Zbog korone naredili ubijanje 2000 kućnih ljubimaca i zabranili ljudima da ljube svoje životinje

Hrčak
29 komentara

HONG KONG – Vlasti Hong Konga priopćile su u utorak da će ubiti oko 2000 malih životinja, uključujući hrčke, nakon što je nekoliko pozitivnih na koronavirus u trgovini za kućne ljubimce u kojoj je također zaražena jedna zaposlenica.

Grad će također zaustaviti prodaju hrčaka i uvoz malih sisavaca, tvrde službenici Odjela za poljoprivredu, ribarstvo i zaštitu. Djelatnica pet shopa u ponedjeljak je bila pozitivna na delta varijantu, a pozitivno je i nekoliko hrčaka uvezenih iz Nizozemske.

Dr. Jose Arce, predsjednik American Veterinary Medical Association, rekao je za USA TODAY u studenom da se većina životinja može brzo oporaviti od virusa i da se može liječiti antibioticima i steroidima. Neki zoološki vrtovi, uključujući zoološke vrtove u Oaklandu i Cincinnatiju, cijepili su svoje životinje protiv virusa.

Prema američkim centrima za kontrolu i prevenciju bolesti, čini se da životinje ne igraju značajnu ulogu u širenju koronavirusa. Životinje u zoološkim vrtovima diljem svijeta bile su pozitivne na virus, uključujući tri snježna leoparda u zoološkom vrtu u Nebraski koji su umrli od komplikacija COVID-19.

No vlasti u Hong Kongu rekle su da ne isključuju prijenos između životinja i ljudi.

“Ne možemo isključiti mogućnost da je trgovac zapravo bio zaražen hrčkom”, rekao je Edwin Tsui, kontrolor u Centru za zaštitu zdravlja.

Iako je ovaj koronavirus najvjerojatnije prešao sa životinja na ljude, epidemija je postala pandemija jer se virus tako lako širi među ljudima. Minke su jedine poznate životinje koje su prenijele virus od ljudi i prenijele ga natrag, kaže dr. Scott Weese s Veterinarskog fakulteta u Ontariju.

Leung Siu-fai, direktor Odjela za poljoprivredu, ribarstvo i očuvanje, rekao je tijekom konferencije za novinare da bi vlasnici trebali držati hrčke kod kuće, a ne iznositi ih van. “Svi vlasnici kućnih ljubimaca trebaju se pridržavati dobre osobne higijene, a nakon što ste bili u kontaktu sa životinjama i njihovom hranom, trebali biste oprati ruke”, rekao je.

“Ne ljubite svoje ljubimce”, dodao je.

Kupci koji su kupili hrčke u trgovini nakon 7. siječnja bit će praćeni i podvrgnuti obveznoj karanteni i moraju predati svoje hrčke nadležnima na ubijanje, rekli su dužnosnici.

Rekli su da sve trgovine za kućne ljubimce u Hong Kongu moraju prestati prodavati hrčke i da će oko 2000 malih sisavaca, uključujući hrčke i činčile, biti ubijeno na human način.

Kupci koji su kupili hrčke u Hong Kongu od 22. prosinca bit će podvrgnuti obveznom testiranju i pozivaju se da ne kontaktiraju druge dok njihovi testovi ne budu negativni. Ako su njihovi hrčci pozitivni, bit će podvrgnuti karanteni.

Hongkonško društvo za prevenciju okrutnosti prema životinjama reklo je da je “šokirano i zabrinuto” odlukom o ubijanju životinja i pozvalo vladu da “ne poduzme nikakve drastične mjere prije nego što preispita svoj pristup”.

Hong Kong se bori s lokalnom epidemijom omikrona koja je došla od nekoliko članova posade Cathay Pacifica koji su večerali u barovima i restoranima diljem grada prije nego što su bili pozitivni na varijantu omikron.

Vlada je kasno u ponedjeljak objavila da su dvije bivše stjuardese uhićene jer su napustile svoje domove tijekom karantene, a kasnije je potvrđeno da su zaražene koronavirusom. Nije identificiran njihov poslodavac, ali je navedeno da su njih dvije stigle iz SAD-a 24. i 25. prosinca i “obavljale nepotrebne aktivnosti” dok su bile pod liječničkim nadzorom.

Uhićenja su uslijedila nakon što je Cathay Pacific rekao da je otpustio dva člana posade zbog kršenja protokola o koronavirusu. Prethodno se ispričao i nazvao njihove postupke “izuzetno razočaravajućim”. Tvrtka je morala smanjiti letove – i putničke i teretne – u siječnju zbog pooštrenih ograničenja.

Njih dvije su puštene uz jamčevinu i njihov će se slučaj saslušati na sudu 9. veljače. Ako budu osuđeni za kršenje protuepidemijskih propisa, mogli bi se suočiti s kaznom do šest mjeseci i novčanom kaznom do 5.000 hongkonških dolara (642 dolara).

IZVOR: eu.usatoday.com

CovidHong KongKućni ljubimci
Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
2 godine prije

Pobicemo sve koji te vole i moraces drzati socijalnu distancu kao Robinzon.

Vesna Šipuš
2 godine prije

Međunarodni sud zadao je udarac korporatokraciji COVID-a osudivši najviše dužnosnika Pfizera, GlaxoSmithKlinea, Kine i Vatikana za zločine protiv čovječnosti! Među osuđenim osobama su Albert Bourla i Emma Walmsley, izvršni direktori Pfizera i GlaxoSmithKline Pharmaceuticals, Xi Jinping, predsjednik Kine, ‘papa’ Franjo (Jorge Bergoglio), Elizabeth (Windsor) i Justin Trudeau, premijer Kanade… Bruxelles i Vancouver: Presudom Suda sedamdeset i pet osoba osuđeno je na doživotni zatvor, oduzimajući se njihovoj imovini i razbijanju njihovih korporacija, a zakonito zabranjuje daljnju proizvodnju, prodaju ili njihova cjepiva protiv COVID-a kao “proizvoda medicinskog genocida i masovnog ubojstva”. Nakon četveromjesečnog suđenja sazvanog prema međunarodnom pravu, suci Međunarodnog suda pravde (ICLCJ) danas su donijeli svoju povijesnu presudu i kaznu, zajedno s nalozima za uhićenje i izvlačenje optuženih. Među osuđenim osobama su Albert Bourla i Emma Walmsley, izvršni direktori Pfizera i GlaxoSmithKline Pharmaceuticals, Xi Jinping, predsjednik Kine, ‘papa’ Franjo (Jorge Bergoglio), ‘kraljica’ Elizabeth (Windsor) i Justin Trudeau, premijer Kanade … Annettov život.… Čitaj više »

Jimmy
2 godine prije

Kad Logično ne bi doslovno prepisivao članke main stream medija, smanjio bi se broj članaka za najmanje 50%.

zeus
2 godine prije

Pa dokle čemo još tako drugovi ? Pa to ti je ko da gledaš film ,,Marsovci dolaze ,, . Da li još nekomu nije jasno da je životinja zvana ,,homo sapiens ,, spala na najžju granu evolucije …

Mirko
2 godine prije

Kinezi, necu reci Kinezi nego partija su zlo, al ovi iz EU idu istim putem. Ovaj svet ide u K, Mordor

hogar strašni
2 godine prije

znači trgovci hranom i opremom za kučne ljubimce izumiru kao dinosauri

Zigi
2 godine prije

Sljedeća faza je eutanazirnje ljubimca i vlasnika! Postoji mogućnost da se odluka proširi i na širu porodicu. ;=(

Count
2 godine prije

Nemojte ljubit vase ljubimce ali ih mozete jesti .

Žvuž
2 godine prije

I šta vele kinezoljupci i talibani geopolitike? Biden i Xi su neprijatelji? Možda i jesu, ali jedino po pitanju tko će imati totalnu kontrolu nad onih 500 milijuna čipiranih transhomosapiensa povezanih na internet koje “elite” (ultimativne psihopate) namjeravaju ostaviti živima kao roblje.

Isto mislim i za Putina iako ostavljam 1 promil šanse da u ruskim strukturama moći ipak postoje oni koji nisu pod totalnim demonskim utjecajem. Evo neki dan je ruski parlament jednoglasno odbio zakon o obaveznim QR kodovima za ulazak u javne ustanove.

Nadam se da bjeloruski Brko ima barem nekog utjecaja na “drugo oko u glavi” jer on definitivno nije sotonski psihopata koji bi silom izbo cijeli svijet. Neki dan je izjavio da ako netko samo proba nekoga siliti na iglu da se to njemu javi i da će prema siledžiji poduzeti najstrože mjere. Tako govori državnik.

rade iz niša
2 godine prije

danas hrčci, sutra piletina, govedina i svinjetina. sve u cilju slavne zelene agende i zero CO2 retorike.

Max
2 godine prije

Ludilo.

Roccos
2 godine prije

Siroti mali hrčki.

Lucija, prva
2 godine prije

Sve to nije ništa prema onom… ekocidu ili nekom – cidu (?) koji su napravili Danci sa nekoliko MILIJUNA kuna.

Diže mi se kosa na glavi.
Nešto će ih strašno snaći…
A prije toga će oni još neki užas napraviti…
Da. Nije bez veze ono: našto je trulo u državi Danskoj.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI