Zašto obećavati samo mjesec? Trump je obećao kako će izliječiti rak i AIDS, te ići na Mars

Donald Trump
5 komentara

Predsjednik Donald Trump obećao je biračima da će izliječiti ne samo rak, nego i AIDS  te kako će otići i na Mars i to sve ako pobijedi u još jednom mandatu. Time je podigao uloge što se tiče obećanja Joea Bidena, koji je obećao lijek protiv raka tijekom njegove predizborne kampanje.

“Doći ćemo do lijeka za mnoge bolesti, uključujući rak i druge, i sve smo bliži tome”, hvalio se Trump, dovršivši dugi govor tijekom lansiranja skupa za svoju kampanju za 2020. godinu. “Uklonit ćemo AIDS u Americi jednom zauvijek, i vrlo smo blizu do tog cilja. Postavit ćemo temelj za iskrcavanje američkih astronauta na površinu Marsa.”

Referenca o raku vjerojatno je bila inspirirana suparnikovim, Bidenovim, obećanjem kako će izliječiti rak. Biden je to izjavio svojim pristašama u Iowi prošlog utorka, ali se u velikoj mjeri susreo sa zabrinutošću birača. Donald Trump, koji je govorio pred ocem na skupu predsjednika, komentirao ga je, pitajući: “Zašto to, dovraga, nisi učinio u zadnjih 50 godina, Joe?”

Poput Bidena, Trump je ispitivan zbog datog obećanja kako će izliječiti lijek protiv rak. Na Twitteru su počeli komentari, koji između ostalog govore kako postoji više od 100 vrsta raka, od kojih su neki već izlječivi, dok neki tretmani, poput imunoterapije, rade za neke ljude, a ne za druge. Manje nijansirani tweeteraši sugerirali su da je Trump zapravo dotični rak.

Komentar Marsa dobio je vlastiti dio kritike, a neki su istaknuli da, s obzirom na sve probleme koji se događaju kod kuće, SAD ne mogu priuštiti putovanje svemirom. Drugi su predložili da Trump ode na Mars – i ostane tamo.

Trumpovi branitelji su istaknuli da čak i ako predsjednik ispuni sve tri točke, demokrati će i dalje naći razlog da ga kritiziraju.

Trump je govorio gotovo 90 minuta, pogodivši poznate teme, uključujući imigraciju (zid je redizajniran da bude “jači, bolji i jeftiniji”), zdravstvo (demokrati mrze naše ljubljeno privatno zdravstveno osiguranje), metke koje je zemlja izbjegla pod njegovim vodstvom ( Transpacifičko partnerstvo, pariški sporazum o klimi i iranski sporazum o nuklearnoj energiji) i socijalizam (još uvijek loš).

“Mogu vam obećati da vas nikada neću iznevjeriti”, rekao je tijekom govora, koji je završio obećanjem da će Ameriku učiniti ne samo velikom, već i bogatom, snažnom i ponovno sigurnom.

Donald Trumppredizborno obećanjePredsjednički izbori
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Marangun
4 godine prije

obećanje ludom radovanje
ko o čemu političari o blistavoj budućnosti

jezevakucica
4 godine prije

Jel’on pao sa Marsa?
Tuca cijeli svijet bez kondoma a pronašao bi lijek protiv AIDSA.
Neka preuzme nečiji kancer,spasio bi tu osobu i dobar dio čovječanstva.

Perun
4 godine prije

Stari lajavac . Ostavio je Ivanu i ozenio Melaniju ..Tog lika je je stvorila njegova bivsa supruga ….Tehnologija bjezi iz USA zato sto je to neregulirano trziste ….To je Cikaska mafijaska ekonomska skola …sto je tvoje to je i moje a sto je moje to je samo moje …I ova s…anja u Siriji nisu nista drugo nego reketarenje u stilu mafije ….Vatikan se natakario na vlast u USA uz pomoc njujorskih mafijaskih klanova ….pa natjerao amere da sire demokraciju okolo Mediterana …..Ova americka politika smrdi do neba .To nije Prava Amerika to je sljam sa istocne obale zeljan afirmacije i i moci na Mediteranu …..Putevi vise ne vode u …rim…svi putevi zaobilaze rim….rim je postao .g….ej klub ….Pompeo je blefer par exelanse tipican latino koji igra na varijantu ,,politicki bunker” a trump je instrument njujorskih mafijaskih klanova sto su se zaigrali u Mediteranu i na Balkanu ……Jos par toplijih godina… Čitaj više »

Max
4 godine prije

Čisto sumnjam da Vatikam ima veze s amerikom.

Miro
4 godine prije

Neznam zasto je vama, ljevici, libiralima Trump takav trn u oku? Nije perfect ali verujem da he netko drugi umjesto njega vec bi bila Amerika u ratu s iranom ili bilo s kim drugim

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI