je skroz poludio i umislio da je on taj Mesija, stoljećima očekivani “spasilac” čovječanstva od svih mogućih ugroza i da je to njegova “Misija”. Vjerojatno ga je zato i žena ostavila, a njegovi “suradnici” odnosno uhljebi oko njega koji cuclaju njegove novce ga u tom njegovm ludilu još i podržvaju jer im to ludilo omogućuje lukrativne poslove i pozicije.

Zorule
2 godine prije

Komarci, inekcije sa nogama i krilima. Vidim zasto je Kill Bil opcinjen sa njima

Student
2 godine prije

“Još jedno znanstveno istraživanje iz 2020. otkrilo je da se “sterilni” insekti vraćaju u plodnost”. Može li mo netko pomoći pronaći to istraživanje? pišem jedan članak na tu temu…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI